Şimdi Ara

Lastiğin arasına kaçan çakıl taşları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
18.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yollar çok mucurlu olduğundan lastiklerde sürekli çakıl taşı oluyor, elimle çıkartıyorum ama 3-5 km gidince yine aralara giriyor, ve yolda çakıl taşı asfalta her değdiğinde ses çıkartıyor,

bunların lastiğe zararı ne olur, bu sorunla nasıl baş ediyorsunuz

• Yapay Zekanın Yanıtı

Lastiğin Arasına Kaçan Çakıl Taşları: Bilmen Gerekenler

Arabanız hareket ederken lastiğin arasına sıkışan çakıl taşları, çeşitli sorunlara yol açabilir. Bu taşlar, sürüş konforunuzu azaltabileceği gibi aracınızın güvenliğini de tehlikeye atabilir.

Lastiğe Taş Sıkışmasının Belirtileri

• Tekerde taş var mı: Sürüş sırasında tekerleklerinizden gelen tıkırtı veya gıcırtı sesleri, lastiğin arasına sıkışan bir taşı işaret edebilir.
    • Tekere taş girmesi: Aracınızı sürerken, direksiyon simidinde titreşimler veya anormal hareketler hissedebilirsiniz.
    • Tekere taş sıkışmış hareketi: Lastiğinizin içinde sıkışan bir taş, tekerleğin dengesini bozabilir ve bunun sonucunda aracınız sola veya sağa doğru çekme yapabilir.

Lastiğin Arasına Taş Sıkışması Nasıl Giderilir?

• Lastiği kontrol edin: Aracınızı güvenli bir yere park edin ve lastiklerinizi dikkatlice kontrol edin. Lastiğin herhangi bir yerinde taş olup olmadığını inceleyerek, taşı bulun.
    • Taşı çıkarın: Taşı dikkatlice çıkarın. Bunun için bir tornavida veya pense gibi bir alet kullanabilirsiniz. Taşı çıkarırken lastiğe zarar vermemeye dikkat edin.
    • Lastiği şişirin: Taşı çıkardıktan sonra, lastiğin havasını kontrol edin ve gerekirse şişirin.

Lastiğin Arasına Taş Sıkışmasını Önleme İpuçları

• Düzenli olarak lastiklerinizi kontrol edin: Lastiklerinizin düzenli aralıklarla kontrol edilmesi, lastiğin arasına taş sıkışmasını önlemeye yardımcı olur.
    • Lastiklerinizi uygun şekilde şişirin: Uygun şekilde şişirilmiş lastikler, çakıl taşlarının lastiğin arasına girmesini önlemeye yardımcı olur.
    • Engellerden kaçınarak sürün: Yol koşulları elverdiğince, çakıl ve taş içeren engellerden kaçınarak sürün.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • balans yapar diyeceğim ama yüksek hızlarda lastikte taş vb. kalamayacağından bir sıkıntı olmaz. sadece ses yapar. elinizden geldiğince mıcırlı yollardan uzak duracaksınız. birde çok kafaya taktıysanız bu hususu genelde bu taşlar lastiğin geniş olan su kanallarına girer. ucuz yollu lastiklerde bu kanallar azdır. fakat performans ve güvenlikten ödün vermiş olursunuz.
  • Aynen senin gibi ben de kafaya takiyorum bu ses isini...Surekli cit cit cit

Arabayi park ettikten sonra kontak anahtari ile sokuyorum taslari
  • quote:

Orijinalden alıntı: D-Assault

Aynen senin gibi ben de kafaya takiyorum bu ses isini...Surekli cit cit cit

çok feci birşey yaaa, çit çit çit, hele benim gibi ritmik seslere takıntılı biriyseniz (ki yattığım odada saat bile olmaz/olamaz) deli ediyor adamı, eğer yol musaitse çıksın diye basıyorum, değilse çekiyorum sağa elimle söküyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikum

çok feci birşey yaaa, çit çit çit, hele benim gibi ritmik seslere takıntılı biriyseniz (ki yattığım odada saat bile olmaz/olamaz) deli ediyor adamı, eğer yol musaitse çıksın diye basıyorum, değilse çekiyorum sağa elimle söküyorum

Alıntıları Göster
    ben o çıt çıt sesine kesin çözüm buldum.

müziğin sesini açıyorum

yoksa adamı tımarhanelik eder o ses.

