Selamın aleyküm arkadaşlar. 12500h işlemcili ekran kartsız bir laptopa(asus vivobook 15x oled x1503za-l1465w) sahibim. Kendi ekranı ve full hd bi monitör takılı yani toplamda çift ekran ve android studioda ram kullanımı 15 gb civarı. Lehimli 8 gb ram mevcut bende aynı mhzde 8 almıştım dual channel çalışsın diye fakat yetmemeye başladı. 8 i çıkarıp 16 veya 32 taksam 24 gb veya 40 gb şeklinde kullansam yavaşlama olur mu dual channel bozulur mu? |
Laptop Upgrade Tavsiyesi
-
-
Senin işinde ramin alanına ihtiyacın var dual çalışması senin için çok önemli değil tabi yazdığın kodla alakalı rami çok kullanıyorsa bir sorun vardır ama bunlar normal şeyler öğrenme sürecinde deneme test geliştirme süreçlerinde memoryi sık sık şişireceksin o yüzden alabildiğin max rami al ve kendine alan aç.dual olmasına takılma
-
Teşekkür ederim. yazdığım kod değilde direkt android studio + çift ekran + android studio emulatörü açıp boş bi proje açtığımda bile bu civarlarda geziyor.
sanırım 16+8 kullanırsam flex channel'a geçicek ram. 8 + 8 + 8 olarak görücek umarım normal kullanımda pek etkilemez.
Anakartımın desteklediği maksimum ram nekadardır acaba. sanırım burda bahsettiği max 16 gb olayı, satışa sundukları ürünlerin sahip olduğu ram yani yükseltilebilir seçeneklerde ki laptopların ramleri. buna 32 gb ram taksam 32 + 8 40 olarak kullanabilir miyim
www.asus.comVivobook 15X OLED (X1503, 12th Gen Intel) - Tech Specs|Laptops For Home|ASUS Globalhttps://www.asus.com/laptops/for-home/vivobook/vivobook-15x-oled-x1503-12th-gen-intel/techspec/buradan da asusa saygılarımı iletiyorum neden lehimli ram?
-
www.vatanbilgisayar.comCrucial 32GB DDR4 3200MHz CL22 SODIMM 1.2V PC Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dahttps://www.vatanbilgisayar.com/crucial-32gb-ddr4-3200mhz-cl22-sodimm-1-2v-pc-ram.html
Vatan ramlerde güzel indirimler var bence kaçırma.
Normalde bu kadar bir ram önermezdim ama bu oled laptop seviyorum ekranına iyi bakarsan sırf ekranı için bile uzun yıllar kullanırsınç
Neden lehimli ram çünkü üretici için ucuz sadece çipleri alıp anakarta takıyor öbür türlü hem soket alacak hem rami boardla beraber satın alacak lehimlide ise çipleri boarda göm geç.
-
Eyvallah bakiyim ramlere.
Bu arada orda sitem etmiştim. 3 kuruş kar etmeyi düşünürken satış kaçırdıklarının farkındalardır umarım, max kapasiteyi araştırırken redditte almaktan vazgeçen biri vardı, bu forumda da çok görüyorum lehimli ram var diye almayan
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X