< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Lazerle Göz Ameliyatı ANA KONU (Lasik, i-Lasik, No Touch, Smile Lazer, Femto Lazer, Wavefront, Prk) (66. sayfa)
-
-
''Geçen ay Konya Göz hastanesine kontrol amacıyla gittim. Doktorum hemen lazerle ilgili soru sordu istersen hemen halledelim dedi. Uygunluk için test yaptık, ilasik yöntemini önerdi bana. 15-16 senedir gözlük kullanıyorum, iyice sıkıldım gerçekten. Gözlükle uyuyakalıyorsun bi bakmışsın yamulmuş. Farkında olmadan oturmuşsun koltuğa kırılmış falan. :) Yine de çekindiğim konular var. Kornea yırtılması olabiliyormuş, netten baktım da. Düzgün yapılmazsa görme kayıpları olabiliyormuş. Göz kuruluğu sorunları yaşayanlar var. Çok da rahat bir şekilde anlattı doktor, bugün yaptırırsın yarın normal hayatına devam edersin dedi. Cazip geliyor ama konu göz olunca rahat olunmuyor. Birkaç eşim dostum başka hastanelerde başka doktorlarda çizim yaptırdı memnunlar ama onların başına sorun gelmez, benim gelir Allah korusun. :) Konya Göz Hastanesi'nde daha önce göz ameliyatı olan oldu mu? Yakın zamanda göz çizdiren oldu mu tecrübelerini paylaşabilir mi?''
Geçtiğimiz günlerde böyle bir mesaj atmıştım. Konya Göz ve Dünya Göz'de kampanya varmış, ikisinde de 30 bin liraya göz ameliyatı yapılabiliyor (ilasic yöntemi). Yan etkilerden korktuğum için tam bir adım atamadım. Bir yandan da doktor seçimi yapamadım her iki hastanede de nette çok yorum alan doktorlar var. Kimisi de bu yorum muhabbeti için kendileri yazıyorlar, tanıdık eşe dosta diye yazmışlar iyice korkum arttı. Konya Göz'de doçent hocalara da ameliyat olabiliyorsun, Dünya Göz'de operatör hocalar var. Bu iki hastanede ameliyat olan ve sonrasında yaşadığı tecrübeleri anlatan kimse olur mu acaba? Kendimi iyice kandırabilirsem en geç ay sonuna kadar işlemi yaptıracağım.
-
Ben memnum değilim numaram da artmaya başladı gece görüşü düşük oluyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçmiş olsun hocam. Ameliyatı ne zaman ve nerede olmuştunuz?
-
2-3 yıl oldu hocam isim vermiyim şimdi sağolasın birde sıkıntı oldu flepte kaydı gelmeyen kalmadı başıma yani akşam tv izlerken ekrandan dışarı taşıyor her şey :D gülüyorum artık sinirden yani hocam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMC -- 24 Haziran 2024; 20:26:8 > -
Korneam 460-470 mikron olduğu için doktorlarımdan birisi bana lazer tedavisini önermedi, geçenlerde dünya göz Tunus’a uğradım. Aynı kontrollerden geçtim ve bana PRK için uygun olduğumu çift göz için de 30k tl istediklerini ilettiler. Ben yine de birkaç doktora daha sormaktan yanayım tabi.
Bu tedaviler dışında ICL de sordum ama çok pahalı olduğunu, ileri derecedekiler için uygun olduğunu + olarak da ileride katarakt riskini arttırdığını söylediler. Bilmiyorum ben 10 seneden fazladır gözlük kullanıyorum ve gözlük kullanımından ziyade estetik kaygılarımdan dolayı olmak istiyorum ama gözümde komplikasyon oluşmasından da korkuyorum. Burada farklı rahatsızlıklara yakalanan kişiler olmuş o da biraz ürkütücü tabi.
Şu an ameliyatımın üzerinden 25 saat geçti; PC’ye yaklaşık 1 metre uzaklıktan bu yazıyı yazıyorum. Yanma-batma sıfır.
Hikayeme geçelim. Acelesi olan çizgili yerden sonrasını okusun.
Yaşım 31, 17 senedir lens kullanıyorum.
Neyse, göz çizdirme fikri çevremde bu ameliyatı olan ve pişman olmayan tanıdıklar sayesinde gelişti ama lenslerimden memnundum...
Ta ki geçen ay kutudan çıkan son çift lensimi taktım ve yenisini almak için lens fiyatlarını araştırdım. Fiyatlar çok yükselmişti, lenslerde ufak ufak batıyordu; artık birbirimizden sıkılmıştık. Birden aklıma çizdirme fikri geldi.
