laptopun son 1 haftadır fazla ısındığını farkettim, notebook hardware controll diye bi program yükledim, ısısına bakmak için . pc yi yeni açıyorum cpu temp 55-60larda . sonra 70-60 arası gidip geliyor . hd temp ise 45-50 arası değişiyor . geçen yaz bu pc yi aldığımda fanı çalışmıyor diye 2-3 ay sonra garantiye yollamıştım ve fanı değişmişti . laptopun tam alt kısmında kare bi hava çıkışı var oradan iyi hava geliyo ama diğerinden pek fazla değil . 1 sene oldu alalı ,, toz kaplamış olablrmi ? yoksa sorun mu vardır . 55-60 la başlaması ve boşta olduğu halde 70-60 arası normalmi sizce ? lütfen yardımcı olun .
laptopun markası, hp compaq presario cq 60 310et .
sistemine virüs bulaşmış olabilirmi , işlemciyi zorlayarak ısınmasına neden olabilir..
geçen hafta bi sorun oluştu su windows güncellemesi yüzünden . 1 hafta boyunca 7-8 kez format atmak zorunda kaldım sorunu hallettim ama . en bastan tekrar mı format atmam gerekir :S internetten film indiriyorum . giriyosa oradan girmiştir virüs :S ?
ne yapmam gerekiyor acaba ? ://
sağlam bi antivirüs programıyla tarat bence..olmadı önemli dosyalarını yedekle 1 daha format at bakalım..
bu sorun bende de olur diye korkuyorum
ya microsoft essantials mi ne onu kullanıyordum . sonra 1 hafta önce format attım ve avast buldum internetten free antivirüs . eğer bana önerebileceğin bişey varsa sevinirim .
he bu arada diski 2 ye böldm 60 gb ve 160 gb olarak 2 ye ayırdım . 60lıkta işletm sistemi var, diğerinde indirdiğim film vs . ben format atarken sadece işletim sisteminin kurulu olduğu bölgeyi biçimlendiriyordum . 160 gb liği biçimlendirmiyorm diye vvirüs girmiş olabilir mi ?
havalar sıcak bilgisayarın sıcaklgının artması normal.cihaz tozlanmış olabilir bu yüzden ısı artışı olmuştur.temizleyebilirseniz iyi olur.yoksa.70 lerde ki işlemci sıcaklgı bişe yapmaz diye düşünüyorum.zaten tehlikeli bir sıcaklık olsa bilgisayar resetlenir
son 3-4 gündür farkına vardım . beni rahatsiz etti . ilk açılış anında ve boştayken 55-60 la açılıyorsa pc acaba ısınınca ne olacak :S
soğutucu mu alayım diyorum yoksa bi format mı atayım diye virüs varsa eğer . yada temizlemeyi denicem .
nasıl yani benm de yansa yenisini verirlermi :P :D:D
30 iş günü içerisinde tamir edemezlerse yasal hakkın
İnanırmısınız Bilmem ama HP Panalvion i5 ve i3 Cihazlar var çalıştgım yerde i3 lü makine cayır cayır ısınıyor i5 in işlemcisi ısınmaya daha yatkın olmasına rağmen o ısınmıyor.. Sebebleri hiç beklenmedik şeylerden olabiliyor büyük ihtimal virüsden degildir diye tahmin ediyorum cunki virüs olsada hissedersin ve sistemi çok da kastıracagını zannetmiyorum
işlemci fanını temizleyin
Ya da bi soğutucu çözüm olabilir belki.
hava çıkış yerlerinde tozlanma olmuş olabilir, virüsten çok arka planda çalışan bir program işlemciyi zorluyor olabilir, görev yöneticisini açıp bir süre takip etmekte neyin ne kadar işlemciyi zorladığını görmekte fayda var
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme