Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad Z580 Kullanıcılar Platformu (423. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.896
Cevap
118
Favori
519.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 421422423424425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ekranın donması sorunu yaşıyorum son bir haftadır. İnternette gezinirken önce ağ bağlantısı kopuyor. 15-20 saniye sonra da ekran donuyor ve hiç bir komut görevini yapmıyor. Bunun sebebini veya çözümünü bilenlerden yardım bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bullrose

Arkadaşlar benim bilgisayarımda internet hızımı sağlıklı bir şekilde alamıyorum. Evimde 75 mbps net var ama ben bilgisayarımda 35-40 mbps alabiliyorum farklı çözüm yolları denedim, format bile attım ama yinede sorunum çözülmedi. Bana yardımcı olabilecek varsa çok makbule geçer.
    75 mbps hız kablolu bağlantıda, ağa başka hiç kimse bağlı değilken ve browser ya da browserlarda başka sayfalar açık değilken test edilir. internet hızını test etmek modemi kablolu olarak bağla bilgisayara.
  • Lz3a model anakartı olup kullanmayan arkadaşlar var mıdır acaba ? Benim ekran kartı yandığı için komple anakartı degiştirmem gerek işlemcili veya işlemcisiz farketmez anakart arıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar. Ram slotlarından biri çalışmadığından dolayı, tek slota 8 gb ram almak istiyorum. Linkteki ürünü alırsam bir sorun yaşar mıyım? İnternette tavsiye edilen ürünler ile aynı özelliklere sahip fakat voltaj kısmında CPU-Z ile baktığımda 1.5v olarak gözüküyor ama ramlerin hepsi 1.35v. Sadece tek slotu kullanacağım. Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Ram Link

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nordeus -- 30 Aralık 2018; 16:6:6 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nordeus

Merhabalar. Ram slotlarından biri çalışmadığından dolayı, tek slota 8 gb ram almak istiyorum. Linkteki ürünü alırsam bir sorun yaşar mıyım? İnternette tavsiye edilen ürünler ile aynı özelliklere sahip fakat voltaj kısmında CPU-Z ile baktığımda 1.5v olarak gözüküyor ama ramlerin hepsi 1.35v. Sadece tek slotu kullanacağım. Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Ram Link
    Hocam cpuzde de hwinfoda da 1.5v gösteriyor ram değerleri. Hatta dikkat edersen arka kapağı açtığında ram slotlarının olduğu yerde plastiğin üzerine 1.5v diye kazınmış.kullandığın ramin 1.35v olduğuna emin misin? Ha belki low woltage desteğide vardır elektrikten anlamam ama. z580 de ram ler 1.5v dir daha yeni ekleme yaptım sorunsuz çalışmakta. Linkteki ürünü önermiyorum çünkü bana sorarsan çalışmama riski var...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhabalar.
    Merak üzerine yaşadığım soruna cevap bulma ümidi ile burdayım.
    Lenovo z580 kullanıcısıyım. Bilgisayarın ramini çıkarıp kontrol ettikten sonra yeniden taktım ancak kabus başladı. artık bilgisayarım 5 dakikada açılıyor ve 5 dakikada kapanıyor. Sorunu yasayınca ram i belki doğru takamadım diye yeniden çıkarıp taktım ancak sorunum çözülmedi. bunun üzerine herhalde rami çıkarırken bozdum deyip çıkardım 4gb ram takılı olarak bilgisayarı açtım ve sorun olmadıgını gördüm. Bunun üzerine ram in bozuldugundan emin olmak için memtest86 ile ramleri kontrol ettim. Ram yüksek voltajlara karşı savunmasız olabılır diye note şeklinde uyarı verdi.
    Şimdi tüm bunlardan sonra;
    1. Her iki slotda da hem 4gb hemde 2gb ramları tek tek kullanarak denediğimde bilgisayar normal bir şekilde 30 sn cıvarında açılıp yine aynı sürede kapanıyor.
    2. Ancak her iki ram i birlikte kullandığımda 5 dk da açılıp 5 dakikada kapanıyor. Ayrıca windows açıldığı zaman bariz bir şekilde hantallık hissediyorum.
    3. Çözüm olarak biosu güncellemek istedim ancak hem 5fcn95ww_public 64bit hemde 5fcn95ww_private 64bit verisyonları çalıştırdığımda bilgisayar kapanıyor anacak bir daha açılamıyor. Açılamıyor diyorum çünki 1 sn açılacak gibi olup göstergelere ışık geliyor ve ardından geri sönüyor. Belki açılır diye bekledim ancak 10 defa tekrar ettikten sonra bilgisayar yanacak endişesi ile güç düğmesine basarak bilgisayarı açmak zorunda kaldım.
    Acaba yazdıklarımı yaşayan başka bir kullanıcı varmı yada bana yardım edebilecek güzel bir insan bu dünyaya gelmişmi. şimdiden teşekküler

