Şimdi Ara

Laptopta harici ekran kartı !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar mükemmel bişe buldum. bilmem ilginizi çekermi ama laptopunuza harici ekran kartı bağlama adaptörü bu alet sayesinde istediğiniz laptopa masaüstü ekran kartı bağlayabiliyosunuz. ben alıp denemeyi düşünüyorum ama sizinde görüşlerinizi almak istedim. ürün buhttp://www.banggood.com/EXP-GDC-Laptop-External-PCI-E-Graphics-Card-Mini-PCI-E-Set-p-934367.html mukemmel bişe buda videosuhttps://www.youtube.com/watch?v=in2RYwjWFyA acaba nası bişedir şimdiden heyecanlanmaya basladım vallahi

edit: eğerki laptopun monitöründe gösteriyosa güzeldir harici monitör bağlayacaksak sıkıntılı.
    edit: kendi monitöründede çalışıyor sıkıntı olmadan. bkn:https://www.youtube.com/watch?v=ktUw2VTFyX4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enrae -- 23 Şubat 2015; 11:26:31 >

• bişe mi buldun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Icat etmek anlamında değil arayıp bulmak anlamında. Orda onca yazı yazarken bumudur yani insan fikrini söyler

• lenovo g780 kullanan biri olarak.sattım kurtuldum masaüstüne geçiş yaptım

oyun için laptop almayı aklınızdan geçirmeyin uzak durun para kaybı
  • Evet böyle bir parça mevcut fakat çok pahalı bildiğim kadarıyla.+Ekran kartınıda alırsan bu paraya masaüstü toplarsın daha performanslı.

Ucuz yollusunu bulduysan ilgimi çeker alabilirim

• Çok ilginç youtube da birçok video var bununla ilgili Msi ve Alienware aynı işlevde fakat daha derli toplu ve psu'su içinde kompakt harici ekran kartı takma aparatları üretmeye başlamışlar.

Forumda bununla ilgili bir konu var mı bilmiyorum fakat bence üzerine düşülmesi gereken bir konu.

4-5 yıllık işlemcileri çok kötü olmayan laptoplarımız harici bir gtx750ti veya gtx760 ile 500-700 tl masrafla oyun hayatına geri döndürülebilir.

Alienware Graphics Amplifier Videosu

Msi ın Laptopu ile birlikte satışa sunduğu dock şeklindeki modelin videosu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur_emu -- 23 Şubat 2015; 7:01:21 >

• enrae kullanıcısına yanıt
    Burak kardeşim sende şu başlığı konuyu falan bir derle topla istersen, sayende böyle birşeyin varlığından haberim oldu çok teşekkür ederim.

Ama böyle ve bu tarz bi başlıkla konu açarsan insanlar ciddiye almaz üstüne birde hevesini kırarlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba. Ancak çok güçlü gpulardan yana Umudunuz olmadığını, masraflı olabileceğini ve bir sürü yazılımsal sorum yaşayacağınızı söyleyebilirim. Benim HD7970e thunderbolt 2 nin bandwidth i yetmemekte

• https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=91752671

Daha önceden konuştuk bunu da yapan çıkmadı

• Şu olayın pek ekonomik bir yanı yok. Düzgün bir ekran kartı çalıştırmak istendiğinde o adaptörle, gene extra bir PSU alınması gerekiyor.

Bunun yerine ultrabook + gaming PC kombosu çok daha mantıklı olacaktır ki şu adaptörün herhangi bir laptopa bağlandığında yaratacağı input lag zaten laptop + adaptör kombosunu konsoldan daha az performanslı bir hale getirecektir.
  • Öyle tak kullan bir is değil bios modifikasyonundan tut türlü işi var forumunda bile haswell ile tam performans alamiyorlar sadece thunderbolt 2 varsa karti tama yakın performansla çalıştırıyor orjinal forumuna bakarsan görürsün.