• quote:

Orijinalden alıntı: tomiken

ben o çıt çıt sesine kesin çözüm buldum.

müziğin sesini açıyorum

yoksa adamı tımarhanelik eder o ses.

Alıntıları Göster
    Allahım sana şükürler olsun! Demek ki ben yanlız değilmişim ne çok rahatsız olan varmış bu taş sesinden! özellikle orta hızda giderken (şehir içi 50-70 km/h) yakında yüksek bir kaldırım falan varsa çok rahatsız edici oluyor çünkü müthiş yankı yapıyor. Ben de genelde sağa çeker çıkartırım taşı.

• quote:

Orijinalden alıntı: El Gato Negro

Allahım sana şükürler olsun! Demek ki ben yanlız değilmişim ne çok rahatsız olan varmış bu taş sesinden! özellikle orta hızda giderken (şehir içi 50-70 km/h) yakında yüksek bir kaldırım falan varsa çok rahatsız edici oluyor çünkü müthiş yankı yapıyor. Ben de genelde sağa çeker çıkartırım taşı.

Alıntıları Göster
    O zaman size aşağıdaki şarkıyı gönderiyorum;

Ümit Besen - Çakıl Taşları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderYapici -- 24 Eylül 2010; 15:14:33 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaputtaki Taş İzleri Hk.
    6 yıl önce açıldı
    Araçta geçmeyen kuş pisliği
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnderYapici

O zaman size aşağıdaki şarkıyı gönderiyorum;

Ümit Besen - Çakıl Taşları

Alıntıları Göster

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafayangin

Alıntıları Göster
    Bu kadar takıntılı olmayın arkadaslar. O araya gıren taslar nasılsa bır sure sonra kendılıgınden cıkıyor. Bende rıtmık seslere karsı duyarlıyımdır. Odamda saat bulundurmam kol saatımı bıle odamın dısına koyarım yatarken. Ama aracta bu sekıl takıntı yaparsanız dıkkatınızı toplamanız zor olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: RONNIE

Bu kadar takıntılı olmayın arkadaslar. O araya gıren taslar nasılsa bır sure sonra kendılıgınden cıkıyor. Bende rıtmık seslere karsı duyarlıyımdır. Odamda saat bulundurmam kol saatımı bıle odamın dısına koyarım yatarken. Ama aracta bu sekıl takıntı yaparsanız dıkkatınızı toplamanız zor olur.

Alıntıları Göster
    Bende Motorun Sesinden Rahatsızım Kamyon Gibi Ses Çıkarıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: TiredWarrior

Bende Motorun Sesinden Rahatsızım Kamyon Gibi Ses Çıkarıyor

Alıntıları Göster
    Ben o taşın hangi lastiğin arasına sıkıştığını bile hissediyorum, siz ne diyorsunuz
    Ritmik seslere takıntılı kişileri görmek güzel oldu, insan kendini yalnız hissetmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Burhan

Ben o taşın hangi lastiğin arasına sıkıştığını bile hissediyorum, siz ne diyorsunuz
    Ritmik seslere takıntılı kişileri görmek güzel oldu, insan kendini yalnız hissetmiyor.

Alıntıları Göster
    Araçta tıkırtılara ve gıcırtılara kıl olurum 600kmde sıfır araca binip ufak kasislerde veya köprüdeki yüksek demirli bağlantılı yerlerden geçerken aracın yaptığı sese tıkırtıya iyice kıl olurdum ama öyle bir yere çıktıki görev yerim aman Allah'ım araçların tıkırdamaması imkansız 80km/h ile gitmek insanı tedirgin ediyor yollarda koca kaya parçaları heyelan sebebiyle bugüne kadar hiç başıma gelmeyen tekere sıkışmış taşlar, hele stabilize ve bol virajlı 1.vitesle çıkmaya çalıştığın tırmanışlar.Yavaş yavaş ses takıntımı silmeye başladılar.
    (Bahsettiğim yer Artvinin ilçe ve köy yolları )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ototube -- 24 Eylül 2010; 15:12:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ototube

