Şimdi Ara

Lcd monitörüm açıldıktan hemen 2 saniye sonra kapanıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
62.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bir çok yazı bu konuda okudum fakat genede monitör sorunumu halledemedim.Bilgisayrı açıyorum monitör bios ekranı filan geliyor ekran açılır açılmaz 2 saniyelik görüntü geliyor fakat anında hemen tekrar gidiyor. Monitörün invertör kartını yeni değiştirdim.Flörans sorunu derseniz ekranda hafif görüntü olması gerekmez mi? ekran açıldığında net bir şekilde ekran görünüyor ama 2 saniye sonra hemen gidiyor.

İnvertör kartının üstünde bulunan topraklama kablosunu nereye bağlayacağım? herhangi bir yere bağlamam gerekiyor mu yoksa boşta da kalsa olur mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: mamiipekel

benimkide acılıyor 2 sn bekliyor kapanıo elektirik gidio işık sönmnüo kapatıp acıyorum bi süre böle 20 dk sonra falan tamamen gelio hiç gitmio
    Merhaba
    Lcd monitorlerde (Led Modeller Haric) Power tuşuna basıldığında görüntünün bir süre belirip gidiyor tekrar power tuşuna bastığınızda aynı işlem tekrarlanıyor ise monitorünüzde alt ve üst kısmında bulunan florasanlardan 1 veya 2 si arızalıdır.. değişim gereklidir...
    Fakat power butona bastığınızda görüntü gelip gidiyor bu işlemi bir kaç kez tekrarladığınızda görüntü gelir ve kaybolmuyorsa inverter devrede bir arızanız var. her iki arıza için bir teknik servisten yardım almak durumundasınız..

Kolay gelsin..
    Yapay Zekanın Yanıtı

Monitör Açıldıktan 2 Saniye Sonra Kapanıyor

Monitörününüz açıldıktan hemen sonra kapanıyorsa, soruna neden olabilecek birkaç faktör vardır.

• Güç Kaynağı Sorunları: Monitörünüzün güç kablosunun düzgün şekilde takılıp takılmadığını kontrol et. Kabloyu prizden çıkarın ve tekrar takın. Farklı bir prize takmayı da dene.
    • Donanım Arızası: Monitörün içindeki donanımda bir sorun olabilir. Monitörünüzü açtıktan sonra 2 saniye sonra kapanıyorsa, dahili bir bileşende kısa devre veya arıza olabilir.
    • Grafik Kartı Sorunları: Monitörünüz bilgisayarınızın grafik kartına bağlıysa, grafik kartında bir sorun olabilir. Grafik kartınızın sürücülerinin güncel olduğundan emin ol ve gerekirse yeniden kurmayı dene.
    • Anakart Sorunları: Monitörünüz doğrudan anakartınıza bağlıysa, anakartta bir sorun olabilir. Anakartınızın BIOS ayarlarını kontrol et ve gerekirse sıfırlamayı dene.
    • Arızalı Monitör: Nadir durumlarda, monitörün kendisi arızalı olabilir. Monitörünüzü farklı bir bilgisayara bağlamayı dene ve sorun devam ediyorsa, monitörün değiştirilmesi gerekebilir.

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra da monitörünüz hala açıldıktan 2 saniye sonra kapanıyorsa, profesyonel teknisyenden yardım almanızı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bilgisayarın tamamen açılıyormu, hoparlörden işletim sisteminin açılış sesi geliyormu ?
  • evet oraya kadar geliyor, ama masaüstü açılır açılmaz 2 saniyede ekran gidiyor bir anda.Başka monitör takıyorum crt çalışıyor ama lcdyi takınca sorun veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EE334D5CB -- 11 Haziran 2011; 17:58:15 >
  • Bir de şöyle bişey var .power monitörün açma kapama tuşuna basıyorum görüntü tekrar geliyor 2 saniye kapanıyor. Basıyorum aynı şekilde tekrar tekrar geliyor.
  • Görüntü gittiğinde monitörün yeşil ışığı yanık mı kalıyor yoksa sönüyor mu?
  • yeşil yanıyor turuncuya dönüşmüyor.

