Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad Z580 Kullanıcılar Platformu (426. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.896
Cevap
118
Favori
519.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 424425426427428
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows 10 64 bir bios uptade dosyasına nereden ulaşabilirim? Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok makbule geçer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mf.kaya M kullanıcısına yanıt
    pcsupport.lenovo.com
    laptops and netbooks :: ideapad z series laptops :: ideapad z580 Lenovo PC Support - TR
    https://pcsupport.lenovo.com/tr/tr/products/laptops-and-netbooks/ideapad-z-series-laptops/ideapad-z580/downloads

64bit win 8 için olanlar win 10'da da çalışıyor.
    Önce public olanı sonra diğer private olanı yükleyeceksiniz.

İlki olmazsa ikincisi de yeterli oluyor.

• lost kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam teşekkürler.

• Arkadaşlar herkese hayırlı günler Bilgisayarımızın eskimesi sebebiyle 4 GB olan Ram belleğe 4GB Takviye yapmak
    500 GB Olan Hdd yerine ise 240 GB SSD takarak hızlı bir sistem elde etmek istiyorum. Aşağıda belirttiğim parçalar konusunda uyum sorunu çekmeyeceğimi düşünüyorum ama Ram Belleğin voltaj değeri konusunda bilgi bulamadım sizlere danışmak istiyorum. Şimdiden teşekkürler

Ram Bellek

SSD Bellek

DVD Yuvası

İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eryqt -- 27 Haziran 2019; 22:48:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eryqt

Arkadaşlar herkese hayırlı günler Bilgisayarımızın eskimesi sebebiyle 4 GB olan Ram belleğe 4GB Takviye yapmak
    500 GB Olan Hdd yerine ise 240 GB SSD takarak hızlı bir sistem elde etmek istiyorum. Aşağıda belirttiğim parçalar konusunda uyum sorunu çekmeyeceğimi düşünüyorum ama Ram Belleğin voltaj değeri konusunda bilgi bulamadım sizlere danışmak istiyorum. Şimdiden teşekkürler

Ram Bellek

SSD Bellek

DVD Yuvası

İyi forumlar.
    z580'in bir i5 bir de i7 işlemcili olanı var. seninki hangisi
    cpu z ile ramlere bakabilirsin.
    hdd kızak 12.5 olandan ince olan değil

• Cihazım İ5 Model olan versiyon
    Hdd kızağını 12.7 olan diye biliyorum doğrumudur?
    Bu arada ram konusunda anlayamadım verileri, daha doğrusu voltaj konusu kafamı karıştırdı bu linktekinin olup olmayacağı hususunda
    teşekkürler vakit ayırdığınız için.
  • z580 ssd laptop 1903 windwos 10 kurdum çok hızlı yağ gibi tanımadıgı sürücü yok wifi problemleri bu sürümde iyileşitirilmiş diyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fast-man -- 28 Haziran 2019; 22:8:49 >
  • quote:

Cihazım İ5 Model olan versiyon
    Hdd kızağını 12.7 olan diye biliyorum doğrumudur?
    Bu arada ram konusunda anlayamadım verileri, daha doğrusu voltaj konusu kafamı karıştırdı bu linktekinin olup olmayacağı hususunda
    teşekkürler vakit ayırdığınız için.
    link yok ki. hangi linkteki değerler
  • quote:

Arkadaşlar herkese hayırlı günler Bilgisayarımızın eskimesi sebebiyle 4 GB olan Ram belleğe 4GB Takviye yapmak

Ram Bellek

SSD Bellek

DVD Yuvası

İyi forumlar.
    Ram almadığım için net tavsiyede bulunamayacağım.
    Ram ilavesi yapan arkadaşlar tavsiyede bulunacaklardır.

Ama hdd kutu(kızak) için alttakini alın, z580 ile tam uyumlu. Dvd kapağını çıkarıp buna takarsanız birebir uyuyor.
    www.hepsiburada.com
    Dark 12.7mm Notebook için Ekstra Sata HDD Yuvası Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/dark-12-7mm-notebook-icin-ekstra-sata-hdd-yuvasi-dk-ac-dsosd12-p-HBV0000031D4W

SSD için ise samsung'dan şaşmayın. 860 evo 250 gb sizi 5-6 sene daha götürür.
    zaten 5 yıl garantisi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lost -- 28 Haziran 2019; 23:44:26 >

• Bilgisayarı 4K tv'ye bağlayan oldu mu? Gt635in 4k desteği yokmuş (hd4000 için var ama sıkıntı yaşayan olmuş sanırım tam anlamadım) 4K tv'de 1080P Full HD de olsa görüntü verebiliyor mu? Görüntü ne durumda?

