Şimdi Ara

lastik basınç etiketi kopmuş(jeep grand cherokee wk2 2011)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba, bir yakınımızın jeep grand cheroke 2011 model aracı var. lastik basıncı etiketi kopup düştüğü için ne kadar hava basılması gerektiğini göremiyoruz. kitapçıkta kapı içine bakın yazıyor ancak dediğim gibi etiket kopup düşmüş.

Yetkili servisi arayıp şase no versek hava basınç değerini söylerler mi? Ya da başka nereden bakılabilir bu değere?

edit: yabancı forumlardan gördüğüm kadarıyla 20 inç için önler ve arkalar 2.5 bar.

araç modeli + tire pressure placard sorgulamasıyla öğrenebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 3 Ağustos 2024; 13:34:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ön ve arka 33 demiş burada.

tirepressure.org
    2011 Jeep Grand Cherokee Tire Pressure
    https://tirepressure.org/jeep/grand-cherokee/2011
  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt

hocam burada ön arka 33 demiş, tyre pressure. com sitesinde ön arka 2.5 bar demiş. iki farklı değer var şu an elimizde. hangisi doğru bilmiyorum. belki ikisi de doğru değildir.

• facepunchS F kullanıcısına yanıt

markasına göre basınç değerleri değişiyor benimkinde kpa 230 gibi olması gerekiyor o da 33 yapıyor ama geçen bir lastikçide havalarını kontrol ettirdim adam diyor opel'de 36 olmalı. 6 senedir mi sürüyorum ben bu aracı kesinlikle 36'da durmuyor hep 33'e sabit kalıyor 3 kez lastik değiştirdim hep aynı oldu yani aracın kendi bildiği var zaten. 2.5 bar 36 psi demekmiş. 33-36 ortası bir şey basın geçin.

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt

etiketinizde 230 kpa yazıyorsa bu 2.3 bara eşit oluyor bu da yaklaşık 33 psi eder.

km cm gibi birim farkı.

lastikçilerin bir şey bildiği yok. kafasına göre basar onlar her zaman. kapıyı ya da benzin kapağını açıp bakayım, üretici ne demiş diye merak bile etmezler. ondan sonra yol tutuşu zayıf, fren mesafesi uzun araçlarla kazaya sebebiyet verirler...

• facepunchS F kullanıcısına yanıt

zaten biliyordum olmayacağını ama iyi hadi bas dedim 36 bastı çok kısa bir süre sonra baktım bütün lastikler 230. lastik basınç göstergesi var. sport paket diye elektronik koymamışlar ama bu var. yağ kalitesi var bir de bilmiyorum ne kadar doğru? bence km ve geçen zamana göre bir denklem çıkarıyor?

2018'de laufenn kullanırken deli ediyordu lastikler inik diye. 200'ün bir puan altına insin inik diyordu artık o zamanki lastikçi bile yuh demişti parayla yapmasına rağmen. 2020'de good year effiency1 taktırdım onda inmiyordu lastikçinin yolunu unuttum. geçen eylül falken 4 mevsim taktırdım bunda da inmiyor demek ki laufenn dandik biraz bu konuda ya da bu da falken gibi spor modeliymiş başka bir markanın daha sportif mi yumuşak mı oluyordu bilmiyorum ama deli ediyordu. yani lastiğine göre de değişebilir ama aracın etikette yazan doğrudur lastikçilere bakma sen.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    doğru lastik basıncı ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.