Şimdi Ara

### Lenovo Ideapad Y510p Kullanıcıları Satın Alma Rehberi Ve Ön İncelemeler ### (461. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.431
Cevap
54
Favori
388.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 459460461462463
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne dersiniz gençler sizce hala daha bu linkteki laptop alınır mı, alınırsa miadı ne kadar olur? Bir süredir fiyasayı araştırıyorum, elimdeki 5.5 yıllık HP'den sonra yeni bişiler almak istiyorum çok sağlam bir bütçem de yok veya aşırı borçlanmak istemiyorum. Kafamda hep gtx 960'lık monsterlar vardı, ama onun için bayağı bi daha beklemem gerekecek gibi. gtx 950'lik monstera da baktım, ama 950yle 960 arası performans farkı var, ama çok fazla değil sanırım. gtx 950lik monsterlar 3000 lira civarı, ama bu laptop hemen hemen aynı ayarlarda abra'larla ve 2600 lira civarı, tabi lenovo ne kadar güvenilirdir, servisi vs. nasıldır, ısınma problemi vs. var mıdır, sli kartla gtx 950 arası performans farkı nedir, hangisi daha iyidir, çift fan mı tek mi falan hiçbir şey bilmiyorum, kullananlardan yorumlarını bekliyorum, yardımcı olurlarsa sevinirim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: P1vsCPU

Ne dersiniz gençler sizce hala dahahttp://www.sadecenotebook.com/lenovo-y510p-59-415877-pmu401193 bu linkteki laptop alınır mı, alınırsa miadı ne kadar olur? Bir süredir fiyasayı araştırıyorum, elimdeki 5.5 yıllık HP'den sonra yeni bişiler almak istiyorum çok sağlam bir bütçem de yok veya aşırı borçlanmak istemiyorum. Kafamda hep gtx 960'lık monsterlar vardı, ama onun için bayağı bi daha beklemem gerekecek gibi. gtx 950'lik monstera da baktım, ama 950yle 960 arası performans farkı var, ama çok fazla değil sanırım. gtx 950lik monsterlar 3000 lira civarı, ama bu laptop hemen hemen aynı ayarlarda abra'larla ve 2600 lira civarı, tabi lenovo ne kadar güvenilirdir, servisi vs. nasıldır, ısınma problemi vs. var mıdır, sli kartla gtx 950 arası performans farkı nedir, hangisi daha iyidir, çift fan mı tek mi falan hiçbir şey bilmiyorum, kullananlardan yorumlarını bekliyorum, yardımcı olurlarsa sevinirim :)

y510p herşiyini biliyorum ,adeta kendim tasarlamış gibi makinanın her şeyine hakimim ve bu nedenlede makina uzun süre kullanılacak hale getirdirim

oyun perofrmansı 850m ve yeniden adlandırılmış 950m bu iki gpu ddr3 ve max 2gb dır, bu makinanın tam oyun performansı bu ikisine tam eşittir

ama 960ve 860m ler ddr5 dir ve 4 gb %7-%10 birazdaha iyidir

bu makinayı alırken kesinlikle konumda belirttiğim ayarlada kullanırsan ömürlük kullanırsın, yoksa en fazla 1 saat oyun oynarsın

eğer bütçen varsa ben olsam ikinci el de olsa 970mli notebook avlamaya çalışırdım

edit 850m 2 gb ddr3 - 950m üreticiye göre 2 veya 4 gb ddr3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DonsuzBalık -- 5 Nisan 2016; 13:41:38 >

• GTX 970'lerin sıfırları 4,5mlerden başlıyor gtx 960 alsam diyorum o da 3,5mlerde bende de o kadar para yok ne yazık ki. 960 ve 970 arası %100 performans oynuyor, ama 950-960 arası fark çok değil. O yüzden 950 ve ayar ekran kartları cazip geliyor, ucuz da. Böyle bi laptop alırsam beni 2-3 sene en az götürmesi gerek ve güncel oyunların hepsi dahil olmasa bile bazılarını oynamak istiyorum. Öyle ultra'da olmak zorunda değil, bazı ayarları kısıp bazılarını yükseltebilirim. Bir de sli ekran kartı yerine tekli ekran kartı seçerseniz daha iyi olur diye birçok yerde okudum buna ne dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: P1vsCPU

