Şimdi Ara

LEDLERLE HAVAYA YAZI YAZMA (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
0
Favori
27.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: yucelnet

kardeş 10 ytl felan tutar herhalde.
    motor da hurdacıdan alırsın

oo 10ytlmi çok iyi ya bizim hocaya sordum 30ytl demişti dilim uçuklamıştı bide baskı devre için npn kağıt şartmı??? (hani şu a4 kağıtdı büyüklüğünde ve 7.5 ytl olan)
  • arkadaşlar yeni konu açmak istemiyorum o yüzden buraya yazdım. malzemeleri aldım şimdi biltek in sitesindekini yapıcam.http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/elektronik/dosyalar/9/9.pdf burdan indirdim gerekli dökümanı. ama bazı sorularım var.
    1-) lm35 den önce gelen diyotu koymasak olmazmı? bi daha gitmiym ekingene.
    2-) ledlere 100 ohm yetermi? az gibi geldi bana..
    3-) 100nf con. parazit önlemek için konulmuş galiba? 100 pf kullanıyolar diye biliyorum parazit önlemek için. doğrumudur gerekirmi o?
    4-) bitti.

yardımlarınız için sağolun.

• kardeş o diyot sadece yanlışlıkla artıya eksi gitmesin diye takmasanda olur.Bu arada benim devrede ilk başta ben direnç bile atmamıştım sadece PIC ,MHZ kısmı ve ledlerden oluşuyordu.Bana kalsa kristali bile takmıyacaktım
  • quote:

Orjinalden alıntı: yucelnet

kardeş o diyot sadece yanlışlıkla artıya eksi gitmesin diye takmasanda olur.Bu arada benim devrede ilk başta ben direnç bile atmamıştım sadece PIC ,MHZ kısmı ve ledlerden oluşuyordu.Bana kalsa kristali bile takmıyacaktım

eyw. cvp için
  • arkadaşlar bu picc compiler ı bulabileceğim bi net adresi war mı
  • arkadaşlar ben de bu projeyle ilgileniyorum fakat henüz yeni olduğum için tam olarak bişey elde edebilmiş değilim,projeyi yapan arkadaşalr özellükle yücel ve uğur arkdaşlarımız pic i proglamlarken hangi dili kullandıklarını ve kullandıkları dilin kodlarını verebilirlerse çok sevinirim,yardım edin arkadaşlar lütfen,özelikkle programlama kısmı
  • slm sevgili arkadaşlar ben bu konu ile çok ilgileniyorum yani yapılan şey gerçekten çok güzel arkadaşların eline sağlık ama ben gerçekten bu konuyu yani pıc programlama ve devre yapmayı çok istiyorum ama çok acemiyim bulunduğum yerde pıc programmer aradım ama bulamadım internette araştırdım ama sağlamlığı kesin olan bir devre bulamadım şimdi benim ilk sorunum bana bir programmer devresi vede pıce hex dosyasını atacağım bir program . biliyorum çok şey istiyorum arkadaşlar ama inanninki internette kaç gündür nasıl pic programlayabilirim diye araştırıyorum ben program yazmak için uğraşmıyorum hazır hex kodunu nasıl pıc e aktarabileceğimi anlatan doğru düzgün bir anlatım yok bilgileriniz benle ve benim gibi bu işi öğrenmek isteyen arkadaşlarımla paylaşırsanız çok sevinirim
  • Evet arkadaşlar uzun bir aradan sonra tekrar karşınızdayım.
    ilk olarak herkeze selamlar ve sonra da havada yazı yazma olayının son videosunu youtubeye verdim.
    işte izleyebilirsiniz:

LEDLERLE HAVAYA YAZI YAZMA

BURADAN İZLEYİN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucelnet -- 2 Aralık 2007; 15:31:25 >
  • bu devreyi bende başkabiyerde gördüm ve yaptım ve çalıştı sadece yazıyı sabit yazdıramıyorum. onun çözümüde reed röle kullanıp sabit bir noktada pic e reset aldırmaktan geçiyor bunun yapılmış halini youtube da gördüm şimdi adresi aklımda değil ama karizma saat diye aratınca çıkıyor çok harika bi saat yapılmış bu taktikle analog digital yazabilen bi saat (ayrıca yazıda yazabiliyorsun)bi bakın sizde hayran kalırsınız eminim
  • Sayın arkadaşlar yapılmış havada yazı devreleri var.
    Ben bisiklet olanı ve çift taraflı mesaj yazan devreyi yaptım.
    Sonuçlar güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky762005 -- 9 Temmuz 2012; 12:47:37 >
  • arakdaslar bnde biltekin istesindeki ornegi yaptım fakat calısmıyo... sorun ne bilmiyorum ama mikro işlemcinin bacagına + - gönderdigimdeo bacaga hangi led baglıysa o yanıyo fakat normal olarak devreye baslayıpp actıgımda devre calısmıyo mikro işlemcinin programlanması mı yanlıs yoksa donanımsal ib sorun mu war anlamadım yardımlarınızı bekliyorum

mikro işlemci kodunu davereyim
    #include <pic.h>
    #include <delay.c>

main(void)
    {

unsigned int i;
    unsigned int s;
    unsigned char dizi[]={
    0x00,0x84,0xFD,0x84,0x00, // i
    0xFF,0x02,0x0C,0x02,0xFF,0x00, // M
    0x01,0x02,0x04,0x1F,0x04,0x02,0x01, // Y
    0x7E,0x81,0x81,0x81,0x7E, // O
    };

