Şimdi Ara

led çalıştırmak için röle

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba led çalıştırmak için anahtar görevi gören röle veya transistör gerekli ama karar vermedim. bu transistörler voltaj düşürüyor ya yüksek akımda verimi azaltacağını düşündüm. acaba röle daha mı iyi olur? pic üzerinden basit bir kontrol devresi kullanmayı düşünüyorum. transistörlerde kaç volt gerilim kaybedildiğini datasheetten nasıl anlayabiliriz? bir de bu transistörlerde emiter ve collectore bağlanma fark eder mi? yani emiter ucuna mı devre bağlanmalı collecter ucuna mı?

• Nasıl bir led çalıştırmak istiyorsunuz? Doğru transistör kullanıldıktan sonra sorun olmaz bence. Ayrıca transistör görüntü ve büyüklük olarak daha iyi. Kullanılan yükler genelde collektör ucuna bağlanarak anahtarlama yapılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: e_m_r_e-97

Nasıl bir led çalıştırmak istiyorsunuz? Doğru transistör kullanıldıktan sonra sorun olmaz bence. Ayrıca transistör görüntü ve büyüklük olarak daha iyi. Kullanılan yükler genelde collektör ucuna bağlanarak anahtarlama yapılır.

5630 3 metre bir de 3528 3 metre düşünüyorum 5630ları yan yana koyarak masamın üstüne diğerlerini de odanın yan duvarlarında 45 derece açı yapan köşelik var(ne deniyor bilmiyorum) oraya bağlayacağım. tip 3055i düşündüm ama onu kullanınca 7-8 amper üzerinde 0,7 volt düşürse 6 watt kayıp oluyor. röle kullansam bu kayıbı azaltabilir miyim? bir de röle hiç kullanmadım bunun açık tutulması için devamlı akım vermek gerekiyor mu?
  • Galiba röleyi pic ile süreceksiniz. Eğer öyleyse;
    Pic zaten 5 volt ile çalışır. 5 voltluk röle alın. bc237 transistör ile röle sürersiniz. röle yaklaşık 20 mA çekiyor. Rölenin çalışması için devamlı akım gerekiyor. Yine transistör kullanacaksınız ama bildiklerim bu kadar. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E.M.R -- 19 Haziran 2015; 20:02:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: e_m_r_e-97

Galiba röleyi pic ile süreceksiniz. Eğer öyleyse;
    Pic zaten 5 volt ile çalışır. 5 voltluk röle alın. bc237 transistör ile röle sürersiniz. röle yaklaşık 20 mA çekiyor. Rölenin çalışması için devamlı akım gerekiyor. Yine transistör kullanacaksınız ama bildiklerim bu kadar. :)

aynen hocam aklımdaki aynen buydu ama bir şey soracağım şimdi bu röle 16 volt olsa ben buna 12 veya 20 volt versem çalışmaz mı? voltaj tölerans aralığı ne oluyor bunların?

• Hesher kullanıcısına yanıt
    role bobin girisi voltaji sagbittir,, 5v,, 12,, 24v,, sizin devre 5v ile calistigindan 5v role kullanacaksiniz.
    rolenin led baglanacak olan kontak uclari ise sizin roleden anahtarlama yapacaginiz led sistemine veya baska aliciya gore voltaj degisebilir,, 220v 1A da gecer,, 12v 2a da gecer,, 24v 2a da gecer,,, siz kontaklarla neyi kontrol etmek isterseniz, role kontak akimina dikkat ediniz..
    sagdece pic devresinden role bobinine vereceginiz voltaj sagbit,, fazlasi roleyi yakar,, azı bobini cektirmez..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Röleyi çektirmek için ULN2003 de kullanabilirsiniz. Bu entegre içinde 7 adet darlington çifti transistor vardır. Pic ile direkt kullanabilirsiniz. Inputlarında dirençleri de var. Darlington çifti olduğu için akım değeri yüksektir. Piyasada da kolayca bulunur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turgaydemir -- 20 Haziran 2015; 12:36:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    led ışık ve akü
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.