Şimdi Ara

LASTİKLERDE ÇATLAMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
49.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracımda Michelin energy saver lastikleri takılı. Bu lastiklerle yaklaşık 28.000 km. yol yaptım. Yalnız lastik yanakları kılcal çatlamalarla dolu. Lastiklerin diş derinliği iyi durumda. Bu çatlaklar lastiğin ömrünün yaklaştığını mı gösterir, yoksa normal midir ? Bir de bu çatlakların; yıkamacıların kullandığı parlatıcılardan kaynaklandığını söyleyenler var. Acaba lastikleri değiştirmem gerekir mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Lastiklerde Çatlama

Lastiklerinizde çatlaklar fark ederseniz, bu sizin ve yolcularınız için güvenlik sorunu oluşturabilir. Lastik çatlakları, lastiğin hasar görmesine ve hatta patlamasına neden olarak kaza riskini artırabilir.

Lastik çatlaklarının birçok nedeni olabilir:

• Aşırı Kullanım: Lastikler, normal aşınma ve yıpranma nedeniyle zamanla çatlayabilir.
    • Yanlış Hava Basıncı: Düşük veya aşırı yüksek hava basıncı, lastik yanaklarında çatlaklara neden olabilir.
    • Kaldırım Taşı veya Çukurlar: Lastikler kaldırım taşlarına veya çukurlara çarptığında, bu durum lastik yanaklarında veya sırtında çatlaklara neden olabilir.
    • Kimyasal Zarar: Lastikler, yağ, benzin veya diğer kimyasallara maruz kaldığında çatlayabilir.
    • Güneş Işığı: Uzun süreli güneş ışığına maruz kalmak, lastiklerin sertleşmesine ve çatlaklara yol açabilir.

Lastik çatlaklarını fark ederseniz, aşağıdaki adımları izlemek önemlidir:

• Lastikleri İnceleyin: Çatlakların boyutunu ve konumunu kontrol edin.
    • Hava Basıncını Kontrol Edin: Lastiklerinizin hava basıncını üreticinin önerdiği seviyeye getirin.
    • Lastik Çatlak Giderici Kullanın: Küçük kılcal çatlakları gidermek için özel olarak tasarlanmış lastik çatlak gidericilerini kullanabilirsiniz.
    • Lastikleri Değiştirin: Ciddi çatlaklar varsa veya lastik çatlak giderici işe yaramadıysa, lastikleri en kısa sürede değiştirin.

Lastik çatlaklarını önlemenin en iyi yolu, lastiklerinizi düzenli olarak kontrol etmek, hava basıncını korumak ve kaldırım taşlarına veya çukurlara dikkat etmektir. Güneş ışığına maruz kalmayı azaltmak için lastikleri gölgeli bir yerde saklayın ve kimyasal hasar riskini azaltmak için lastikleri temiz tutun.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • lastiklerde çatlaklar kauçuğun özelliğini kaybettiğini ve lastiğin ömrünü tamamlamaya başladığını gösterir.aynı durum bende de var..şehiriçinde idare ediyorum ama uzun yola çıkmam.ve en kısa sürede değiştireceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliuygun

lastiklerde çatlaklar kauçuğun özelliğini kaybettiğini ve lastiğin ömrünü tamamlamaya başladığını gösterir.aynı durum bende de var..şehiriçinde idare ediyorum ama uzun yola çıkmam.ve en kısa sürede değiştireceğim.
    lastiklerin üretim tarihi nedir? 4-5 yaşındalarsa çatlaklar normal, kauçuk özelliğini kaybediyor demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaaneralp

Aracımda Michelin energy saver lastikleri takılı. Bu lastiklerle yaklaşık 28.000 km. yol yaptım. Yalnız lastik yanakları kılcal çatlamalarla dolu. Lastiklerin diş derinliği iyi durumda. Bu çatlaklar lastiğin ömrünün yaklaştığını mı gösterir, yoksa normal midir ? Bir de bu çatlakların; yıkamacıların kullandığı parlatıcılardan kaynaklandığını söyleyenler var. Acaba lastikleri değiştirmem gerekir mi?

Yanaklarda çatlama, lastiğin ömrünün dolduğuna işarettir. Lastiğin üretim tarihini kontrol ediniz. Yanakta damga şeklinde dört haneli bir sayıdır. İlk iki hanesi yılın hangi haftası üretildiğini, ikinci son iki hanesi ise üretim yılını gösterir. 4. yılını tamamlayan bir lastikte bu tür çatlaklar ülkemiz şartlarında normaldir.

• Bir de bu çatlakların; yıkamacıların kullandığı parlatıcılardan kaynaklandığını söyleyenler var.

Bende bu sorunun cevabını çok merak ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alplord

Bir de bu çatlakların; yıkamacıların kullandığı parlatıcılardan kaynaklandığını söyleyenler var.

Deterjan türevi birşeyle yapıyorlarsa çatlamaya sebep olur. Fakat beyaz renk, parlatma sütü de denilen silikon ile parlatıyorlarsa çatlatma yapmaz. Bilinen markaların ürünleri çatlamaya sebep olmaz. Arap sabunu ve ya normal sıvı sabun köpüğü en güzeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LionTech16

quote:

Bir de bu çatlakların; yıkamacıların kullandığı parlatıcılardan kaynaklandığını söyleyenler var.

