Şimdi Ara

Lenovo V155-15API (3500U) Ana Konu; Kendi Fiyat Aralığındaki En İyi Dizüstü (86. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.960
Cevap
32
Favori
128.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Acer almanızı tavsiye etmem ben aldım iade ediyorum. Ekran full hd ama sarımsı. İps imis sizin almak istediğiniz ama blodin yazmış zaten IPS ama düşük parlaklık var diye. Ben şunu iyi anladım ki acer in bazı leptoplarinin panelleri baya alt kalitede. Asus almayı düşünüyorum acer i iade edip. Acer fiyat olarak da bana cazip geldiği için almıştım ama fiyat uygunsa illaki bir şeylerin kalitesi eksik onu anlıyorum ama bu sürekli bakılacak ekran olmamalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Hocam bu 3200u ile 3500u arasında performans farkı çok hissedilir düzeyde mi bilginiz var mı bu konuda? Acer i iade edip asus d509dj br038 almayı düşünüyorum.

Laptop bu. Acer le farki ekran full hd değil, işlemci 3200u ekran kartı mx230, dahili ekran kartı vega 3 sanırım. Fiyat şu anda 3800.

• fotografya kullanıcısına yanıt
    3500U tek çekirdekte %15, çok çekirdekte ise tam 2 kat daha güçlüdür. Ayrıca Asus'un 509 ve 512 serileri deneysel ve malesef başarısız bir soğutma sistemine sahip, çok hızlı bir şekilde kendini kısıtlamaya gidiyor hem işlemci hem de ekran kartı bakimından, MX230 değil MX250 olanı bile kısa sürede Vega 8'den aşağı düşüyor grafik performansında...

Biliyorum sizin için önemli olan ekran, bir problem yaşamamanız için cihazları gidip bir teknoloji mağazasında canlı görmeniz daha iyi. Gerçi şu an açıklar mı bilmiyorum, yaşadığım il merkezi olan Ağrı'da yıllardır bir teknoloji mağazası yok...

Cayır cayır yanıyor mu yani ev kullanımı için yeterli ve uzun ömürlü olmaz mi yani ? Vega 8 olan ama beraberinde haricî ekran kartı olmayan bir cihaz uzun yıllar götürür mü? Hiç oyun oynamış birisi değilim. Oyunla hiç bir zaman işim olmaz yani.

• fotografya kullanıcısına yanıt
    O cihazlar cayır cayır yanmaktan ziyade performanssız çalışıyorlar, soğutamadıkları için direk işlemci ve ekran kartını kısıp ısı çıkmasını engelliyorlar, Asus 509 ve 512'deki işlemci ve ekran kartları azcık yük gördüğünde direk yarı performansa düşüyor. Vega 8 ekran kartı MX230'dan güçlüdür. Burada harici dahili meselesi değil, hangisinin daha güçlü olduğu meselesi devreye girer, elbette 3500U-Vega 8 kombinasyonu, 3200U-MX230 kombinasyonundan çok daha uzun bir süre tık demeden gider.

Madem bu fiyatlara çıkacak durumunuz var, IPS ekranlı Thinkpad E595 alın madem. Asıl önemli olan ekran sonuçta sizin için, hem de çok daha üstün kalitede bir cihaz almış olursunuz, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda boşuna Thinkpad cihazlar kullanılmıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 27 Nisan 2020; 16:25:7 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bloodin

Gerçi biliyorsundur ama herkes için yazayım, içinde grafik birimi bulunan AMD işlemciler yani tüm APU'lar için çift kanal ram inanılmaz derecede önemlidir. Dahili grafik kartı bellek olarak ram'i kullandığı için ram ne kadar hızlıysa grafik kartı da o kadar hızlı işlem yapar. Çift kanal yani 2 tane ram demek, tek kanala yani 1 tane ram modülüne göre 2 kat daha hızlıdır. Örneğin 2 tane 4 gb = 8 gb ram, 1 tane 16 gb ram'e göre iki kat daha hızlı işlem yapabilir. Ram'in kapasitesi sadece aynı anda açık kalabilecek program sayısını etkiler, ram'in hızını mhz değerleri ve tek-çift kanal olup olmayışı etkileyecektir. APU'nun tek kanal ve çift kanal ram'deki oyun performansı için Vega 8 grafik birimine sahip bir APU üzerinde yapılan şu testi inceleyin, gözünüz FPS'de olsun:

https://www.youtube.com/watch?v=RdmDzFDQC9g&feature=youtu.be
    Hocam huawei matebook d15 te ki ram çift kanal mı bilginiz var mı.

