Şimdi Ara

LCD ve Plazma Hakkında Bütün Sorularınız ve Yorumlarınız [ANA KONU] (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.571
Cevap
2
Favori
134.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Full Hd ile Hd ready arasında çok fark varmı? Sizce küçük olsun full hdmi olsun yoksa büyük olsun hd redymi?
  • Ben de aynı kıskaçtayım. 32" LCD TV alacağım. Ama Hd Ready mi Full Hd mi karar veremedim. Aşırı bir fark yoksa HD ready daha mantıklı, en az 300 Lira oynuyor arada.
  • herkez fikrini yazmıs bende nacizane yazayim.

ilk once 82 ekranda bana gore full hd almak pek bir sey fark ettirmez.
    bence 102-106 ekranda full hd almak daha mantıklı.eger 82 alacakasanızda normal hd ready alın.82 de full hd bana gore cok fark etmiyor.
    lcd sadace konsol icin alacaksanız bencede sony w4000,w4500 gibi veya daha ust modellerini alın.
    fakat lcd i oyun film tv icin de alacaksanız bence bu kadar kafayı sıyırırcasına takıntı etmeyin.
    ben kendimden ornek veriyim.
    ben sinema manyagı bir adamım.ayrıca xbox 360 da var.
    lcd i pc de baglamak istiyorum.dvd de var.
    ayrica uydu yayınınada baglaniyorum ve en onemlisi bluray mkv hdrip 1080p filmde izlemek istiyorum.
    ozetlersek cok amaclı kullanmak istiyorum.
    1080p film ve xbox icin kafamdaki full hd ve 106 ekran bir lcd tv.
    secim yaaprken bu ozelliklere ek olarakta fiyat ve performansida dusundum.
    cok fazla bir aarstirma yapmadim.
    kendi bilgilerimi uzman olan arkadaslarinkiyle birlestirdim.
    onlarin tavsiyesinede uydum.
    karar verip aldigim lcd tv philips 42PFL5603D/12

özellikleri su sekilde:

1920 x 1080p çözünürlüklü Full HD LCD ekran

Parlak, doğal görüntüler için 28,9 milyar renk

30000:1 dinamik kontrast

Virtual Dolby Dijital

fotoğraf ve müzik çalma için USB

Perfect Pixel HD Engine

HD bağlantısı için 4 HDMI girişi

EasyLink: TV ve bağlı cihazların HDMI CEC ile kolay kontrol edilmesi

DVB-T alımı için Entegre Dijital Tuner

Tepki Süresi 5 mS

Parlaklık cd/m2 500 cd/m2

Philips Görüntü Geliştirme Pixel Plus HD,3/2 - 2/2 hareket aşağı çekme, 3D Combfilter (tarama filtresi), Aktif Kontrol + Işık sensörü, Renk Geçişi İyileştirme, Dijital Parazit Azaltma, Dinamik kontrast geliştirme, Işık Geçiş İyileştiricisi, 1080p 24/25/30Hz işleme, 1080p 50/60Hz işleme

Scart 2 x Scart

Ses Çıkışı 15W x 2
    Ses Sistemi Virtual Dolby ve BBE

1 aydir kullanıyorum.özellikle bluray,mkv,hdrip,bbrip 1080p filmlerde goruntu inanilmaz guzel.pc baglantisi ise tak calistir mantıgıyla cok kolay.hangi cihazi takarsaniz takin ornegin xbox,pc,dvd vs.. gibi baglanti ayarlarından tanımladiginizda ona gore renk kontrast ayarı yapiyor.ornegin xbox taktınız baglanti noktasını oyun diye ayarladıgınızda oyun modunda renkler kontrast vs.. ayarlanıyor.ayrıca tv i philips in sitesinden indirdiginiz guncel dosyalarla usb bellegi takıp cok basit bir sekilde guncelllyebiliyorsunuz.

fiyati ise 2000 tl civarinda.

dedigim gibi ben cok amacli olarak dusundum ve fiyatıda uygun geldi ve aldım.
    bundan daha lcd ler varmi var muhakkak ama benim size tavsiyem su olucak.