TRISB=0;

for(;;){
    for(i=0;i<48;i++){
    s=1;
    s=s+1;
    PORTB=dizi;
    DelayMs(1); // 1ms bekle
    }
    DelayMs(48+s); // 48ms+s bekle yazını yer degiştimesi için
    }
    }

• arkadaşım orjinal kodda değişiklikler yapmışsın niye diye sormak istedim..istediğin orjinal kod ile istediğini yazmak için aşağıdaki kodu dene..

#include <pic.h>
    #include <delay.c>

main(void)
    {

unsigned int i;
    unsigned char dizi[]={
    0x84,0xFD,0x84,0x00, // İ
    0xFF,0x02,0x0C,0x02,0xFF,0x00, // M
    0x07,0x08,0xF0,0x08,0x07,0x00, // Y
    0x7E,0x81,0x81,0x81,0x7E,0x00, // O
    };

TRISB=0;

for(;;){
    for(i=0;i<22;i++){
    PORTB=dizi;
    DelayMs(1); // 1ms bekle
    }
    DelayMs(22); // 22ms bekle
    }
    }
  • Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım elektronik konusunda eski pic konusunda gayet yeniyim sizlerden ricam bu havaya yazı yazma projesinde yazmayı düşündüğüm BOZOKLU yazısı için gerekli kod konusunda yardım yardımcı olursanız sevinirim .Bu arada pic programlamak için programmer arayan arkadaşlara bizzat yapıp kullandığım bir programlayıcının dökümanlarını yollayabilirim winpic800programı ile sorunsuz şekilde programlama yapıyor maliyeti 15-20TL civarı.
  • yucelnet nasıl çift renkli yaptınız
  • peki reed röle pic 4 bacana baglanıyo buton iptal ediliyo butonun yerine koyuluyor devreye koydugun mıknatısı nasıl koyuyorsunh?nereye koyuyorsun yani motora konuyo belli ama motorun dönmeyen kısmınamı nasıl koydun o devrede nasıl mıknatıs var bilgi verirmisin rica etsem
    quote:

Orijinalden alıntı: yucelnet

quote:

Orjinalden alıntı: ayhan8624

reed röle ve mıknatısın amacını sölermisin

kardeş o resimde o yazıyı görüyorsan bilki reed röle vardır.
    yani reed röle yazıyı hep aynı yerde çıkartır yani hiç kayma yapmaz sadece öylece durur ve sanki orada bir sürü led var da yazı öyle yazıyormuş zannedersin yani işte anlatamadım galiba.

yani reed röle her mıknatısa geldiği zaman devre baştan yücel...... yazdırıyor ve bu çok hızlı olduğu için hem net hem de hep aynı yerde görünüyor bu sefer oldu

peki pic 4. bacana baglanıyo anahtarın yerine reset anahtarının yerine mıknatısı motora nasıl koydun dönmeyen yerde değilmi mıknatıs hem ne kadar yuvarlak bi mıknatısmı nedir bilgi verirsen sevinirim hocaya ödevi teslim etmem lazım elle sallayınca yanıyo ama motorla beceremedim neye dikkat etmem gerek bilgi verirmisin o mıknatıs senin devrede nerde duruyo rica etsem bilgi verirmisin

• Turkishcowboy; 2 renkli yapmak için, a portundan da destek alıp kkırmızı ve mavi ledlerin ortak bağlantoı noktalarından sürebilirsin.

asi_ela_41; mıknatısı reed rölenin etkilenebileceği sabit bir yere koyman gere. Mesala motorun demirine mıknatısı yapıştır, reed röleyi de o mıknatısdan etkilenecek şekilde koy.Bu kada.Mekanik dönerken her mıknatısa geldiğinde reed röle sayesinde PIC deki yazılım aynı yerde tekrarlanmış olucak.
  • tesekkurler!!!
  • Biltek sayfasındaki pdf dosyayı okursanız anlarsınız nasıl yazılacağını. Armutun pişmesini beklerseniz çok beklersiniz. En iyi yol araştırıp öğrenmektir. Bu forumda hazır paylaşımdan çok yol gösterici mesajlar bulabilirsiniz.
  • ARKADAŞLAR BU C DİLİNİ NASIL .HEX E DÖNÜŞTÜREBİLİRİZ ? BİLEN VAR İSE YARDIMCI OLABİLİR Mİ ?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.