Şimdi Ara

Lenovo V155-15API (3500U) Ana Konu; Kendi Fiyat Aralığındaki En İyi Dizüstü (82. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.960
Cevap
32
Favori
128.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazıları witcher 3 çalıstırıyor mu diye soruyordu. Bugun deneme fırsatını buldum 1600x900 (900p) low ayarlarda 25-30 fps ayarlarında gayet rahat oynanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brabber

https://www.hepsiburada.com/hp-15-db1007nt-athlon-300u-8gb-1tb-128ssd-2gb-ekran-karti-15-6-dos-tasinabilir-bilgisayar-6hx27ea-p-HBV00000PDN0I?magaza=MTB%C4%B0L%C4%B0S%C4%B0M&wt_gl=cpc.6802.shop.elk.it-ssc&gclid=Cj0KCQjwm9D0BRCMARIsAIfvfIYx8M4sTlEbO3kt5BWClHbmRFjrcKtdT7IFDWXqgoeWNSXZ4dZg7LgaAhZCEALw_wcB#reviews
    Hocam bu laptop alinir mi bende acer a315 var arkadasimin acil laptopa ihtiyaci var ufak animasyon isleri photoshop pes cs go gibi oyunlar oynamak istiyor

Alıntıları Göster
    Kusura bakmayın ben görene kadar bitmiş fakat benim önerim eğer 3500U işlemcili bir bilgisayar alınamıyorsa Athlon 300U veya Ryzen 3200U işlemci yerine aynı fiyatlarda bulunabilirse kesinlikle Intel i3-8145U işlemcili bir cihaz tercih edilmeli, hem işlemci hem de ekran kartı olarak 300U ve 3200U'dan iyidir.

Kısaca Ryzen 3500U > i3-8145U > Ryzen 3200U/Ryzen 300U

3200U ile 300U arasında çok ufak bir performans farkı var, işin ilginç kısmı bu iki işlemcinin 12 nanometrelik Zen+ değil de 14 nanometrelik ilk Zen mimarisinde üretiliyor olmaları. Bu yüzden Zen+ mimarisindeki 3500U ile aralarında ciddi bir fark var, ilk Zen mimarisini dizüstünde önermem pek mümkün değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: genesisisik

Arkadaşlar eski laptoptan çıkarmıştım bu hdd yi bilmiyorum doğru mu çıkardım hala çalışıyor ama lenova v155 de kullanabilir miyim bunu yoksa çöp mu oldu

Şimdiye kadar yapmışsındır gerçi ama dikkat edersen harddiskin kenarları boyunca bir metal bant var, o metal bant önceki laptop'a ait, onu vidalarından sökmen gerekiyor önce, sonra rahatlıkla V155'e takabilirsin.

• Bloodin kullanıcısına yanıt
    hdd kutusu mu almalıyım peki
  • quote:

hdd kutusu mu almalıyım peki
    Hayır ya, o metal bantı vidalarından çıkarıp V155'in arka kasasını açıp ilgili alana takacaksın o kadar, metal bant dediğim harddiskin kenarlarını saran, hani o arka tarafta yamulmuş olan bant, harddiski sökme sakın yanlışlıkla, o zaman direk çöp olur :)
  • urun.n11.com
    Lenovo 81v5001ptx V155 Amd Ryzen R5 3500u 12gb 1tb 15.6" Fhd Fdos - n11.com
    https://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/lenovo-81v5001ptx-v155-amd-ryzen-r5-3500u-12gb-1tb-156-fhd-fdos-P418968035

Sizce bu dizüstü alınır mı? Kararsız kaldım. Lütfen yardımcı olur musunuz?
    Amacım günlük kullanım ve uzun ömürlü olması.

• Arkadaşlar bu renk ayarı her seferinde sıfırlanıyor. Normal mi? Kalıcı olmasını nasıl sağlarız?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bundan 1 ay önce olsa bu fiyata "ASLA" derdim ama şu anda fiyatlar malum... Kısa sürede SSD takviyesi yapılacaksa evet alınır. Günlük kullanım (ağır oyun hariç) ve uzun ömürlülük bakımından çok iyi bir cihaz. Kısa süre sonra, tahminimce Mayıs sonu gibi Ryzen 3000'ler dahil bugüne kadar üretilmiş tüm dizüstü işlemcilerini feci şekilde gömecek olan 3. Nesil Ryzen 4000'ler gelecek, bekleyebilecekseniz bekleyin, yoksa bunu alabilirsiniz.
  • Arkadaşlar merhaba hic bu cihaza hdd takaniniz oldu mı zor bir işlem mi bilgilendirirseniz sevinirim

• quote:

Arkadaşlar merhaba hic bu cihaza hdd takaniniz oldu mı zor bir işlem mi bilgilendirirseniz sevinirim
    Aslında kolay bir işlem ve birkaç dakikada halledebilirsiniz.

Öncelikle bilgisayarı prizden çekin, yeniden başlatıp BIOS'a girerek güç seçeneklerinden pili devre dışı bırakın.
    Sonra bilgisayarın kasasının vidalarını sökerek kapağı açın ve enlemesine sağ üstte/sol altta kalan boşluğa HDD'yi bağlayıp yerleştirin(referans sf. 39). Bu sırada başka hiçbir şeye dokunmamaya özen gösterin.
    Bilgisayarın kapağını kapayıp vidalayın, bilgisayarı prize bağlayın.
    İşlem bu kadar basit.

