Şimdi Ara

Lastik önerisi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
2.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

conti daha mantıklı bana göre kaliteli bir ürün

Alıntıları Göster
    Merak ettiğim cec6 A+A cpc6 C+A etiket değerlerine sahip ikisi arasında ne gibi farklar var.
  • talipengür T kullanıcısına yanıt
    Lastik seçiminde kriterler çok farklıdır. Yumuşak lastik az ses yapar ama daha az dayanıklıdır. Sert lastik daha çok ses yapar ama uzun ömürlüdür. Örneğin Michelin energy Saver ile bridgestone t001 arasında asfalt dışı kullanım da yapılırsa aşağı yukarı 20 bin km kullanım ömrü farkı vardır. Michelin kaldırıma vurunca balon yapma ihtimali daha fazladır. Bridgestone kolay kolay yapmaz. Michelin sessizdir ama bridgestone kafa ütüler. Yasadiginiz yer yağmurlu mu? Ucuz mu pahalı mı? Premium marka mı yoksa bir alt marka grubu mu? Kısaca kıstas nedir?

30k kadar Cpc5 kullandım. Bir lastik bu kadar çok çivi toplar mı? Lastikte yama yapılmadık yer kalmadı? Ama sessiz ve yumuşak lastik ona bir şey diyemem. Forumda çok sevilir ve övülür. Üstü kapalı dokunulmazlığı bile vardır.

Michelin primacy3 kullandım. Arabayı birkaç gün hanım kullandı. Park ederken lastiği kaldırıma vurmuş. Lastik balon yaptı.

Goodyear efficient ilk çıktığı yıllarda aldım (2011) lastik 20 binde bitti.

Bridgestone t001 aldım. Patlamadı balon yapmadı. 65k oldu bitmedi ama arabanın içinde durulmuyor:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: boraycan

Lastik seçiminde kriterler çok farklıdır. Yumuşak lastik az ses yapar ama daha az dayanıklıdır. Sert lastik daha çok ses yapar ama uzun ömürlüdür. Örneğin Michelin energy Saver ile bridgestone t001 arasında asfalt dışı kullanım da yapılırsa aşağı yukarı 20 bin km kullanım ömrü farkı vardır. Michelin kaldırıma vurunca balon yapma ihtimali daha fazladır. Bridgestone kolay kolay yapmaz. Michelin sessizdir ama bridgestone kafa ütüler. Yasadiginiz yer yağmurlu mu? Ucuz mu pahalı mı? Premium marka mı yoksa bir alt marka grubu mu? Kısaca kıstas nedir?

30k kadar Cpc5 kullandım. Bir lastik bu kadar çok çivi toplar mı? Lastikte yama yapılmadık yer kalmadı? Ama sessiz ve yumuşak lastik ona bir şey diyemem. Forumda çok sevilir ve övülür. Üstü kapalı dokunulmazlığı bile vardır.

Michelin primacy3 kullandım. Arabayı birkaç gün hanım kullandı. Park ederken lastiği kaldırıma vurmuş. Lastik balon yaptı.

Goodyear efficient ilk çıktığı yıllarda aldım (2011) lastik 20 binde bitti.

Bridgestone t001 aldım. Patlamadı balon yapmadı. 65k oldu bitmedi ama arabanın içinde durulmuyor:)
    Yorum için teşekkür ederim bursa merkez'de yaşıyorum genel olarak şehir içi kullanıyorum kırsal kesimlere işim olmadığı sürece gitmem ve genelde asfalt yolda kullanıyorum yukarıda belirttiğim gibi aracım megan 2 hb 1.6 benzinli arabayı genelde yumuşak kullanırım ama bazen özellikle tek kullanırken sert kullandığım oluyor lastikten beklentilerim arabaya biraz konfor katması özellikle yol tutuşu ıslak zemin ve viraj performansı iyi iyi olması tercih sebebi yaz aylarında çok aşırı yağmur yağmaz kışın kışlık lastiğe geçiyorum zaten yukarıda yazdığım 5 lastik içinden sizinde tecrübeniz veya bildikleriniz varsa torumlarınızı bekliyorum.

• Ben punto aracıma falken ecorun 310 yazlık modelden aldım gayet memnunum tavsiye ederim. Ayrıca yaşadığım şehirde takımına 1200 lira fiyat çektiler hepsiburadadan 930 liraya aldım 50 lirada sök taka verdim toplam 980 e geldi
  • Yorum için teşekkür ederim bu Lastiği çok araştırdım yorumlarda bahsettim çok olumsuz yorum okuduğum için vazgeçtim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Uzun araştırmalarım sonucunda aracıma Nokian Wetproof aldım 185/60/15 bunu almasam Ventus Prime 3 alacaktım en son o 2si arasında kalmıştım. 5 bin km oldu alalı çok memnunum özellikle çok sessiz lastikler ve ıslak zeminde çok güven veriyor bundan önceki CPC5 den daha iyiler kesinlikle. Ben tavsiye ederim hocam gerisi size kalmış :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nuroxy -- 2 Mayıs 2020; 21:19:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nuroxy

