Acer 5742G laptopum var 5 ay önce garantisi bitti ve 2 haftadır sabit durunca çalışan bilgisayar çok hafif oynatmada dahi kapanıyor ve mavi ekran veriyor. Burnintest ile test yaptım yalnızca ısı uyarısı verdi onun dışında sorun bulamadı. Sıcaklık 90'lara çıkıyor (son bir aydır fan sürekli çalışıyor ve aşırı ısınıyor). Ancak bu kapanma ile fanın bir alakası var mıdır? Özellikle kıpırdatınca ve de mouse padin kenarına baskı uygulayınca kapanıyor, diğer zamanlarda sıkıntı yok.
Sizce sorun ne olabilir? Ne yapmalıyım?
Yardım edebilecek kimse yok mu?
Büyük ihtimal Fanın kablolarında temassızlık falan vardır.
quote:
Orijinalden alıntı: isimsizkahraman
Merhabalar,
Acer 5742G laptopum var 5 ay önce garantisi bitti ve 2 haftadır sabit durunca çalışan bilgisayar çok hafif oynatmada dahi kapanıyor ve mavi ekran veriyor. Burnintest ile test yaptım yalnızca ısı uyarısı verdi onun dışında sorun bulamadı. Sıcaklık 90'lara çıkıyor (son bir aydır fan sürekli çalışıyor ve aşırı ısınıyor). Ancak bu kapanma ile fanın bir alakası var mıdır? Özellikle kıpırdatınca ve de mouse padin kenarına baskı uygulayınca kapanıyor, diğer zamanlarda sıkıntı yok.
Sizce sorun ne olabilir? Ne yapmalıyım?
Merhaba;
Bilgisayarınızın içerisini açmanız gerekli ve işlemci termal macununu yenilemeniz lazım.
Tabii açınca tüm parçaları bir diş fırçası ile temizlerseniz sizin işin yararlı olur. Gevşemiş vidaları sıkın. Ayrıca işlemci soğutucu kanatcıklarınıda temzleyin..
Bundan 2 sene önce aynı model laptop benimde vardı. Sizin soruna benzer problemleri vardı. Temizleyince ısısı 45 derecelere düştü.
anakart'ta sorun var büyük bir ihtimal kablosunda temessızlık vardır bence tüm parçalarını çıkart temizleyip geri tak. Buradaki verilen çözümleri denemeden servise götürmeyin boş yere bir kablo çıkık diye bile ek ücret emek falan vs. vs. 300 Tl bile isteyebilirler.
herhangi bir sarsıntıda kapanıyorsa fanla ve ısı ile alakası yoktur yukarıda yazıldığı gibi temassızlık veya kısa devre vb. olabilir. fakat 90c ısı yüksek o ayrı bir sorun fan hava çıkış kanalları temizlenmeli gerekiyorsa macun yenilenmeli
Herkese çok teşekkür ediyorum, dediğiniz gibi videoyu izleyerek laptopu söktüm, temizledim, kabloları çıkarıp taktım ve sorunum çözüldü.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme