Şimdi Ara

led mi plazma mı 1.500 tavsiye tv

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 1.500 - 1.700 arası bir tv almayı düşünüyorum ilk önce led almayı planlıyorumdum fakat plazmanın görüntü kalitesinin daha iyi olduğu söylendi bana bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var led mi plazma mı ve 1.500- 1.700 arasında bir tv tavsiye edebilirmisiniz

şimdiden çok teşekkürler

• LED televizyon olarak şunu önerebilirimhttp://www.darty.com.tr/e_commerce/LED-TV/SONY/KDL-40EX520-p-52330-c-9.htm zaten dartyde indirim var sonylerde %20.

Ancak bu fiyata üst model bir plazma alabileceğini düşünüyorum. Plazma alacaksan da Panasonic derim.
  • Kardeş geçen hafta kampanyadan panasonic 42 gw30 aldım 1499 du fiyatı cok memnunum digiturk hd ile kullanıyorum sd ve hd yayınlar tatminkar eğer kampanyadan bu fiyata yakalarsan al derim
  • 3d düşünüyorsan lg plazmalar çok uygun fiyatlardan satılıyor..
  • plazmanın bence sadece bir artısı var; oda bir çoğunun çözünürlüğü 1024 x 768 olduğundan dolayı bizim hergün izlediğimiz standart uydu yada kablotv görüntüsünü yaymadan, bozmadan göstermesidir. bütün full hd ler görüntüyü uzatır herkez şişman görünür. bir tek dvd bluray vs izlediğimizde düzgün gösteriyor.
  • LEd tv görüntüsü ve netlliği açısından plazma, lcd den daha iyidiri, yanlarında kullanılan led ışık etkisi ile netlik daha derindir ve taasaruf sağlar. diğer gruplarda bu tarz değildir. Fakat istediğiniz fiyat ayarında lcd tv bulabilirsiniz. LEd oalrak da biraz daha düşük ekran bulabilirsiniz. Bu konuda dilerseniz LG modellerini inceleyebilirsiniz. En uygun fiyatlarda 37LV4500 modeli var hemde 37" dir. Fiyat aralığını araştırırsanız. Bence iyi bir modeldir. samsung larda ise bu fiyata 26" yada 32" model bulursnuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nbs78

LEd tv görüntüsü ve netlliği açısından plazma, lcd den daha iyidiri, yanlarında kullanılan led ışık etkisi ile netlik daha derindir ve taasaruf sağlar. diğer gruplarda bu tarz değildir. Fakat istediğiniz fiyat ayarında lcd tv bulabilirsiniz. LEd oalrak da biraz daha düşük ekran bulabilirsiniz. Bu konuda dilerseniz LG modellerini inceleyebilirsiniz. En uygun fiyatlarda 37LV4500 modeli var hemde 37" dir. Fiyat aralığını araştırırsanız. Bence iyi bir modeldir. samsung larda ise bu fiyata 26" yada 32" model bulursnuz.

İlgi ve alaka için teşekkürler fakat plazmanın görüntü netliği led'lerden daha iyi şeklinde bir araşdırma okumuşdum bundan dolayı terettütde kaldım bahse konu araştırma bu

LED Tv‘ler (Light Emitting Diyote) LCD Tv’lerin daha geliştirilmiş modelleridir. LED TV’lerin standart LCD TV’lerden farkları, ekranda görüntü oluşturulurken kullanılan arka aydınlatma teknolojisindeki yeniliktir.

LCD Tv’lerde ekranın arkasına yerleştirilmiş bir florasan lambanın sürekli aydınlatması sonucu görüntü oluşturulur. LED TV’lerde ise ekranın tamanını kaplayan 100 ila 10.000 adet led lambanın mikro işlemci sayesinde sadece ihtiyaç olan kısımda aydınlatma sağlayarak görüntü oluşturur, bu sayede LED Tv’ler LCD TV’lere oranla daha parlak görüntü sağlarlar ve daha az enerji tüketirler.

LED TV‘ler, Edge LED ve FULL LED olarak ikiye ayrılır. Led Tv’nin sadece ekranın çerçeve kısımlarında aydınlatma led lambaları vardır. Full Led Tv’lerde ekranın tamamını kaplayan binlerce Led aydınlatma lambası bulunmaktadır.

