Merhaba, dün 120 km hızla giderken lastiğim bir anda bu şekilde yarıldı ve araba hafif savruldu sağ çektim ve lastiğin bu durumda olduğunu gördüm. Sonra servise çekildi bugün baktılar hem sağ tarafa hemde sol tarafa çivi girmiş. Normalde lastiğin havası inince uyarı vermesi gerekiyor servis iki tane girdiği için iki tarafta inince uyarı vermemiş diyor bu normal bişey mi ? Geçen senede çivi girmişti bir kere bu arabayı aldığımdan beri araca hep çivi giriyor. Satarkende runflat patlamayan lastik diyorlar. Dava falan açamam mı ? Bu arada araç a180 amg 18 inç runflat
sensörler bağımsız olduğu için isterse aynı anda 4 tekerede çivi girsin ayrı ayrı uyarması lazım patlamayan lastik reklam broşürünü delil göstererek hakem heyetine başvuru yapın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: BatuKır
sensörler bağımsız olduğu için isterse aynı anda 4 tekerede çivi girsin ayrı ayrı uyarması lazım patlamayan lastik reklam broşürünü delil göstererek hakem heyetine başvuru yapın
geçen sene çivi girdiğinde lastik hava basıncını kontrol edin diyordu. Ama hangi lastikte sorun olduğunu söylemiyordu ayrı ayrı sensör varmıdır acaba ?
Patlamayan lastik değil, patlasa bile kontrolü kaybettirmeyen, bütünlüğünü koruyan lastiktir. Normalde patlayan lastik janttan kurtulur ve araba savrulur. Ancak Runflat lastik janta tutunarak aracın güvenle durabilmesini sağlar. Ancak sensörün uyarmaması garip.
quote:
Orijinalden alıntı: goodorevil
Patlamayan lastik değil, patlasa bile kontrolü kaybettirmeyen, bütünlüğünü koruyan lastiktir. Normalde patlayan lastik janttan kurtulur ve araba savrulur. Ancak Runflat lastik janta tutunarak aracın güvenle durabilmesini sağlar. Ancak sensörün uyarmaması garip.
bu video bilgi açısından yararlı oldu ama uyarı vermemesi beni kıllandırıyo ve araç 2 hafta önce yıllık bakımdan çıktı şimdi bakım yapılan servisi aradım biz baktığımızda bişey yoktu kontrol ettik diyor lastikleri hayır 2 haftada mı iki lastiğede çivi girdi ben anlamıyorum ki yada uyarı neden vermiyor saçma sapan olaylar ya
Hocam belki biraz cahilce olucak ama aracınızı teslim aldıktan sonra havasını biraz indirin bakalım uyarı verecek mi? Ayrıca servis dışında lastik değişimi yaptırdıysanız belki sensörlerinize zarar vermiş olabilirler.
quote:
Orijinalden alıntı: Börü_Budun
Hocam belki biraz cahilce olucak ama aracınızı teslim aldıktan sonra havasını biraz indirin bakalım uyarı verecek mi? Ayrıca servis dışında lastik değişimi yaptırdıysanız belki sensörlerinize zarar vermiş olabilirler.
servis dışında lastikte herhangi bişey yaptırmadık araç zaten 1 yaşında daha