Z580'in ekranı hepten bozuldu, (ilk garantiden yapılmıştı, sonra yine bozuldu uzunca süre yattı sonra ben yaptım) menteşesi de hasarlandı. Ekranlar 300 lira, menteşesi sıkıntılı olmasa çabuk bozulmayacağını bilsem alırım da bu haliyle iki arada kaldım. Bilgisayar performans olarak bana oldukça yetiyor. (arızadan önce ssd düşünüyordum sadece) ikinci el ekran bakıyorum z580le aynı koda sahip ekran yok, farklı 40 pinli paneller var ama çalışmama ihtimali olunca onları geçiyorum.

(odaya tv bakıyorum, 4k tv alırsam z580'den nasıl bir görüntü alırım merak ediyorum. Hiç görüntü vermeme durumu var mı yoksa FHD görüntü de olsa alır mıyım?)

Uygun, çıkma z580 ekranı gören duyan varsa o da makbule geçer. Ben nasıl çözeyim bu ekransız durumda kalmamı?

• inş çıkma ekran bulursunuz kardeş görürsem sana yazarım burdan
  • Arkadaşlar merhaba,

yıllardır kullanıyorum bu cihazı, ama artık açılış kapanış yavaş gelmeye başladı, SSD alayım dedim ama 500GB HDD nin neredeyse %70 i resim dolu.

250 lik SSD alsam eski resimlere bakmak için sürekli eski HDD yi USB den takmak gerekecek(çocuklar için sök tak zor). DVD yi söküp eski HDD yi oraya taksam DVD yi kullanamıyorum. Çözüm olarak 500 lük SSD alayım dedim.

Çok büyük bir hız beklentim yok, unun için performans SSD lerine bakmıyorum.

Bilgisayardaki işim genelde internet youtube vs.

Gelelim önemli noktaya:
    "Toshiba OCZ 480GB TR200" SSD marka model, 3 yıl garanti, yüksek kapasite, fiyatlar 340 TL lerde. Bir uyumsuzluk var mıdır? Kullanan oldu mu? Bunu alayım diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: kasif

Arkadaşlar merhaba,

yıllardır kullanıyorum bu cihazı, ama artık açılış kapanış yavaş gelmeye başladı, SSD alayım dedim ama 500GB HDD nin neredeyse %70 i resim dolu.

250 lik SSD alsam eski resimlere bakmak için sürekli eski HDD yi USB den takmak gerekecek(çocuklar için sök tak zor). DVD yi söküp eski HDD yi oraya taksam DVD yi kullanamıyorum. Çözüm olarak 500 lük SSD alayım dedim.

Çok büyük bir hız beklentim yok, unun için performans SSD lerine bakmıyorum.

Bilgisayardaki işim genelde internet youtube vs.

Gelelim önemli noktaya:
    "Toshiba OCZ 480GB TR200" SSD marka model, 3 yıl garanti, yüksek kapasite, fiyatlar 340 TL lerde. Bir uyumsuzluk var mıdır? Kullanan oldu mu? Bunu alayım diyorum
    arızalı çıkmadığı zaman bir uyumsuzluk olmaz. kapasitesine göre fiyatı uygun gibi. incelemelerinde test sonuçları da fena değil. çok iyi değil ama kötü de değil

• Kullandığım bilgisayarlara baktım, neredeyse 2-3 yıldır hiç format atmamışım ve birinde 60 diğerinde 100GB sistem/program var. Verileri başka bilgisayara atmaya karar verdim.

Toshiba OCZ TR200 240GB disk siparişi verdim, cumartesi elimde olacak görünüyor.

Dikkat etmem gereken hususlar nelerdir? win10 64bit kurulum USB si hazırladım(bir öncekinde bunun ile kurulum yapmıştım)

bazı kişiler kurulum esnasında USB3.0 değil USB 2.0 portlarını kullan demiş. Tamamdır.

Bios versiyonum 5FCN35M1 ve KBC versiyon 5FEC18WW olarak görünüyor. Kimisi güncele demiş, kimisi aman yapma yeni versiyon sorunlu, millet eskiye geçmeye çalışıyor demiş. Eğer sorun çıkartmayacaksa ve çok büyük hız artışı sağlamayacaksa bios update i düşünmüyorum. Ama gerekli midir?

eski diskim C D olarak bölünmüştü, ben biraz uğraşırken iyice battı ve şu an win10 USB si olmadan bilgisayar açılmıyor. Açılırsa da USB yi görmüyor. yani bios update yapmak için usb hazırlama şansım bile yok sanırım.

Bios ayarlarında özellikle değiştirmeme gereken yer var mıdır? AHCi falan?

