Şimdi Ara

LCD'lerde görüş açısı??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
3.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yeni aldığım Philips 190C7FS monitörüyle alakalı sizlere birkaç soru sormak istiyorum.

Öncelikle bu görüş açısı olayını hala anlamış değilim. Monitörün kataloğunda C/R>10 ise yatay ve dikey 160derece yazıyor. Öncelikle bu C/R oranı nedir bilen arakdaş var mı. ayarlanabilir mi.

Fakat ben değil 160 derece, monitöre 30 derece bile yandan baktığımda görüntünün renkleri değişiyor. Daha önce LCD hiç kullanmadım. bu olay normal birşey mi yoksa benim monitörümde mi bi acayiplik var anlamadım. Oturduğum yerde ufak sağ sollarla bile monitörün renkleri değişiyor, tam dim dik baktığımdaki gibi olmuyor...

Eski CRT Flat monitörüme 170dereceden baktığımda bile renkler aynı canlılığında oradaydı. Şimdi biraz canım sıkılmış durumda. Acaba bu LCD'ler için normal mi yoksa...

Lütfen yardım edin arkadaşlar...

İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• Evet özellikle Tn panellerde görüş açıları çok kısıtlıdır , bu normal bir durumdur Tn panelli bir monitör için ama daha gelişmiş panellerde mva ,pva ve özellikle ips panellerde bu görüş açısı çok geniştir , yani monitöründe bir bozukluk yok , her lcd'de az yada çok bu dediğin olay olur ama sendeki monitör tn panelli bir monitör olduğu için bu çoktur azıcık yandan yada aşağıdan bakmaya gelmez
  • quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

Evet özellikle Tn panellerde görüş açıları çok kısıtlıdır , bu normal bir durumdur Tn panelli bir monitör için ama daha gelişmiş panellerde mva ,pva ve özellikle ips panellerde bu görüş açısı çok geniştir , yani monitöründe bir bozukluk yok , her lcd'de az yada çok bu dediğin olay olur ama sendeki monitör tn panelli bir monitör olduğu için bu çoktur azıcık yandan yada aşağıdan bakmaya gelmez

Lcd kullanmadığın belli oluyor.Tn panellere kesmişsin faturayı.Bende tn panel kullanıyorum ve arkadaşın dediği gibi renk değişim problemi yaşamıyorum.
  • kafam iyice karışmış durumda.
    inş. monitörde sorun yoktur ama...
  • LCD monitörlerin çoğunda görüş açısı problemi bulunur. TN panellerde bu problem daha fazladır. CRT monitörlerde ise herhangi bir sorun bulunmuyor.
  • monitöründe bi sorun yok bu normal bi durum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: cdexos

quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

Evet özellikle Tn panellerde görüş açıları çok kısıtlıdır , bu normal bir durumdur Tn panelli bir monitör için ama daha gelişmiş panellerde mva ,pva ve özellikle ips panellerde bu görüş açısı çok geniştir , yani monitöründe bir bozukluk yok , her lcd'de az yada çok bu dediğin olay olur ama sendeki monitör tn panelli bir monitör olduğu için bu çoktur azıcık yandan yada aşağıdan bakmaya gelmez

Lcd kullanmadığın belli oluyor.Tn panellere kesmişsin faturayı.Bende tn panel kullanıyorum ve arkadaşın dediği gibi renk değişim problemi yaşamıyorum.

şu forumda en çok lcd gören ve test eden panel tiplerinin karakteristiğini bilen birisiyim , nerden biliyorsun lcd kullanmadığımı ?? renk değişimi oluyor hepsinde ama tn panellerde bu daha çok araştırda gel öyle kafadan sallama

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LED tv ömrü vs LCD vs PLAZMA
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Araştırmama gerek yok,zaten kullanıyorum.Önceden yazdıklarını bir daha oku .Azıcık yandan yada aşağıdan bakmaya gelmez demişsin.Şimdidede tnlerde görüş açısı problemi daha çok diye kıvırtıyorsun.Ben senin tn panel hakkında destektsiz atmana karşı çıktım sayın test uzmanı.Kullandığım monitördede hangi açıyla bakarsam bakayım abartı bir değişiklik yok.Bence yorum yapmak istiyorsan önce bir tn panel kullanıp incele,sallamadan önce.Benim bu kadar.Bu arada çok gülme amanınn,bişey olmasın sonra
  • Kardeş bende tn panel kullanıyorum çok abartı bir renk değişimi yok.Belki kullandığın markaya özgü bişeydir
  • Hocam,160 derece görüş açılı tn monitör kullanıyorum.Yazında bahsettiğin 30 derecede renk değişimi bana fazla geldi.Ben monitörü ilk aldığımda bu biraz daha barizdi ama renk ve parlaklık ayarlarını kurcalayınca düzeldi.Şimdi sana yazmak için 60 dereceden baktım ama renkler değişmedi.Seninki hatalı demiyorum yanlış anlama ama renk ayarları,parlaklık ve kontrast ayarlarını biraz karıştırmanda yarar var.
  • Cevaplarınız için çok teşekkürler beyler. Galiba bu olay normalmiş LCD'ler için. Biraz beni rahatlattınız. Bozulmalardan kastım örneğin beyaz bir sayfanın açılı baktıkça renginin koyulaşması. Galiba bu da bahsettiğiniz tn panellerde olan birşey. Fakat katalogda 160derece yazması beni şaşırttı. İzleme açısının tanımında "Renklerin bozulmadan görülebileceği açı" olarak bahsediliyordu bir yerde. 160 derecede beyaz sayfadan eser kalmıyor...