• quote:

Orijinalden alıntı: kellemrt

Hocam huawei matebook d15 te ki ram çift kanal mı bilginiz var mı.

Alıntıları Göster
    Notebookcheck
    Huawei MateBook D 15 Laptop Review: Still a good notebook with AMD
    https://www.notebookcheck.net/Huawei-MateBook-D-15-Laptop-Review-Still-a-good-notebook-with-AMD.456383.0.html

Evet 8 GB çift kanal FAKAT ileride ram arttıramazsınız 2 tane 4 gb ram anakarta gömülü (lehimli), ram takma yeri yok cihazda ki Matebook D 15'in bana göre tek kötü yanı o, geri kalanıyla süper bir cihaz. Gerçi numerik tuş takımı ve harddisk slotu da yok ama onlar kişisel tercihler, karşılığında da incecik ve 15.6 inç olmasına rağmen sadece 1.5 kg

• quote:

Orijinalden alıntı: Bloodin

https://www.notebookcheck.net/Huawei-MateBook-D-15-Laptop-Review-Still-a-good-notebook-with-AMD.456383.0.html

Evet 8 GB çift kanal FAKAT ileride ram arttıramazsınız 2 tane 4 gb ram anakarta gömülü (lehimli), ram takma yeri yok cihazda ki Matebook D 15'in bana göre tek kötü yanı o, geri kalanıyla süper bir cihaz. Gerçi numerik tuş takımı ve harddisk slotu da yok ama onlar kişisel tercihler, karşılığında da incecik ve 15.6 inç olmasına rağmen sadece 1.5 kg

Alıntıları Göster
    Tasarımı ve ince kenar çerçevesi aklımı çeldi. Hoparlör konusunda da başarılı bir cihazmış. 8 gb ram bana yetecek miktar. Ama gel gelelim fiyat uçmuş

• Merhaba. Lenovo e595 mount and blade bannerlordu kaldırır mı acaba?

• Zaten ben alamadan cihaz tükendi, bende aynı paraya zaten aklımın kaldığı Lenovo E595 siparişi verdim.

Eksisi 3700 yerine 3500, 512ssd yerine 256ssd ve windowsun kurulu gelmemesi oldu. windows işini win+office için toplam 50 tl ye kod alarak hallettim, bunu çok kafaya takmamak lazım, bakalım inşallah problem çıkmaz daha önce bu satılan key'lerden hiç almamıştım, cihaz gelince göreceğiz.

Zaten 3700 ile 3500 arasında çok fark yok, hiç oyun oynanmayacağı için hissedilmez. Bana tek eksisi 512 ssd oldu, o da yetmezse 250 TL ye SSD alır geçerim.

Laptop alırken, sadece kağıt üzerindeki özelliklere değil, cihazın genel kalitesine bakmak lazım. dediğiniz gibi FullHD bir ekran, HD ekranlardan bile kötü gözükebilir, veya i7 işlemci, i5 den daha kötü performansla çalışabilir.

