Şimdi Ara

LEDLERLE HAVAYA YAZI YAZMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
0
Favori
27.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Devre pic16f84a entegresi ile çalışıyor.Entegreyi programladım.Devreyi kurdum ve hiçbir led yanmadı.Ledlerin üzerinde çok düşük bir voltaj var.GİRİŞTE 9 Volt var nasıl bir sorun olabilir

• 9V pic beslemesinde değil dimi???
  • quote:

Orijinalden alıntı: r2d2droids

9V pic beslemesinde değil dimi???
    quote:

Orjinalden alıntı: r2d2droids

gitti güzelim pic
    tabi 7805 yoksa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoboy -- 19 Şubat 2007; 14:28:25 >
  • quote:

diönmeden yakmıyo olabilir.Devreyi döndürüyo musun??

puhaha 9V mu verdin..Olur böyle şeyler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzanGazi -- 19 Şubat 2007; 14:29:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OzanGazi

diönmeden yakmıyo olabilir.Devreyi döndürüyo musun??

puhaha 9V mu verdin..Olur böyle şeyler...

Alıntıları Göster

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurmola

Alıntıları Göster
    hadi hayırlı olsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: OzanGazi

hadi hayırlı olsun...

Alıntıları Göster
    tabiki 7805 var
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhan8624

tabiki 7805 var

Alıntıları Göster
    devre el ile döndürmede bile yanacak şekilde tasarlanmış o yüzden daha ilk bşata dururken bile ledler yanmaz mı
  • quote:

devre el ile döndürmede bile yanacak şekilde tasarlanmış o yüzden daha ilk bşata dururken bile ledler yanmaz mı

Alıntıları Göster
    9V nerde görünüyor burdan başlayalım???

ugurmola
    güzel olmuş. ellerinize sağlık...
  • quote:

ugurmola

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: r2d2droids

ugurmola

teşekkür ederim

ayhan8624
    kardeşim şunlardan emin ol
    referans noktasını alan eleman (reed role,foto diyot,ldr vs..) mesela foto diyot kullandıysan yönü dogrumu
    bu elemanlar tetiklenmesi için verilen mıknatıs ir led, led gibi etkileri görüyormu bunu anlamak için elemanın bacaklarını avometre ile ölç ama elemanlar birbiri ile kesişsin
    görüntüyü oluşturacak ledler dogru bağlanmışmı ve antraktaki saat devresini yaptıysan orada ledlerin katodları pice anotları +5 e gidiyor buraya çok dikkat et +5 i şase sanıp bir yanlışlık yapmış olabilirsin
    kristal sağlam mı? pice ledleri yakıp söndürecek basit bir program yükleyerek bnu deneyebilirsin
    reset ucuna +5voolt geliyormu
    besleme dogru baglanmışmı
    ........
    kolay gelsin

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ugurmola

acaba devresini ekleme imkanınız varmı arkadaşlar özellikle sen uğur güzelmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: lazrails

quote:

Orjinalden alıntı: ugurmola

acaba devresini ekleme imkanınız varmı arkadaşlar özellikle sen uğur güzelmiş

Alıntıları Göster
    4 ay kadar önce yazmıştım bu programı hyperden yazdıgım kelime devrede oluşuyor ozamanlar bu işlerde çok yeni oldugum için programda bazı çirkinlikler var mesela klavyede her harfe bastıntan sonra shift tede basmak gerek kelime bittimi enterle ekrana çıkıyor ve ben bunu kayan yazı olarak düzenlemiştim ama harf harf kayıyordu vs. vs.
    bir intizam olmadan çalıştıgım için programı nereye sakladıgımı tam bilmiyorum ama burda bir yerde olacak bulur bulmaz buraya şemayı ve programı koyarım ama ilerde bir fırsat bulursam bunu çok daha güzel bir şekilde yapmayı düşünüyorum