oncellikle lcd tv den ne bekledignize iyi karar verin.
    yani alacagınız lcd oyun icin olsun diyorsanız ona gore alın.
    oyun cok onemli degil film falan izlyicem diyorsanız
    bluray pahali geliyorsa full hd almanıza gerek yok.
    heleki sadece tv izliyim aradabirde film izlerim diyorsanız zaten burda bahsi gecenleri
    unutun 1000 tl bile lcd var onlardan bi tane alin.

isin ozu alacagınız lcd tv size pismanlik hissetirecekse hic almayın biraz daha paranızı biriktirin daha iyi bir lcd alin
    benim gibi cok amacli dusunuyorsanız philips tavsiyemdir.fiyat olarkta uygun ama bende param olsa
    sony in 200 hz lcd den alirdim.almamamın nedeni sadece para degil.yani size dedigim gibi bekleyip para biriktirip alirdim ama bu mzanada 5000 tl in lcd ye verilmesini dogru bulmuyorum o yuzden almadim.

cok fazla kafanızı takmayin.ne kadar cok takarsanız onumu alımıyım bunumu aliyimd erseniz isin icinden cikamaz ve ne alırsanız alın aklınız baskasında kalacaktır.bunu sonu yok.cok fazla abartmayın.
    isteklerinizi bir kenara koyun.paranızı bir kenara koyun alacagınızın en iyisini almaya calısın.aldıgınızda
    zevkini cıkarmaya bakın.yoksa hep pismanlik duyarsınız.saygılar.

• @sarpcor
    1 aydir kullanıyorum.özellikle bluray,mkv,hdrip,bbrip 1080p filmlerde goruntu inanilmaz guzel.pc baglantisi ise tak calistir mantıgıyla cok kolay.hangi cihazi takarsaniz takin ornegin xbox,pc,dvd vs.. gibi baglanti ayarlarından tanımladiginizda ona gore renk kontrast ayarı yapiyor.ornegin xbox taktınız baglanti noktasını oyun diye ayarladıgınızda oyun modunda renkler kontrast vs.. ayarlanıyor.ayrıca tv i philips in sitesinden indirdiginiz guncel dosyalarla usb bellegi takıp cok basit bir sekilde guncelllyebiliyorsunuz.

üstad bu söylediğin olayı nasıl yapıyorsun anlamadım. bende aynı tv yi aldım 1 hafta oldu şu anda kurcalıyorum. tam öğrenemedim daha. Anlatabilirseniz sevinirim.
  • anlamadıgın nedir?
    guncelleme mi yoksa baglanti noktasi ayarımı.
    neyse ben ikisinede cevap veriyim.

guncelleme:

bu adrestenhttp://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?scy=TR&slg=TUR&cat=FLAT_TV_CA&sct=LCD_EXTRA_LARGE_GT40_SU&grp=TV_GR&session=20090304161222_85.103.4.135&ctn=42PFL5603D/12&mid=Link_Software&hlt=Link_Software

yazılımı indir.bos bir usb flash diske rar dosyasından cikan iki tane dosyayı at.
    sonra lcdyi uzerindeki dugmeden kapat.usb bellegi tak.sonra dugmeden ac.sonra kumandadan acma dugmesine bas ve bekle.10 saniye sonra ekran kararip yukleme baslayacaktir.
    yukleme bittiginde operation succesfull gibi bir yazi cikacak.
    bu yazi ciktiktan sonra usb i cikar.
    sonra dugmeden lcd kapat.
    10 saniye kadar bekle tekrar ac artık guncellenmis olur.
    bu guncellemeyle ne gibi sorunlar ve duzeltilmeler yapildigini ogrenmek istersen link asagida.

http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/faqview?scy=TR&subrequest=1&mid=Link_FAQs&session=20090304161222_85.103.4.135&desc=Philips+LCD+TV+42PFL5603D+42+inç+entegre+dijital+Pixel+Plus+HD+ile&view=aa12_view_full.html&list=aa12_list_partial.html&slg=TUR&refnr=0070455&refdisplay=MTV_LCD_E_TV522_QAC_70455&dct=QAC&ctn=42PFL5603D/12

gelelim baglanti noktasina.