@Bloodin'e de destekleri için teşekkür ediyorum.
  • cmanbaris kullanıcısına yanıt
    Bloodin kullanıcısına yanıt
    hangi siteden kaça aldınız hocam ? ips ekran mı ? bu e595 tek model mi ?

bloodin hocam bu cihaz siz de var mı ? renkleri gözle görülen gibi verebiliyor mu ? bahsetmiştim ya acer aldığım sarımsı ekran yüzünden iade ettim. kırmızıyı turumcumsu bir renkte gösteriyordu. kullanan arkadaşlar örnek görüntüler atabilir mi acaba ?

birde şu anda 4350 tl incehesap ta virüs işleri başlamadan önce kaç paraydı ? ordan alan var mı ? ince hesap ile ilgili pek olumlu yorumlar okumadım da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fotografya -- 28 Nisan 2020; 15:50:16 >
  • apu ne oluyor iyi bir şey mi ? haklısınız şu an 4500 civarına gelmiş bir leptopda harici ekran kartı olmaması üzücü. her ne kadar dahili ekran kartı iyi denilse de harici olmasının zararı mı olacak. bu durumda sürekli günlük 1 - 2 saat kullanım da uzun süre gider mi onu merak ediyorum. işte biz daha çok 2 ay önce deriz.şu anda bu fiyatları da bulamıcaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kellemrt

Tasarımı ve ince kenar çerçevesi aklımı çeldi. Hoparlör konusunda da başarılı bir cihazmış. 8 gb ram bana yetecek miktar. Ama gel gelelim fiyat uçmuş

Alıntıları Göster
    Evet 4500'e vardı piyasada ama.şu an sadece sanırım Huawei'nin sitesinde kalmış, 5000 TL;

• quote:

Orijinalden alıntı: fotografya

hangi siteden kaça aldınız hocam ? ips ekran mı ? bu e595 tek model mi ?

bloodin hocam bu cihaz siz de var mı ? renkleri gözle görülen gibi verebiliyor mu ? bahsetmiştim ya acer aldığım sarımsı ekran yüzünden iade ettim. kırmızıyı turumcumsu bir renkte gösteriyordu. kullanan arkadaşlar örnek görüntüler atabilir mi acaba ?

birde şu anda 4350 tl incehesap ta virüs işleri başlamadan önce kaç paraydı ? ordan alan var mı ? ince hesap ile ilgili pek olumlu yorumlar okumadım da.
    Ben cihazı bir arkadaşıma alıp kurdum, o ara çok hoşuma gitti ekranı, IPS evet ve çok parlak fakat sonuçta photoshop gibi şeylerle uğraşmadığımdan renk doğruluğu hakkında konuşamam, orasını notebookcheck incelemesine bırakıyorum:

Notebookcheck
    Lenovo ThinkPad E595 laptop review: AMD laptop better than its Intel counterpart?
    https://www.notebookcheck.net/Lenovo-ThinkPad-E595-laptop-review-AMD-laptop-better-than-its-Intel-counterpart.427304.0.html

E595 tek model değil, 3700U ve 512 GB SSD, 16 GB Ram gibi konfigürasyonları var, akakce.com'a arama kısmına E595 yazarak tüm konfigürasyonları ve fiyatları görebilirsiniz. İlginç olanı 16 GB konfigürasyonda dahi bir tane 16 GB modül var, çift kanal değil, çift kanal yapmak için sizin de aynı özelliklerde bir 16 GB ram almanız gerek :) Ama oyun oynamıyorsanız bu gereksiz bir detay, tek kanal ile çift kanal ram farkı sadece oyunda görünüyor.

Virüs işleri başlamadan önce 3799 TL idi 3500U, 256GB, 8 GB versiyonu, sonrasında 4900'e kadar çıktı ama ardından indi. İncehesap'a gelince, ilki 2013 yılında olmak üzere kendilerinden onlarca alışveriş yapıp hiçbir sorun yaşamadım. Gözüm kapalı güvenirim ben.

Peki bu 8 gb li olana ek ram takabilir miyiz ? 8 gb ram varken ekran kartı için ne kadar alan ayrılıyor ? 8 gb kac gb ye düşüyor yani. Batarya cikartilabiliyor mu ? Hiç bir video incelemesi yok bu cihazın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Hocam merhaba, buraya yazmak ne kadar doğru olur bilmiyorum ama üniversite öğrencisiyim ve uzun bir süredir laptop bakıyorum. e595 ilk tercihlerimden gibi oldu. Çok yüksek oyunlar oynamam ama enazından fm20 csgo lol vs tarzı oyunlar da oynayabilecek laptop arıyorum. Sizce seçimim doğru mu? Fikrinizi merak ediyorum.

