Şimdi Ara

Lastik Alınmıştır. (Michelin Energy Saver Plus)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
11.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçenlerde aracımı satıyordum sözde motor ustası satacağım kişiyi vazgeçirdi sebep Renault 1.5 dCi motorlar çok kötüymüş falan filan. Neyse lafın kısası bugün tanış lastik bayisine gittim aracıma 2 lastik alırsam yeterli olacağını söyledi bende biraz zaman istedim bir soruyum hangisini alıyım diye geldim. Burada sizlerin düşüncesini alacağım.
    Aracım Renault Kangoo 1.5 dCi 65 hp
    Aracı genelde şehir içi ve şehir dışı asfalt yollarda kullanıyorum. Bagajında maksimum 250 kg yük ile dolaşıyor. Toprak yola nadir girerim. Bulunduğum şehirde sürekli yol çalışması olduğu için yollar asfalt olmasına rağmen bozuk yada yama yapılmış oluyor. Şehir dışı genelde ilçelere gidiyorum yalnız yol birazdan çok sesli duble yoldan bu yola girince çok uğultu oluşuyor. Örneğin dediğim asfaltın resmi:
     Lastik Alınmıştır. (Michelin Energy Saver Plus)

Lastiğin sert hamurlu olması daha iyi olur diye düşünüyorum yalnız bu tür lastiklerin fiyatı da birazcık tuzlu olduğu için yanaşamıyorum. Örn: Bridgestone.

Fiyatı uygun olsun istiyorum ucuz lastikler var ama bilmediğim markalar olduğu için güvenemiyorum tereddütlerim var. Birçok marka ismi buldum bunlar içerisinde hangisini tavsiye edersiniz sizlerin düşüncelerini almak istiyorum.
    Aracımın Fabrikasyon Orjinal lastik ebatı 165/70 R14
    Şuan Üzerindeki lastik ebatı 175/65 R14
    Lastiğin ebatını 185/65 R14 yapmamın iyi olmayacağını forumdaki arkadaşların bilgileri ile öğrendim. Ama alternatif olarak birkaç model yazacağım.

Lastikleri tek tek yazacağım sizlerin yorumunu alacağım hangisi daha çok tavsiye edilirse onu alacağım.

Debica 175/65 R14 Passio 2 82T (Goodyear güvencesi varmış ama nette hakkında pek iyi yazılar okumadım.)
    Barum 175/65 R14 82T Brıllantıs-2 (Continental üretimiymiş diye yazılar okudum ama kullanan çok az gibi geldi her Continental bayisinde satışı var mı bilmiyorum.)
    Yokohama 175/65 R 14 82T AE01 Lastik (Hakkında iyi yorumlar okudum yalnız bulunduğum şehirde satıcısı kapatmış)
    Pirelli Cınturato P1 175/65 R 14 82 T Eco (Fiyatı uygun ama olumsuz sözler söyleniyor)
    Yokohama 175/65R14 86T Rf Ae01
    Nokian 175 65 R 14 82 H Nokian H Lastik
    SAVA 175/65 R14 82T PERFECTA
    CONTINENTAL 175/65 R14 82T ContiEcoContact 3 ( Bu lastikler mi bilmiyorum ama iyi test verileri vardı bu yüzden marka olarak 1. tercihim bu gibi gözüküyor)

Boyutu büyük olan lastikler:
    Debica 185/65 R14 Passio 2 86T
    SAVA 185/65 R14 86T PERFECTA ( Goodyear teknolojisi ile üretiliyor diye biliyorum ama nasıl bir lastik bilmiyorum)
    Barum 185/65 R14 86T Brıllantıs-2
    Yokohama 185/60 R14 82T AE01 Lastik
    Yokohama 185/65 R 14 86T AE01 Lastik
    Nokian 185 60 R 14 82 H Nokian H Lastik (Bulunduğum şehirde bayisi yok)
    Barum 185/60 R14 82T Brıllantıs
    Yokohama 185/60 R 14 82H AC02 Lastik
    Barum 185/60 R14 82H Brıllantıs-2
    DUNLOP 185/65 R14 86H Sp Sport LM703
    Pirelli Cınturato P6 185/60 R 14 82 H Eco
    Pirelli Cınturato P1 185/65 R 14 86 T Eco
    Nokian 185 65 R 14 86 T Nokian i3 (Eur) Lastik
    SAVA 185/60 R14 82T PERFECTA
    Pirelli Cınturato P1 185/60 R 14 82 H Eco
    Nokian 185 65 R 14 XL 90 H Nokian H Lastik
    Lassa 185/65 R14 Atracta 86T
    Yokohama 185 / 60 R 15 84H AE01 Lastik
    Continental 185/60 R14 82T Cec3

Orjinal Lastik
    Yokohama 165/70R14 85T Rf Ae01
    Pirelli Cınturato P4 165/70 R 14 81 T Eco
    Pirelli Cıtynet L6 Plus 165/70 R 14 89 R C
    Continental 165/70 R14 81T Cec Ep

Bu lastik hakkında pek bilgi bulamadım.
    Barum 185/ R14c 102/100Q Vanıs.