Çok teşekkürler

• kasif kullanıcısına yanıt
    Bios güncelleme yapmalısınız. Yoksa SSD'yi tanıtamazsınız. Windows 10 da düzgün çalışmaz.
    Geçen aylarda benzer sorun yaşayan arkadaşlar olmuştu onlara da yazmıştım.

Burada tekrarlayayım:

pcsupport.lenovo.com
    laptops and netbooks :: ideapad z series laptops :: ideapad z580 Lenovo PC Support - TR
    https://pcsupport.lenovo.com/tr/tr/products/laptops-and-netbooks/ideapad-z-series-laptops/ideapad-z580/downloads

64bit win 8 için olanlar win 10'da da çalışıyor.
    Önce public olanı sonra diğer private olanı yükleyeceksiniz.

İlki olmazsa ikincisi de yeterli oluyor.

SSD'yi tanımazsa kesin çözüm bios güncellemedir, aklınızda bulunsun.

• lost kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık 2 senedir pny marka SSD kullanıyorum. O zamanların şartlarını düşünürsek bios güncellemesi yapmamıştım. Bilginize

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu arada fan çalışmıyor sanırsam.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • admtrn kullanıcısına yanıt
    Aferin size, Bios güncellemesi yapmamak çok üst düzey bir mertebedir.
    Tebrik ediyorum oraya eriştiğiniz için.

Bir gün bios'a giremeyince veya üst kapasite SSD taktığınızda beni hatırlayın e mi?

------

Fan da çalışsa iyi olur sanki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lost -- 19 Temmuz 2019; 22:1:9 >
  • lenovo nun resmi web sitesindeki forumda son bios güncellemesini yapanlar çok şikayetçi(başta fan'ın doğru düzgün çalışmaması). Bios eski hale nasıl getirilir diye anlatım yapanlar ve bunu uygulayıp "sorunlarım düzeldi diye" teşekkür edenler olmuş.

İşin diğer boyutu ise beğenmediğimiz küçük programlar bile her versiyonda ne tür iyileştirmeler yaptığını söylerken lenovo bions güncellemesi için hiçbir açıklama yapmamış, sadece yenisi bu demiş. Ben ne kazanacağımı bilmeden neden güncelleme yapayım. Telefon markalarının fanboyları olur ya, her sene yeni modeli almaya çalışan, ben öyle değilim. Yapılacak iş nedir öğrenmek ve ona göre yapmak isterim.

Eğer SSD yi hiç göremeyecekse veya görüp yüksek performans vermeyecekse, yani mecbur isem yaparım. Yok %5-10 performans artışı için uğraşmam. Sonuçta youtube veya film izlemek için kullanıyorum ve bilgisayarı elime alınca daha hızlı açılsın istiyorum.

Bios güncellemelerinde ne tür hataların düzeltildiğini, ne tür özellikler eklendiğini gösteren resmi bir web adresi/bilgi varsa bunu paylaşabilirseniz bizde bilgilenmiş oluruz.

• kasif kullanıcısına yanıt
    Bu z580 serisinin tek kusuru zaten biosudur.

Bahsedilen çoğu sorun, son sürümle çözüldü. Problem yaşayanlar genelde oynanmış resmi olmayan bios yükleyip aynı performansı resmi sürümden de bekleyenlerdir.

Elektronik eşyada az da olsa düzgün çalışmayan sistemler çıkabilir. Biraz da şans işidir.

Açıkçası ben hiç bir sorun yaşamadım. Ama bu kimsenin sorun yaşamayacağı anlamına gelmez.

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/135875360

Bakın bu linkte arkadaş aldığı ssd'yi tanıtamamış. Çözümü bios güncelleme. Aynı kişi başka forumda da yazmış. Bir türlü sonuca gidememiş.

Son sürüm bios için Lenovo sadece batarya bilgisi ilgili bir bilgi yazmış ama serinin ilk bilgisayarları biosa girememe sorunu çokça yaşıyordu. Onlar falan hepten çözüldü.

Ayrıca win 10 için lisanslamada sorun yaşamamak için bios güncellemeyi yine yapmalısınız.

Geçenlerde asusun veya gigabyte'in masaüstü bir anakartı için başka bir sitede bios güncellemesi soruluyordu.
    Bios var, değişiklikler var ama nasıl güncelleme yapılacağına dair tek satır bilgi yoktu.
    Çözüm biosa girip güncelleme bölümünde bios dosyasını okutmaktı.

Üreticilerin böyle eksik yanları çok var.
    Ona da yapacak bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lost -- 20 Temmuz 2019; 13:44:30 >

• 
Sayfa: önceki 424425426427428
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.