• PapaLeghba P kullanıcısına yanıt
    statik elektirik olmus gibi.

bataryanı sök. şarj takılı olmadan guc dugmesine 30 sn bas kötü enerjiyi kovacaksın boylelıkle :D

birde malwarebytes programı ile virus taraması yap.

live cd yap Linux Mint Mate nin onunla ac notebook yavas acılıyor ise donanımsaldır.
    biosada gelince bios pilini cıkarıp biosu sıfırla .bios penceresıne gırıp saat tarıh ayarlarını yap guncellemeyı tekrar dene.
  • cuhuku C kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkürler. Dediklerinizi yaptım Linux Minti usb belleğe kurup onunla bilgisayarı açtım ve tek ram ile sorunsuz çalışırken iki ram i birlikte takınca windowsdaki gibi sorun devam etti. Hantallaşma ve açık pencereleri kapatamama gibi. Bios pilini söküp 30 sn bekledim. Yeniden açtim bilgisayarı bios ekranından saati ve tarihi güncelledim. Son sürümü yüklemek istediğimde bilgisayar yine açılamadı. Normalde yeniden başlat yaptığım zaman elektrik kesilmeden kapanıp açılıyor bilgisayar. Ancak biosu güncellemek istediğimde bilgisayar tamamen kapanıp yeniden başlamaya çalışıyor ancak başlayamıyor. Elektrik bir saniye geliyor ve kasa üzerinde bulunan işiklar yanıp hemen sönüyor, bilgisayar elektriği kesiyor. Ardından 3 sn içinde tekrar açılmaya çalışıyor ve bu döngü ben güç düğmesiyle müdahale edip açıncaya kadar devam edıyor. Tabi güç düğmesine bastığım içinde bios güncelleyemiyor. Şimdi tüm bunların ışığında;
    1. Donanımsal hata olduğu kesin gibi artık. Acaba sorun anakartta mı?.
    2. Eğer anakart arızalı ile 4GB ram ile bilgsayarı sorunsuz bir şekilde kullanmam mümkün olur mu? ki şuan kullanabiliyorum.
    3. Normalde sorunu yaşamadan önce de şuan da DVDROM çalışmıyordu. Ancak Linux kurunca orada çalıştı. Buradan hareketle bios güncellemesi ki bunu bir bilgisayarcıya götürmek kaydıyla yapabileceğim. Güncellemeden sonra sorunumun çözülme olasılığı varmı?
    4. Boşver işini görüyorsa bu şekilde kullan mı ? Son çare. :))

internette dolasıyorum film izliyorum oyun oynadıgım yok diyor isen 4 gb ram yeterli . Masrafa girmeye degmez
  • sadece lol oynuyorum. Zaten fps sorunu yaşayınca bunlar başıma geldi. Çözüm için bir öneriniz varmı acaba ?
    sorun buyuk ıhtımal anakartta güvendigin bir servisciye gitmelisin buyuk ihtimalle sorun kondansatör lerde birden fazla problem cıkabılır... Buyuk ıhtımal uzun sure toprak hattı olmayan prizden notebook kullandın . Toprak hattı var deme prızın kontrol et prızın toprak hattı baglanmıs mı bak.