17.08.2012 Son Fiyatlar:
    Yokohama 175/65 R 14 82T AE01 Lastik =110 TL
    CONTINENTAL 175/65 R14 82T ContiEcoContact 3 =125 TL
    Goodyear 175/65 R14 82T Duragrıp =120 TL
    Lassa 175/65 R14 Atracta 82T =125 TL
    Bridgestone 175/65 R14 B250 82T = Henüz Fiyat Alınmadı.
    Michelin 175/65 R14 Energy Saver Plus 82T =125 TL
    Bridgestone 175/65 R14 B330 Evo 82T = Henüz Fiyat Alınmadı.

Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama ilk defa lastik alıyorum ne alıyım kararsızım.Bayisi olmayan lastikler çok önerilirse internet üzerinden sipariş vereceğim. Yazdıklarımın içinden en çok hangisi önerilirse onu alacağım şimdiden yorum yazan herkese teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nazarnet58 -- 18 Ağustos 2012; 11:55:45 >

• Yokohama 175/65 R 14 82T AE01 sizin için ideal lastik bence, yumuşak karakterli ama dayanıklı lastiktir. Aşınma oranı ideal ve uzun ömürlü.
    Hatta benim bulunduğum yerde şu an bayiide 4al 3 öde kampanyası var ki sanırım her yerde vardır.
  • Geçen sene nisan başında kısa vadede satmayı düşündüğüm için Passat aracima Starmaxx aldım. 1 yıl kullandım (kış hariç). Hiç bir problem yaşamadım. Hem ucuz hem de yumuşacık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.5 dci motorun nesi kötüymüş onu anlamadım.Özellikle bulunduğum yerdeki taksicilerin kullandığı bir motor bu.Oldukça yüksek km de bulunan taksiler var bu motoru kullanan....
  • Continental 185/60 R14 82T Cec3. Şirket aracı olan doblomuzda kullanmıştık 55000km kadar idaret etti bizi. Ki araç eşşek niyetine kullanılıyodu. Tavsiye ederim.
  • 175-65-14 ebatının her zaman en iyi lastiği mıchelindir ve fiyatıda makuldur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

Yokohama 175/65 R 14 82T AE01 sizin için ideal lastik bence, yumuşak karakterli ama dayanıklı lastiktir. Aşınma oranı ideal ve uzun ömürlü.
    Hatta benim bulunduğum yerde şu an bayiide 4al 3 öde kampanyası var ki sanırım her yerde vardır.

Şuan bir Lassa bayisinde bu lastikten bulduk adet fiyatı için 110 TL istedi. Ama bana kampanyadan bahsetmedi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrullah bozlak

Geçen sene nisan başında kısa vadede satmayı düşündüğüm için Passat aracima Starmaxx aldım. 1 yıl kullandım (kış hariç). Hiç bir problem yaşamadım. Hem ucuz hem de yumuşacık.

Hocam bu lastiği de hiç duymadım ama bulunduğum şehir Sivas ama burada yok ilçede var ama oraya kadar da şuan gidemem lastiğin iç yanağı silinmiş. Bende dediğiniz gibi ucuz yolu bir şekilde bu işi halletmeye çalışıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nazarnet58

quote:

Yokohama 175/65 R 14 82T AE01 sizin için ideal lastik bence, yumuşak karakterli ama dayanıklı lastiktir. Aşınma oranı ideal ve uzun ömürlü.

Şuan bir Lassa bayisinde bu lastikten bulduk adet fiyatı için 110 TL istedi. Ama bana kampanyadan bahsetmedi.

110 lira da güzel fiyat, starmax vs. gibi lastikler içinde en az 90-100 lira isterler. 10 daha ver yokohama al

• quote:

Orijinalden alıntı: one man one engine

1.5 dci motorun nesi kötüymüş onu anlamadım.Özellikle bulunduğum yerdeki taksicilerin kullandığı bir motor bu.Oldukça yüksek km de bulunan taksiler var bu motoru kullanan....

