hı tmm bişiler anladım devrede mclr galiba 4 . bacağa ne bağlıyorsun bide referans bağlantısını nasıl gerçekleştircez
quote:
Orjinalden alıntı: ayhan8624
hı tmm bişiler anladım devrede mclr galiba 4 . bacağa ne bağlıyorsun bide referans bağlantısını nasıl gerçekleştircez
kardeş sen uğur kardeşimizin yaptığı devreyi diyorsun gerçi farketmez evet 4k7 mcrlye direk bağlıyoruz o referans da reed röle işte.
quote:
Orjinalden alıntı: Legend tirAn
quote:
Orjinalden alıntı: AlpTéKiN
quote:
Orjinalden alıntı: yucelnet
quote:
Orjinalden alıntı: AlpTéKiN
Arkadaşlar fizikten dönem ödevi aldım da öğretmen proje hazırlayıp getirin dedi. Bu LED'lerle havaya yazı yazma işi hoşuma gitti, bunu yapmayı düşünüyorum. Adımı ve okulumu yazdırırsam kesin 100 verir Yanlız merak ettiğim malzemeleri kolayca bulabilir miyim? (Bilim Teknik'ın sitesindeki) Yarın herhangi bir elektronikçiye gideceğim, adama alacaklarımı söylediğimde "ne diyon sen kardeş" dercesine bakmaz suratıma inşallah Elektronikle ilgili ilk çalışmam olacağı için biraz garip bir soru olabilir, kusura bakmayın.
yok kardeş elektrikçiye gidersen öyle der ama elektronikçiye gidersen öyle demez eğer ilk defa elektronik bişey yapıyorsan çok zor olacak.
Olsun yinede uğraşmak istiyorum üzerinde Sorularım olursa zaten cevaplarsınız sanırım.
sanıyorum yapılışını basamaklı olarak buldun banada link vereblirmisin bnde merak saldım :)
Bugün gittim malzemeleri aldım. Yalnız 4MHz kristal bulamadım. Bu hazırladığımız kodları mikroişlemciye yollamak için, programlama kartı gibi birşey lazım galiba. Ondan da bulamadım Bunları İstanbul'dan en kolay nereden temin edebilirim? Veya internetten satan biryer var mı? Oradaki adam bunları Zeytinburnu'ndan bulamazsın dedi de...
2. sorum biraz garip gelebilir ama acemiliğime verin. Elimde tek tarafı bakır olan 10x30cm boyutlarında delik bir plaket var. Devre elemanlarını bunun üzerine nasıl yerleştireceğim? Normal şekilde yerleştirdikten sonra alttan kablolarla mı bağlayacağız devrenin elemanlarını birbirine? Yoksa ütü baskı devre çıkartma yöntemi için yeni malzemeler mi almayalıyım?
yücel bu devrede motorun hızı nasıl olamlı kaç devri olmalı
quote:
Orjinalden alıntı: ayhan8624
yücel bu devrede motorun hızı nasıl olamlı kaç devri olmalı
ben kendi yaptığımda pek önemsemedim devri zaten kullandığım motorda şu büyük teyp motorundan.verdim 9 volt tamamdır. ama mıknatıssız yapacaksan onda önemli tabiki
hı anladım ugurun verdi devrede sadece m harfi mi oluşuyor
ayhan 8624 biltek deki devreyi çalıştırdım
Karaköde Selanik Pasajı Var.Israrla ısrar ediniz
Arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. sorun şu: Şimdi mıknatıs takılıyken yazı hep belirli bir noktada oluşuyor. ben mıknatısı çıkardım ve DELAYMS(20) yaptım yani tam motora göre ayarladım. sonra motor hareket ettiğinde yazı yavaşça hareket ediyor dönüyor. yani resmen havada kayan yazı gibi oluyor.AMA bmyle dönerken birden yazı öteki tarafa atlıyor. yine ne güzel dönüyor yavaşça yine aynı pat diye yazı atlıyor niye böyle oluyor????? lütfen bişeyler söyleyin video::
yucelnet niye mıknatısı çıkarma sebebi duydun ki motora göre oluşma zamanını ayarlaman biraz zor olur ayarlasan bile zamanla o ayarı birdaha yapman gerekebilir ve mıknatıs reset ucundamıydı yoksa belli bir porta takıp ona göre bir program mı yazmıştın ve şimdi mıknatıssız çalışıyor ya program buna göre mi yazılmış illa anahtarsız yapmak istiyorsan ki bence bu kibrit gibi yanıp sonra sönecek bir macera yazıyı oluşturan programı yaz sonra bir aralık verdir yani tümledler 0 konumu alacak zamanı hesaplayıp aralığı verdir o sabit durmaya çalışacaktır ve yavaş yavaş kendi ekseni etrafındada turlayabilir ben kendim ir led ve foto diyot kullanmıştım(çünkü reed role bulamadım) referans nokttasını koymadan yapma derim başarılar
bi sorum olcak ben pici programlarken bytleri sıfırlıyım mi diye soruyor o ne olcak acaba
arkadaslar bana elektronik yazan bi program yazarmısınız
Biltek'in ledlerle havaya yazı yazma projesinde reed röle pic'in kaçıncı bacağına bağlanacak. ben 3. bacak ile şase ye bağladım .Mıknatıslarıda yerleştirdim 180 derece olacak şekilde röle nin kontakları kapanıyor ama yazı sabit kalmıyor 360 derece dönüyor Yardımcı olursanız sevinirim...
kardeş hiç 3.cü bacak olur mu 4. bacak yahu yani MCRL ye bağlıcan reed röleyi
Ben başka bir devrede gördümde 3. bacağa bağlamışlar...
kardeş 3. bacak sanırım A portundan bir tanesi. Yani gerkli yazılımı yazınca o da olur. ama şimdilik böyle mcrl bacağını kullanıyoruz
bu projeyi yapmak istiyorum. ne kadara mal olur ? motor olarak ne almak lazım? bi yardım ederseniz sevinirim.
kardeş 10 ytl felan tutar herhalde. motor da hurdacıdan alırsın