GTX 970'lerin sıfırları 4,5mlerden başlıyor gtx 960 alsam diyorum o da 3,5mlerde bende de o kadar para yok ne yazık ki. 960 ve 970 arası %100 performans oynuyor, ama 950-960 arası fark çok değil. O yüzden 950 ve ayar ekran kartları cazip geliyor, ucuz da. Böyle bi laptop alırsam beni 2-3 sene en az götürmesi gerek ve güncel oyunların hepsi dahil olmasa bile bazılarını oynamak istiyorum. Öyle ultra'da olmak zorunda değil, bazı ayarları kısıp bazılarını yükseltebilirim. Bir de sli ekran kartı yerine tekli ekran kartı seçerseniz daha iyi olur diye birçok yerde okudum buna ne dersiniz?

aynen tek vga iyidir

alırken 4 gb almaya bak, her türlü oynarsın merak etme, hatta 3 sene rahatlıkla çözünürlğü hd düşürerek medium low arası bile oynıyabilirsin, bu dediğim en kötü seneryo benim tahmini 5 sene rahat

yani intel vgalı notebook almıyorsunki, harici ve notebook segmentine göre orta sınıf vga 5 sene oyunlar için iyi değer ama 4gb ve i7 kriterlerin olsun, çünkü güçlü oyunlarda lowda açarsan hem vga hem işlemcinide kullanamya çalışır

• Anladım dostum teşekkür ederim verdiğin bilgiler için, şu an gtx 950, i7 işlemcili en az 8 gb ram modelli laptop piyasasını biraz araştırıyorum karşıma neler çıkacak bakalım, az param olsam kesinlikle 960'dan şaşmam :)
  • Arkadaşlar normal kullanırken PCyi kapatıp açtığımda wifi gitti her yerden hiç bir yerde gözükmüyor driver sildim kurdum olmadı. Bir ara geldi 1-2 dk sonra tekrar gitti.
    Bu mesaja eklenen görseller:

### Lenovo Ideapad Y510p Kullanıcıları Satın Alma Rehberi Ve Ön İncelemeler ###
  • melihenes34 M kullanıcısına yanıt
    Hocam driverpack solution online i indirin uzmna mod deyip sadece wi-fi yi driver ini yukle deyin belki duzeltir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Lenovo y510p 755m SLI hâlâ alınır mı? 2000 Tl altına buldum değer mi sizce.

• 2000 tlnin altına değer ama imkanın varsa Lenovodan uzak dur
  • Hasan K.yıldrım H kullanıcısına yanıt
    Sanırım WiFi kartında sorun vardı onun icin pc tamircisine verdim.

• arkadaşlar şimdi ssd takabiliyoruz değil mi ben amazondan falan almayı düşünüyorumda
  • Gt750m li ve m2ngff slotlu y510p lerde var yanlış bilgilendirmeyelim konunun ortalarına doğru bakarsanız(konuşulduğu sayfaları tam hatırlamıyorum) hangi partide ne var ne yok öğrenebilirsiniz.

Uzun bir aradan sonra anakartı yanık y510p mi diriltmek için geçen hafta 1035 tl karşılığında lenovo bdh bilişimden anakart aldım fakat dün tarafıma ulaşan kargo paketinden 2.el ve bazı çipleri yanık bir anakart çıktı siz siz olun bir daha lenovoya yaklaşmayın ne zaman hp ve lenovo bdh bilişimle çalışmayı bırakırsa o zaman gönül rahatlığı ile alın bu iki markanın ürünlerini.
    Bu durumu şikayet edebileceğim lenovo international gibi bir yer varmı bildiğiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: hasanoz07

Gt750m li ve m2ngff slotlu y510p lerde var yanlış bilgilendirmeyelim konunun ortalarına doğru bakarsanız(konuşulduğu sayfaları tam hatırlamıyorum) hangi partide ne var ne yok öğrenebilirsiniz.

