Şimdi Ara

LCD ' DE FUTBOL TOPU İZİ SORUNSALI...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
76
Cevap
0
Favori
3.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Maç esnasında topa vuruldugunda lcd de topun gittigi guzergah boyunca top goruntusunun kaldigina dair soylemler var. Neden acaba?
    Var mi böyle bir sorun?

Yoksa yok mu boyle bisi?

• Bu ifade genelde LCD'lerdeki tepki süresinin fazlalığını anlatmak amacıyla kullanılır. Benzer şekilde aksiyon sahnelerde de yumruk atan adamın kolunu gölgelenme şeklinde görebilirsiniz. Bazıları ise "böyle bir şey yok, ben görmüyorum" demektedir. Ancak yeni çıkan düşük tepki süreli(3 ms) LCD'lerde bu hata minimuma inmiştir. Sonuçta plasmalarda tepki süresi max 3 ms kabul edilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 1 Ekim 2007; 1:49:32 >
  • Sayın sserin size çok teşekkür edrim monster altın uçlu scart gerçekten iyiiş yaptı.Plazmama ısınmama neden oldu.Şimdi daha br farklı gözle bakıyorum.Kumlanmalar kayboldu.

Teşekkürler...
  • Ben bu altın uçlu monster dan bulamıyorum bi türlü, nerden aldınız? Internette satan bi yer varmi?
  • sorun sadece tepki süresinden kaynaklanmaz.

Televizyonun görüntü işlemcisinin hızı ve kabiliyetleri de etkendir.

1080i / 576 i karşılaştırması

1080i upscale dışarıdan ABT 1010 işlemciyle yapılmıştır. (solda kalan kısım) / Tv kendi işlemcisini kullanıyor (sağda kalan kısım)

• Toshiba 37wl67z ile maçları izliyorum;

SS2 skystar uydu alıcısı bağlı PC den HDMI ile verdiğim digitürk görüntülerde dediğin gölgelenme oluyor.
    malum buna sebep pc deki ss2 uydu alıcısındaki işlmecinin yetersiz kalışı.

TV8 veya FOX da goldmaster 80800 veya 9700 uydu alıcısı ile izlediğim maçlarda buna benzer bir durum olmuyor.

Aynı net görüntüyü PCde oynattığım HD filmlerde de alıyorum, sorun yok.

TV nizin tepkime süresi yanında, TV nize verdiğiniz sinyalin kaynağıda önemli.

selamlar

not: SS2 ile canlı izlediğim maçlarda gölgelenme varken, kayıt yapıp sonra izlediğim görüntülerde bu olay olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onbes -- 1 Ekim 2007; 11:09:26 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hi-def-man

sorun sadece tepki süresinden kaynaklanmaz.

Televizyonun görüntü işlemcisinin hızı ve kabiliyetleri de etkendir.

1080i / 576 i karşılaştırması

1080i upscale dışarıdan ABT 1010 işlemciyle yapılmıştır. (solda kalan kısım) / Tv kendi işlemcisini kullanıyor (sağda kalan kısım)

Dışarıdan işlemci (yada herhangi başka donanımlarla) görüntü kalitesini artıracak uygulamalar yapılabiliyor mu ? Bunu ilk kez duyuyorum , eğer doğru anladımsa daha detaylı bilgi verebilir misiniz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bunu 2 şekilde yapabilirsiniz.

1) Outboard Scaler kullanarak . ilk olarak CRT projectörlerin performanslarını arttırmak ve HD Ready hale getirmek için kullanılan Line Doubler ve Scalerlar şimdi de LCD/Plazma /DLP lerin performanslarını arttırmada kullanılıyor.
    örneğin ABT, Faroudja, Gennum, Pixel Magic ,Crystalio gibi firmalar bu tip outboard scalerlar üretiyor.

http://www.anchorbaytech.com/products/systems/

2) Bu scalerların bizim kullandığımız bazı cihazlarında içine chip olarak konulduğu durumlar var. Mesela ben Yamaha RX-V2700 amfi kullanıyorum ve tüm görüntüleri bu amfiye analog olarak (Composite) bağlıyorum. İçindeki ABT işlemci görüntüleri işleyip 1080i olarak HDMI çıkışından TV ye yolluyor ve görüntü açıkça yukarıdaki gibi düzelebiliyor.

Bu işlemcileri DVD Recorder'lar da da bulabilirsiniz. Panasonic ve Sony HDMI çıkışlı cizhazlarda bayağı kalıteli işlemciler mevcut.

TV'lerinizde de bu işlemciler mevcut ama kaliteli bir outboard scaler'ın 1.000 USD'den başladığını hesaba katarsak ne kadar farklı bir görüntü elde edebileceklerini bir düşünün.

• quote:

Bunu 2 şekilde yapabilirsiniz.

1) Outboard Scaler kullanarak . ilk olarak CRT projectörlerin performanslarını arttırmak ve HD Ready hale getirmek için kullanılan Line Doubler ve Scalerlar şimdi de LCD/Plazma /DLP lerin performanslarını arttırmada kullanılıyor.
    örneğin ABT, Faroudja, Gennum, Pixel Magic ,Crystalio gibi firmalar bu tip outboard scalerlar üretiyor.

http://www.anchorbaytech.com/products/systems/

2) Bu scalerların bizim kullandığımız bazı cihazlarında içine chip olarak konulduğu durumlar var. Mesela ben Yamaha RX-V2700 amfi kullanıyorum ve tüm görüntüleri bu amfiye analog olarak (Composite) bağlıyorum. İçindeki ABT işlemci görüntüleri işleyip 1080i olarak HDMI çıkışından TV ye yolluyor ve görüntü açıkça yukarıdaki gibi düzelebiliyor.

