Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad Z580 Kullanıcılar Platformu (424. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.896
Cevap
118
Favori
519.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 422423424425426
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi gördüm onu. Teşekkürler yardım için. İyi oldu gayet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jeomustafa

Şimdi gördüm onu. Teşekkürler yardım için. İyi oldu gayet.
    rica ederim
    yardımcı olduysam ne güzel
  • arkadaslar lutfen bana yardim edin.
    lenovo z580 leptopa format atayim dedim hatayla karsilaştim. format sirasinda ayrılmiş diskleri sildim.

ve pc kapandi.
    sonrasin da şu yazi cikmaya basladi.

One Key Recovery partition has damaged, so do not launch the main application.

ne yapmam lazim arkadaşlar ne olur bilgisi olan yardim etsin bana nasil bunu düzeltip format aticam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaslar lutfen bana yardim edin.
    lenovo z580 leptopa format atayim dedim hatayla karsilaştim. format sirasinda ayrılmiş diskleri sildim.

ve pc kapandi.
    sonrasin da şu yazi cikmaya basladi.

One Key Recovery partition has damaged, so do not launch the main application.

ne yapmam lazim arkadaşlar ne olur bilgisi olan yardim etsin bana nasil bunu düzeltip format aticam.

• Forumcu_Yazar F kullanıcısına yanıt
    Hangi windows sürümünü yüklemeye çalıştınız?
    windows 10 yükleyecekseniz artık kurtarma bölümüne gerek yok çünkü windows 10 her 6 ayda bir yeni sürüm çıkarıyor.

Bir de tekrar yükleme ekranına gelme şansınız varsa disk bölümleme kısmına gelip resmini atar mısınız?

Hangi disk bölümleri kaldı veya silindi onları bilelim.

Hepsini sildiyseniz zaten geri kurtarmaya çalışmak lazım bu da zor ve zahmetli bir iş.
    ama sadece kurtarma bölümünü sildiyseniz o bölüm zaten sadece 7 ve 8 sürümlerinde var.
  • 3 yıldır ekranı bozuk olan cihazın bugün ekranına müdahale ettim, üzerindeki ekranın bağlantı yerlerine birkaç bant ile şimdilik açtım. muhtemelen pil ölmüştür, yeni ekrana umarım ihtiyaç duymam, menteşelerden açıp kapamaya umarım ekran dayanır.

• Menteşe problemi için tamir mi öneriyorsunuz yoksa komple alt kasayı değişmek mi iyi? Tamir ise nerede yaptırılabilir? Alt kasayı değiştirmek ise az buçuk bu işlerden anlayan birisi verebilir mi?

• mf.kaya M kullanıcısına yanıt
    menteşe ayrı yedek parça olarak satılıyor.
    klavyenin olduğu üst kapağı ve ekranın üst kısmındaki siyah kaplamayı çıkararak değiştirebilirsiniz.
    menteşenin uzantıları lcd ekrana bağlanacak onu da çıkarmanız gerekiyor.
    eskisini sökerken mekanizmayı tanırsınız zaten.
    Biraz ince bir işçilik istiyor. elinizden gelmez ise parçayı alın pc tamircilerine götürüp yaptırın.
  • lost kullanıcısına yanıt
    Hocam menteşe tarafı plastik kırıldı. Biraz video felan baktım ama yapabilirim gibi duruyor. Klavyenin oradaki üst kasanın da değişmesi gerekiyor zannedersem.
    Bu arada bir de SSD almak istiyorum mümkünse CD rom yerine takabilecegim bir şey olmalı... Tavsiyeniz var mıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: mf.kaya

Hocam menteşe tarafı plastik kırıldı. Biraz video felan baktım ama yapabilirim gibi duruyor. Klavyenin oradaki üst kasanın da değişmesi gerekiyor zannedersem.
    Bu arada bir de SSD almak istiyorum mümkünse CD rom yerine takabilecegim bir şey olmalı... Tavsiyeniz var mıdır?
    Kasanın değişmesine gerek yok hocam. Z580lerde kronik bu mentese sorunu. 6,5 senede 1 sefer mentese değiştirdim 1 sefer de tamir yaptırdım.

Her SSd uygundur. Ancak cd yerine ssd değil harddiski takın. Ssdyi de harddisk yerine takın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • QRX kullanıcısına yanıt
    Yalnız kasanın vida tutan kısım bozulmuş hocam başka türlü nasıl yapılabilir ki

• mf.kaya M kullanıcısına yanıt
    Kırık olan üst kasayı da değiştirirseniz daha hoş görünür tabi ki. Yedek parçalar bitmeden alın. sonra çok pahalı oluyorlar.

SSD'de en iyisi Samsung.
    860 evo 250 GB modeli için amazon.com.tr de çok hesaplı indirimler oluyor, orayı takip edin.
    eski hdd'yi de dvd yerine takmak isterseniz, 12.7 mm ölçüsünde kızak veya caddy denilen aparat alacaksınız.

ssd için eğer oyunlar veya çok yer kaplayan programlar kullanmıyorsanız 120gb da alınabilir.
    Ama yine de 120 gb yeterli olmayabilir. Bunda da Adata'nın 120 gb su650 modeli çok hesaplı.

