Şimdi Ara

LEDLERLE HAVAYA YAZI YAZMA (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
0
Favori
27.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ugurmola

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: yucelnet

evet kardeşim aynen öyle.
    olursa çok sevinirim..

tamam ozaman ne yazsın söyle ona göre ayarlayım

KARDEŞ ÖYLE ZOR OLU R HERKEZE YAZMAK SEN BÜTÜN HARFLERİN YANİ BUNU ASMDE DEĞİŞTİRMEYİ ÖĞRET YETER MESALA BEN ŞÖYLE DÜŞÜNDÜM.

Y Y 1000001
    Y Y 0100010
    Y Y 0010100
    Y 0001000
    Y 0001000
    Y 0001000
    Y 0001000

EĞER YUKARIDAKİ "Y" HARFİ GİBİYSE YANİ YAPARIZ ÖYLE BİNARYLERLE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucelnet -- 20 Şubat 2007; 20:04:15 >

• evet bu şekilde olacak benim bildiğim
  • Dosyaları indirdim en kısa zaman da hemen yapacam ben bunu
  • ugurmola kardeş gerçekten çalışıyor sendeki devre ben dneme board üzerinde yaptım süper ama elimle salladım sadece m harfi görünüyor.Sonra da bisikletin tekerleğine taktım ama jantı en hızlıda pedalla döndürdüm "m" harfi değil de sanki başka bir şekil çıktı. ama ben ledlere direnç atmamıştım.
    bakın resimler

LEDLERLE HAVAYA YAZI YAZMA

• ledlere direnç atmadım bir sorun olur mu? ben bunu delikli plakete yapınca bisikletin jantına takıcam süper oluyor ama bazı sorunlar var.
    BİR DE BİZ BUNUNLA EN FAZLA KAÇ KELİME YAZDIRIYOZ?

• hangi entegreyi kulandın
  • kardeş sorduğun sorumu bas bas barıyom 16f84 diye.

ben referans kısmını da yapmadım yani 3 ayağa bişey bağlamadım
  • quote:

ugur hdd içimi kullandın resimlere baktımda öyle gözüküo ??
  • quote:

arkadaşlar şu devreyi yapın çalıştıgını göreceksiniz ve genelde bu devreleri dönen kısma pil koyarak yapıyolar ama yaptıgım mekanigin resimlerini çektim umarım size fırça düzeni ile ilgili fikir verir ve programın çalıştıgında karşınıza m.y.o yazısı çıkacak çünkü bir arkadaşa yapmıştım siz istediginiz kelimeyi söyleyn ben onu yazıp size yollarım
    ayrıca resimdeki devre 877 li ama siz 84 lü istediginiz için 84 lü ayarladım ve içindeki yazı değişmeyecektir. resimde picin üzerinden kırmızı bir kablo geçiyor onu pc ile iletişim yapması için bir fırça gibi kullandım oralar sizi ilgilendirmiyor ve ben reed role bulamadıgım için foto diyt ve ir led koyarak yaptım siz istediginiz gibi yaparsınız ve foto dyot koyarsanız sadece anahtarın yerine foto diyot baglanacak ve ayrı bir noktaya ir led baglanıp dönüşlerde bir noktada birbirinin kesişmesini sağlayacaksınız

http://rap--idshare.tv/309018

uğur sen bu işi yapmışssın vaktin varsa bize bi yardımcı olsana

ilk sorum sen 877 le yapmışsın pc ile derken seri porttan falanmı yazdırıyosun yazılarını

birde pcden seri porttan programla aynı devreyi yapamazmıyız yaparızda ben yazılımdan anlamam bunu yapıcak yazılım bilgisi olan varmı ??

Edit: :) en fazla kaç harf yazabiliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazrails -- 20 Şubat 2007; 22:46:45 >

• @yucelnet
    valla asm ile hiç ugraşmadım ve bilmiyom pbp ile yazdım sen bisiklette denerken pedalı yeteri kadar hızlı çevirememişssin bileğe kuvvet ve sen galiba sınır anahtarı takmadın ayrıca bir osilatör yaptın onu anahtar yerine pals versin diye kullandın eger böyle yaptıysan pals oluştuktan sonra kelime oluşmadan diğer palsi vermişsin ledleri dirençsiz baglama pic okadar eziyete katlanamaz ve ne kadar harf yazarsın o senin yaptıgın mekanige baglı olacak eger büyük çaplı bir şey yaparsan alan genişlediginden yazacagın harf sayısıda artacaktır yani programda bir sorun çıkmaz fakat bu senin açından biraz dezavantaj çünkü çapı artırdıkça dönüş hızınıda arttırmalısın yani bisiklette yapacaksan bu işi yokuş aşagıya zorluk çıkmaz ve maşanın bir yerine bir mıknatıs bagla reed ide akortlardan birine yapıştır ancak bu işi pilsiz yapmak biraz zor olur fırça mırça olayı yüzünden...