Bu işlemcileri DVD Recorder'lar da da bulabilirsiniz. Panasonic ve Sony HDMI çıkışlı cizhazlarda bayağı kalıteli işlemciler mevcut.

TV'lerinizde de bu işlemciler mevcut ama kaliteli bir outboard scaler'ın 1.000 USD'den başladığını hesaba katarsak ne kadar farklı bir görüntü elde edebileceklerini bir düşünün.

bunu öğrendiğim iyi oldu, akşam deneyelim bakalım :)

• quote:

Orjinalden alıntı: sserin

Bu ifade genelde LCD'lerdeki tepki süresinin fazlalığını anlatmak amacıyla kullanılır. Benzer şekilde aksiyon sahnelerde de yumruk atan adamın kolunu gölgelenme şeklinde görebilirsiniz. Bazıları ise "böyle bir şey yok, ben görmüyorum" demektedir. Ancak yeni çıkan düşük tepki süreli(3 ms) LCD'lerde bu hata minimuma inmiştir. Sonuçta plasmalarda tepki süresi max 3 ms kabul edilir.

Sayın sserin ; Bu yorumunuza Kablo TV görüntüsü ile katılıyorum...Topa hamle yapan futbolcuda var hafif gölgelenme hareket halindeki topta yok...Uzun kaleci vuruşları ve paslarda görmedim...Topun gölgelenmesini...CLEAR LCD farkıda bu olsa gerek...Sağlıcakla kalın...

• Bunu eğer STR-DA 1200 ES ile deneyecekseniz olmayacaktır . Nedeni de-interlation ve upscale yapamaması . Bu cihazdan alabileceğiniz en iyi görüntü tüm görüntüleri componente upconvert etmesiyle alabilirsiniz.

Benin aktardıklarım STR-DA 5200 ES modelinde mevcut hatta DCDI faroudja işlemcisi benimkinin önüne geçip 1080p işliyor.
  • quote:

Bunu eğer STR-DA 1200 ES ile deneyecekseniz olmayacaktır . Nedeni de-interlation ve upscale yapamaması . Bu cihazdan alabileceğiniz en iyi görüntü tüm görüntüleri componente upconvert etmesiyle alabilirsiniz.

Benin aktardıklarım STR-DA 5200 ES modelinde mevcut hatta DCDI faroudja işlemcisi benimkinin önüne geçip 1080p işliyor.

DT yeni kutuları beklemeye devam öyleyse
    teşekkürler bilgiler için...
  • evet haklısın.

bende merakla bekliyorum .

Pace gelecek herhalde. 3 tunerli hiçbir filmi programı kaçırtmayacak bize.
  • quote:

evet haklısın.

bende merakla bekliyorum .

Pace gelecek herhalde. 3 tunerli hiçbir filmi programı kaçırtmayacak bize.

hocam şimdi dikkat ettim
    ne imza varmış sende öyle
  • darısı başına :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: onbes

Toshiba 37wl67z ile maçları izliyorum;

SS2 skystar uydu alıcısı bağlı PC den HDMI ile verdiğim digitürk görüntülerde dediğin gölgelenme oluyor.
    malum buna sebep pc deki ss2 uydu alıcısındaki işlmecinin yetersiz kalışı.

TV8 veya FOX da goldmaster 80800 veya 9700 uydu alıcısı ile izlediğim maçlarda buna benzer bir durum olmuyor.

Aynı net görüntüyü PCde oynattığım HD filmlerde de alıyorum, sorun yok.

TV nizin tepkime süresi yanında, TV nize verdiğiniz sinyalin kaynağıda önemli.

selamlar

not: SS2 ile canlı izlediğim maçlarda gölgelenme varken, kayıt yapıp sonra izlediğim görüntülerde bu olay olmuyor.

SS2 software bir karttır üzerinde decoder entegresi yoktur.
    Dolayısıyla kartın gücü yetmiyor denemez.
    Bütün decoding işlemini PC nin işlemcisi devralır. Kullandığın program ve directshow filterlarda ara problemi.
    Aynı problem kayıtta görülmez çünkü kayıt formatı muhtemelen farklı bir filter kombinasyonu ve program vasıtası ile oynatılıyor.

• quote:

Bunu eğer STR-DA 1200 ES ile deneyecekseniz olmayacaktır . Nedeni de-interlation ve upscale yapamaması . Bu cihazdan alabileceğiniz en iyi görüntü tüm görüntüleri componente upconvert etmesiyle alabilirsiniz.

Toshiba c serisinde DCDI faroudja işlemcisi kullanılıyor.
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/-TOSHIBA-LCD-TV,66,1419.html

• Faroudja işlemcilerin de birçok çeşidi var.

Genesis Fli 2301i serinin en iyisi .216Mhz 12 bit ve Denon 1940 ve Sony STR-DA 5200 de var.Herhalde bu prosesör bu firmalara 200 Usd'ye mal oluyordur.

Ancak Toshiba daki işlemci kesinlikle 57Mhz 10 bit Fli 2200 serisi bir prossesordür.
  • Eğer şu sayfadaki kadar düzeltebiliyorsa yeter
    http://www.av-outlet.com/en-us/dept_335.html
  • DCDİ reklamı ama eminim düzeltir.

Sadece bu processor bile Infocus X1 projektörü milyon mertebesinde sattırdı.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.