Bana sorarsanız samsung 860 evo alın.
    Eyvallah hocam teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: lost

Hangi windows sürümünü yüklemeye çalıştınız?
    windows 10 yükleyecekseniz artık kurtarma bölümüne gerek yok çünkü windows 10 her 6 ayda bir yeni sürüm çıkarıyor.

Bir de tekrar yükleme ekranına gelme şansınız varsa disk bölümleme kısmına gelip resmini atar mısınız?

Hangi disk bölümleri kaldı veya silindi onları bilelim.

Hepsini sildiyseniz zaten geri kurtarmaya çalışmak lazım bu da zor ve zahmetli bir iş.
    ama sadece kurtarma bölümünü sildiyseniz o bölüm zaten sadece 7 ve 8 sürümlerinde var.
    pcde windows 8.1 vardı ben vindows 7 yüklemek istedim
    yükleme seçeneklerinde disk secmeye kadar geldik 8~9tane ayrılmış bölüm vardı hiç düsünmeden bunları silip hepsini birleştirmek istedim 2 diske böldükten sonra diskin tekine windows yuklemek istedigimde
    ""Windows bu diske yüklenemez. Seçilen disk GPT bölümü stilinde hatası ""
    verdi sonra kurulumdan cıktım pc yeniden başlıyınca üste gözüken resimdeki hatayı verdi . başkada bi işlem yapmaya izin vermedi.

sonra aklıma masaüstündeki windows yüklü SSD yi cıkartıp laptopa takmak geldi . takip laptopu calıstirdım sorunsuz laptop acıldı.

sorun harddiskin GTP formatında biçimlendirilmiş olması , onuda laptop harddiski masaüstüne takarak üste paylaştıgım sitede anlatılan adımları yaparak diski bicimlendirim. windows 7 kurulumunu yapıp sonra laptopa geri taktım sorunsuz çalıstı . laptop üzerinden driverleri yükledim bu kadar.

• arkadaşlar merhaba;
    lenovo z580 cihazıma ssd taktım sistem yüklemeye çalışacaktım ama ne biosa girebildim ne boot menüye.
    açma tuşunun yanındaki novo tuşu ile giriyorum ekrana seçenekler geliyor bios ve boot ikisinide denedim açılmıyor.
    bios pilini çıkardım bekledim sonra yine denedim oda olmadı. hdd söküp normal başlattım olmadı novo ile başlattım yine olmadı
    naparsam yapayım biosa boot menüye giremiyorum sistem kuramıyorum öyle kaldım yardımcı olabilecekler var mı??
  • kızılordu kullanıcısına yanıt
    pcsupport.lenovo.com
    laptops and netbooks :: ideapad z series laptops :: ideapad z580 Lenovo PC Support - TR
    https://pcsupport.lenovo.com/tr/tr/products/laptops-and-netbooks/ideapad-z-series-laptops/ideapad-z580/downloads

Bios versiyonunuz eskiyse bios güncellemesi yapın.
    Önce public olanı sonra diğer private olanı yükleyeceksiniz.

İlki olmazsa ikincisi de yeterli oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: lost

https://pcsupport.lenovo.com/tr/tr/products/laptops-and-netbooks/ideapad-z-series-laptops/ideapad-z580/downloads

Bios versiyonunuz eskiyse bios güncellemesi yapın.
    Önce public olanı sonra diğer private olanı yükleyeceksiniz.

İlki olmazsa ikincisi de yeterli oluyor.
    usta biosa giremiyorum , işletim sistemide kurulu değil boş ssd nasıl bios güncelleme yapacağım ?

• kızılordu kullanıcısına yanıt
    bios güncellemesi için, biosa girmen gerekmiyor.
    ssd 'den önce hdd diye bir şey takılı olması gerekiyor. değil mi?

eski hdd ile aç güncelle.
    Bende ssd almak istiyorum bizim cihazın Sata 3 desteği var mı acaba ? Eğer ssd yi alırsam şu an hali hazırda hdd de kurulu olan windowsu ssd ye aktarabiliyor muyuz ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • flat_kil kullanıcısına yanıt
    evet sata3 ssd alabilirsiniz. Destek var.

eski hdd'yi dvd yerine takmak için de 12.7 mm caddy veya kızak denilen aparattan almanız gerekir. Dark marka ürün tam uyumlu: tıklayın

samsung ssd alırsanız kendine ait hdd'den ssd'ye sistem klonlama programı var.
    Yine de bakınız: hdd klonlama

ama ssd'nin hızıyla 10 dakikada windows kurabilirsiniz.
    Sıfırdan kurmanızı tavsiye ederim.

• 
Sayfa: önceki 422423424425426
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.