Şimdi Ara

Lenovo V155-15API (3500U) Ana Konu; Kendi Fiyat Aralığındaki En İyi Dizüstü (85. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.960
Cevap
32
Favori
128.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hayırlı olsun, E595'e bayılacaksınız :)
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    hocam merhaba sizin konuya keşke daha önce rastlasaydım :) bu linkteki cihazı aldım ama ekranı sarımtırak. full hd bir cihaz ama eski lenovo ile kıyasladığımda renkleri doğru vermiyor.
    www.vatanbilgisayar.com
    Acer aspire 3 amd ryzen 5 3500U notebook fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, Acer aspire 3 amd ryzen 5 uygun fiyat seçenekleriyle Vatan Bilgisayar'
    https://www.vatanbilgisayar.com/acer-a315-amd-ryzen-5-3500u-2-1ghz-8gb-256gb-ssd-15-6-2gb-w10-notebook.html

bu da konum ayrıca bu modeli kullananlara da sordum onlarda aynısını söyledi.
    donanımhaber forum
    Acer A315-42G-R25U Ekran Sarımtırak ( Photoshop Kullanacaklar Almasın ) » Sayfa 1 - 1
    https://forum.donanimhaber.com/acer-a315-42g-r25u-ekran-sarimtirak--143061123

• fotografya kullanıcısına yanıt
    İlginç, ben de bu cihazı daha önce işlemcisi ve ekran kartıçok kişiye önerdim, hiçbirinden böyle bir geri dönüş almadım. Ekran sıcaklığı ayarı yok mu acaba? AMD programına bir göz gezdirin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    onlar fark etmemiştir bu durumu. photoshop işi ile uğraşanlar anlar hemen. amd den biraz ayar yaptım düzeldi biraz ama o sarımtıraklık gitmiyor çünkü bu panelin sorunlu olduğundan değil monitörde kullanılan panel bu şekilde belliki. aşağıya linkini ekleeceğim acer modellerinde de bu durumdan yakınan kullanıcılar var.

https://www.reddit.com/r/AMDHelp/comments/at1wz7/laptop_display_colors_looks_like_a_yellowish/

benim aldığım modelden kullanan bir kaç kişiye sordum onlarda olduğunu söylediler zaten.

anlatmak istdiğim olay şu aşağya eklediğim ekran görüntüsünde. üstteki hd panelli lenovo alttaki full hd acer

https://forum.donanimhaber.com/cache-v2?path=https://store.donanimhaber.com/04/5e/c9/045ec9abbddb3f2fd283ee2153abfc39.jpeg&t=143061123&width=240&text=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fotografya -- 25 Nisan 2020; 18:56:57 >

Anladım, siz detaylı araştırmışsınız zaten, monitörler ya 30 ya 40 pindir, sizinki 40 pin monitörse istediğiniz 40 pin monitörü takabilirsiniz.

Yok hocam pin filan ne demek bilmiyorum :) leptop dan bahsediyorum ben. Yeni aldım doğru renkleri göstermiyor acer in o modeli. Bu konuda doğru renkleri veren leptop modeli tavsiyesi verebilir misiniz? Mesala asus d509dj br038 böyle bir cihaz mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fotografya

Yok hocam pin filan ne demek bilmiyorum :) leptop dan bahsediyorum ben. Yeni aldım doğru renkleri göstermiyor acer in o modeli. Bu konuda doğru renkleri veren leptop modeli tavsiyesi verebilir misiniz? Mesala asus d509dj br038 böyle bir cihaz mı?
    Renk doğruluğu için Acer ConceptD'lere bakınız. Bu bilgisayarların ekranları Pantone, Adobe RBG ve Delta E<2 onaylıdır.

