Şimdi Ara

LEDLERLE HAVAYA YAZI YAZMA (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
0
Favori
27.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hiç bir led yanmiyor biltekin devresin de
  • Arkadaşlar fizikten dönem ödevi aldım da öğretmen proje hazırlayıp getirin dedi. Bu LED'lerle havaya yazı yazma işi hoşuma gitti, bunu yapmayı düşünüyorum. Adımı ve okulumu yazdırırsam kesin 100 verir Yanlız merak ettiğim malzemeleri kolayca bulabilir miyim? (Bilim Teknik'ın sitesindeki) Yarın herhangi bir elektronikçiye gideceğim, adama alacaklarımı söylediğimde "ne diyon sen kardeş" dercesine bakmaz suratıma inşallah Elektronikle ilgili ilk çalışmam olacağı için biraz garip bir soru olabilir, kusura bakmayın.
  • kardeş ben de de öyle oluyordu bak PIC i programlarken hata yapıyon sen.
    dediğim gibi osilatörü xt yap.PWRT de işaretli olsun tamamdır
  • quote:

Orjinalden alıntı: AlpTéKiN

Arkadaşlar fizikten dönem ödevi aldım da öğretmen proje hazırlayıp getirin dedi. Bu LED'lerle havaya yazı yazma işi hoşuma gitti, bunu yapmayı düşünüyorum. Adımı ve okulumu yazdırırsam kesin 100 verir Yanlız merak ettiğim malzemeleri kolayca bulabilir miyim? (Bilim Teknik'ın sitesindeki) Yarın herhangi bir elektronikçiye gideceğim, adama alacaklarımı söylediğimde "ne diyon sen kardeş" dercesine bakmaz suratıma inşallah Elektronikle ilgili ilk çalışmam olacağı için biraz garip bir soru olabilir, kusura bakmayın.

yok kardeş elektrikçiye gidersen öyle der
    ama elektronikçiye gidersen öyle demez eğer ilk defa elektronik bişey yapıyorsan çok zor olacak.

• quote:

Orjinalden alıntı: yucelnet

quote:

Arkadaşlar fizikten dönem ödevi aldım da öğretmen proje hazırlayıp getirin dedi. Bu LED'lerle havaya yazı yazma işi hoşuma gitti, bunu yapmayı düşünüyorum. Adımı ve okulumu yazdırırsam kesin 100 verir Yanlız merak ettiğim malzemeleri kolayca bulabilir miyim? (Bilim Teknik'ın sitesindeki) Yarın herhangi bir elektronikçiye gideceğim, adama alacaklarımı söylediğimde "ne diyon sen kardeş" dercesine bakmaz suratıma inşallah Elektronikle ilgili ilk çalışmam olacağı için biraz garip bir soru olabilir, kusura bakmayın.

ama elektronikçiye gidersen öyle demez eğer ilk defa elektronik bişey yapıyorsan çok zor olacak.

Olsun yinede uğraşmak istiyorum üzerinde Sorularım olursa zaten cevaplarsınız sanırım.

LEDLERLE HAVAYA YAZI YAZMA

• öle yapdım bende bakalıminş bu sefer olur
  • elektronikçiye git bütün malzemeler var piyasada
    fazlada para tutmuyor saten sadece pic bahalı 3,5 ytl galiba gerisi 1 2 ytl o kadar
  • Adana da PIC 5 ytl delikli plaket bile 1,5 ytl üfff bbeeee..
    orda öyleyse ne güzel walla
  • öle ya :)))
  • bana merhaba yazan hex dosyası atarmısınız
    onu sonra aynen icprog programın içine atcam dimi
    bana bunu adım adım anlatırmısnız
  • hex dosyası biltek kendimiz yapalım köşesinde mevcut.
  • onu alıp icprog a atıp
    xt işaretli ve sadece pwrt ye tıklı olcak
    yazcam olay bu kadar mı
    bende böle yapıyorum da
  • quote:

Orjinalden alıntı: ayhan8624

onu alıp icprog a atıp
    xt işaretli ve sadece pwrt ye tıklı olcak
    yazcam olay bu kadar mı
    bende böle yapıyorum da

icprogra atmadam önce yukardan hangi entegreyi programlıcaksan seçecen yani 16f84a sonra
    osilatörü xt yapacan pwrt ve wdt yi işaretlicen bu kadar
  • ok bir daha atcam onuda yapiyorum
  • uğur arkadasımızın devresinde mclr iyi nereye bağlıyorus
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: yucelnet

quote:

Olsun yinede uğraşmak istiyorum üzerinde Sorularım olursa zaten cevaplarsınız sanırım.

sanıyorum yapılışını basamaklı olarak buldun banada link vereblirmisin bnde merak saldım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend tirAn -- 9 Mart 2007; 22:00:47 >

• evet arkadaşlar sonunda devreyi bir motora monte ettim ve tabiki bildiğiniz gibi reed röle ve mıknatıs ile bu işi de hallettim.Buraya bazı resimler ekleyim
    İşte reed röle ve mıknatıs

bu da devrenin halleri

ve işte yazının oluştuğu an

• baya güsel olmus ;)
  • reed röle ve mıknatısın amacını sölermisin
  • quote:

Orjinalden alıntı: ayhan8624

reed röle ve mıknatısın amacını sölermisin

kardeş o resimde o yazıyı görüyorsan bilki reed röle vardır.
    yani reed röle yazıyı hep aynı yerde çıkartır yani hiç kayma yapmaz sadece öylece durur ve sanki orada bir sürü led var da yazı öyle yazıyormuş zannedersin yani işte anlatamadım galiba.

yani reed röle her mıknatısa geldiği zaman devre baştan yücel...... yazdırıyor ve bu çok hızlı olduğu için hem net hem de hep aynı yerde görünüyor bu sefer oldu

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.