Şimdi Ara

Lenovo Ideapad Y580 Kulübü[GTX 660M][Yenilendi][83 Üye] (380. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.762
Cevap
35
Favori
336.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 378379380381382
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: FieSTaA

Makinesi kullanilmaz halde olup anakarti saglan olab bir arkadas var midir ? Anakart lazim bana da i5li versiyonun. Hem siz hem ben kazanayim

bana da klavyesi lazım. eğer varsa lütfen iletişime geçin.
    Birşey daha, bu cihazın klavyesini değiştiren var mı?
  • Oyun için değil de render vs için (autocad vs kullanılacak en ağır yani) nasıldır?

Bir de kronik problemi var mı y580lerin? (i7li model, sanırım 3630qm, sadece o model i7 var zaten y580de de)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fifa 15 i kasmadan oynayabilen var mı ?
  • win8.1 yükledim wireless otomatik tanıdı. daha iyi çekmesi için driver yüklemeli miyim yoksa hiç karıştırmıym mı ?
  • Buralar cosmus bios icin unlock deneyin ekrann duzelebilir,isinma sorunu olup oyunlarda donanlar fani temzlesn kesin,x64 8.1pro kullanin pc rahatlar,abuyda anakartlar vardi bi ara,drivelari kesnlikle kurun.

• Carbon Fiber kullanıcısına yanıt
    Ugrasma hic desktp topla

• 8 de olur ya da eversttn isimlerni bul kendn indr lenovo da yok 8.1

• arkadaşlar bir sorum olacak. ben normalde nwidia gpu yu varsayılan yaptım. fakat pes 2015 yüklediğim zaman settings e girip özelliklere baktığımda , gpu olarak intel hd 4000 i görüyor ve dolayısıyla yanında "kötü" olarak gözüküyor.. bu sorunu nasıl çözerim ??
  • çok başarılı bir cihaz olmuş, çözünürlüğü, rem'i, hızı gayet güzel görünüyor. markanın da lenovo olduğunu düşününce kaliteli ve başarılı bir iş çıkmış ortaya.
  • erhanacars E kullanıcısına yanıt
    Şimdilik sağ clik yapıp gpu yu nvidia ile açmanız gerekiyor her defasında bazı oyunlarda bunu yapabilio
  • quote:

Orijinalden alıntı: LazPacino

quote:

Orijinalden alıntı: engineerozx

arkadaslar merhaba bende y580 kullaniyorum.
    bitane msata120g takmayi dusunuyorum ama size sorum su:
    direkt parcayi alip slotuna takabiliyoruz degil mi msata takacak bos slot varmi bizim laptoplarda yoksa hddyi falan yerinden etmek mi gerekiyor ona gore alacagim yada vaz gececegim bilgi vefirseniz sevirim.
    iyi forumlar.

eger nin y580 modeli ssd'siz model ise msata slotu bostur ve alip takabilirsin evet, ama egerki ssd'li model ise, (32gb-64gb falan) ozaman alip takamazsin.. haa nasil takarsin var olani sokersin senin aldigini takarsin, ama tabi burda isletim sistemi de 'hasar'a ugricaktir cunku ssd ve hdd beraber calisiyorlar, bazi bilgiler dosyalar ssd uzerinde oldugu icin.

Arkadaşlar bende ciddi ciddi ssd alıp takmayı düşünüyorum. makinam i7 olmasına rağmen 2 dk yı buluyor masaüstüne gelmem ve makinanın kendine gelmesi 4 dakkayı buluyor. üstünde orjinal win7 64 bit var. arada artık çok yavaşladıkça recovery yapıyorum. 3-5 ay öyle kullanıyorum. sonra tekrar recovery can veriyor. Ama nereye kadar...

Benim makina ssd siz ve fullhd olmayan versiyon. 1 TB disk var. Ve garantisinin bitmesine sanırım 1,5 ay kaldı.

Soruma gelirsek;
    Arkadaşın sorusunu bende merak ettim. Acaba ben direk tek bir ssd alsam hiç dvd rom yuvasına takmak için kutu falan almadan yani, çalışırmı. Benim aklımda şu vardı. aliexpress ten ssd hdd caddy aleti getirteyim.
    link:http://www.aliexpress.com/store/product/For-Apple-Macbook-Pro-Unibody-Optical-Bay-2nd-HDD-caddy-SATA-tray-Laptop-USB-2-0/607905_665460631.html

bu aleti söktüğüm dvd yuvasına takıp içinede makinamın içinden çıkan normal 1 tb sabit diski takmak ; ve asıl sonradan almayı düşündüğüm link:
    http://www.hepsiburada.com/liste/sandisk-ultra-plus-128gb-sata3-ssd-sdssdhp-128g-g25/productDetails.aspx?productId=bd500672&categoryId=114814&SKU=BD500672

linkteki ssd yi ise makinamın eski orjinal halindeki 1 tb diskin takılı olduğu sata 3 girişine bağlamak tı.

