Şimdi Ara

Lastik Değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhab arkadaşlar, 2012 Hyundai Accent Era aracım var. Aracın orijinal lastik ölçüleri 185 65 14 fakat aracı aldığım kişi 195 60 15 ebatta lastik taktırmış. Şimdi lastikleri değiştirirken orijinal ölçüye göre mi yoksa son lastik ölçüsüne göre mi lastik almalıyım? Ayrıca jant ebadı küçülürse yeni jant almam da gerekir mi? Acemi olduğum için soruyorum. Yardım edecek olanlara şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 195 55 R15 almanız lazım. 195 60 R15 in yanağı, olması gerekenden büyük. Şu an araç üzerinde 15 inç jant var. 185 65 R14 takabilmeniz için jantların değişmesi lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BPG2004 kullanıcısına yanıt

Yorum için teşekkürler. Piyasada pek 195 55 15lik lastik göremedim olan da oldukça pahalı. Onun yerine 185 65 15 lastik taktırsam sorun olur mu fazla orijinal ölçü dışına çıkmış olacağım ama?

• crazy_herz C kullanıcısına yanıt
    185 60 R15 takabilirsiniz. 65 olursa lastik çapı 2.5 cm artıyor. Önerilen değişim oranı +%3, - %3 arasıdır. 185 65 R15 takarsanız değişim oranı %4 civarı olacak.

O ebatta lastik fiyatlarını bilmiyorum ama 14 jantta lastik ucuzsa eradan çıkma 4 tane teneke kapaklı jant alınabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BPG2004 kullanıcısına yanıt

Tamamdır hocam sağ olun dikkat edeceğim dediklerinize.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lastik değişimi ve sibop
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.