Şimdi Ara

Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) (126. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.094
Cevap
43
Favori
133.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 124125126127128
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

terslik yok aslında, ayarları max a da çekseniz önemli değil. Cihaz yüksek performans modunda olduğu için olabildiğince bütün gücü veriyor pc ye ve soğutma kısmı yetersiz kalıyor maalesef. İsterseniz MSİ after i bi kurup oyun içerisinde ss alın sıcaklıklar ile ilgili bu şekil daha iyi anlaşabiliriz

• dobisco kullanıcısına yanıt

Vantage’den nasıl kapanıyor biliyor musunuz? Oyunlarda kullanmak için 2knın düşük çözünürlüğü için hangi boyutu önerirsiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

ThrottleStop'ı indirdim. Disable Turbo boost seçeneğini tikledim sadece. Başka bir ayar yapmam gerekir mi?

• duayen00 kullanıcısına yanıt
    yok hocam vaska ayarı degiştirmenize gerek yok, program acıkken oyun testlerinizi yapın bakalım sıcaklıkları nasıl değişecek. Fps sıkıntınız yoksa cozunurluk degistirmenize gerek yok.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Hocam 3 maç oynadım. FPS aynı, eskisine göre daha sıcaklık daha iyi ama hala çok sıcak.

• duayen00 kullanıcısına yanıt
    Fan temizliği yapmadıysanız uzunca bir süre mutlaka yapın. Ben genelde bilgisayarı tozlu alanda kullanıyorum, kısa sürede tozlanıyo.

• Aslında ürünüm pro değil ama legion olarak başlık bulamadığım için buraya yazmak istedim. Ben Legion 5 15ITH6H 82JH002HTX olan modeli satın aldım. Çok yüksek seste olmasa bile rahatsız edici bir coil whine var, tam emin olmamakla beraber sanki sol fandan çok hafif uğultu şeklinde ses geliyor gibi, bir de fanlar hiç durmuyor. Geçen ay ideapad almıştım onda da coil whine vardı, 2 kere teknik servise gitti iade oldu en sonunda, indirimde legion görünce hadi bunu alayım dedim. İdeapedde masaüstündeyken ofis programları ile uğraşırken fanlar arada sırada çalışıp duruyordu, kafa şişirmiyordu. Ama bunda hiç durmuyor, çok da şikayet gördüm bu konuda. Bunun bir çözümü var mı, bir de bu coil whine lenovoda kronik mi arkadaşlar, zamanla geçecek birşey midir, ürün cumartesi geldi, hiç uğraştığına değmez derseniz iade göndericem. ben 29000TL'ye almıştım, şu an indirimi bitmiş ve hatta zamlanmış gözüküyor, 38650TL olarak. Fikir verirseniz sevinirim.

Legion,Legion 5 15ITH6H,Model:82JH002HTX (lenovo.com)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_someone -- 27 Mart 2023; 0:58:10 >

• the_someone T kullanıcısına yanıt
    Fanların durmamasını sebebi coil sesini bastırmak ama isterseniz yinede bios üzerinden fanları kapayabilirsiniz.Coil sesi ise hiç bir şekilde geçebilecek bir durum değildir bildiğim kadarıyla.Güç tüketimini düşürmek sesi azaltabilir.Ama takıntınız var ise uğraşmayın.Benim cihazda da var ama fan sesi coilin sesini bastırıyor o yüzden problem etmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luzumsuzdur -- 27 Mart 2023; 1:40:15 >

Pro surumunde de maalesef durum bu sekilde lakin ben sorunu biosu eski surume dusurerek, bilgisayari sessiz modda kullanarak ayrica windows powerplanden kendi dusuk guc profilimi kullaniyoru, anca bu sekilde fan sesini dusurebildim. powerplan sayesinde islemci 1.10 ghzde kullaniliyor ama masaustu uygulamalarinda, film izlerken , chromeda gezinirken fanlar calismiyor. Dilerseniz profilimi paylsabilirim.Bilgisayar bu sekilde biraz kasiyo ama fanlarin surekli calisip kafa yormasindan iyidir. Ben memnunum suanlik.