arıza tespit programları var birde ne kadar basarılı olur bilmem öylede bir test yapabilirsin sanırım.
  • uygulamayı ındırıp kurdum PCle de hata veriyor onun dışında başka bir hata vermedi. Topraklamaya gelınce yeni ev de oturuyorum topraklama vardır dıye düşünüyorum yada neden koymasınlar. ayrıca üçlü priz ile kullanıyorum. PCle hatası sorunumun cözümüne fayda sağlarmı acaba
  • merhaba arkadaşlar,

bende aynı pc ile 1 2 haftadır gta 5 oynuyorum. dün itirabi ile ekranın en altında bir çizik çıkmaya başladı. açtığım konu bu https://forum.donanimhaber.com/laptop-eknanindaki-cizgi--136710126 ramleri çıkarıp taktım ekran kartı sürücüsünü kaldırıp tekrar yükledim düzelmedi.

çizgi boydan boya gidiyor 3 4 saniye sonra tekrardan geliyor.
  • Yeni format attım bilgisayara. İki istemediğim durum çıktı:
    1-Başlat sekmesinde 'uyku modu' aktif değil, işlev görmüyor. Önceden pc açıkken kapatma düğmesine kısa süre basınca uykuya geçiyordu, şimdi direkt kapanıyor.
    2-Her bilgisayarı açtığımda 'Dolby home theater' ı açmam gerekiyor. Formattan önce hep açıktı, uğraşmıyordum.
    Bu iki sorunu nasıl çözebilirim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jeomustafa

Yeni format attım bilgisayara. İki istemediğim durum çıktı:
    1-Başlat sekmesinde 'uyku modu' aktif değil, işlev görmüyor. Önceden pc açıkken kapatma düğmesine kısa süre basınca uykuya geçiyordu, şimdi direkt kapanıyor.
    2-Her bilgisayarı açtığımda 'Dolby home theater' ı açmam gerekiyor. Formattan önce hep açıktı, uğraşmıyordum.
    merhaba 2 ci sorun bendede var elle açıyorum
  • quote:

Yeni format attım bilgisayara. İki istemediğim durum çıktı:
    1.si için, pil simgesi üzerinde sağ tık yapıp güç seçeneklerine gidin. orada kapak kapatıldığında güç tuşuna basıldığında falan yapılacak işlemleri seçebilirsiniz. o şekilde ayarlarda bir problem varsa buradan giderebilirsiniz

2.si için, dolby home theater'ın çalışması için onekey theater programının da yüklenmesi gerekir. onekey theater programını da kurdunuz mu? kurulu ise onun simgesi üzerinde sağ tık ile film, müzik gibi modlara alırsanız dolby home theater aktif olur. normal modda pasif halde olur

• Uyku modu sorunu çözüldü.
    2.sorun devam ediyor hala.Dediğiniz onekey theater bende var ama onu açamadım. Baslat menüsünde 'Onekey theater'ı başlat' ikonu var basıyorum,açılmıyor. Pc nin driver cd sinde idi zaten bu program.
  • quote:

Uyku modu sorunu çözüldü.
    2.sorun devam ediyor hala.Dediğiniz onekey theater bende var ama onu açamadım. Baslat menüsünde 'Onekey theater'ı başlat' ikonu var basıyorum,açılmıyor. Pc nin driver cd sinde idi zaten bu program.
    onekey theater'ı başlatmayacaksın. sağ alt köşede uygulama simgeleri vardır. orada onekey theater'ın da simgesi olmalı, eflatun renk bir simge. onun üzerinde sağ tık yapıp film ya da müzik moduna al. sonra dolby home theater'dan film müzik oyun için eko ve ses seçeneklerini ayarlarsın
  • 
Sayfa: önceki 421422423424425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.