Şimdi Ara

Laptopumda ekran kartını aktifleştirince hdd duruyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar donanımhaber ailesi, 3 yıl aradan sonra ilk mesajım olacak :) 7-8 senelik 1. nesil i7 640m ati mobility radeon hd 5650 ekran kartlı laptopumu n ekran kartını faal olarak kullanmıyordum. Hikayeye şöyle başlasam daha iyi olacak:

7-8 senelik laptopumu tekrar faal hale getirmeye kanaat getirdim. Çok memnun olduğum laptopumun ilk önce usbleri teker teker çalışmamaya başladı. Ancak ekran kartında herhangi bir sıkıntı yoktu. Ben de bilgisayarcı bir tanıdığımıza götürdüm. Bilgisayar geri geldiğinde usbler tamamdı ancak ekran kartı çalışmıyordu. Tanıdığımız bana bilmem neresi yanmış demişti aradan uzun zaman geçtiği için hatırlayamıyorum. Neden tekrar götürmedim laptopu diye hala kendime kızarım. Bu sömestr gözüme ilişti biraz kurcalayayım dedim. Bilgisayara format atmakla başlayayım dedim ancak bilgisayar kendine reset atıp duruyordu. Bir yakınıma gösterdim kendisi birkaç kod yazdı hdd sorununu hallettik. Şuan normal sayılabilecek durumda çalışıyor. İnternette dolaşmada veya hafif uygulamalar çalıştırmada sorun yok. Ekran kartı onboard olduğu için haliyle oyun oynayamıyorum. Bu laptopta amacım oyun oynamak değil zaten ancak bütün yükü işlemci çektiği için normalden biraz fazla ısınıyor. Bu yüzden ekran kartını çalıştırmak istiyorum. Casperin kendi verdiği orijinal driveri kurdum grafik donanımı algılandı sürücü yüklendi sistemi tekrar başlattım windows ikonu geliyor ancak hoşgeldiniz ekranı geleceği sırada hdd ışığı reaksiyon vermeyi kesiyor haliyle ekran da gelmiyor. Hdd de problem olduğunu düşünmüyorum çünkü farklı bir bilgisayarda aynı hddye format attık çalıştırdık herhangi bir problemle karşılaşmadık. Haa bu arada, laptopun fişini takar takmaz kendisi çalışıyor power düğmesine basmıyorum kendi kendine açılıyor. Sorun nerede olabilir?

Laptopumda ekran kartını aktifleştirince hdd duruyor

Velhasılı kelam, düşüncelerinizi almak istiyorum biliyorum ki daha önceden olduğu gibi yardımcı olabilecek arkadaşlarımız hala forumdadır.
    Saygılarımla,

• Windows logosundan sonra Windows, GPU'yu Intel'den ATI'ye geçirmeye çalışıyor. Bilgisayarınızdaki ATI GPU muhtemelen bozuk olduğu için geçişi yapamıyor ve ekrana görüntü gelmiyor.

Olayın HDD ile bir alakası yok yani
  • -forumber- kullanıcısına yanıt
    Hocam yanıtınız için çok teşekkürler. Resimde gördüğümüz gibi ati algılanmış, bozuk olsa dahi algılanabilir mi?
  • Aaa bir de, bu otomatik açılma mevzusu hakkında ne düşünüyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaDiaToR

Hocam yanıtınız için çok teşekkürler. Resimde gördüğümüz gibi ati algılanmış, bozuk olsa dahi algılanabilir mi?

Algılanabilir hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaDiaToR

Aaa bir de, bu otomatik açılma mevzusu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Hiçbir fikrim yok malesef.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.