Şimdi Ara

Lenovo V155-15API (3500U) Ana Konu; Kendi Fiyat Aralığındaki En İyi Dizüstü (87. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.960
Cevap
32
Favori
128.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet, aklıma 5000'e kadar başka bir cihaz gelmiyor. E495 plastik kasalı 14 inç bir cihaz, hafif ve ufak bir cihaz istiyorsanız E495 olur, plastik kasası kesinlikle kalitesiz değil. E595 ise metal kasalı ve 15,6 inç ekranlı bir cihaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • puskuel P kullanıcısına yanıt
    acer olan geçen hafta aldım iade ettim. ekranı berbat. e595 ise daha 2 saat önce 4350 tl idi incehesap.com da şimdi 4900 tl olmuş. bu kadar fırsatçılık olmaz doymadınız mı paraya ya. dolar yüzde 25 arttı bunlar en az yüzde 50 zam koydular en az.
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevaplarınız için.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fotografya kullanıcısına yanıt
    Sormayın uzun süredir takip ediyorum her baktığımda zam geliyor. İnsanın takip edesi dahi gelmiyor bir süre sonra

• puskuel P kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle. Şu anda yeterli miktarda da cihaz olmayabilir. Yaza cogalirsa bu ryzen5 3500u lu cihazlar düşer mi fiyatları bilmiyorum. Yenileri çıkacakmış bunlarin.

Tek çekimde en uygun fiyat ince hesaptaydı,taksitli olunca fiyat baya fazlaydı orada, ben taksitli aradığım için, gittigidiyordaki liv teknoloji firmasından aldım. 4570 TL 9 taksit şeklinde aldım. link aşağıda. Sanırım bu cihazı 3800 e falan alan olmuş. Ama fiyatlar şu 2-3 ay daha artar bence, belki AMD R4000 serileri gelince ucuzlar.

GittiGidiyor
    Lenovo E595 20NF001PTX Dizüstü Bilgisayar (Laptop) Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://www.gittigidiyor.com/dizustu-laptop-notebook-bilgisayar/lenovo-e595-20nf001ptx_spp_746537?id=548791090

• cmanbaris kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam cihaz gelince haber edebilir misiniz sormak istediğim bir kaç şey var.

• cmanbaris kullanıcısına yanıt
    E595'i (R5, 8/256) Kasım 2019'da satın aldık. O sıralar en düşük fiyatı 3700₺ civarındaydı, daha aşağı da hiç düşmedi, aksine bazı günler iki üç kere zam aldığı bile olmuş.

Düzenleme: Bir ara düşmüş, yanıt gelen mesaja bakınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurcansayan -- 2 Mayıs 2020; 13:25:50 >
  • AMD Athlon 300U'lu versiyonu sipariş vermiştik ama stokta yok diye iptal edilince Ryzen 3 3200U 4GB 1TB versiyonunu aldık. Az önce Windows yükleyip her şeyi kurdum kullanıma hazır hale geldi. İlk izlenimlerim; malzeme kalitesi muazzam, parmak izi tutmayan bir yapısı var. Performansı beklediğim gibi RAM yetersiz ve HDD yavaş kalıyor kesinlikle takviye şart. Ancak ekranı beni hayal kırıklığına uğrattı, baktığınız açıya göre renk değişimi çok fazla ve beyaz seviyesi aşırı yüksek. Parıl parıl parlıyor resmen açıkçası benim gözümü yordu belki de uzun zamandır Y520'nin ekranına alıştığım için olabilir. Velhasıl öğretmen arkadaşımıza aldık, onun işini haydi haydi görür şimdilik. Bahsettiğim parça takviyesi yapılınca on numara bir makine olur diye düşünüyorum.