• ugurcansayan kullanıcısına yanıt
    fiyatları görünce aman tanrım didim :)

hocam doğru rengi 4 yıllık o zamanki fiyatla makul seviyede sayılabilecek bir para ile alınan leptopta alabiliyor iken bugün hadi 4k lık cihazla alabileyim değil mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bloodin

İlginç, ben de bu cihazı daha önce işlemcisi ve ekran kartıçok kişiye önerdim, hiçbirinden böyle bir geri dönüş almadım. Ekran sıcaklığı ayarı yok mu acaba? AMD programına bir göz gezdirin
    Merhabalar Peki bu cihaz yerine,

www.vatanbilgisayar.com
    Acer aspire 3 amd ryzen 5 3500U notebook fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, Acer aspire 3 amd ryzen 5 uygun fiyat seçenekleriyle Vatan Bilgisayar'
    https://www.vatanbilgisayar.com/acer-a315-amd-ryzen-5-3500u-2-1ghz-8gb-256gb-ssd-15-6-2gb-w10-notebook.html

Aynisinin 3700u lusunu almak daha mantikli olur mu? Hic oyun oynanmayacak.

www.vatanbilgisayar.com
    ACER ASPIRE 5 AMD RYZEN 7 3700U 2.3GHZ-8GB-512GB SSD-15.6"-AMD-W10 - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/acer-aspire-5-amd-ryzen-7-3700u-2-3ghz-8gb-512gb-ssd-15-6-amd-w10.html

Evet ben de laptop'tan bahsediyorum, laptop ekranını değiştirmek hiç de zor bir şey değil, soketi 30 pin ki 40 pin mi ona bakacaksınız, doğru renk veren bir panel alacaksınız o kadar... Ama bunun için araştırma yapmanız gerek, renk doğruluğu istiyorsanız yukarıda arkadaşın bahsettiği dci-p3 gibu sertifikaları olan cihazlara bakacaksınız, onların da hiçbiri ucuz değil

• quote:

Orijinalden alıntı: cmanbaris

Merhabalar Peki bu cihaz yerine,

Aynisinin 3700u lusunu almak daha mantikli olur mu? Hic oyun oynanmayacak.

https://www.vatanbilgisayar.com/acer-aspire-5-amd-ryzen-7-3700u-2-3ghz-8gb-512gb-ssd-15-6-amd-w10.html

Alıntıları Göster
    Burada asıl fark 3700U olması değil, 3700U olanın çok daha üstün olan A5 kasaya sahip olması, 256 yerine 512 GB SSD de hediye gibi sayın, içinde 3500U bile olsa A5 kasa 100 TL daha pahalıysa hiç düşünmeden alınır :)

Cevap için teşekkürler. Yeni laptop un ekranını değiştirmek saçma olur. Bunun yerine daha doğru renk veren daha uygun modellere bakmak lazım. Bu da kullanıcı deneyimlerini böylesi forum ortamlarına aktaranlar sayesinde mümkün zira video incelemelerde hiç bunun gibi konulara değinilmiyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bloodin

Burada asıl fark 3700U olması değil, 3700U olanın çok daha üstün olan A5 kasaya sahip olması, 256 yerine 512 GB SSD de hediye gibi sayın, içinde 3500U bile olsa A5 kasa 100 TL daha pahalıysa hiç düşünmeden alınır :)

Alıntıları Göster
    Hocam oyun performansı olarak 3700u 3500u dan ne kadar ileride. Vega 8 ile vega 10 arasında çok fark var mı

• kellemrt kullanıcısına yanıt
    Hayır, pek performans farkı göremezsiniz, dediğim gibi buradaki asıl fark A5 kasanın A3 kasadan daha fazla olan kalitesi ve 512 GB SSD

Bende aynı düşüncedeyim, çok teşekkürler. Aslînda aynı fiyat bandında lenovo E595 bulsam onu alacağım, çünkü gördüğum kadarıyla soğutma, ekran ve klavye olarak lenovo, acer’ın önünde ama fiyat performans olarak en uygun Acer su an.

• quote:

Orijinalden alıntı: cmanbaris

Bende aynı düşüncedeyim, çok teşekkürler. Aslînda aynı fiyat bandında lenovo E595 bulsam onu alacağım, çünkü gördüğum kadarıyla soğutma, ekran ve klavye olarak lenovo, acer’ın önünde ama fiyat performans olarak en uygun Acer su an.
    Ayrıca Vatan'da yazmayan başka özellikler de var, cihaz sadece 18 mm inceliğinde, IPS ekranlı (gerçi bu yazıyor ama dikkat çekici değil) ve klavyesi arkadan aydınlatmalı.