Uzun bir aradan sonra anakartı yanık y510p mi diriltmek için geçen hafta 1035 tl karşılığında lenovo bdh bilişimden anakart aldım fakat dün tarafıma ulaşan kargo paketinden 2.el ve bazı çipleri yanık bir anakart çıktı siz siz olun bir daha lenovoya yaklaşmayın ne zaman hp ve lenovo bdh bilişimle çalışmayı bırakırsa o zaman gönül rahatlığı ile alın bu iki markanın ürünlerini.
    Bu durumu şikayet edebileceğim lenovo international gibi bir yer varmı bildiğiniz ?

bilgi için sagol inceliceğim :) akıl edemedım onu antalyanın neresinden bu arada

• quote:

Orijinalden alıntı: melihenes34

Sanırım WiFi kartında sorun vardı onun icin pc tamircisine verdim.

pinler tam oturmadğından,yada pin dandikliğinden kaynaklana bilir

yapman gereken wifi kartını hafiften yarım dakika halıya sarı pinler halıya bakıcak şekilde dik şekkilde sürt,sorunun çözülür

masaüstü pc de ram de de sorun vardı iki 4 gb l takıyorum sorunlu 4 gb ram bazen gözüküyor bazen biosda gözükmüyordu,

bu yöntemi kesinlikle dene, benim efsane yöntemim patenti bana ait

yani senin başına gelen,donanımın üzerindeki pinlerin çok az daha kalitesiz oluşundan kaynaklı

• notebooku ömürlük kullanmak için gerekli yapmanız gerekenleri paylaştım

daha ne duruyorusunuz

ekstradan ben noteboku, bakır levha ve soğutucu baskı için pul düzeneği oluşturdum, furmark işkence testinde 1 saat 79c de takılı kaldı,bu çok süper bir değer notebook için oyunlarda en fazla 75-74 gidip gelir normalde
  • Arkadaşlar merhaba bu model için birkaç sorum olacak size;

bende y510p modelinin 755sli 8gb ramli modeli bulunmaktadır. win7 64 bit işletim sistemi kuruludur. Bu bilgisayarı ileri mühendislik programlarında kullanmayı düşünüyorum.Bu sebeple;

1) hangi işletim sistemi yüklemeliyim?
    2)ssd takmak istiyorum ama hangi ssd takılır bilmiyorum.1tb lık hardiski çıkarıp yerine de takabilirim sıkıntı yok ama hangisi olur teknik manada hiç bişey bilmiyorum aşağıdaki linkteki ssdyi alsam takablir miyim?
    3)ram takviyesi de yapmak istiyorum 4 slotun 2si boş gözükmekte 2 adet 4gb mı almak mantıklı yoksa 1 adet 8 gb almak mı? ayrıca aşağıdaki linkteki ramler uygun mudur?

www.amazon.com
    Amazon.com Page Not Found
    http://www.amazon.com/S...780&sr=1-2&keywords=ssd

www.amazon.com
    http://www.amazon.com/K..._browse-bin%3A677427011

www.amazon.com
    http://www.amazon.com/C..._browse-bin%3A677427011

www.amazon.com
    http://www.amazon.com/C..._browse-bin%3A677427011

cevaplarınıza göre sipariş vereceğim.

teşekküler

• 950m li Asus x550jk laptoplar 2400 civarı
    755m sli lenovo Laptop 2650 civarı

Sizce hangisini tercih etmeliyim. Yada 2500 civarı önereceğiniz başka modeller var mıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: saspegas

950m li Asus x550jk laptoplar 2400 civarı
    755m sli lenovo Laptop 2650 civarı

Sizce hangisini tercih etmeliyim. Yada 2500 civarı önereceğiniz başka modeller var mıdır?

işte benimde araştırdığım konu. Yarın almayı planlıyorum 2si arasında kaldım.
  • an itibariyle çok ses getiricek MOD başardım, çok ince hesaplamalar yaptım

artık kalın 2.5 inc her türlü disk takılabiliecek

yani bu demek oluyorki gelecekte çıkacak tüm kalın 4-6-10 tb diskler benim notebookda çok güzel çalışır DÜNYADA İLK

yarın 2 tb disk takıcam y510

söyleyin araştırın hangi notebookda tekil 2 tb disk olur, istesem 500 tl gider 4 tb takarım ama şimdilik gerek yok

2 tb disk takınca ss ler paylaşırım belki 1 sene sonrada 4 tb takarım dahada hiç düşünmem
  • DonsuzBalık kullanıcısına yanıt
    Rez imi aldım bekliyorum ama notebook diskleri 5v ile masaüstü diskleri 12v ile çalışıyor yaz bi kenara

• 
Sayfa: önceki 459460461462463
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.