Uzun araştırmalarım sonucunda aracıma Nokian Wetproof aldım 185/60/15 bunu almasam Ventus Prime 3 alacaktım en son o 2si arasında kalmıştım. 5 bin km oldu alalı çok memnunum özellikle çok sessiz lastikler ve ıslak zeminde çok güven veriyor bundan önceki CPC5 den daha iyiler kesinlikle. Ben tavsiye ederim hocam gerisi size kalmış :)
    Cpc5 in beğenmediğiniz yönleri nelerdir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BPG2004 kullanıcısına yanıt
    Wetproofa göre kıyaslamak gerekirse bunun yol tutuşu daha iyi daha güvende hissettiriyor ve daha sessiz. Bir de cpc5 sürekli sıcak asflatta kullanılmasına rağmen 30 binde gitti ne yazık ki yumuşak bir lastikti zaten wetproof da öyle umarım bu daha uzun ömürlü olur. CPC 6 almak istemiştim ama 15 jant için yokmuş ne yazık ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nuroxy -- 2 Mayıs 2020; 23:43:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nuroxy

Yorum için teşekkür ederim cpc lerde lastiklerin çabuk eridiğini bende bir kaç formda okumuştum.
    Hankook vp3 ve wetproof a daha yatkınım f/p olarak özellikle wetproof 2019 da çoğu testlerde 1. gelmiş galiba yanlış hatırlamıyorsam. birde vp3 ün xl mödeli var hangisi daha iyi acaba xl ler güçlendirilmiş yanak diye biliyorum fazlada bilgim yok wetproof ların xl leri biraz daha pahallı olduğu için hiç bakınmadım.

• 205 55 16 91v lassa driveways kullaniyorum. 30 bin km oldu Çok memnunum. Henüz yıpranma yok.
    Etiket değeri BB. Yumuşak konforlu bi lastik. Kuru zemin ıslak zemin yol tutuşu gayet iyi. Yuvarlanma direnci düşük, yakıt açısından tasarruflu bir lastik.
    Tek eksisi düşük hızlarda biraz ses yapıyor.
    Bunlar benim kendi gözlemlerim. Ne bi eksik ne bi fazla.

Ben mecburen XL aldım hocam aldığım zaman sadece XL olanı vardı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tehlike.com

205 55 16 91v lassa driveways kullaniyorum. 30 bin km oldu Çok memnunum. Henüz yıpranma yok.
    Etiket değeri BB. Yumuşak konforlu bi lastik. Kuru zemin ıslak zemin yol tutuşu gayet iyi. Yuvarlanma direnci düşük, yakıt açısından tasarruflu bir lastik.
    Tek eksisi düşük hızlarda biraz ses yapıyor.
    Bunlar benim kendi gözlemlerim. Ne bi eksik ne bi fazla.
    Yorum için sağolun lassa düşünmüyorum
  • Yeni konu açmak istemedim.

215/45 r16 konforsuz lastiklerim var.

En uygun ebat 195/50 r16 fark 0.26
    Peki;
    185/55 r16 lastik nasil olur 1.66 fark cikiyor. Sizce deger mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayansame -- 3 Mayıs 2020; 3:45:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayansame

Yeni konu açmak istemedim.

215/45 r16 konforsuz lastiklerim var.

En uygun ebat 195/50 r16 fark 0.26
    Peki;
    185/55 r16 lastik nasil olur 1.66 fark cikiyor. Sizce deger mi?
    Pek fazla bir bilgim yok ama lastik yanağı ince olduğu zaman lastik daha sert olduğu aklımda kalmış yanlış bilgide vermek istemiyorum eğer doğru ise 215/55 r16 kullanıla bilinir. bilen arkadaşlar muhakkak yazacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talipengür -- 3 Mayıs 2020; 4:13:6 >
    teşekkürler, şuan orjinal lastikler 215 45 r16 , 45 yanak çok ince bence. 185 55 r16 fark 1.66 çıkıyor çok sorun olmazsa lastiği değiştireceğim.
  • Sava uhp2 al bana dua et..

• y.e.c. kullanıcısına yanıt
    Yorum için teşekkür ederim bu Lastiği biraz araştırma yaptım 17 jant ve üstü 16 için yok galiba

• 26king26 kullanıcısına yanıt
    hocam ne kadara aldınız acaba ? ebatları neler bir de aldıgınız lastigin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayansame

teşekkürler, şuan orjinal lastikler 215 45 r16 , 45 yanak çok ince bence. 185 55 r16 fark 1.66 çıkıyor çok sorun olmazsa lastiği değiştireceğim.
    Arkadaşlar o yanak sayısı sabit bir değer değil, yüzdesel bir oran. Yazdığınız iki lastik ebatı arasındaki yanak farkı yarım cm kadar..

Lastik önerisi

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.