Söz konusu 3700U işlemcili Acer A5'in tüm özellikleri için:

Yine de aynı fiyatlara E595 bulmak mümkün. Acer A5'de Lenovo E595'e göre eksikler; harddisk takmak için ekstra boşluk bulunmuyor, USB Type-C yok, kart okuyucu yok, wifi modülü daha kalitesiz, ekran IPS fakat parlaklığı düşük, Thinkpad E595'in kasa ve soğutma kalitesi tartışmasız daha yüksek... A5'in iki artısı ise klavye aydınlatması ve orijinal Windows 10 ile kurulu gelmesi.

Linkteki E595 3500U işlemcili olmasına rağmen daha hızlı çalışacaktır, diğer avantajları da cabası:
    www.incehesap.com
    Lenovo ThinkPad E595 20NF001PTX AMD R5-3500U 2.10GHz 8GB 256GB SSD 15.6" Full HD FreeDOS Notebook - incehesap.com
    https://www.incehesap.com/lenovo-thinkpad-e595-20nf001ptx-notebook-fiyati-44010/?ref=akakce&v=1.44.1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 26 Nisan 2020; 16:5:19 >

• Bloodin, bu 3500u ne maharetli bir şeymiş, 720p'de Epic Games'in ve Ubisoft'un zaman zaman bedava dağıttığı oyunların neredeyse hepsini en azından 30FPS oynatıyor. 😀👍Karantina zamanı Watch_Dogs, The Crew, Assassin's Creed 2, 3, 4, Syndicate, Batman Arkham serisi ve Alan Wake'i gık demeden oynattı. 👏 Gerçi oyunların bir kısmı vakit kaybı. 😂 Görüntüyü HDMI üzerinden televizyona 1080p ile aktarınca ekrana sığmıyor ve bazen flicker denen şey oluyor. Ama 720p ile bile gayet tatminkâr performansı var. Bu konuya gelip öğütüne kulak asmış olmam şu günlerde can sıkıntısına baya iyi geldi, iyi sevap kastın benim tarafımda. 🧿

Ekleme: Övdüğüm cihaz E595, altında soğutucu ile kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurcansayan -- 26 Nisan 2020; 19:11:34 >
    Süper ya, sizden böyle geri dönüşler aldıkça sevinçten havalara uçuyorum :)

E595'e ikinci ram'i takmış mıydın? Yoksa tek ram ile mi kullanıyorsun? Eğer geldiği gibi kullanıyorsan oyun performansının %60 civarını anca alıyorsun ona göre, ram'i çift kanal yapınca oyun performansı uçar :)

Henüz tek modül tek kanal kullanıyorum, ikinciyi takmak nasip olmadı, pek zarurî de değildi erteledim dürüst olmak gerekirse. Bir iki hafta içinde çift kanala geçeceğim diye umuyorum. Koronavirüs daha sert vurmazsa tabii.
    Ama tek kanal 6+2 de iyi idare ediyor, upgrade yapmadan da oluyormuş onu gördüm, aklında soru işareti olanlar varsa erteleyebilirler. Fakat ben başka sebeplerden ötürü de 8GB RAM ekleyeceğim, çünkü sistem için ayrılmış 8+GB lazım bana.
    Ondan sonra da buraya yorum yaparım, bakalım oyunlardaki texture details nereye kadar çıkacak 😅

Gerçi biliyorsundur ama herkes için yazayım, içinde grafik birimi bulunan AMD işlemciler yani tüm APU'lar için çift kanal ram inanılmaz derecede önemlidir. Dahili grafik kartı bellek olarak ram'i kullandığı için ram ne kadar hızlıysa grafik kartı da o kadar hızlı işlem yapar. Çift kanal yani 2 tane ram demek, tek kanala yani 1 tane ram modülüne göre 2 kat daha hızlıdır. Örneğin 2 tane 4 gb = 8 gb ram, 1 tane 16 gb ram'e göre iki kat daha hızlı işlem yapabilir. Ram'in kapasitesi sadece aynı anda açık kalabilecek program sayısını etkiler, ram'in hızını mhz değerleri ve tek-çift kanal olup olmayışı etkileyecektir. APU'nun tek kanal ve çift kanal ram'deki oyun performansı için Vega 8 grafik birimine sahip bir APU üzerinde yapılan şu testi inceleyin, gözünüz FPS'de olsun:

vmreviewsyoutube
    Vega 8 Graphics | Single Channel vs Dual Channel RAM | Ryzen 2200g
    https://www.youtube.com/watch?v=RdmDzFDQC9g&feature=youtu.be

• 
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.