bilgisayarı ne zamandan beri kullanıyorsunuz ? Eğer bu oyunda olan gibi sürekli olarak yüksek sıcaklıklarda kullanıyorsanız termal macun kurumuş olabilir. Yukarı bir den fazla termal macun markası denenen yazılarda mevcut onlara bakarak macun alıp değişebilirsiniz. Cihaz Pro olduğu için senede 1 defa yanlışım yok ise temizlik bakımı yapılıyor termal macunu da yenileniyor. |
Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) (127. sayfa)
-
-
sadece tozları alsanız bile baya etkisi olur.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bendeki legion 5 biosunda sadece ultra quiet mode diye bir seçenek var, bu mudur acaba? Reddit forumlarında bunun işe yaradığını söyleyenler olmuş.
-
1.5 seneyi geçti hocam. Senelik bakım için randevu gerekiyor mu? Bakım ne kadar sürüyor?
İş yaptığım için 1 gün bile teslim edemem makineyi
-
Teşekkür ederim, tamamdır. Elektrik süpürgesiyle açmadan çeksem zarar verir miyim?
-
Boşta bu sıcaklıklar normal mi? Denge modunda bu sıcaklıklar.
-
bende program var görev çubuğuna sıcaklık falan ekleyebiliyorum :D Sıcaklıklar gözüksün diye öyle SS aldım
-
bu olabilir sizde. Bizim pro biosunda bu ayar yok.
-
Bakımın hiç bir zorluğu yok. Daha önce laptoop söktüyseniz bunu da sökebilirsiniz. Zaten arka kapak sökmek garanti dışı bırakmıyor.
Vidaları çıkartın. Kapağı açmak içinse hiç önden başlamayın, direkt arka ızgaradan tutun ve çekin. Çok daha kolay açılıyor. Sonra fanları temizleyin kapatın yine. Kapatırken ortadan da bastırın en son kapağa. KAsanın ortasında da tırnak var çünkü.
Eğer düzenli olarak elektrikli spürge ile düşük güçte çekim yaparsanız. Kapağı açıp temizlemeye de gerek kalmaz. Haftada 1 mutlaka temizlerim ben.
-
Stabil olarak 50-60 derece arasında geziyorsa problem yok. Arkaplanda çalışan uygulama falan oluyor bazen. Benimki de 50-56 arasında gidip geliyor sürekli.
-
Legion 5 ile aşağıdaki laptop arasında kaldım.
Sizin seçiminiz ne olurdu?
https://www.hepsiburada.com/msi-crosshair-17-c12vf-245xtr-intel-core-i7-12650h-16gb-1tb-ssd-rtx4060-freedos-173-fhd-300hz-tainabilir-bilgisayar-p-HBCV00003WQGDK?magaza=Sepetist&url_src=ios-product-detail
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hangi legion 5 modeli olduğunu paylaşırsanız daha iyi olur.
-
Legion 5800h rtx 3070
Çok teşekkürler, düşük seviyede süpürge ile temizliyim kasayı açmadan. Hocam termal macun da lazım muhtemelen kurudu. Ayrıca 5-6tb’lık ssd takmam lazım, cesaret edebilsem ramle ssd takıcam. 16+16 ram gerekli.
5-6tb lık m2 ssd var mı hiç araştırmadım ya :D dünya paradır herhalde :D Termal macun tavsiye konusuna hiç dğinmiyorum hocam deneyip test etmek lazım. mx6 dan memun değildim, şu anda ortalama seviyede gibi daha iyisi olabilirdi ama sanırım şu an pumpout olmadı bayağı 101 dereceye kadar ağır stress testi de yaptım. PErformansı düşmedi. Benim sürüş sitilim gibi uygulanırsa iş görür düzeyde duruyor.
-
Ben güncel ve özelliklerine göre sanki fiyatı da iyiymiş gibi durduğu için MSI tercih ederdim. Ancak benzer ürünleri daha uzun süre tecrübe etmiş arkadaşların yorumları daha faydalı olabilir.
-
Premium garanti içinde olduğu için daha öncelik verildiği söyleniyor. Ben bir kaç sıkıntıdan gönderdiğim de 8 gün içinde gelmişti ( sadece temizlik yapıldı ), bunun 3 -4 günü kargoya verildi vırt zırt filan
-
-
benim pc ile göz önünde bulunduruyorum ( i7 11. nesil ) boşta oda bu sıcaklıklara yakın, bence normal.
-
Eğer legion ile msi aynı fiyatta ise msi olanı tercih edin bence. Çünkü yeni işlemci ve ekran kartı mevcut, bide şu duruma dikkat etmenizi öneriyorum. Nvidianın ekran kartlarında artık Max Q ve Max P diye bir muhabbet var onuda şöyle açıklayayım;
3060 rtx nvidia ( 130 watt ) güç çekiyor ise MAx P oluyor.
3060 rtx nvidia ( 95 watt ) güç çekiyor ise MAx- Q oluyor.
Yani çektiği güce göre.
Bundan dolayı da fiyat farkı olabilir.
Ama her şekilde msi da 4060 ve intel 12. nesil olması büyük bir + bence, fiyat olarakta daha düşük ise msi tercih ederdim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi destannnn -- 29 Mart 2023; 5:2:37 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X