Yani şekil böyle

LCD'lerde görüş açısı??

http://img123.imageshack.us/img123/7185/dsc01147aalb3.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silver00 -- 18 Şubat 2007; 17:42:26 >

• quote:

Araştırmama gerek yok,zaten kullanıyorum.Önceden yazdıklarını bir daha oku .Azıcık yandan yada aşağıdan bakmaya gelmez demişsin.Şimdidede tnlerde görüş açısı problemi daha çok diye kıvırtıyorsun.Ben senin tn panel hakkında destektsiz atmana karşı çıktım sayın test uzmanı.Kullandığım monitördede hangi açıyla bakarsam bakayım abartı bir değişiklik yok.Bence yorum yapmak istiyorsan önce bir tn panel kullanıp incele,sallamadan önce.Benim bu kadar.Bu arada çok gülme amanınn,bişey olmasın sonra

Evet aynen öyle ufak bir yandan yada aşağıdan bakınca anında farkedilir renk bozulmaları , merak etme test ettiğim tüm tn'leri buraya yazsam aklın şaşar ne o niye bozuldun yada niye kabullenmek istemiyorsun ? bunu sadece ben desem hadi neyse ama tn panellerin görüş açılarının kötü olduğu herkes tarafından biliniyor sen hiç tn panelden başka monitör kullandınmıda burda ahkam kesiyorsun bana ??? önce git panel tiplerini araştır ondan sonra benimle tartış , ayrıca koyu kısımla irdelediğim yere gelince , ufak atta civcivler yesin , aklıma şu laf geldi, görmemişin bir monitörü olmuş gelmiş burda ahkam kesiyor,,, bende öyle bir sorun yok , yok öyle birşey tarzı laflarla inkar ediyorsun ,tartışmak istemiyorum her tn panelin görüş açısı çok dardır bunu burda seninle tartışmam sen kendini avutmaya devam et . ayrıca daha önce yaptığım S-pva panele sahip 971p incelemesi ;

http://forum.donanimhaber.com/m_10864379/mpage_6/key_/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 18 Şubat 2007; 18:08:45 >

• quote:

Orjinalden alıntı: silver00

Cevaplarınız için çok teşekkürler beyler. Galiba bu olay normalmiş LCD'ler için. Biraz beni rahatlattınız. Bozulmalardan kastım örneğin beyaz bir sayfanın açılı baktıkça renginin koyulaşması. Galiba bu da bahsettiğiniz tn panellerde olan birşey. Fakat katalogda 160derece yazması beni şaşırttı. İzleme açısının tanımında "Renklerin bozulmadan görülebileceği açı" olarak bahsediliyordu bir yerde. 160 derecede beyaz sayfadan eser kalmıyor...

Yani şekil böyle

LCD'lerde görüş açısı??

http://img123.imageshack.us/img123/7185/dsc01147aalb3.jpg

Resimdende belli işte uzak olan köşeye bakın nasıl sararma oluyor , tamamen panel ile alakalı birşey bu ama bir ips panelde bu sararma olmaz !

• @helsloot sizinle tartışmaya girmek istemem ama teorikle pratik farklı.Belki sizin okuduğunuz veya araştırdığınız dökümalardan aldığınız fikir bu yönde ama inanın ufaktan bakmayla falan benim monitörün renklerindede bozulma olmuyor.Bunu tn monitörü savunmak için söylemiyorum.Belki yeni nesil tn lerde bu sorunu gidermişlerdir.Saygılar..
  • Arkadaşım ben gördüğümü söylüyorum incelediğim her tn panelde bu sorun var aşağıdaki resimlere dikkatli bakın ;

TN PANELLİ MONİTÖRLERDEN ÖRNEKLER ;

LCD'lerde görüş açısı??

LCD'lerde görüş açısı??

LCD'lerde görüş açısı??