Ekleme: Acer-A315
    Şu linkteki Acer-A315 hakkında görüşleriniz nelerdir? Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi puskuel -- 28 Nisan 2020; 16:22:16 >
  • quote:

apu ne oluyor iyi bir şey mi ? haklısınız şu an 4500 civarına gelmiş bir leptopda harici ekran kartı olmaması üzücü. her ne kadar dahili ekran kartı iyi denilse de harici olmasının zararı mı olacak. bu durumda sürekli günlük 1 - 2 saat kullanım da uzun süre gider mi onu merak ediyorum. işte biz daha çok 2 ay önce deriz.şu anda bu fiyatları da bulamıcaz.
    APU (Accelerated Processor Unit), içerisinde GPU (Graphics Processor Unit) bulunduran işlemcilere (CPU/Central Processor Unit) AMD tarafından verilen isimdir. Zaten AMD Fusion teknolojisi ile bunu son kullanıcıya yönelik yapan ilk firmadır ve her zaman öncü olmuştur. APU'larda amaç ofis ve hafif oyun kullanıcılarının harici ekran kartına ihtiyaç duymamasıdır. Fakat özellikle bu yıl APU'lar iyi bir gelişim göstererek grafik konusunda iyice ilerledi. 2020 yılı içinde Intel'in XE grafik birimine sahip Tiger Lake işlemcileri ve 2021 içinde AMD'nin RDNA 2 grafik birimine sahip Ryzen 5000 serisi işlemcileri ile artık harici giriş seviyesi ekran kartlarına ihtiyaç ortadan kalkacak, geçtim MX230'u, MX250 dahi bu dahili ekran kartlarının yanında çok ezik kalacak. Günlük 1-2 saat değil, istersen 7/24 çalıştır. APU'ların tek kötü yanı ram'i tüketmeleri, örneğin 3500U ve 8 GB ram varsa 2 GB APU'ya ayrılıyor. Kullanılabilir 6 GB ram kalıyor.

• quote:

Peki bu 8 gb li olana ek ram takabilir miyiz ? 8 gb ram varken ekran kartı için ne kadar alan ayrılıyor ? 8 gb kac gb ye düşüyor yani. Batarya cikartilabiliyor mu ? Hiç bir video incelemesi yok bu cihazın.
    Evet E595 maksimum 16+16 olmak üzere 32 GB ram'e kadar destekliyor, alacağınız 8 GB ram versiyonda bir 8 GB da siz eklersiniz, canavar olur. Önerim Hyperx Impact 2666 Mhz 8 GB, 3500U'daki Vega 8 2 GB ram tüketir.

• quote:

Orijinalden alıntı: puskuel

Hocam merhaba, buraya yazmak ne kadar doğru olur bilmiyorum ama üniversite öğrencisiyim ve uzun bir süredir laptop bakıyorum. e595 ilk tercihlerimden gibi oldu. Çok yüksek oyunlar oynamam ama enazından fm20 csgo lol vs tarzı oyunlar da oynayabilecek laptop arıyorum. Sizce seçimim doğru mu? Fikrinizi merak ediyorum.

Ekleme: Acer-A315
    Şu linkteki Acer-A315 hakkında görüşleriniz nelerdir? Şimdiden teşekkür ederim.
    E595 ile A315 kıyaslanamayacak derecede farklı cihazlar, E595 yapım kalitesi ve bileşenlerin birçoğu olarak Macbook kalitesinde üretilmiş bir cihazken A315 sırf ucuz olsun diye üretilmiş bir cihaz, söz konusu A315 bundan 1 ay önce 2799 TL idi, şu andaki fiyatına bakmayın...

Peki hocam max 5k fiyat bandına kadar tavsiyeniz e595 midir? Benzer özellikleri bulunan e495ten fiyatına değecek kadar farklılığı var mıdır?

• 
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.