Cihaz geldi, kasa kalitesi gercekten cok iyi, 1.5-2 saat kadar kullandik cok az isinma yapti. Oyun oynamadigim icin oyun performansi konusunda yorum yapamam. Ekranı standart bir fullhd ips ekran cok iyi veya kotu degil. Ornegin macbook larin ekranina baktigimizdaki o hissi alamiyorsunuz. Bendeki eski laptopta hd ekran vardi ama paneli neydi bilmiyorum, ona gore en buyuk artisi her acidan daha net. Sizin daha onceki bilgisayarinizda girdugunuz sarimtrak hissi ben bu cihazda farketmedim

• e595 ve e495 te wifinin kopması ve ısınma sorunlarının olduğunu yazıyorlar redditte.
    https://www.reddit.com/r/thinkpad/comments/g6idri/cant_decide_between_e495_vs_e595_flaws_common/

alanlar wifide kopmalar yaşıyor mu ? realtek wifi modülünü değiştirip intel wifi modülü takarak sorunu çözenler var.
    Cisco, Zyxel ve Huawei marka router'lara WiFi ile bağlandım, bir sorunla karşılaşmadım. Şu an da bilgisayarım saat 08.00'den beri aynı ağa WiFi ile bağlı şekilde çalışıyor, son birkaç haftadır bu ağda kopma yaşadığımı fark etmedim. Belki bazı saatlerde kopmalar yaşanıyorsa router'la ilgili bir kısıtlama olabilir diye düşünüyorum.
    Isınma prize takılıyken yük altındayken hâliyle oluyor, ama elle hissedilip rahatsız edecek gibi değil. Genel ısınma-soğuma performansı da iyi sayılır. Daha ayrıntılı bir şekilde önceki mesajlarda bahsetmiş olmam lazım.
    Reddit biraz bizim ekşi gibi, oraya bakarsan hiçbir şey alamazsın

Edit: Gerçi biraz sert yazmışım ama mutlaka her şeyi kötüleyen birileri çıkar redditte... Lenovo dizüstülerde sık görülen bir problem kendi orijinal wifi sürücüsünden daha yeni bir wifi sürücüsü yüklersen kopmaların görülmesidir. Bendeki Y550p de aynı şeyi yapıyordu. Linkte yazan da büyük ihtimalle benzer bir sorundur. Kendi sürücüleri ile sorun yaşayacağını sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 1 Mayıs 2020; 1:34:27 >
    Ne alakası var. Adamlar uydurup uydurup yazacak değiller ya 😂 var demek ki böyle bir sorun ki bir kisi de yazmamış. Marka savunucusu pek görmedim orda ama. Genellikle biz de oluyor bu marka sevicilik 😃

Üstte editledim yazımı ve olası sebebi. Bu arada redditte Thinkpad başlığında alttaki katikatürü buldum, aynı ben

Lenovo V155-15API (3500U) Ana Konu; Kendi Fiyat Aralığındaki En İyi Dizüstü

Mesajlarda yazılım ile ilgili bir şeyler yazıldığını okumadım. Kimisi yeni bir cihaz satın aldım ve wifi de sürekli kopmalar oluyor sizde de var mı bu durum diye sormuş. Bir kaç kişi wifi adapter degistirerek sorunu çözdüm yazmış. E495 te ise ekranın sarımtırak olduğunu yazmislar ve hatta kullanan birisine sordum o da doğru dedi.

hatta redditteki bir konuda okuduğum şu acı sözleri de aktarayım. birisi demiş ki ben e595 kasımda 550 dolara aldım. bir başkası nisan ayında 620 dolar olduğunu ve aradaki 70 dolar için üzgün olduğunu söylemiş. ne kadar acı değil mi bu durum. oralarda da millet evinde ve bizden daha fazla evde çalışma imkanları olan yani daha fazla pc ye ihtiyacı olan ülkeler buna rağmen satıcılar ellerini ovuşturup hadi ne geçirsek kardır dememiş. koronavirüs krizine rağmen yurt dışında 70 dolar zamlanan e595 bizim ülkemizde ne kadar zamlandı ? yukarıda birisi aralıkta 3800 tl idi demiş. şimdi en ucuz 4800 tl. 1000 tl zamlnmış. yani yüzde 28 e yakın zamnalanmış bu fırsatçılar yüzünden. dışarda ise yüzde 13 zamlanmış. şimdi gelipte doları tl ye çevirmeyin sakın. benim anlatmak istediğim enflasyon ve fırsatçıların yaptığı iki yüzlülük. ha lenovo e595 insaflı artmış yine de demek ki fazla satılan bir model değil. bazı asus, hp modellerinde zamlar yüzde 50 60 a yakın gelmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fotografya -- 1 Mayıs 2020; 12:25:53 >