• luzumsuzdur L kullanıcısına yanıt

coil-whine sesi beni rahatsiz etmezsen fanlarin sesi cok rahatsiz ediyo Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) 

• Öyleyse ben iade edeyim ürünü, çekilecek dert değil. İdeapedi iade ederken teknik servis “ideaped gaming giriş seviyesi gaming ürün olduğundan daha kalitesiz komponentler kullanılabiliyor, doğal olarak daha sık karşılaşılıyor coin whine ile” demişti özetle. Daha kalitelisini aldık legion, daha beter cw var :) kasa klavye ekran çok hoş ama daha da lenovoya bulaşmam, 2 ürün aldım üstüste ikisi de aynı problem. Acer vardı beğendiğim bir model, ona yönelirim artık. İlginiz için teşekkürler.

Ayriyeten su mesajada bakabilirsiniz https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/152753544

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dobisco -- 27 Mart 2023; 1:49:16 >
    Teşekkür ederim bilgilendirme için, ürün elime ulaşalı 2 gün oldu, yukarıda da söylediğim gibi iade ederim ben.

Pro ürünün biosunda termal optimizasyon için 3 seçenek var kapalı 1 2 3. Kapalıda pc soğursa fanlar duruyor, 1 2 3de ise farklı devirlerde çalışıyor.

Coil whine olmayan laptop yok gibi neredeyse. Çok satan üst düzey msi modellerinde de gördüm, asus'da da. Kimisinde çok kimisinde az var. Firmalar da artık bunun olağan bir durum olduğunu açıklıyor. Performansa negatif bir etkisi yok. Bende de çok az var ama ancak kulağımı dayarsam duyuyorum. Çok az şekilde geliyor ama öyle rahatsız etmiyor, unutuyorum bile bazen.

Fanlar çok bıçaklı yapıda olduğu için bazı düşük devirlerde rezonans yapıyor, yani titreşimden ziyade hava sirkülasyonundan dolayı uğultu gibi duyulabiliyor.

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Biosa bi girip bakarım, aynı ayarlar varsa denerim. Bendeki cw sesi az değil, sabit bir şekilde kulağımı dayamama gerek kalmadan duyulan cızırtı sesi. Hele ki fanlar durursa daha çok rahatsız edeceği kesin. 6 yıllık acer oyun bilgisayarım var onda böyle bir problem yok. Firmalar çözüm yolundan ziyade işin kolayına kaçıyor bence.

• ben Legion 5 pro kullanıyorum, güç planlamasında işlemci gücünü %92 ye çektim, fan ayarlarından da sessiz modda 1000 rpm hızına getirdim. Çok sessiz bir şekilde çalışıyor ve donma kasma vs durumu da olmuyor, bu dediğiniz seside hiç almadım. Kulağımı klavye ye dayayınca ancak duyabildim

• destannnn kullanıcısına yanıt

benim de boşta böyle. Verimli ısrarlı seçili boost modu için.

Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)

bende görünüm bu şekil, sizde alt tarafta olan göstergeler nasıl geldi :D

Bende ki coil sesi de klavyeye kulağımı dayarsam duyduğum yahut fanları kapatırsam duyduğum bir ses.Sizinki oturduğunuz yere geliyorsa normal kullanımda problem var demektir.Coil seside dediğiniz gibi firmalar ucuz parçalar kullandığı kimi zaman ise işçilik hatasından dolayı.Duyduğumuz ses aslında elektrik akımının parça üzerinden geçerken oluşturduğu titreşimden kaynaklanıyor.Firmalar kimi zaman bu parçaları cihazın gücünün çok daha üstüne konumlandırıyor siz maksimum güçte dahi coil sesi almıyorsunuz.Lakin kimi zaman işçilik hatası oluyor ki sizin durumda da sanırım bu mevcut.Parça lehiminde zayıflık oluyor ve parça yine titriyor.

Fanım kirli, altına bakınca tozlar görünüyor. Termal macun süremeyeceğim için tozları da almiyim dedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 124125126127128
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.