Dünya Göz’ü aradım, kampanya olduğunu, fiyatın 15 Temmuz’a kadar 60 binden 30 bine düştüğünü söylediler. Hem de anlaşmalı bankaya 2 taksit
Devletin göz bölümünde çalışan bir tanıdığıma, “Tanıdığın tanıdığı vardır,” diyerek Dünya Göz’den hoca tavsiyesi sordum. O da, Boşver Dünya Göz’ü; Etlik Şehir Hastanesi’nde mükemmel bir profesör hekimin göz çizme işlemi yaptığını, önce onun bakması için randevu alacağınısöyledi. Neyse, randevudan 3 gün önce lensleri çıkardım, şişe g*tü gibi gözlüklerimle keyifsiz bir şekilde yaşamaya başladım. Randevu günü geldi. Dr. korneamın uygun olmadığını, çizersek kornea nakline kadar gidebileceğini söyledi...
Tekrar gözlükten kurtulup lenslerimi taktığım için buruk bir sevinçle oradan ayrıldım.
Çizdirme işini kafamdan çıkarmak üzereyken, Dünya Göz’de lazer makinelerinin operatörü tanıdığı olan bir arkadaşıma durumu anlattım. Telefona onu bağladı.
E-nabız’dan tomografi görüntüleri ve göz numaralarımı istedi. Şehir dışından hocasına sordu, ameliyata uygun cevabını aldı.
Op. Arkadaş kendi tecrübesine göre PRK veya No-Touch ile işlem yapılır; diğer yöntemlerde numara kalır dedi. PRK ve No-Touch acılı bir yöntemdi...
Tekrardan hoca arayışım başladı; arkadaşımın da ameliyat olduğu Dünya Göz’den Volkan Matben hocaya karar verdim. Tüm tahliller yapıldıktan sonra hocayla muhatap oluyorsunuz. O da kendi çapında tetkikler yaptıktan sonra i-LASIK ve SMILE yöntemine uygun olduğumu, korneamın LASIK için yeterli seviyede olduğunu söyledi.
Yani devletteki doktor ve Operatör arkadaş yanılmıştı, gözüm iLasik yöntemine uygundu.
Bu arada göz numaralarım:
-5.75 miyop - 1.25 astigmat
-6.00 miyop - 1.75 astigmat
-Kornea kalınlığı da yanlış hatırlamıyorsam biri 520, diğeri 530 civarındaydı.
Kendisi SMILE yöntemini önerdi, güzelliklerinden bahsetti ama fiyatının 2 katı olduğu ve ameliyat sonrası görme durumunun diğer yöntemlerle aynı olacağını da söyledi. LASIK yöntemini zaten istediğim için onu seçtim. Asistandan 3 gün sonrası için ameliyat randevusu aldık, parayı ödedik.
Dünya Göz’e randevu olmadan 4 gün önce lensleri tekrar çıkardım; anlaştıktan sonra lensleri takmamam gerektiğini söylendi. Yani 6 gün gözlük takmış oldum. Lens takmamanın sebebi korneayı baskılıyormuş.
Ameliyata girip çıkma süresini yorumlar üzerine 10 dakika diye düşünüyordum, ama bizimki yarım saatten fazla sürdü. 5 kişiydik, herkesi sırayla aldılar. İlk işlemden sonra 20 dakika kadar bekletildik. Sebebini hocaya sordum, cevabını pek hatırlamıyorum ama o an mantıklı geldi, belki de sebebi ''kapıda kuyruk var hemşerim görmüyon mu?''nun bahanesiydi...
Neyse, lazer işlemi de kızarmış et kokusu eşliğinde tamamlandı.
Ameliyattan çıktım. Güneş gözlüğü de vermediler. Dr. Biraz bekleyin, son kez kontrol edeceğim dedi. Kontrolde de başarılı bir ameliyat geçirdiğimi, yarın tekrar kontrole gelmem gerektiğini ve 4 saat kadar yanma-batma olacağını söyledi.
Eve dönüşte yolun yarısında batmalar başladı. Eve girerken perişandım; inanılmaz bir yanma, batma... Bu aşamayı uzatıp kimseyi korkutmak istemem... ama geçiyor sonuçta
Ameliyattan 4 saat sonra sanki hoca ayarlamış gibi ağrı, sızı şıp diye geçti.
Ameliyat öncesi gözlüksüz: 144p
Ameliyattan çıktıktan sonra: 360p
Ağrı sızı geçtikten sonra: 480p
Sabah uyandığımda: 720p
Koruyucu lensler alındıktan sonra kalite 1080p oldu.
Şu an lensli-gözlüklü halimden bir tık iyi görüyorum. Hoca ameliyat önce tam iyileşmenin 3 ayı bulacağını söylemi ancak 25 saat sonra bu görüntü kalitesi bana çok ilginç geldi.
Beklentim 4k
Bu gün kontrol için gittiğimde hocanın tutumu pek hoşuma gitmedi.
“Parasını verdin, güzel bir ameliyat geçirdin, hadi git” dercesine bir tavrı vardı. Odasına girdim, koltuğuna oturdum, makineyle baktı, yazıları okuttu, yıkanmayan çıplak elleriyle! koruyucu lensleri çıkardı. “Çok iyi, haftaya yolun düşerse tekrar gel, 6 ay sonra da gelirsen göz numaranı söylerim,” dedi. Dikkat etmem gereken şeyleri hızlıca söyledi. “Haydi geçmiş olsun” diyerek soru sormama fırsat bırakmadan sıpıtladı.