Ancak yukardaki yazıyı okuyunca içime kurt düştü. daha makinamın garantisi sürüyor. Daha vidası açılmadı tornavida değmedi. yakında makinayı servise verip içini temizletmeyi ve hatta termal macunu yeniletmeyi düşünüyordum(Not herhangi bir ısınma şikayetim pek yok, sadece garantisi bitmeden genel bir son temizlik yaptırayım diyordum).

YANİ BEN ŞİMDİ HİÇ ALİEXPREESS TEKİ GİBİ BİR ssd KUTU ALMAMA GEREK YOK MU. ALACAĞIM SSD Yİ DİREK BU MAKİNADA 2. BİR SSD GİRİŞİ Mİ VAR. YOKSA MSATA DEDİĞİNİZ BİR 2. GİRİŞ Mİ VAR. BANA BİR YOL GÖSTERİNİZ.
    Makinamın içini görmeyince napıcağımı bilemedim. kutu almama gerek var mı ?

Eğer gerek yoksa normal ssd mi alacağım yoksa msata ssd mi alacağım ?

• Buradaki videoda adam ssd hdd caddy kutusu alıp ssd yi önce kutuya takıp , kutuyuda bilgisayarın dvd romu söktüğü yere takmış. :http://www.youtube.com/watch?v=U9PlAaM4thY

Bu videoda ise alman adam y580 in içini açıp sabit disk haricinde 2 adet sata girişi gösterdi. önce ilkindeki kartı söküp oraya msata ssd taktı. Bilgisayarı çalıştırdı ama sanırım disk olmadı. Sonra kasayı bir daha açıp önceki taktığı yerden msata yı çıkarıp makinanın içindeki 2. sata girişine taktı. Sonra bilgisayarı açıp biosa girdi ve sanırım başarılı oldu.
    http://www.youtube.com/watch?v=EdI2E3Lo3XY

Yaw bu videodan bişey anlamadım. Önceki mesaj bana ait . biri bana cevap yazsın da öğrenek şu işi arkadaşlar. Benim hdd caddy kutu almama gerek varmı. Daha kasayı açmadım. Garantisi sürüyor diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.nfyc

quote:

quote:

direkt parcayi alip slotuna takabiliyoruz degil mi msata takacak bos slot varmi bizim laptoplarda yoksa hddyi falan yerinden etmek mi gerekiyor ona gore alacagim yada vaz gececegim bilgi vefirseniz sevirim.
    iyi forumlar.

eger nin y580 modeli ssd'siz model ise msata slotu bostur ve alip takabilirsin evet, ama egerki ssd'li model ise, (32gb-64gb falan) ozaman alip takamazsin.. haa nasil takarsin var olani sokersin senin aldigini takarsin, ama tabi burda isletim sistemi de 'hasar'a ugricaktir cunku ssd ve hdd beraber calisiyorlar, bazi bilgiler dosyalar ssd uzerinde oldugu icin.

Arkadaşlar bende ciddi ciddi ssd alıp takmayı düşünüyorum. makinam i7 olmasına rağmen 2 dk yı buluyor masaüstüne gelmem ve makinanın kendine gelmesi 4 dakkayı buluyor. üstünde orjinal win7 64 bit var. arada artık çok yavaşladıkça recovery yapıyorum. 3-5 ay öyle kullanıyorum. sonra tekrar recovery can veriyor. Ama nereye kadar...

Benim makina ssd siz ve fullhd olmayan versiyon. 1 TB disk var. Ve garantisinin bitmesine sanırım 1,5 ay kaldı.

Soruma gelirsek;
    Arkadaşın sorusunu bende merak ettim. Acaba ben direk tek bir ssd alsam hiç dvd rom yuvasına takmak için kutu falan almadan yani, çalışırmı. Benim aklımda şu vardı. aliexpress ten ssd hdd caddy aleti getirteyim.
    link:http://www.aliexpress.com/store/product/For-Apple-Macbook-Pro-Unibody-Optical-Bay-2nd-HDD-caddy-SATA-tray-Laptop-USB-2-0/607905_665460631.html

bu aleti söktüğüm dvd yuvasına takıp içinede makinamın içinden çıkan normal 1 tb sabit diski takmak ; ve asıl sonradan almayı düşündüğüm link:
    http://www.hepsiburada.com/liste/sandisk-ultra-plus-128gb-sata3-ssd-sdssdhp-128g-g25/productDetails.aspx?productId=bd500672&categoryId=114814&SKU=BD500672

linkteki ssd yi ise makinamın eski orjinal halindeki 1 tb diskin takılı olduğu sata 3 girişine bağlamak tı.

Ancak yukardaki yazıyı okuyunca içime kurt düştü. daha makinamın garantisi sürüyor. Daha vidası açılmadı tornavida değmedi. yakında makinayı servise verip içini temizletmeyi ve hatta termal macunu yeniletmeyi düşünüyordum(Not herhangi bir ısınma şikayetim pek yok, sadece garantisi bitmeden genel bir son temizlik yaptırayım diyordum).