• ugurcansayan kullanıcısına yanıt
    hocam ips ekran dı değil mi ? renklerde bir sorun var mı ? yani normalde kırmızı olan bir şeyi turuncumsu gibi gösteriyor mu ? pc ye çekmiş olduğunuz bir şeyi atarak bakabilir misiniz rica etsem. gözle görülen renge yakın veriyor ise çok iyi olur ben ps ile uğraştığım için buna çok dikkat ediyorum da.
    Aynen, E595 IPS ekran. Yaklaşık olarak karşıdan baktığımda renklerde değişim görmüyorum. Windows 10'un gece ışığı kapalı, Radeon Settings'te renk sıcaklığı 6500K ayarlı. Paint'te sırasıyla 255,0,0 (kıpkızıl), 0,255,0 (yemyeşil) ve 0,0,255 (masmavi) renkleri denedim, gözüme çarpan bir şey olmadı. Çektiğim birkaç fotoğraf için de önce çıplak gözle telefonla karşılaştırdım, sonra da bilgisayara gönderip telefonla kıyasladım, açıkçası gözüme takılan bir şeyle karşılaşmadım. Hatta aklıma takıldı, aşağıdaki sitelere baktım, her şey sitelerde yazdığı gibi görünüyor.http://www.w4zt.com/screen/
    tft.vanity.dk
    Online monitor test - By vanity.dk and flatpanels.dk
    http://tft.vanity.dk/monitorTest_scale.html
    (Flaş gerektirir)
    www.photofriday.com
    Photo Friday: Monitor Calibration Tool
    https://www.photofriday.com/info/calibrate

Renklerde sararma, morarma, yeşerme vb. gördüğümü söyleyemem. Ama hatırlatmam gerekir,
    renk doğruluğu için bir sertifikası yok bu bilgisayarın. Profesyonel bir çözüm arıyorsanız Pantone onaylı ürünlere bakmanız daha doğru olabilir. Ama amatörce ilgileniyorsanız sorun yaşayacağınızı sanmıyorum

• ugurcansayan kullanıcısına yanıt
    😃 sararma morarma yeşerme yoksa çok iyi o zaman 😃

Fotosunu çektiğiniz objenin rengi ile leptop a atınca ortaya çıkan görüntünün rengi birbirine yakın o zaman. Acer de bu tam tersiydi çünkü. Normalde kırmızı bayrak leptop a fotosunu atınca soluklaşıyordu. Koyu mavi olan bir şey açık maviye dönüşüyordu. Cevap için teşekkürler.

• 2 ay önce 3370 liraya satıldı GG'de. Pek kimsenin ilgisini çekmedi çünkü insanlar bir kaç yüz lira kar etmek için bu tarz cihazların bir çok üstün yanını görmezden geliyorlar. 400-500TL ucuz diye tn ekranlı ve bir çok eksiği bulunan A315-42 tonla satıldı. 500TL az para demiyorum fakat f/p olarak bakınca E595 çok önde. Bilgisayarlar her sene değiştirilmiyor ayrıca. Fazladan verilen 500TL size senelerce fazla kullanma imkanı verebilir.

donanımhaber forum
    (GG 9-10 MART) - Lenovo E495 ve E595 (3500U, FHD IPS, 8GB, 256GB SSD) - 3181/3371TL » Sayfa 1 - 5
    https://forum.donanimhaber.com/gg-9-10-mart-lenovo-e495-ve-e595-3500u-fhd-ips-8gb-256gb-ssd-3181-3371tl--142329878

• 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.