Araçta tıkırtılara ve gıcırtılara kıl olurum 600kmde sıfır araca binip ufak kasislerde veya köprüdeki yüksek demirli bağlantılı yerlerden geçerken aracın yaptığı sese tıkırtıya iyice kıl olurdum ama öyle bir yere çıktıki görev yerim aman Allah'ım araçların tıkırdamaması imkansız 80km/h ile gitmek insanı tedirgin ediyor yollarda koca kaya parçaları heyelan sebebiyle bugüne kadar hiç başıma gelmeyen tekere sıkışmış taşlar, hele stabilize ve bol virajlı 1.vitesle çıkmaya çalıştığın tırmanışlar.Yavaş yavaş ses takıntımı silmeye başladılar.
    (Bahsettiğim yer Artvinin ilçe ve köy yolları )

Alıntıları Göster
    Benim aracımda yüksek sesle müzik dinlediğim için konsol parçaları ve tavan gevşeyip ses yapmaya başladı. Deli oluyorum sesleri duyunca. Bende çözüm olarak hep aynı seste müzik dinlemeyi uyguluyorum. Nasıl olsa müzik dinlediğim için geliyor o sesler bende hem keyfimden taviz vermemiş oluyorum hem de sesleri duymuyorum.

Ayrıca saat sesi beni de deli eder saatlerce uyuyamam öyle birşey olurda engelleyemezsem...

• quote:

Orijinalden alıntı: wurtz

Benim aracımda yüksek sesle müzik dinlediğim için konsol parçaları ve tavan gevşeyip ses yapmaya başladı. Deli oluyorum sesleri duyunca. Bende çözüm olarak hep aynı seste müzik dinlemeyi uyguluyorum. Nasıl olsa müzik dinlediğim için geliyor o sesler bende hem keyfimden taviz vermemiş oluyorum hem de sesleri duymuyorum.

Ayrıca saat sesi beni de deli eder saatlerce uyuyamam öyle birşey olurda engelleyemezsem...

Alıntıları Göster
    Kabak lastik kullanın

• quote:

Orijinalden alıntı: Ex1983Pax

Kabak lastik kullanın

Alıntıları Göster
    şehirde yaşamama rağmen her bir lastiğe onlarca küçük taş giriyor, çıkartmakla bitmez yani, o yüzden görmezden geliyorum, kendi kendine düşüp tekrar giriyorlar, kısırdöngü yani, cam kapalı olunca çıt çıt sesi gelmiyor zaten. lastiğin tırtıklarının büyüklüğüne bağlı sanırım bu taş girme durumu.

• quote:

Orijinalden alıntı: PAXMAHNHOB

Kabak lastik kullanın

Her gördüğümde gülüyorum. Güzel laf olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: wurtz

quote:

Orijinalden alıntı: PAXMAHNHOB

Kabak lastik kullanın

Her gördüğümde gülüyorum. Güzel laf olmuş

Alıntıları Göster
    benimde hoşuma gidiyor o ses hele hele birden fazla taşın çıkardığı ses daha bi güzel oluyo

• quote:

Orijinalden alıntı: Xpantheroo

benimde hoşuma gidiyor o ses hele hele birden fazla taşın çıkardığı ses daha bi güzel oluyo

Alıntıları Göster
    sol kapı da bir tornavida durur sürekli.ritmik sesleri hiç sevmem.çok tırmalar beynimi.o yüzden trance müzikten hiç hazzetmem.o kadar yani

• quote:

Orijinalden alıntı: Sky_

tık tıkı tık tıkı at arabası gibi olursa müdahale kaçınılmaz olur gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaganss

quote:

Orijinalden alıntı: Sky_

tık tıkı tık tıkı at arabası gibi olursa müdahale kaçınılmaz olur gibi

Alıntıları Göster
    Sırf bunun için bu bölgedeki herkesin değilse de çoğunun anahtarlığında dokuma makinalarında kullanılan gücü kancası bulunur. Sert çelikten yapılma bir malzemedir ve lastikteki taşları çıkarmak için taşınır.

Zaten 70 km/h hıza ulaştığınızda dinamik döndürme ve satrifüj etkisinden mütevellit merkezkaç kuvvet ile lastiğin kauçuk maddesinin yumuşaması nedeni ile taşlar kendiliğinden arkaya veya arkadaki aracın ön camına fırlayacaktır (başıma ne yazık ki geldi).

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.