YANİ BEN ŞİMDİ HİÇ ALİEXPREESS TEKİ GİBİ BİR ssd KUTU ALMAMA GEREK YOK MU. ALACAĞIM SSD Yİ DİREK BU MAKİNADA 2. BİR SSD GİRİŞİ Mİ VAR. YOKSA MSATA DEDİĞİNİZ BİR 2. GİRİŞ Mİ VAR. BANA BİR YOL GÖSTERİNİZ.

Ssd istiyorsan ya dvd rom bolmesine takacaksin (ali expressden o caddy aldiktan sonra) yada senin suan takili olan 1tb hdd sokup onun yerine takacaksin. Bosta kalan 1tb harddiskte yine kullanmak istiyorsan tekrar ya aliexpressden o caddy alacaksin ve dvd roma takip kullanaksin. Veyahut harici kutu olip harici disk gibi kullancan. Usbden baglayip.... Dvd rom okuyucun iptal oluyor yani her iki yolda EGERKI oyle yapmayi secersen

Veyahut bu resimdeki bak bos bir mavi dikdortgen var.

Oraya bitane mssd alacaksin. Bizimkiler ssdli model. Ve bu sayede ssd artisi oluyor.. Bu sekilde hem dvd rom okuyucun kalir hem 1tb hdd...

• quote:

Orijinalden alıntı: yalcines

Şimdilik sağ clik yapıp gpu yu nvidia ile açmanız gerekiyor her defasında bazı oyunlarda bunu yapabilio

Zaten oyle yapiyorum ama settigs te gpu yu oyle gormesi gicigima gidiyor..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mr.nfyc

quote:

quote:

iyi forumlar.

Soruma gelirsek;

Ssd istiyorsan ya dvd rom bolmesine takacaksin (ali expressden o caddy aldiktan sonra) yada senin suan takili olan 1tb hdd sokup onun yerine takacaksin. Bosta kalan 1tb harddiskte yine kullanmak istiyorsan tekrar ya aliexpressden o caddy alacaksin ve dvd roma takip kullanaksin. Veyahut harici kutu olip harici disk gibi kullancan. Usbden baglayip.... Dvd rom okuyucun iptal oluyor yani her iki yolda EGERKI oyle yapmayi secersen

Veyahut bu resimdeki bak bos bir mavi dikdortgen var.

Oraya bitane mssd alacaksin. Bizimkiler ssdli model. Ve bu sayede ssd artisi oluyor.. Bu sekilde hem dvd rom okuyucun kalir hem 1tb hdd...

Teşekkürler üstat. evet bende biraz araştırdım şimdi , bizim makinanın msata slotu varmış. Yani senin o gösterdiğin mavi slot. Oraya msata takayım dediğin gibi. hiç kutu ile falan uğraşmayım.

Ancak bu msata ssd ler normal sata ssd lere göre daha pahalı. Ve çok model ve çeşiti yok gibi.
    Demin bi yerde okudum. ama o yazıyı bulamıyorum şimdi. birisi msata ssd almış ancak içinde dönüştürü aparatı ile birlikte gelmiş. msatayı normal sata ssd ye dönüştüren ucu varmış.

Yani sonuçta bu msata çoğu cihazda yok. Yarin yeni bir labtop aldığımızdada büyük ihtimal olmıcak hatta yeni aldığımız notebook zaten ssd li olacak. bu aldığımız msata ssd disk sadece Y580 de kullanacağız. Diğer notebook ve masaüstünde kullanalım desek aparat almamız lazım.

Adamın aldğı msata marka modelini bulamadım. Yani yanında aparatı ile birlikte gelen modeli. Acaba diyom ileri dönük olsun diye direk ssd mi alsam. ne dersiniz. Sonuçta ssd sata destekli ve tüm diğer notebook ve masaüstülerinde kullanabiliriz.

• şurdada baya bilgi var ssd ve msata hakkında...http://forum.donanimhaber.com/m_79170701/tm.htm
  • http://www.youtube.com/watch?v=AS3BUnK8dUY

Laptop un içini merak edenler için harika bir video buldum.
    Ben garanti bitince kendim temizlerim termal macun falan sürerim diyordum da o işlemci ve ekran kartının oraya inmek bayağı zahmetli bir işmiş :)
    Bu arada videoda ram lere yakın olan ekran kartı diğeri işlemci oluyor dimi
  • xTRforce kullanıcısına yanıt
    Elin yatkınsa sökersin Ayrıca yarım günün gider haberin olsun
  • yalcines kullanıcısına yanıt
    Sökme işi yapılırda onu birde toplaması var sonra bazı parçaları fazla diye dışarı atarız
    Benim laptop un garantisi bitti macun zamanı gelince götürsem çok para isterlermi yenilemek için sence bir fikrin varmı.
    Eğer isterlerse yarım gün uğraşırız hem laptopun içini iyice tanımış oluruz
  • 
Sayfa: önceki 378379380381382
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.