Şimdi Ara

Oto Anfi tetiklemesiyle Fan çalıştırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Sistemi yavaş yavaş bitirmek üzereyim ve anfi ile crossover'ları bagajda stepne havuzuna koydum ve üzerini de playwood ile kapatacağım. Malum yaz mevsimi geldiği için ısınmasının önüne geçmek amacıyla playwood üzerine fan takmayı planlıyorum. Yalnız bu fanın anfi ile birlikte açılıp anfi ile birlikte kapanmasını istiyorum. Bunun için röle bağlantısı kurdum ama anfinin remote out çıkış akımı 12V'ta 15mA ve bu akım bendeki röleye çekme bırakma yaptıramıyor. Bu akımla çalışabilecek 12V röle var mı? Yoksa nasıl bir çözüm üretebilirim?

• Devreyi görmeden birşey diyemem ama röleyi transistörler sürersen olur o iş.
  • Amfiye teypten gelen 12v (antenna) hattı yaklaşık 500ma civarı olması lazım. O hatta röle bağlamayı deneyin.
  • Aynı soruyu diğer forumda da sormuşsun. Buradan cevap vereyim yaklaşık 1 yıldır ben röleye bağlı fan ile amfilerimi soğutuyorum. Gayet de güzel çalışıyor. Bağlayacağın rölenin bobini 12 volt olacak kontaktör kısımı araçta her türlü yeter. Bağlantıları düzgün yaparsan teyp remotesi röle çekmeye yeter. Eğer akım düşük geliyorsa yani hem amfileri hem röleyi çekemiyorsa sadece röle çektirmeyi dene. Eğer sadece röleyi çektirebilirsen amfileri de röle ile tetikle.
  • Serlilo S kullanıcısına yanıt
    Bendeki röle büyük geldiği için çekememiş. Küçük röle ile sorun düzeldi. Ama ben röle yerine mosfet transistör ve iki adet direnç ile hallettim.
  • Neden ntc ile yapmıyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu gibi durumlarda 5v röle ile 7805 regülatörü kullanıyorum ,,,
    Hatta en son otoanfiyi söktüm, içindeki +20v u , 7812 ile 12v alıp, anfi üzerine led bağladım, 200-300w tan 300-500mA rahat alırım,,, çünkü teybin remotesi bu gibi durumlarda hassas olur, en ufak hata teybin remote çıkışını yakar ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.