LED TV’rin Artıları Nelerdir ( + ) :

1. LCD TV’lere oranla daha ez elektrik tüketir.

2. LCD TV’lerden daha hafif ve incedirler.

3. Gerçek kontras oranı yeni teknoloji olması nedeniyle LCD ye oranla biraz daha yüksektir.

4. Aydınlatma gücü ile LCD Tv’lere oranla daha parlak renkte görüntü verirler.

5. LCD TV’lere oranla daha uzun kullanım ömrü.

LED TV’lerin Eksileri Nelerdir ( – ) :

1. Hareketli görüntülerde hareket edem kısımda görüntü netliğinin bozulması (dikkatli bakılırsa anlaşılır).

2. Gerçek kontras oranının Plazma TV’lere oranla çok daha düşük olması. Siyah ve beyaz arasındaki renk geçişleri iyi değildir. Siyah rengi hiçbir zaman tam siyah renk olarak gösteremez. Görüntüyü detaylı gösteremez. Bu yüzden karanlıkta geçen filmleri izlemek keyif vermez.

3. İzleme açıları dardır. En iyi izleme açısı için tam karşıdan bakmak gerekir. Yan açılardan bakıldığında renkler değişir, siyah kısımlar parlama yapar, yansıma yapar.

4. Yüksek ışıklı ortamlarda ekran yansıma yapar (filmli ekranlarda).

5. Her yönden plazma tv’lerden kötü olsada fiyatının plazmalara oranla çok yüksek olması.

6. Plazma Tv’lere oran çok yüksek radyasyon yayarlar. (Kaynak TAEK)

7. Ekranda ölü piksel oluşma riski. Ekrana dokunma, yüksek nem oranı veya ani voltaj dalgalanmalarında ekranda ölü piksellerin oluşma olasılığı vardır.

8. Plazma Tv’lere oranla daha fazla elektrik tüketirler.

Not: En kötü ve en ucuz 2009 model ve üzeri Plazma TV’ler bile, en iyi ve en pahalı LED Tv’lerden bile her bakımdan daha iyi görüntü sağlarlar.

Sponsorlar

En iyi Led Tv önerileri:

1. Full LED olan Tv’leri tercih ediniz.

2. Satın almadan önce muhakkak sıfır ölü piksel garantisi var mı? diye sorunuz.

3. Yüksek elektrik tüketimleri nedeniyle almadan önce, bütçeniz için uygunluğunu kontrol ediniz.

4. Sırasıyla tavsiye Led Tv markaları. Panasonic, Samsung, Sony, LG, Beko, Vestel, Philips.

5. Aşağıdaki tablodan odanız için en uygun Tv boyutunu seçiniz.

Aşağıdaki tablodaki veriler, en iyi görüntüyü almaya başlayacağınız minimum olması gereken mesafedir.

Not: Fiyat bilgisi, fiyatların sürekli değişmesi nedeniyle kaldırılmıştır. En uygun fiyatlı Tv’ler Gold Bilgisayar, Bimeks ve İstanbul Bilişimde bulunmaktadır

http://www.bilgimanya.com/en-iyi-led-tv-ozellikleri-ve-fiyatlari/2839

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • lcd kullandım ama yeni aldıgım led tvden cok memnunum led tv nin özelligi 1 den fazla diye düsünüyorum,
    cocuklar bile cizgi film izlerken keyif aldıklarını söylüyorlar iyi bir lcd almayı düsünmüyorsanız fiyatı uygun led tv yi tavsiye ederim yukarda arkadaslar zaten konuyu aydınlatmıslar.
  • İKİ ÜRÜN VAR

1 Samsung 46" Full Hd Led Televizyon UE46D5000 FİYATI 1.863,56 TL FİYATI UYGUN

2- Sony 46'' ''Edge LED'' Full Hd Led Televizyon KDL-46EX520 FİYATI 2.287,29 TL BÜTÇEYİ AŞIYOR AMA DENEYEBİLİRİM

BU İKİ ÜRÜN HAKKINDA BİLGİSİ OLAN VAR MI ARKADAŞLAR
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.