Şimdi Ara

LEDLERLE HAVAYA YAZI YAZMA (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
0
Favori
27.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Birden fazla C dili programı var. Hangi programda yazıldıysa o programı ve hatta programın uyumlu verisyonunu bulup derlemek gerekir. Programı bulsanda uyumlu versiyonu bulamazsan header farkı, linker uyumsuzluğu derken kod hex e dönüşmez yada hatalı dönüşür çalışmaz. C kodunun başında tanıtım yazısında programı ve versiyonu yazıyor olması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yucelnet

Turkishcowboy; 2 renkli yapmak için, a portundan da destek alıp kkırmızı ve mavi ledlerin ortak bağlantoı noktalarından sürebilirsin.

asi_ela_41; mıknatısı reed rölenin etkilenebileceği sabit bir yere koyman gere. Mesala motorun demirine mıknatısı yapıştır, reed röleyi de o mıknatısdan etkilenecek şekilde koy.Bu kada.Mekanik dönerken her mıknatısa geldiğinde reed röle sayesinde PIC deki yazılım aynı yerde tekrarlanmış olucak.

Hocam reed röle nereye takılıyor.Her yolu denedim ama yazı iki kelime ama fazladan kelimenin bir tanesi tekrar ediyor.Bazen çoğu görünmüyor.Nerede hata yapıyorum anlamadım.Lütfen yardımcı olursanız sevinirim.
  • reed rröleyi bir bacağını RB0 a diğer bacağınıda 7805 in 5 volt veren ınput bacağına bağla.... heee ama programında reed röle için gecikme verildiyse çalışır programda yazılmamışsa reed röle çalışmaz...
  • Ama yukarda 4 numaralı bacağa yazıyor.Şekille gösterecek kimse yokmiii??*
  • quote:

Orijinalden alıntı: cornerbox

ARKADAŞLAR BU C DİLİNİ NASIL .HEX E DÖNÜŞTÜREBİLİRİZ ? BİLEN VAR İSE YARDIMCI OLABİLİR Mİ ?

devreyi yaptım hex dosyası nı oluşturmak için uygun derleyici bulamadım

birde şunların yapılmnası gerekiyormuş

ne yazılımda hata var ne devrede.
    sorun şu programlamada.
    şimdi çalıştıramayanlar için;
    1.si "IC prog" kullandım.
    2.si de programlarken osilötörü rc değil xt seçilecek.
    3.sü de PWRT işaretli olacak.
    sonra da programlayın süper çalışıyor
    ben şimdi yücel yazmaya çalışacam

konunun içinde birtane hex kodunu edinecek link verilmemiş, hex ceverip link verebilirmisniz

http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/elektronik/9.htm

• Güzel olmuş.
  • evet çok güzel hex dosyasını bulursam devreyi bende çalıştırabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tensegrity

evet çok güzel hex dosyasını bulursam devreyi bende çalıştırabilirim

http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/elektronik/dosyalar/9/HAVA.HEX

herşeyi hazır bekleyin
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tensegrity

evet çok güzel hex dosyasını bulursam devreyi bende çalıştırabilirim

http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/elektronik/dosyalar/9/HAVA.HEX

herşeyi hazır bekleyin

onlar hex kodu bana hex uzantılı dosyası lazım

• Bu devreyi yıllar önce yapmıştım. Aslında yapacağını işlem çok basit. Sitede verilen c kodunu indiriyorsunuz. Hi tech c nin eski lite versiyonunu bulup yüklüyorsunuz. Kodu bu program ile açıp gerekli değişiklikleri yapıyorsunuz. Değişimlerin nasıl yapılacağı PDF de belirtilmiş. Ben tekrar yazayım sanırım her harf 8x6 şeklide kodlanıyordu. Yazacağınız kelimenin harflerini tek tek 8x6 şeklinde ayırdığınız kareli deftere kareleri doldurarak kodluyorsunuz. Sonra bunları yukardan aşağı binary olarak altına yazıyorsunuz. Sonra bilimsel hesap makinesi kullanarak veya kafadan binary sayıları hexadecimal e çeviriyorsunuz. Programdaki her harfin yerine oluşturduğunuz kodları tek tek yazıyorsunuz. Kaydedip derlediğinizde hex dosyası hazır oluyor. Program bazen hata verebilir. Buraya yazın cevaplamaya çalışalım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Krıstale parmagımla parazıt verdigimde ledler kısa süreliyine yanıyor
    sorun ne olabilir ?
    krstalin ve kristal baglı mercimek kondansatörlerin let gibi +- yönleri var mı ?
  • fena
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.