Max 2 dk sürdü...
Lensler çıktıktan sonra gözde biraz batma durumu oldu. Eve gidip damlaları sıktıktan sonra düzeldi. Şu an her şey yolunda.
Şu da dikkatimi çekti ameliyata girenlerden 3 kişiyle muhabbet ettim. 3'ü de Hocayı araştırmamışlar, randevu günü mesaide Volkan hoca olduğu için ona denk gelmişler hatta yapılacak ameliyat yöntemini dahi bilmiyorlar. Olm insan biraz bakar sorar soruşturur.
Tanımadığın adama nasıl en mühim organını emanet ediyorsun, bu ne genişlik...
Görüntü kalitesi değiştikçe buraya uğrayıp editleyeceğim.
Edit: Aradan ortalama 6 ay geçti dün kontrole gittim. Kontrolde eskiden olduğu gibi oturtup yazı okutacaklar zannettim ancak tekrar makineden göz numarası ve kornea kalınlığı ölçüldü. Ardından hocanın odasında yazı okutuldu. Sonucun 0.25 olduğunu söyledi. Allah'a şükür bence gayet başarılı bir sonuç. Ameliyattan bir kaç gün sonradan itibaren bu güne kadar 12 saat pc başında çalışan birisi olarak hiç bir şikayetim olmadı. Arada bir kuruluk hissedince göz damlası kullanıyorum. Yaptırmadan önce çok araştırmıştım kendi adıma iyi ki olmuşum diyorum.
Hoca iyi araştırılmalı ancak Şifa'nın Allah'tan olduğu unutulmamalı. Kalın sağlıcakla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tyler Norton -- 15 Ocak 2025; 1:42:45 >
-
Arkadaşlar kız arkadaşım oldu 1 sene oldu göz kuruluğundan bayağı dert yanıyor bunun çözümü varmı ? olanlar genelde göz kuruluğundan dert yanıyor
-
Her iki gözümde 5.25 miyop var.
10 senedir Lens kullanıyorum ama ameliyat konusunda kararsız kaldım.
Işığa da duyarlıyım.
Ameliyata uygun denildi ama sonradan numara yükselir diye endişeleniyorum.Sizce ameliyat olmak mantıklı mı ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bende lens kıulalmıyorum bence idare edebildiğimiz kadar idare edelim olanlarda genelde göz kuruması oluyor hocam.
Buradaki yorumları okuduğumda ameliyattan vazgeçmiştim, hala da olmayı düşünmüyorum.
4.50 her iki göz miyop ve 2.50 astigmat yine her iki gözde de...
Ekleme: Gözlük kullanıyorum, lens hiç kullanmadım doktor tavsiye etmemişti yaşım küçükken o zamandan beri de yanaşmadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mugetsuga -- 11 Eylül 2024; 23:34:9 > -
Yıllar önce ameliyat olup lens ve gözlükten kurtulmak istemiştim. Arkadaşımın kendisinini de ameliyat eden doktor arkadaşına muayene olduktan sonra ameliyat gününü beklemeye başladım. Gün yaklaştıkça aile baskısına dayanamayıp vazgeçtim. Bir kaç ay sonra tiyatroda 5-6 sıra önümde arkadaşımı ve doktor arkadaşını gördüm. Daha önce gözlüklü görmediğim doktorun gözlük taktığını görünce şaşırmıştım. Arkadaşıma sorduğumda doktora neden ameliyat olmadığını sorduğunda "ben gözümle para kazanıyorum, o yüzden riske atamam" dediğini söylemişti. Biz neremizle para kazanıyoruz diye düşündüm Çevremde olan çok arkadaşım var, kimi çok memnun kimi şikayetçi. Doktorların çoğu da gözlüklü :)
-
Haklısınız hocam
Göz kuruluğunu çok duydum o yüzden lensle devam mantıklı hocam
Hocam suan mevcut durum nasil, uzerinden iyi bir zaman gecti sanirim
-
Ne iyileşme ne kötüleşme oldu. Gayet memnunum hocam. Işık yansıması vs yok. Ameliyattan 6 ay sonra kontrole gideceğim.
Ben de 8 ekimde oldum. Suan geceleri araba farlarinin isiklarinin rahatsiz etmesi haricinde bir sorunum yok
-
Bende bugün 1. Ay kontrolüne gittim. No touch olmuştum. Sağ ve sol göz 1 derece astigmat çıktı. Ameliyat öncesi 4 numara astigmat vardı iki gözde miyoplar düşüktü. Damlalari kullanmaya devam et 3 ayı bulabilir düzelme dedi. Ayni durumu yaşayan varmı?
benim 1.75 astigmat vardı ameliyat oldum 5 ay sonra sağ gözüm 1.25 astigmata geri döndü düzelmedi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMC -- 22 Kasım 2024; 20:53:49 > -
Gormenizde bir problem var mi ki ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X