• Performans yüzdeleri forumunda mevcut ayrica bios modifikasyon programini adam parayla satıyor . Ayrica verdiğin adaptörün input lag sorunu var daha iyisi daha pahali tabi.
    Ha birde 2009 den beri var diye hatırlıyorum ilk notebookreview forumunda çıkmıştı.Şimdi techinferno ya taşındı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 23 Şubat 2015; 11:11:22 >
  • Dağınıklığı ortadan kaldırmak için flexden bi kutu yaptırmayı düşündüm aynı Alienware gibi ancak ne denli performas alırız hiçbir fikrim yok. senelerce laptoptan çekmiş bi kişi olarak yinede ürünü denemek geçiyor içimden. bana bu adaptör hariç bi masrafı olmayacak masaüstündeki parçalardan ek yapıcam ekran kartı olsun psu olsun. ingilizcemin yettiğince biraz araştırdım yeni laptoplarda daha performanslı çalışıyormuş. güçlü bir gpu takılabileceğini zannetmiyorum çünkü ona ne bantgenişliği yeter nede o kartı biyere sığdırırsınız bence maksimum benim kartım 7790, gtx560ti benzeri kartlar takılabilir. titan'ı çalıştıracağı söyleniyor ne denli doğru nedenli yanlış bilinmez belki aparatı satabilmek içindir. kısacası şuan için takipteyim ama aklımda bu alet ucuza ve güvenilir bi seteden bulursam ilerde inceleme videosu felan yapabilirz

• Laptop daki işlemci kötü olmasaydı denemek isterdim

• O sitedeki zaten en ucuz olan adaptör en uygun fiyatı da o vermiş.Hata olurda kullanamazsan (90 ihtimal) egpu programi gerekirse 25 eur verirsin.ki gene kesin değil birde amd kartlar ile ic ekrandan görüntü alınmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 23 Şubat 2015; 13:07:21 >
  • Bence güncel olarak bu sistem için kullanılacak en iyi kart gtx750ti ekstra güç istemiyor 60w çektiği için pci-e zaten 75w a kadar destekliyor kartı.
  • Bu olay uygun fiyatlı ve kullanışlı olsa zaten bütün laptop üreticileri üretirdi bunları. O bağlantılar verimli olmaz ve hem donanım hem de yazılımsal olarak çok sorun çıkartır. Ayrıca gördüğüm kadarıyla bir de psu bağlamak gerekiyor. Psudaki 8 pin kabloyu ekran kartına bağlayınca çalışmaz o psunun güç verebilmesi için ya anakarta bağlayacaksınız yada 24 pinlik kabloya kısa devre yapacaksınız. Kısaca bu iş sırf yaptım demek için yapılır diğer türlü boşa uğraş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

Bu olay uygun fiyatlı ve kullanışlı olsa zaten bütün laptop üreticileri üretirdi bunları. O bağlantılar verimli olmaz ve hem donanım hem de yazılımsal olarak çok sorun çıkartır. Ayrıca gördüğüm kadarıyla bir de psu bağlamak gerekiyor. Psudaki 8 pin kabloyu ekran kartına bağlayınca çalışmaz o psunun güç verebilmesi için ya anakarta bağlayacaksınız yada 24 pinlik kabloya kısa devre yapacaksınız. Kısaca bu iş sırf yaptım demek için yapılır diğer türlü boşa uğraş.

arkadaşın dediği gibi gtx750 bagladiginiz zaman adaptaörle, psuya gerek kalmadan kullanabiliyosunuz tamamen size katıldığım nokta ise bağlantı verimliliği

• quote:

Orijinalden alıntı: enrae

quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

Bu olay uygun fiyatlı ve kullanışlı olsa zaten bütün laptop üreticileri üretirdi bunları. O bağlantılar verimli olmaz ve hem donanım hem de yazılımsal olarak çok sorun çıkartır. Ayrıca gördüğüm kadarıyla bir de psu bağlamak gerekiyor. Psudaki 8 pin kabloyu ekran kartına bağlayınca çalışmaz o psunun güç verebilmesi için ya anakarta bağlayacaksınız yada 24 pinlik kabloya kısa devre yapacaksınız. Kısaca bu iş sırf yaptım demek için yapılır diğer türlü boşa uğraş.

arkadaşın dediği gibi gtx750 bagladiginiz zaman adaptaörle, psuya gerek kalmadan kullanabiliyosunuz tamamen size katıldığım nokta ise bağlantı verimliliği

O dediğin masaüstü sistemler için geçerli. Pci express kendisi 75 watt güç verebiliyor ama o gücü kendisi üretmiyor sonuçta anakart üzerinden yine psudan geliyor. Yani bu laptoba bağlanan aparatın kendi başına yetmesi imkansız harici bir güç vermeniz lazım. Yukardaki arkadaş olaya düz mantıkla yaklaşmış ama yanlış olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turuncu Sakal -- 23 Şubat 2015; 15:46:56 >

• dc 9v ne işe yarıyo peki? bu arada 24pin bağlantıyı kesin bağlamamız gerekiyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enrae -- 23 Şubat 2015; 16:09:17 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.