diyelim xbox takicaksin.
    atiyorum hdmi 2 girisine taktin.
    veya companent le bagladin.ext 3 girisine
    menu tusuna basiyoruz.
    tv menu basiyoruz.
    sonra sag imlec tusuna basiyoruz.
    burdan kurulumu seciyoruz sonras tekrar sag imlece basiyoruz.
    baglantilari seciyoruz.
    simdi burda gorununen baglanti noktalarindan bizim xbox i atiyorum ext 3 bagladikk varsayarsak onu seciyoruz.sonra sag imlece basip bu baglantida bir oyun konsolu oldugunu tanimlamak icin 'oyun' sekmesine gelip okliyoruz.
    hepsi bu kadar.
    hdmi 1 girisine bluray taksaydik burda bluray tanimlayacaktik veya hdmi2 e pc baglasaydik yine bu baglanti ayarlarindan pc i sececektik.

• Teşekkürler dostum güncellemeyi yapmıştım zaten.
    diğer olayıda akşam deneyeceğim.
  • Kesinlikle büyük ve hd ready şıkkı.

quote:

Orjinalden alıntı: korayme

Arkadaşlar Full Hd ile Hd ready arasında çok fark varmı? Sizce küçük olsun full hdmi olsun yoksa büyük olsun hd redymi?
  • PS3 aldığımız için güzel bir LCD'de alalım diyoruz kardeşimle. Hem film izlemek hemde konsolun hakkını vermek için.

Aklımızdaki modeller (Fiyat aralığı olarak 2500 TL'yi geçmesin diye)
    Sony 40V4000
    Toshiba 47Z3030D
    LG 47LG5000

Sony Center'da baktığımda V4000 ile W4000 arasında pek fark görememiştim. Ayrıca 40" yerine 47" sanki daha büyük daha zevkli olur gibi geliyor. Tavsiyelere ihtiyacımız var kısaca :)

Tepki süresi ve kontrast dışında dikkat etmemiz gereken çok şey var mı?
    Sadece Sony'lerin görüntüsünü gördüm diğerlerini daha bir yerde izlemedim, elbette izleyip karar vermekte sizlerin görüşleri kadar yardımcı olacaktır.

Teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: zslayz

PS3 aldığımız için güzel bir LCD'de alalım diyoruz kardeşimle. Hem film izlemek hemde konsolun hakkını vermek için.

Aklımızdaki modeller (Fiyat aralığı olarak 2500 TL'yi geçmesin diye)
    Sony 40V4000
    Toshiba 47Z3030D
    LG 47LG5000

Sony Center'da baktığımda V4000 ile W4000 arasında pek fark görememiştim. Ayrıca 40" yerine 47" sanki daha büyük daha zevkli olur gibi geliyor. Tavsiyelere ihtiyacımız var kısaca :)

Tepki süresi ve kontrast dışında dikkat etmemiz gereken çok şey var mı?
    Sadece Sony'lerin görüntüsünü gördüm diğerlerini daha bir yerde izlemedim, elbette izleyip karar vermekte sizlerin görüşleri kadar yardımcı olacaktır.

Teşekkürler.

Toshiba TV'yi Bende Çok Merak Ediyorum...

• LG L222WS-SN bu nasıl arkadaşlar alıcamda xbox için tavsiye edermisiniz
    http://www.darty.com.tr/e_commerce/LCD-MONITOR/LG/L222WS-SN-SILVER-p-13291-c-27.htm
  • üstadlar iyi akşamlar benim SAMSUNG 220HD 22” HDTV lcdim var ancak xbox 360 hd bağladıgımda tam verim alamıyorum gibi salonda panasonic 42inc plazma var ona kurdugumda xbox daha net oluyor bunun farkı nedir ikiside hdmidan ve 720p de oynuyorum eğer SAMSUNG 220HD 22” HDTV bundan daha iyi verim almam için daha iyi hdmi mı almalıyım yada başka sekildemi bağlamalıyım şimdiden teşekkürler
  • selamlar arkadaşlar
    çok yakında bi ps3 sahibi olucam ve ekranı da geciktirmek istemiyorum. Sorularım şunlar:
    1-Sırf ps3 oynamaya yönelik, 200-350 ytl civarı ne önerirsiniz ?
    2-Bu fiyat aralığında alacağım monitörleri duvara asma gibi bi şansım var mı, yoksa o sadece tvlere mi özeldir ?
  • bir sorum olucak.. xbox i crt tuplu monitorde kullanicam sizde hangi baglanti DAHA KALITELI goruntu verir 19.inc samsung crt flat monitorde ???? ;