MVA VE PVA PANELLERDEN ÖRNEKLER ;

LCD'lerde görüş açısı??

LCD'lerde görüş açısı??

VE SON OLARAK IPS PANELLİ MONİTÖRDEN BİR ÖRNEK ;

LCD'lerde görüş açısı??

Herşey apaçık belli daha lütfen iddia etmeyin benim monitörümde yok böyle bir sorun diye TN Panellerin hepsi böyle görüş açıları kısıtlıdır bunu tartışmam sizinle sizler öyle bilmeye devam edin , yada siz başka panele sahip bir monitör görmediğiniz için sizin için tn panellerin görüş açıları iyidir bu praktiktede böyledir teoriktede böyledir bunun tartışılacak bir yönü yok , hala iddia ediyorsanız buraya yanlardan , alttan ve üstten kendi monitörünüzün resimlerini ekleyinde görelim bakalım nasılmış görüş açıları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 18 Şubat 2007; 18:43:26 >

• helsloot a ka tılmamak elde degil tabiki haklı kendiler.
  • Ne yazarsan yaz sana vereceğim son cevaptır bilesin.İşi gücü bırakıp sana çocuk gibi ss yollamayla uğraşamam,ne kabul ediyorsan et bana ne .Bu arada son yazdıklarınla seviyeni belli etmişsin görmemiş falan kelimeleriyle.Buna karşılık benim aklımada şu geldi nedense."Bir insan man kafaysa ne söylersen söyle yine man kafadır".Hadi uğurlar olaa.
  • quote:

Ne yazarsan yaz sana vereceğim son cevaptır bilesin.İşi gücü bırakıp sana çocuk gibi ss yollamayla uğraşamam,ne kabul ediyorsan et bana ne .Bu arada son yazdıklarınla seviyeni belli etmişsin görmemiş falan kelimeleriyle.Buna karşılık benim aklımada şu geldi nedense."Bir insan man kafaysa ne söylersen söyle yine man kafadır".Hadi uğurlar olaa.

Kimin man kafa ve cahil olduğu belli körü körüne yazıyorsun salla at kafadan senin gibiler anca doğruları görünce böyle kaçar işte
  • Yazmıyacaktım ama kaçıyor falan yazmışsın.Monitörde renk değişimi yok diyorum,tutturuyorsun ,azıcıcık alttan bile bakıncaolur diye.Sana mı inanayım gördüğümemi?Tamam olsun,haklısın.Öyle kabul et.BANA NE ,bu seferde kaçıyor oluyorum..Ne doğrusu gösterdin bana senden kaçacağım?.Sen kimsin?İki kelime okuyupta biliyorum diye geçinen ,netten iki resip indirip (Allah bilir kaç yıl önceki)buraya koyan birindenmi kaçacağım.Senin gibilere çarıklı erkanıharp demişler.Benim senin gibilere harcıyacak vaktim yok ve burada kesiceğim seviyeyi düşürmemek adına.Umarım bir gün lcd monitör alıp senin dediğin gibi renk değişimi olmadığını görünce yazdıklarına pişman olmazsın.
  • quote:

Yazmıyacaktım ama kaçıyor falan yazmışsın.Monitörde renk değişimi yok diyorum,tutturuyorsun ,azıcıcık alttan bile bakıncaolur diye.Sana mı inanayım gördüğümemi?Tamam olsun,haklısın.Öyle kabul et.BANA NE ,bu seferde kaçıyor oluyorum..Ne doğrusu gösterdin bana senden kaçacağım?.Sen kimsin?İki kelime okuyupta biliyorum diye geçinen ,netten iki resip indirip (Allah bilir kaç yıl önceki)buraya koyan birindenmi kaçacağım.Senin gibilere çarıklı erkanıharp demişler.Benim senin gibilere harcıyacak vaktim yok ve burada kesiceğim seviyeyi düşürmemek adına.Umarım bir gün lcd monitör alıp senin dediğin gibi renk değişimi olmadığını görünce yazdıklarına pişman olmazsın.

Alllahım yarabbim ben zaten şuanda bir lcd monitör kullanıyorum 19" samsung 971p incelemesi bana ait (http://forum.donanimhaber.com/m_10864379/mpage_6/key_/tm.htm ) körü körüne yazdığın yine belli oldu !!!!!!!!! sen bence iyice bir araştırma yap öyle benimle tartış kardeşim , benim öyle kabul etmeme gerek yok zaten öyle ama sen kabullenmek istemiyorsun , sen hangi monitörü kullanıyorsun allah aşkına ?!?! insanı çileden çıkartıyorsunuz bilip bilmeden yorumlar yapıyorsun , bilmemek değil , öğrenmemek ayıptır ÖĞRENDE GEL !!!! YETER BEE !!

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.