Şimdi Ara

---> LCD/LED MOnitör Alma Temel Bİlgiler ve LG E2250V İncelemesi ve Kullanıcı Kulübü <---

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ---> LCD/LED MOnitör Alma Temel Bİlgiler ve LG E2250V İncelemesi ve Kullanıcı Kulübü <---

Merhaba Arkadaşlar LG’nin E2250V model numaralı ürünü ile ilgili bilgi paylaşımı yapacağımız ve almayı düşünen arkadaşlar açısındanda yararlı bilgiler sunacağımıza inandığım incelememe hoş geldiniz.

Uzun zamandır CRT Monitör kullanan ve LCD-LED Ekranlara ilk defa merhaba diyen birisi olarak bir haftalık araştırma dönemimde edindiğim bilgileri ve bu bilgiler ışığında yeni yada ilk defa monitör alacak arkadaşların şunlara dikkat etmesini tavsiye edebilirim:

1 : Kullanım amacı – Öncelikle Monitörü ne amaçla kullanacağız belirlemek şart densede ortalama bir ev kullanıcısıysanız ben gibi 2 ms 5 ms teplime süresine pek takılmamanızı tavsiye ederim. 4 saatin 10 saatini oyunla geçirmeyecekseniz.

2 : Maliyet – Mutlaka kendi bütcenize göre hareket edin.edindiğim bilgilere göre LCD-LED Monitörlerin ömürleri ortalama 2 yıl. CRT gibi 10 -12 sen kullanım zor deniyor bu sebeğle maliyeti mümkün olduğu kadar 200-400 TL Arasında tutmanızı tavsiye ederim.

3 : LCD/LED : Mümkün olduğu kadar LED tercih yapmanız en mantıklısı hem elektirik tasarrufu hem daha uzun ömür hem görüntü açısından daha güzel
    .
    4 : Giriş Çıkışlar – Tamamen kendi ihtiyaçlarınıza göre düşünün Analog çıkışa sahip ekran kartınız varsa size tavsiyem Analog-DVI bir Monitör almanız olur ki ilerde kartı değişebilirsiniz çok üst düzey bir kart almanıza da gerek kalmaz. Eğer Ekran kartınız Analog-DVI-HDMI desteklerinin hepsine sahipse bunların tümünü barındıran bir model edinmeniz mantıklı olur ama unutmayın Analog dışında her ekstra Maliyeti Arttıracaktır
    .
    5 : Boyut – Bu konuda bize mantık nedense en büyük en iyidir gibi ama ben insanın görebileceği alanı ve bilgisayara yakın otrma durumunu düşündüğümde 21,5” den büyük bir monitörün çok gerekli olmadığı kanısındayım normal bir ev kullanıcısı için. Bütceniz yetmiyorsa 18,5” de alabilirsiniz ama mutlaka 16:9 olmalı.

Tüm bunlar ışığında düşününce Ati HD 4850 Ekran Kartına sahiptim. Her 3 girişte mevcuttu üzerinde. Maddi olarakta sıkılmayacağım en son seviyeye kendimi getirdim. Bilgisayarda çok fazla oyun oynamadığımı gnelde Film izlediğimi ve Net ile uğaştımıda hesaba katınca 2. Başlıkta anlatacağım LG E2250V isimli monitörü almaya karar verdim. Bakalım Özelliklkeri neymiş…..