1. HDMI DAN VGA DONUSUMLU KABLOYLANMI

2. compenent kablodan vga donusumlu olanmi (bigben marka kablo)

sizce bu iki urunden HANGisi 19 inc crt flat monitorde daha iyi goruntu verir ????

• Dostum ben 22" SAMSUNG 2232 BW'de VGA kablo kullanıyorum. Gayette memnunum. VGA Kablo kullanabilirsin, öyle HDMI converterler felan filan hiç uğraşma, HDMI-VGA arasında hiç bi fark yok inan ki . Normal,standart VGA kabloyu al o sana yeter ...

Beyler benimde bi sorum olacak, gerçekten çok önemli lütfen ilgilenirseniz sevinirim. TV alacağım, 2 model arasında kararsız kaldım. Arkadaşlara sordum SONY'nin garanti teknik servisi vs.vs. daha iyiymiş, SAMSUNG'un kötüymüş, bide SAMSUNG'ta kontrast daha kötüymüş. O yüzden bu konuya yazıyorum hani bileniniz varsa yardımcı olun lütfen ;

SONY 40L4000 LCD TV

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=110010964&CS_Category=_LCD_TV853&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU#

SAMSUNG LE40A559 LCD TV

http://www.istanbulbilisim.com.tr/SAMSUNG_LE40A559-LCD-TV,5544.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ezio Auditore -- 15 Mart 2009; 12:16:26 >

• bi sorum olcak laptop kullanıyom acer 5520 g 4gb amd turion 64 x2 2.2 geforce 8600 olan version
    bunun monitoründen oynayabilirmiyim xbox360 alirsam takip üzerinde ready for output to HDTV yazıyo monitorde kullanırsam tüplü tvle arada fark olrmu ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: CK07

Dostum ben 22" SAMSUNG 2232 BW'de VGA kablo kullanıyorum. Gayette memnunum. VGA Kablo kullanabilirsin, öyle HDMI converterler felan filan hiç uğraşma, HDMI-VGA arasında hiç bi fark yok inan ki . Normal,standart VGA kabloyu al o sana yeter ...

Beyler benimde bi sorum olacak, gerçekten çok önemli lütfen ilgilenirseniz sevinirim. TV alacağım, 2 model arasında kararsız kaldım. Arkadaşlara sordum SONY'nin garanti teknik servisi vs.vs. daha iyiymiş, SAMSUNG'un kötüymüş, bide SAMSUNG'ta kontrast daha kötüymüş. O yüzden bu konuya yazıyorum hani bileniniz varsa yardımcı olun lütfen ;

SONY 40L4000 LCD TV

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=110010964&CS_Category=_LCD_TV853&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU#

