ugurmola senin devreyi kurdum çalıştırdım ama sadece ledlerin 7 tanesi yanıyor ve de hiç bir yazı oluşmuyor
peki her şeyin sağlammı daha önceden bir zarar vermiş olabilirmisin pice ledleri dogru bagladınmı sınır anahtarını koydunmu bunlar tamamsa çalışması gerek osilatör kısmını kontrol et
arkadaşlar bu devreyi bende yaptım hex. dosyası da çalışıyor çok güzel bir devre elle salayınca bile merhaba yazısını görüyorsun. ayrıca bu bilim teknik teki tüm devreler çalışıyor ben çoğunu denedim kesin bir hata vardır yaptığınız devrelerde bazen insanın gözünden kaçabiliyor kolay gelsin
hı bu artık 4 üncü kes deneyimişimm:)
bu işler deneye deneye bende bazı şeyleri yaparken çanaktan ter aktıgını bilirim
quote:
Orjinalden alıntı: selektro
arkadaşlar bu devreyi bende yaptım hex. dosyası da çalışıyor çok güzel bir devre elle salayınca bile merhaba yazısını görüyorsun. ayrıca bu bilim teknik teki tüm devreler çalışıyor ben çoğunu denedim kesin bir hata vardır yaptığınız devrelerde bazen insanın gözünden kaçabiliyor kolay gelsin
kardeş o zaman dene bir bakalım.Çalışacak mı??????
Bende yaptoım resimlerini bir ara koyarım çok basit ama pic ccomplier lazım
quote:
Orjinalden alıntı: mfguney
Bende yaptoım resimlerini bir ara koyarım çok basit ama pic ccomplier lazım
Arkadaşım sen ve diğer yapan arkadaşlar da yardımcı olursanız sevinirim. yani herkez daha değişik yapıyor. ama uğur arkadaşımızın yaptığı devre süper çalışıyor. ama ben amatör olduğum için havada sadece M.Y.O yazıyor.Yani o yazıyı değiştiremiyorum çünkü programı değiştirmek lazım..
yücelnet, hex dosyasıhatalı derken biraz açarmısın. yani program hiçmi çalışmıyo yoksa ledlerin yazıyı oluşturması için gereken şekilde yakıp söndürmüyormu? Çünkü program isiste çalışıyo. yani ledleri yakıp söndürüyo. ama yazıyı oluşturuyomu onu bilmiyom tabi. denemedim, am yapmayı düşünüyom, havada yaqzıyı oluşturmuyosa hiç uğraşmayım.
quote:
Orjinalden alıntı: f1varol
yücelnet, hex dosyasıhatalı derken biraz açarmısın. yani program hiçmi çalışmıyo yoksa ledlerin yazıyı oluşturması için gereken şekilde yakıp söndürmüyormu? Çünkü program isiste çalışıyo. yani ledleri yakıp söndürüyo. ama yazıyı oluşturuyomu onu bilmiyom tabi. denemedim, am yapmayı düşünüyom, havada yaqzıyı oluşturmuyosa hiç uğraşmayım.
kardeş ben de anlamadım yani isisde çalışıyor.. ben hex dosyasında hata vr derken tek kendim değil yani bazı bu devreyi yapan arkadaşlar da şaşırdı onlar da hex dosyası hatalı herhalde dediler,Çünkü devrenin aynısını yapıyorum hiç tık yok??
çalıştıran arkadaşlar varsa lütfen problemin nerede olduğunu anlatsınlar..
biltekde ki devreyi yapıp calıstıran var mi
ben de hiç bir yazı oluşmadı sadece ledler yanıyorr
quote:
Orjinalden alıntı: ayhan8624
ben de hiç bir yazı oluşmadı sadece ledler yanıyorr
hangi devrede??? eğer uğur daki devre ise onun çalışması 3. bacağa direnç ve o referans yazan yere şimdilik bir tuş at tuşa basınca 1 kere yana söner bende çalışıyor.
hı ben yapmadım bi daha deneyeyim
bilim tekniktedi devreyi çalıştırdım ne yazılımda hata var ne devrede. sorun şu programlamada. şimdi çalıştıramayanlar için; 1.si "IC prog" kullandım. 2.si de programlarken osilötörü rc değil xt seçilecek. 3.sü de PWRT işaretli olacak. sonra da programlayın süper çalışıyor ben şimdi yücel yazmaya çalışacam
bende aynısını yaptım bakalım benim ki nasıl olcakk sabırsızlanıyorum :))
ben bi yerde hata yapiyorum ama nerde ???
kardeş ben yazıyı bile değiştirdim ba resim ama hakketten o harfleri C dilinde ilk baş binary sonra da hex olarak yazıyorsun sonra da pıce göre hex olarak dönüştürdün mü tamamdır.
vay güsel yapmışsın bende yapsam çok güsel olacak :)
sen niye yapamıyon ki anlattıklarımı yaptın mı? denerken boardda dene. yani boşu boşuna plaket ziyan etme.