Şimdi Ara

Lastik ebat değişimi (%6) 185/55r15=>185/65r15

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu aralar kullandığım arabaya lastik bakıyorum. Antalyada kış için değiştirmiyorduk. 2 hafta araç kullanmamak yetiyor kış sert değil. Üniversite için Kırıkkaleye geldim buralarda sert ve soğuk geçiyor.

Aklımda 4 mevsim almak var, yakın ebatlarda 1600 küsürden başlıyor. 900 gibi bir fiyata 185/65r15 (2017 üretim) buldum. Değişim farkı %6 ve sürtme yapmıyor yanlarda 55 yanakta 34mm fark mevcut.

Benim endişem virajlarda aracın kendini salması, konfor artarken rüzgar direnci ve yol tutuş zayıflaması olacak , mesela 90-100km/h hızla normal bir virajda esp nin devreye girerek toplaması gibi bariz farklar olmasından korkuyorum.

Bu boyutta ebat değişimi yapan oldu mu? Orjinal ebattan zaten memnun değildim aklımda 60 yanak vardı ama 1300tl civarı lastikler, 65 yanak 4 mevsim yaz lastiği fiyatına gelecek şu fiyatlarla...

Deneyimi bulunan arkadaşları bekliyorum...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• %6 fark bence çok fazla. Gereksiz bir hamle olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • %6 çok hocam, sert bir virajda lastik yanağını içine alır ki ben birkez yaşadım, araç altından kaçar gibi oluyor..
  • markanın tavsiye ettiklerini kullan.
  • O zaman bulaşmamak en iyisi olacak, fiyatlar cezbediyor ama ucuzluk için güvenlikten taviz vermemek lazım, teşekkürler arkadaşlar...

@freemangroovy

@ozbayram@jimhendrix

• %6 çok hocam. 3den fazla fark önerilmiyor. Mevcut lastiğe sadece zincir veya kar paleti işinizi görmez mi?

• 185-55-15 lastiği 195-55-15 (değişim %1.8) yada 195-60-15 (değişim %4.9) yapabilirsiniz.. 1cm genişliği jantlar kaldırır, ayrıca lastik biraz da yükselmiş olur..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    205/60/r16 Lastik tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • anaconda41 kullanıcısına yanıt
    Takmasını bildiğim şeyler değil, kar paleti işe yaramaz, lastiğe zarar verir vs diye okumuştum. Zincir iş görür aynen takması çıkarması zor heralde ama lastik bulamazsam almak zorunda olacağım...

• Orjinal lastik 185 ise kışın daha iyi yol tutuş için 175 hatta 165 e düşmek gerekir karda buzda yere bastığı alan ne kadar küçülürse daha iyi yol tutuş verir. Yazın ise tam tersi 185 i 195 hatta 205 ile değiştirirsen yol tutuş ciddi derecede artar biraz da yakıt artar. Yazlık lastikleri 205 kışlıklar ise 165. Kalınlığı ise keyfinize kalmış bir durum 65 -75 konforludur 45-50-55 ise biraz spor sürüşü destekler. Bu dediklerim toplam lastik edadı yüzde 3 ü geçmeyecek şekilde olur eğer geçiyorsa 15 den 14 e geçmek gerekir tabi herşeyi hesaplayarak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sınır %3 dir.Yani 60 dan aşağı düşme Bak ben 175/70/R14 almam lazım.Ama üretimi nadir.Hele hele 14 jant kalmadı gibi bişey.Sadece 175/65/R14 var lastikçilerde fiyatıda normal olan o farkta tam %3 hee sen 55 e çektiğin an yük kapasiten kafan azalocak oda caba

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.