• 21.5" LG E2250V.PN FULL HD DVI/HDMI 5MS LED LCD MONITOR

TEKNİK ÖZELLİKLER

ModeL: LG E2250V 21.5" LCD Monitör P.Siyah Full HD
    ÇÖZÜNÜRLÜK: 1920×1080
    Ekran TİPİ: Wide Screen LED
    TEPKİ SÜRESİ: 5MS
    NOKTA ARALIĞI: 0.248*0.248
    PARLAKLIK: 250 cd/m2
    KONTRAST: 1000:1 / 50000:1 (DFC)
    GÖRÜŞ AÇISI (YATAY/DİKEY): 176/170 (CR≥5)
    ÇALIŞMA FREKANSI: Yatay 30 ~ 61 kHz Dikey 56 ~ 75 Hz
    RENK DERİNLİĞİ: En fazla 16.7 Milyon
    BAĞLANTI TÜRÜ: VGA, DVI, HDMI
    HOPARLÖR: Yok
    SES ÇIKIŞI: var
    KAMERA: Yok
    DUVARA ASILABİLİRLİK: Var (75*75 mm)
    GÜÇ TÜKETİMİ: Güç Tüketimi 23W, Bekleme Modunda Güç Tüketimi (DPMS) Max 0,5W
    GÜÇ ADAPTÖRÜ: Harici.
    PAKET İÇERİĞİ: Monitör, Kullanma Kılavuzları, Garanti Belgesi, Kurulum CD’si, Güç Adaptörü ve Kablosu, VGA Kablo, DVI Kablo, Ayaklık
    BOYUTLAR (STAND İLE, WXHXD MM): 526x198x408
    AĞIRLIK: 2,8 kg Sand ile, 4,69 kg Kutu ile
    Support : f-Engine-sRGB-DDC/CI-HDCP-Intelligent Auto-Plug & Play
    GARANTİ SÜRESİ: 2 Yıl

GENEL ÖZELLİKLER

Bu kısımda tek tek uzun uzun yazmaktansa size daha açıklayıcı olması açısından 2 video inceleme sunmak istedim. Monitörün en ilginç yanları arasında
    Otomatik ışık ayarı,
    Videolardada göreceksiniz alt aparatı size değişik bir ergonomi sunuyor olması, ayrıca Dual web özelliği ile ekranı 2 ayrı kısma bölüp nette gezerken kolaylık sağlaması,
    Ve yine netten video izlerken video alanını secerek diger alanları karartıp dikkatinizi sadece izlediğiniz şeye vermeyi yarayan özelliğide sayılabilir

Tanıtım videosu

http://www.youtube.com/watch?v=bTwg94uDpnk&feature=related

İnceleme Videosu

http://www.chip.com.tr/video/lg-e2250v-pn_1510.html

Resimler

Arkadaşlar resimler akşam ve cep telefonu ile çekildiği için çok net olmayabilir elimden geldiğince cekmeye çalıştım

---> LCD/LED MOnitör Alma Temel Bİlgiler ve LG E2250V İncelemesi ve Kullanıcı Kulübü <---

Sonuç
    :

Genel olarak bahsetmem gerekirse Monitörü almadan önce tereddütlerim vardı fakat şu an memnunum. Renk kalitesi ışık değerleri gayet iyi. Menü Tuşları dokunmatik ve kolay algılıyor. Açma kapama düğmesinin mor rengi ve sanki gülümsemeyi andırması da ayrı bir hava vermiş. Kutu içeriği olarakta tek eksiğinin HDMI kablosunun olmaması sayılabilir. Şu an elimde deneme yapcak kalitede oyun ve 1080P film olmadığı için resim ekleyemedim ama yakın zmanda onlarıda sizlere sunacağım. Analog-DVı-HDMI olması Ses çıkışının olması LED olması ve makul fiyatı düşünülürse monitör alacaksanız aklınızda bulunması gereken bir tercih diye düşünüyorum.

• Monitörüne nihayet kavuştun. Hayırlı olsun.

Çok güzel bir monitör. Başlıkta ki ilk mesajında belirttiğin monitör alma kriterlerine de katılıyorum.
  • arakadaşlar tercih ettiğiniz veya şuan kullanmakta oldugunuz renk ayarlarından biraz bahsedermisiniz? en ideal,canlı renkler için hangi ayarda kullanıyorsunuz?
  • resimler çok kötü ve lcd monitorlerin ortalama ömürleri iki yıldır bilgisine dair kaynak gösterebilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TURK SITH

resimler çok kötü ve lcd monitorlerin ortalama ömürleri iki yıldır bilgisine dair kaynak gösterebilir misiniz?

Arkadaş sanırım o bilgiyi yanlış bir yerden almış, LCD ve LED Tv ve Monitörlerin ortalama ömürleri 10 yılı bulur lakin burada ömürden kasıt kullanılan saattir ki bu plazmalarda yaklaşık 5 yıl LCD ve LED'lerde ise 10 yıl civarıdır. Tabii günlük olarak daha az süreler kullanıyorsanız bu süreler uzar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.