1.5 dCi motorlara turboyu ufak koyuyorlarmış oda motoru yiyormuş hemen motor istermiş kaç tane 1.5 dCi eline geçmiş falan filan o yüzden kangoo ve clio sedan kasa üretimini bitirmiş bu sefer büyük turbo koymuş bazı modellerine saçmalayıp durdu bende dedim bu araçları kullanmayı bilirsen hiçbir sorun olmaz yok ben yanlış biliyormuşum bu kaç yıllık ustaymış. Bende bak motorda bir sorun var mı dedim motor şuan sorunsuz ses falan yok ama şuradan çıkınca bile bozulabilir bunun motoru deyince tabi kızdım adamı önemsemedim bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caglarcb

Continental 185/60 R14 82T Cec3. Şirket aracı olan doblomuzda kullanmıştık 55000km kadar idaret etti bizi. Ki araç eşşek niyetine kullanılıyodu. Tavsiye ederim.

Şuan için Yokohama lastiği fiyatı itibari ile tercihlerim arasında birinci sırada ama Continental'de lastikleri hakkında nette çok iyi yorumlar ile karşılaşıyorum fakat bana bayinin bu lastik için verdiği fiyat 160 TL olması diğer lastik ile arasında 50 TL fark biraz fazla gibi geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delgado

175-65-14 ebatının her zaman en iyi lastiği mıchelindir ve fiyatıda makuldur.

Almayı çok isterdim ama gittiğimiz bayi Michelin Energy Saver tek adet için 180 TL fiyat verince vazgeçtik.
  • http://www.otostart.com/lastik/index.php?lastik=lastik-tyre-175-65-r14-456505

4 lastik alana 100 lira indirim var.
    Kargo veya montaj bedava.
    Bu şekilde tanesi 113 liraya geliyor.
  • quote:

110 lira da güzel fiyat, starmax vs. gibi lastikler içinde en az 90-100 lira isterler. 10 daha ver yokohama al

Evet birkaç kişide Yokohama var kullananlar memnun birde fiyatının cazip olması daha avantajlı kılıyor bakalım eğer olumsuz yorum gelmezse bu lastik hakkında gidip bunu almayı düşünüyorum ilk tercihim olarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EPICA

http://www.otostart.com/lastik/index.php?lastik=lastik-tyre-175-65-r14-456505

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bu bilgi için. Her Continental bayisinde geçerli mi sadece verdiğniz internet sitesi için mi geçerli bu kampanya?
  • Kafana göre ölçü ebat büyütme...Fabrika çıkışı ne ise onu kullan..O yolların lastiği ise PETLAS - LASSA..Oto start uygun satıyor..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EPICA

http://www.otostart.com/lastik/index.php?lastik=lastik-tyre-175-65-r14-456505

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bu bilgi için. Her Continental bayisinde geçerli mi sadece verdiğniz internet sitesi için mi geçerli bu kampanya?

Sadece bu sitede geçerli sanırım.
    Sitede farklı marka modeller de mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EPICA -- 16 Ağustos 2012; 13:37:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: one man one engine

1.5 dci motorun nesi kötüymüş onu anlamadım.Özellikle bulunduğum yerdeki taksicilerin kullandığı bir motor bu.Oldukça yüksek km de bulunan taksiler var bu motoru kullanan....

Ankarada sanayi yaparsanız yolunuz düşerse nedendir bilmem hep bunları derler.Birde opelin elektirik sıkıntısını her ustadan duyarsınız..

Komşum var motor ustası eski araçlarımın bakımını yapardı 18 yıllık reno servis deneyimi var oda aynısı der.Renomu aman bulaşma...

Kendi amcam ikitellide motor rektifiyeci oda aynısını der.Ama gider sıfır reno megane fluence alır.yahu hem öle diyosun hem alıyorsun diyorum az yakıyor ondan alıyorum 80.000 oldumu satıyorum diyor..

hepsinin söylediklerinden genel bir kanı ortaya çıkıyor oda şu belli km'lerden sonra sıkıntı çıkarmaları...böylemi değil mi bilmem reno araç sahibi olup uzun km'ler kullanmadım..ama tercih edilmelerinin sebebi sınıflarındaki en az yakıt tüketimlerini sağlamaları bu kanıya göre

Bu arada konuyu açan arkadaşa brigstone olmadı petlas veya lassa bakmasını öneririm.Brigstone ve lassa kullandım uzun km'ler çok memnun kaldım tam dediğiniz gibi lastikler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zugasi_berepe -- 16 Ağustos 2012; 13:41:00 >

• 1.5dCi için 195 tabana geçin en azından. Aracın yol tutuşu biraz düzelsin. Ayrıca imkan varsa 35mm yay taktırın. Symbol uzun yolda falan daha güvenli hale gelsin. Bir de 16 yant yaparsanız tadından yenmez. 17 daha iyi olur tabi.
  • quote:

Bende continental lastiklerden son derece rahatsızım ve kesinlikle bu marka lastik kullanmam.Forumda lastik konusunda açılan konulardan sonra alacağım lastik markası %99 petlas olacak hem kış hem de performans lastiği anlamında.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.