Eğer bu işlem sırasında anakarta veya başka bir bileşene dokunursanız kendinizi topraklamanız gerekebilir.

• ugurcansayan kullanıcısına yanıt
    mesajınızı okurken bilgisayarı bozmaktan korktum :)
  • Arkadaşlar selam,

Hepsiburada 2SBilgisayar üzerinden ürünü Denizbank kredisi ile aldım. Sonra fiyat çok düşük gelince satıcı ile iletişime geçtim. Satıcı elimizde yok dedi. İptal işlemleri nasıl olur bilen var mıdır? 2.989 TL olarak görünce fiyatı dayanamadım açıkçası.

• Arkadaslar bilgisayarı açmak garanti dışına çıkarır mi

• v155 laptopum çok fazla fan açmaya başladı gibi geliyor ben mi çok pinpirikliyim bilmiyorum ama ilk aldığım zamanlar böyle değildi sanki. Sadece google chrome'a bile girsem son güçte olmasa da orta güçte fan açıyor.Normal mi acaba sizde durumlar nasıl? İşlemci yük altında değilken veya google gibi fazla yük gerektirmeyen işler yaparken işlemci sıcaklığınız ortalama kaç derecelerde seyrediyor, fan açıyor mu? (Sistem tamamen güncel.)

Videoda işlemci 38 derecelerdeyken sadece google chrome açıyorum ve anlık olarak 50 dereceye çıkıp fan açıyor 40a kadar düşüyor.

• quote:

Arkadaslar bilgisayarı açmak garanti dışına çıkarır mi
    Kasayı açarak RAM ve depolama birimi eklemeniz garantisini bozmaz, bunun dışındaki müdahaleler yetkisiz müdahale/kullanıcı hatası olarak değerlendirilebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagrimkonuk

v155 laptopum çok fazla fan açmaya başladı gibi geliyor ben mi çok pinpirikliyim bilmiyorum ama ilk aldığım zamanlar böyle değildi sanki. Sadece google chrome'a bile girsem son güçte olmasa da orta güçte fan açıyor.Normal mi acaba sizde durumlar nasıl? İşlemci yük altında değilken veya google gibi fazla yük gerektirmeyen işler yaparken işlemci sıcaklığınız ortalama kaç derecelerde seyrediyor, fan açıyor mu? (Sistem tamamen güncel.)

Videoda işlemci 38 derecelerdeyken sadece google chrome açıyorum ve anlık olarak 50 dereceye çıkıp fan açıyor 40a kadar düşüyor.
    https://drive.google.com/file/d/1BxsYsjNPiMfj15DI4HiTWv_5BwpJOHtx/view?usp=drive_open
    Bilgisayarın güç modu ve enerji kaynağı da etkili oluyor. Chrome'u suçlamak gibi olmasın fakat onun da kabahati var.

Ben çıktığından beri yeni Edge kullanıyorum, bilgisayar pilde çalışırken fan neredeyse hiç çalışmazken prize taktığımda en az birkaç dakikada bir üfürmeye başladığını duyuyorum. Bilgisayarın çalıştığı zemin de etkili: Sert, serin ve düz bir zeminde kullanmak gerekli.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurcansayan

Kasayı açarak RAM ve depolama birimi eklemeniz garantisini bozmaz, bunun dışındaki müdahaleler yetkisiz müdahale/kullanıcı hatası olarak değerlendirilebilir.

Alıntıları Göster
    bir tane dvd kızak alıp hdd yi dvd yerine takmak istiyorum bu daha kolay bir işlem gibi bu bilgisayar için 9mm kızaklar uyumlu fakat internette genelde 9.5mm satılıyor bir bilginiz var mı ?

• Arkadaşlar konudaki bilgisayardan farkı var mı bu bilgisayarin ?

• quote:

bir tane dvd kızak alıp hdd yi dvd yerine takmak istiyorum bu daha kolay bir işlem gibi bu bilgisayar için 9mm kızaklar uyumlu fakat internette genelde 9.5mm satılıyor bir bilginiz var mı ?

Alıntıları Göster
    urun.n11.com
    12.7mm 9.5mm Hdd Caddy Laptopnotebook 4716p Dvd To Ssd Kutu Sata - n11.com
    https://urun.n11.com/dvd-ve-hdd-kasalari/127mm-95mm-hdd-caddy-laptopnotebook-4716p-dvd-to-ssd-kutu-sata-P407998942

Buradan alabilirsiniz fakat harddisk eski ise fazla kalın gelebilir, sığmayabilir veya bizim başımıza Ideapad 520'de geldiği gibi üst kasa kalkabilir ve zamanla alt kasadan ayrılabilir :) Yeni harddiskler artık ince üretiliyor.

• quote:

Bazıları witcher 3 çalıstırıyor mu diye soruyordu. Bugun deneme fırsatını buldum 1600x900 (900p) low ayarlarda 25-30 fps ayarlarında gayet rahat oynanıyor.
    Ben de yükledim siz oynanıyor deyince. Çözünürlüğü düşürünce 25-30 arası benim de yağ gibi akmasada witcher sevdiğim için keyif aldım. Full hd bu fpsler olsaydı tadından yenmezdi ama :)
  • 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.