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ayhan8624

reed röle eklemeden de yapılabilir. dairenin çevresi hesaplanıp saniyedeki tur sayısı vs. öle yapılırsa normalde ledlerin yanıp söndüğünü görürsün. daireyi eline alıp sağa sola sallarsan görüntü oluşur

• quote:

Orijinalden alıntı: klutch

quote:

reed röle eklemeden de yapılabilir. dairenin çevresi hesaplanıp saniyedeki tur sayısı vs. öle yapılırsa normalde ledlerin yanıp söndüğünü görürsün. daireyi eline alıp sağa sola sallarsan görüntü oluşur

Alıntıları Göster

devrenin şeması buu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhan8624 -- 19 Şubat 2007; 21:03:24 >

• quote:

devrenin şeması buu

Alıntıları Göster
    bunun programı eger gerçekten çalışıyorsa randman alacagını sanmıyorum çünkü motorun devrini öyle bir tutturman geerek olacak ki yazı bir yerde sabit dursun bunu ayarlasan bile bazı şeylerden dolayı yazı genede sabitlikten çıkacagını düşünüyorum
    yazıyı sabit tutmak için devren bir yerden referans alması gerek ama motor baglamassın havada elinle gezdirirsin o ayrı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurmola -- 19 Şubat 2007; 21:22:10 >

• quote:

bunun programı eger gerçekten çalışıyorsa randman alacagını sanmıyorum çünkü motorun devrini öyle bir tutturman geerek olacak ki yazı bir yerde sabit dursun bunu ayarlasan bile bazı şeylerden dolayı yazı genede sabitlikten çıkacagını düşünüyorum
    yazıyı sabit tutmak için devren bir yerden referans alması gerek ama motor baglamassın havada elinle gezdirirsin o ayrı

Alıntıları Göster
    hı dedini anladım devreyi haraket eddrimedn hiç bir ledin yandını göremeyiz mi diyorsun

• quote:

hı dedini anladım devreyi haraket eddrimedn hiç bir ledin yandını göremeyiz mi diyorsun

Alıntıları Göster
    eger bir sensör olsaydı sensör vericinin önüne geldigi vakit ledler çok kısa bir süre yanıp sönecekti [bu bütün kelimeyi oluşturmak için gerekli süre),ama senin devrende bir sensör yok onun için senin ledler motor durur halde baktıgında hepsi yanıyor veya yanıp sönüyor olması gerek(aslında onlar harfleri oluşturmak için çok ufak zamanlarla yanıp sönüyor da bunu motor döndügünde anlayabilirsin)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurmola -- 19 Şubat 2007; 21:44:20 >

• quote:

eger bir sensör olsaydı sensör vericinin önüne geldigi vakit ledler çok kısa bir süre yanıp sönecekti [bu bütün kelimeyi oluşturmak için gerekli süre),ama senin devrende bir sensör yok onun için senin ledler motor durur halde baktıgında hepsi yanıyor veya yanıp sönüyor olması gerek(aslında onlar harfleri oluşturmak için çok ufak zamanlarla yanıp sönüyor da bunu motor döndügünde anlayabilirsin)

Alıntıları Göster
    hı anladım deve çalışmıyorsa sorun büyük olasıkla pic den mi olur acaba

• quote:

hı anladım deve çalışmıyorsa sorun büyük olasıkla pic den mi olur acaba

Alıntıları Göster
    onu anlamak için portb deki ledleri yakıp söndüren basit bir prog. yaz pice yükle ledler yanıp sönüyorsa pic ve devren sağlam demektir
  • quote:

devrenin şeması buu

Alıntıları Göster
    quote:

devrenin şeması buu

bu devre bilim ve teknik de var ama ben de denedim çalışmadı hiç bir tık yok.
    bazı arkadaşlar programında hata var diyorlar bence de öyle çünkü aynı devreye başka bir program yüklüyom çalışıyor o çalışmıyor,çalışanı bulursanız bekliyorum

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.