Kardeş wala bu konuda yardımcı olabilirseniz okadar çok memnun edersiniz ki? engelliyim ve monitörü tamire götürecek imkanımda yok. Bu yüzden crtye döndüm kaçgündür gözüm ağrıyor :))
  • Arkadaşlar monitör sorunumu hallettim.İçindeki hoparlörleri söktüm sorun yok şuan.herhalde temas filan ediyordu hoparlör kablosu...Yani hoparlörü söktüm hal oldu sorun.
  • Aynı problem benim monitörümde de var fakat monitörde hoparlör yok....
  • bu sorun aynısı bendede var çok ayar olduğum bi konu açıyorum ve 3 5 sn sonra geri kendi kapanıyor ama kapandığı halde ışığı sarı yanıyor bunun sebebi nedir tahminime göre artık monitörüm emekli olmuş gibi geldi 6 snedir kullanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: MarjinaL_Kedi

bu sorun aynısı bendede var çok ayar olduğum bi konu açıyorum ve 3 5 sn sonra geri kendi kapanıyor ama kapandığı halde ışığı sarı yanıyor bunun sebebi nedir tahminime göre artık monitörüm emekli olmuş gibi geldi 6 snedir kullanıyorum

ekran kartını kontrol et

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezgo56

quote:

bu sorun aynısı bendede var çok ayar olduğum bi konu açıyorum ve 3 5 sn sonra geri kendi kapanıyor ama kapandığı halde ışığı sarı yanıyor bunun sebebi nedir tahminime göre artık monitörüm emekli olmuş gibi geldi 6 snedir kullanıyorum

ekran kartını kontrol et

şu anda evde 107 ekran ile bağlanıyorum ekran kartı sorunsuz vga hdmi dönüşümlü kablo ile süper gösteriyo sorun %100 ekranda ekran açıldığı ile kapandığın çok az bi miktarda ses geliyo cıp cıp diye

• quote:

quote:

quote:

ekran kartını kontrol et

şu anda evde 107 ekran ile bağlanıyorum ekran kartı sorunsuz vga hdmi dönüşümlü kablo ile süper gösteriyo sorun %100 ekranda ekran açıldığı ile kapandığın çok az bi miktarda ses geliyo cıp cıp diye

bios pilini çıkar,biraz bekle olmazsa parçaları çıkarıp temizle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

ekran kartını kontrol et

bios pilini çıkar,biraz bekle olmazsa parçaları çıkarıp temizle.

4 tane pc de denedik sorun ekranda benim öğrenmek istediğim yapılırmı yoksa pert mi bu

• Aynı sorunla bende karşılaşmıştım inverter kartının lehimlerini yenileyip üst florasanını değiştirdiler ve düzelmişti. florasanı yanmış demişlerdi. aynen bendede açılıyordu masaüstü görünür görünmez 1 2sn içinde kendini kapatıyordu ekran.
  • arkadaşlar konuyu hortlatmış gibi olucak ama bende de aynı sorun var şuan monitörüm philips 170xfb bilgisayarı gün içinde ilk açışımda yapıyor açılırken 1 2 sn sonra cızırtılı bir sesle birlikte kapanıyor bir kaç denemeden sonra düzeliyor ama cızırtılı ses devam ediyor inverter kartı ile ilgili bir durum olabilirmi bu arada monitörü 2007 de aldım iyi dayandı ama ben çok memnunum monitörümden o sebeple düzelirse kullanmaya devam etmek istiyorum.
  • bazı win 7 lerde orjinal dahi olsa böyle abusubuk birşey var

normalde bios da baya gösteriyor dimi bekletme faln yapmıyor dimi
  • win7 vea biosla alakalı bir durum değil monitöün kendisi arızalı ilk açılışta ısınana kadar açılıp kapanıyor ısındıktan sonra düzeliyor
  • ben zaten sorun win 7 mi yoksa biosmu onu anlamaya çalıştım.biosda sorunyoksa bulsun illegal win7 yüklesin
  • lcd nin güç devresinde sorun olmuş. garantisi yoksa, elektronikçi işi yapanlar genelde bunu tamir edebilirler. çok ciddi bir sorun olmadığı içinde çok pahallıya çıkmaz ve yaptırmaya değer bir sorundur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zero Limit

lcd nin güç devresinde sorun olmuş. garantisi yoksa, elektronikçi işi yapanlar genelde bunu tamir edebilirler. çok ciddi bir sorun olmadığı içinde çok pahallıya çıkmaz ve yaptırmaya değer bir sorundur.

bende öyle düşünüyorum lüleburgazda yetkli servis var oraya soracağım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.