Şimdi Ara

Laptopta ölü piksel mi yoksa toz mu var ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha 2 gün oldu laptopu alalı yeni farkettim sağ üst köşede göze pek batmayacak bir yerde siyah nokta var
    ölü piksel testine tabi tuttum hep siyah o nokta ayrıca laptop çalışmıyorken de baktıgımda o siyah noktayı görüyorum. Bu ölü piksel mi yoksa toz gibi birşey mi?

Belli olsun diye hem mavi hem beyaz arkaplan koydum resimlerde.

Laptop çalışmıyorken de ekrana telefonun flaşını tuttuğumda aynı yerde yine aynı nokta siyah olarak görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi American Psycho -- 3 Haziran 2016; 11:30:11 >

• Biri söylesin toz mu ölü piksel mi gözünü seveyim. Ekran kapalıyken ışık tuttuğumda siyah nokta olarak orda kendini göstermesi toz mu anlamına gelir yoksa ölü piksel mi bu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • American Psycho kullanıcısına yanıt
    Eğer bilgisayar kapalıyken yani güç almıyorken ışık tuttuğunda gözüküyorsa tozdur fazla korkkmana gerek yok :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çağatay Özcan

Eğer bilgisayar kapalıyken yani güç almıyorken ışık tuttuğunda gözüküyorsa tozdur fazla korkkmana gerek yok :)

Cevap için çok teşekkürler .Aynen dediğiniz gibi laptop güç almıyorken kameranın ışığını tuttugumda siyah nokta şeklinde görünüyor. Tozsa sıkıntı yok.yeni alınan notebook ta da nasıl ekranda toz oluyor anlamak güç. Bu değişime girdikten sonra aldıgım yeni laptopum elektronik aletlerde şanssızım galiba , öncekinde de cd rom kapanmıyordu ve menteşelerde açıklık vardı uzun bi uğraştan sonra değişime sokabildim. O yüzden toz ise kesinlikle ugrasmak istemiyorum değişimle felan ölü piksel olsa ekran güç almıyorken gözükmezdi değil mi?

Son bir sorum olacak ölü piksel kendi kendine artan birşey mi 1 tane varsa o çevresindekileri etkiler mi ? İnternette bir sürü yalan yanlış bilgi dolanıyor 1 ölü piksel olsa bile zamanla artar vs. Diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: American Psycho

Daha 2 gün oldu laptopu alalı yeni farkettim sağ üst köşede göze pek batmayacak bir yerde siyah nokta var
    ölü piksel testine tabi tuttum hep siyah o nokta ayrıca laptop çalışmıyorken de baktıgımda o siyah noktayı görüyorum. Bu ölü piksel mi yoksa toz gibi birşey mi?

Belli olsun diye hem mavi hem beyaz arkaplan koydum resimlerde.

Laptop çalışmıyorken de ekrana telefonun flaşını tuttuğumda aynı yerde yine aynı nokta siyah olarak görünüyor.

Ekran kapalıyken gene belli oluyorsa tozdur.ölü piksel monütör kapalı olunca belli olmaz.Ayrıca ölü piksel 1 tane bile olsa ayıplı mal olarak geçer,ve değişimi zorunlu 2010

dan beri ülkemizdeki tüketici kanununda var ama firmalar yok 2 yok 5 piksel normal saçmalığını savunuyor,hakem heyetine başvurursanız paranızı çatır çatır alıyorsunuz

kullandığınızda yanınıza kar kalıyor kalıyor,1 ölü piksel bile ayıplı mal unutmayın.Diğer sorunuz ise evet ölü piksel zamanla çoğalabilir,ama çoğalmayada bilir kısaca risk

var,ama baştan ölü piksel yoksa sonradan oluşması çok zor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.