Şimdi Ara

Lastik yanağı zedelendi, değiştirmem gerekir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, bugün sağ ön lastikte böyle bir durumla karşılaştım, nasıl yaptım fikrim yok doğrusu. Sizce lastik değiştirmemi gerektirecek kadar sıkıntılı mı?

Lastik yanağı zedelendi, değiştirmem gerekir mi?

• Yüzeysel mi ?
  • 1.6 dizel kullanıcısına yanıt

4-5 mm civarında en derin yeri, tırnak ucu anca giriyor.

• meisida kullanıcısına yanıt
    2016 genis yanak yirtik pirtik dunlop lastikle 160 km/s ulasilabiliyorsa ona hicbirsey olmaz
  • Ama içiniz rahat etmesse bi o lastigi degistirin
  • 1.6 dizel kullanıcısına yanıt

teşekkür ederim cevabınız için, zaten tel mel bir şey de görünmüyor sorun olmaz diye düşünüyorum ama takibini yaparım ara ara.

• Hocam cok derin degil gibi yine de gozunuz orada olsun kontrol edin
  • Lastik bu ne olacağı belli olmaz durumun varsa değiştirmek en sağlıklısı.

edit. Fotoyu chatgpty attım. Evet, lastiğin yanağında bir zede görülüyor. Bu tip bir hasar lastiğin yapısal bütünlüğünü tehlikeye atabilir. Özellikle yanağındaki hasarlar, lastiğin yolda yüksek basınca maruz kalması durumunda patlama riskini artırabilir. Bir uzmana danışarak lastiğin değiştirilip değiştirilmesi gerektiğini kontrol ettirmenizi öneririm.

buna benzer bişiy vardı lastikçi bize bişiy olmaz dedi başka benzer vardı ona değiştir dedi tanıdık lastikçi varsa bakması iyi olur. Tabi sıradan biri lastik satmak için değiştir diyecek. Belki bunu öndeyse arkaya takmak daha mantıklı olabilir riski düşürür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dogecoin -- 20 Ekim 2024; 21:27:48 >
  • Muhtemelen bir şey olmaz ama biraz derin gözüküyor.

Sorunun cevabı sizin sürüş ortamı ve stilinize bağlı.. şehir içi ağırlıklı dur-kalk gibi sürüşünüz varsa bu lastiği değişmeye gerek yok. ama açık yol, virajlar, yüksek hız otoyol vs ben bu lastikle gitmem.

• Turanzalar sağlam lastiklerdir ama hasar yanak ile jantın tutuğu ek kısıma çok yakın. Kasis ve çukurlardan geçtikçe hasarın yürüme yapması ihtimal. Ben olsam değiştirirdim. Lastik ihmale gelmez.

• detaya bakmaya gerek yok. gerekir.

• SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

Şehir içi kullanıyorum hocam, uzun süre de yapmam gibi duruyor şehir dışı. Diğer arkadaşların da dediği gibi bir takip edeyim ilerleme yapıyor mu ona göre olmadı 4 mevsim lastikle değiştireyim.

• Gördüğüm kadarıyla jantla birleşme yerine yakın ve orada kalın etli bir yapı var. Büyük ihtimalle lasatikleriniz XL yani "extra load" tipinde. Üzerindeki yazılara bakın XL yazıyordur. Bu lastiklerde jantla birleşme yerinde güçlendirme olur, kaldırıma sürtme gibi durumlarda güzel korur. Gene de kafanıza takılıyorsa bir lastikçiye sorabilirsiniz.

• MaSaFeL M kullanıcısına yanıt

Evet hocam lastikler xl ve tam o etli kısmından bi kopma olmuş. Bi danışacağım boş vaktimde lastikçiye, teşekkür ederim.

• lastik tazeyse biraz daha gider ama yaş olarak eskimişse değiştirin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.