SAMSUNG LE40A559 LCD TV

http://www.istanbulbilisim.com.tr/SAMSUNG_LE40A559-LCD-TV,5544.html

Bi cevap,öneri veya bilgi alabilirmiyim beyler gerçekten acil bi durum

• arkadaşlar ben uzun zamandır 17 ve 19 crt flat ile takılıyorum daha önce 3 monitor var
    17 vestel görüntü çok iyi nasıl yapmıslarsa..
    17 crt flat degil bombeli phlips 107 e6 oda vestel kadar iyi rekler canlı...
    19 samsung var 997MB ama onda renkler donuk yoksa fark atması lazım gelir hic ayar yapmadan bu 2 ürüne 2 el olarak aldım..
    .biraz tüplü ÇOK MOnitör tecrübem oldu..
    ben samsungdan çok şey bekliyordum
    şimdi vestelde 66 ınc lcd gördüm.26 samsungun hd modeli ayarında boyut olaraktan.
    82 lerede baktım 106 larada çok büyük ekrana tam hakim olamama söz konusu öyle gözüm cok yukarlarda degil.120 140 gibi
    şu konsolun tadını çıkarsın yeter.bi lcd alcıcagım
    http://www.vestel.com.tr/msib20/tr/kategoriler/tuketici_elektronigi/televizyon/lcd_televizyonlar/pixellence_super_slim_26850_26_lcd_tv.aspx
    full hd olmasıda gerekmez
    ama bi arkadasta 1366 768 lık sony si var öyle güzel seçim yapmıski full hd gibi görüntü almıs valla bravo seçimi için
    işte o sebebden bu lcd ile verim alınabilirmi.
    aşagı yukarı sony lerin 1366 768 liklerinden iyimidir
    26 lık samsungla oynayanlar görüntü az daha büyük olsaydı diye yakınıyormu 26 ınc yeterlimi ve doyurucu muoyunlar hep
    oyunlar hep orta ayarda kalitesiz geçiyo hd siz hd siz buda çok üzücü bi durum takdir edersinizki..
    bi çare yardım taleb ediyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: furkanbjk

bi sorum olcak laptop kullanıyom acer 5520 g 4gb amd turion 64 x2 2.2 geforce 8600 olan version
    bunun monitoründen oynayabilirmiyim xbox360 alirsam takip üzerinde ready for output to HDTV yazıyo monitorde kullanırsam tüplü tvle arada fark olrmu ?

?????????????
  • trafoya yere düşür testere gelince ateş et bırak kızarsın..
    2 nin 1 ine girip çıkıp mermi ve parada toplaya bilirsin ama oyun p... c olur.. ben sınırsız mermiyi acmadıgımdan bi hayli girp çıkmıstım 2 1 3 1 e...haybüsem kolayı varmış..extralarda sınırsız popalı ve tabamca var kızda ve bende bi de arkaya kasalı dönerli çevirgeçli makinalı aldım ama o pek iyi degil sınırsızda olsa hantal kalıyo hem grafikler
    i görmemi engelliyo efek zevkinden mahrum bırakıyo....bide hand gunneni sınırsız lasam bişi istemiyom...
    sürekli oynuyom ....shevada ölmüyo bıcagımla kestim kestim ates ettim danıklı imiş kız eşli hemen ölüyodu öbürkünde re4 de
  • benım benq marka lcd monitörüm var özellikleri
    -------------------------------------------------------------

Karakteristik Lcd 19 BENQ FP91G 8MS DVI GÜMÜŞSİYAH
    Ekran Boyutu(Inch) 19"
    Nokta Aralığı 0.294mm
    Titreşimsiz EVET
    Yatay Tarama 31 - 81kHz
    Dikey Tarama 50 - 76Hz
    Çözünürlük 1280x1024(SXGA)
    Teknoloji TFT LCD
    Ek Özellikler Video girişi:D15pin D-SUB, DVI
    Tepkime Süresi:8ms
    Renk: 16.2M
    Kontrast Oranı:550:1
    Parlaklık:250 cd/m2
    Aktif görülebilir alan: 140°/135°
    Görünebilir Alan 376.3 x 301.1 (mm)
    Güç Kaynağı (90~264 AC) Dahili
    Güç Tüketimi (Açık durumda) 40 W (max)
    i Key Var
    Kensington Var
    Paket Ebatları (YxGxD) 495x491x157 mm
    Monitör Ebatları (YxGxD) 410x422x168mm
    Duvar Asma Aparatı ile Boyutlar (YxGxD) 356.5*422.2*63.5
    Net Ağırlık (kg) 5,1
    Brüt Weight (kg) 6,8
    Pivot Özelliği Var
    Title (down-up) -5-20

sizce iyi bir sonuç alabılirmiyim hdmı kablosu var onu bağlayabılırmıyım monıtörume acaba dvı girişivar bi giriş daha var onun ismini göremedım

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.