Deterjan türevi birşeyle yapıyorlarsa çatlamaya sebep olur. Fakat beyaz renk, parlatma sütü de denilen silikon ile parlatıyorlarsa çatlatma yapmaz. Bilinen markaların ürünleri çatlamaya sebep olmaz. Arap sabunu ve ya normal sıvı sabun köpüğü en güzeli.

Anladım. Benim yıkamacı bir sprey sıkıyor içerisinde gliserin varmış. Bütün spreylern içinde varmış ona göre. Lastik parlatmak için marketlerde falan zararsız bir sprey türü varmı acaba ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kışlık lastikte deformasyon
    3 hafta önce açıldı
    Lastik Yanağındaki Çizik
    6 yıl önce açıldı
    Lastik yanakta küçük çizik
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Anladım. Benim yıkamacı bir sprey sıkıyor içerisinde gliserin varmış. Bütün spreylern içinde varmış ona göre. Lastik parlatmak için marketlerde falan zararsız bir sprey türü varmı acaba ?

Gliserin lastiğe zarar vermez, en azından şu ana kadar böyle birşey duymadım, suyla karıştırıp kullanmak gerekir.

http://forum.donanimhaber.com/m_42430824/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_16252273/tm.htm

• quote:

quote:

Gliserin lastiğe zarar vermez, en azından şu ana kadar böyle birşey duymadım, suyla karıştırıp kullanmak gerekir.

Linkler için teşekkür ederim. Konuyu burada okurken sormak istemiştim. İyi geceler.

• quote:

quote:

quote:

Linkler için teşekkür ederim. Konuyu burada okurken sormak istemiştim. İyi geceler.

Alıntıları Göster
    Yumuşak lastiklerdeki genel sorundur , 10.000km de hemen baş gösterir, Diş derinliği idealse ben olsam kullanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: _ahmet_

Yumuşak lastiklerdeki genel sorundur , 10.000km de hemen baş gösterir, Diş derinliği idealse ben olsam kullanırım

Alıntıları Göster
    energy saver yumuşak bir lastik değilki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

energy saver yumuşak bir lastik değilki.

Alıntıları Göster
    Sert lastik mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _ahmet_

Sert lastik mi ?

Alıntıları Göster
    Bilgileriniz için teşekkür ederim. Şu an şehir içi kullanıyorum. Galiba uzun yol için lastikleri değiştirmem gerekecek. Lastiklerin ömrü ise 3.5 yıllık. Bu arada energy saver'i yanılmıyorsam, yumuşak lastik diye biliyorum. O yüzden satın almıştım.
  • Kasim 2012 üretimi Dunlop Sp Sportmaxx 215 40 17 ebatinda lastiklerim var. 50 bin kmdeler ancak dis durumlari cok iyi. Bugun sadece sol ön lastigin yanak kisminda catlamalar oldugunu gordum. Ne gibi bir tehlikesi olur bu durumun ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WeskaGan

Kasim 2012 üretimi Dunlop Sp Sportmaxx 215 40 17 ebatinda lastiklerim var. 50 bin kmdeler ancak dis durumlari cok iyi. Bugun sadece sol ön lastigin yanak kisminda catlamalar oldugunu gordum. Ne gibi bir tehlikesi olur bu durumun ?
    üretim tarihine bakın kaç senelik lastik ?
  • Tüm herkes yanaklarda çatlama var diyor ama benim dişlerin olduğu yerlerde boy boy çatlaklar var . Bir kaç gün sonra uzun yola çıkacağım. Markası da dunlop 2015 üretim. Bu çatlaklar neden kaynaklanmış bu da ayrı bir durum? Uzman bir arkadaşın yardımı gerek acil 🚨

• Evet bu durumdan bende muzdaribim. Lastik diş derinliği iyi fakat dislerin diplerinde catlaklar mevcut bu durumun sebebi ne olabilir? Lastiklerim 2015 model.

• bana göre bu çatlakların en büyük sebebi düşük hava basıncı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Gato Negro

lastiklerin üretim tarihi nedir? 4-5 yaşındalarsa çatlaklar normal, kauçuk özelliğini kaybediyor demektir.

Alıntıları Göster
    Merhaba. Benim lastiklerde de sanki var çatlaklar ve 4 yaşında. Bridgestone Ecopia. Üstelik az km yaptım. Yalnız neden diğer tekerlerde yok da bir veya iki tanesinde var anlamıyorum. Aşınma payları rotasyon ile dengelenmişti üstelik senelik bakımlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 30 Temmuz 2018; 15:18:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K@sToR

bana göre bu çatlakların en büyük sebebi düşük hava basıncı.
    Emin misiniz? Bende tam tersini düşünmüştüm. Normalde yüksek hava basıncı yüzey gerilimini artıracağından buna sebep oluyor olabilir. Düşük basınçta malzeme zorlanmıyor sonuçta.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.