@lazrails
    evt seri porttan hyper terminali kullanarak yaptım devre şöyle çalışıyor aslında bunu anlatırken biraz utanıyorum çünkü şimdi daha iyisini yapabilirim klavyeden büyük harfler ile yazı yazılıyor her komuttan sonra boşluk giriliyor boşluk verdiğimizde 24c01 eepromuna boşluktan önce girdigimiz hafr kaydediliyor(burda eepromu ozamanlar eeproma yazma heycanım var diye kullandım)
    verecegimiz kelime bittikten sonra enter boşluk verdiğimizde yazı karşımıza çıkıyor
    ikinci sorunu tam anlayamadım zaten programı pice oradan yüklüyoruz harf kapasitesi senin mekanigine baglı

• ugurmola verdin inkten indiremiyorumm
    bi sorun mu var acaba
  • quote:

@yucelnet
    valla asm ile hiç ugraşmadım ve bilmiyom pbp ile yazdım sen bisiklette denerken pedalı yeteri kadar hızlı çevirememişssin bileğe kuvvet ve sen galiba sınır anahtarı takmadın ayrıca bir osilatör yaptın onu anahtar yerine pals versin diye kullandın eger böyle yaptıysan pals oluştuktan sonra kelime oluşmadan diğer palsi vermişsin ledleri dirençsiz baglama pic okadar eziyete katlanamaz ve ne kadar harf yazarsın o senin yaptıgın mekanige baglı olacak eger büyük çaplı bir şey yaparsan alan genişlediginden yazacagın harf sayısıda artacaktır yani programda bir sorun çıkmaz fakat bu senin açından biraz dezavantaj çünkü çapı artırdıkça dönüş hızınıda arttırmalısın yani bisiklette yapacaksan bu işi yokuş aşagıya zorluk çıkmaz ve maşanın bir yerine bir mıknatıs bagla reed ide akortlardan birine yapıştır ancak bu işi pilsiz yapmak biraz zor olur fırça mırça olayı yüzünden...

@lazrails
    evt seri porttan hyper terminali kullanarak yaptım devre şöyle çalışıyor aslında bunu anlatırken biraz utanıyorum çünkü şimdi daha iyisini yapabilirim klavyeden büyük harfler ile yazı yazılıyor her komuttan sonra boşluk giriliyor boşluk verdiğimizde 24c01 eepromuna boşluktan önce girdigimiz hafr kaydediliyor(burda eepromu ozamanlar eeproma yazma heycanım var diye kullandım)
    verecegimiz kelime bittikten sonra enter boşluk verdiğimizde yazı karşımıza çıkıyor
    ikinci sorunu tam anlayamadım zaten programı pice oradan yüklüyoruz harf kapasitesi senin mekanigine baglı

kardeş ben bu red röle işini de anlamadım yav.
    bir de bu 3 ayağa 4k7 atmışsın o ney ben sadece led mhz ve PIC kullandım.
    ama sadece M harfi çıkıyor
    yardımcı ol da bunu bitiriyim bugün.

NOT:arkadaşım sen demişsin ya çaok hızlı döndür diye onun hızını nasıl ayarlarız?
    yani mesala çok yavaş döndürsem de yücel yazsın havada!!!????

• en iyi sen motorla arkaya biyere tak onu
    motoruda dinamodan beslersin
    pic içinde bol faradlı bi devre lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: teknoboy

en iyi sen motorla arkaya biyere tak onu
    motoruda dinamodan beslersin
    pic içinde bol faradlı bi devre lazım

kardeş olabilir de ama ben gördüm yani adam sadece sağa salayıveriyor hemen yazı çıkıyor.
    yani biz de yapabiliriz onu.Uğur arkadaşımız biraz daha programın hızını değiştirirse gerek kalmıyor:::
    bakın işte aynen böyle::
  • bu benim verdim devrenin çıkardığı yazı biltekde var
  • arkadaşlar yazıyı çıkartabildim my o diye ama 9 voltluk trafosuz adaptörle yazı çıkıyor ve ışıklar sallanmasa bile yanıp sönüyor
    fakat ben 9 voltluk pili taktığımda ledler hep yanık duruyor ve sallasamda m harfinin yarısı gözüküyor ne yapmam lazım???????
  • ledleri okunur hale getirmek için çok hızlı bir şekilde mi cevirilmesi gerekior
  • ayhan8624,
    yok çok hızlı değil yani devreyi hani oyuncaklardan çıkan ufak motorlar var ya oraya baglasan ve bunu bir tane kalem pil ile beslesen yeterli hızda dönecektir ben bunu denedim
  • ya biltek deki devre çalışıyomu? yapan varmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: f1varol

ya biltek deki devre çalışıyomu? yapan varmı?

arkadaşım araştırma yaptım devre çalışıyor ama programı(hex dosyası) hatalıymış.
    ben 3 kere denedim olmadı.

ama ugur arkadaşımızınki çalışıyor.=>
    NOT:ben pille çalıştırdım mı olmuyordu.Ama 7805e paralel bir tane 100n bağlayınca düzeldi..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.