Şimdi Ara

Lenovo V155-15API (3500U) Ana Konu; Kendi Fiyat Aralığındaki En İyi Dizüstü (91. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.960
Cevap
32
Favori
128.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ağırlık internetten online ders vermek için ve office kullanımı olacak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Winfows 10 nu bu siteden mi indireceğiz ,nasıl ,başka sitelerden indirsek 1909 sürümünü sıkıntı olurmu ki,?

• fantezya F kullanıcısına yanıt
    1909 (Kasım 2019) sürümünü indirdiğiniz sürece sorun yok, yine de en iyisi kendi sitesinden indirmek:

www.microsoft.com
    Windows 10 Disk Görüntüsünü (ISO Dosyası) İndir
    https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10ISO

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, birkaç sorum olacak E595 ile ilgili.

Günlük kullanım için bir notebook düşünüyorum. Oyun oynamayacağım. Belki arada sırada sadece Cities Skylines veya FM. Uzun yıllar kullanmak istiyorum cihazı alınca. E595 almaya yakınım ama 4. nesil işlemcili modelleri beklemeye gerek var mı? Yoksa bu cihaz zaten günlük kullanım için fazlasıyla iyi mi?

3700u lu model yerine 3500u lu model alsam herhangi bir eksiklik hisseder miyim?

Son olarak, E495 de ekran boyutu olarak cazip geliyor ama E595 ile arasında boyut dışında ekran kalitesi olarak fark var mı? Diğer özellikleri zaten aynı diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s3rhatt -- 28 Mayıs 2020; 9:11:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: s3rhatt

Merhaba arkadaşlar, birkaç sorum olacak E595 ile ilgili.

Günlük kullanım için bir notebook düşünüyorum. Oyun oynamayacağım. Belki arada sırada sadece Cities Skylines veya FM. Uzun yıllar kullanmak istiyorum cihazı alınca. E595 almaya yakınım ama 4. nesil işlemcili modelleri beklemeye gerek var mı? Yoksa bu cihaz zaten günlük kullanım için fazlasıyla iyi mi?

3700u lu model yerine 3500u lu model alsam herhangi bir eksiklik hisseder miyim?

Son olarak, E495 de ekran boyutu olarak cazip geliyor ama E595 ile arasında boyut dışında ekran kalitesi olarak fark var mı? Diğer özellikleri zaten aynı diye biliyorum.
    Merhaba, öncelikle E595 günlük kullanım için oldukça yeterlidir ve yıllar boyunca yeterli kalmaya devam edecektir. Almışken 512 GB SSD'ye sahip 3700U'lu modeli almak elbette daha güzel bir tercihtir. E595 3700U'nun 3500U'dan %10 civarı performans farkını gerçekten ortaya koyabilen ve 3700U'yu gerektiğinde sürekli turbo modda çalıştırabilen çok nadir cihazlardan biridir.

E495 ise Intel'li kardeşi E490 ve büyük kardeşi E595'in aksine metal değil ilginç şekilde tamamen plastik bir kasaya sahiptir ve Notebookcheck incelemesine göre IPS ekranının parlaklığı (320 nit vs 240 nit) ve kontrastı (1:1800 vs 1:1300) E595'e göre daha düşüktür. Yalnız renk doğruluğu ufak bir tık daha iyidir (sRGB %58,2 vs %63,3). Son olarak E595'in hoparlörleri biraz daha güçlüdür. Bunlar dışında notebookcheck incelemesine göre soğutma sistemi, pil ömrü, wifi, kart okuyucu, klavye kalitesi vs. gibi diğer açılardan E595 ile E495 aşağı yukarı aynı makine.
    Notebookcheck
    Lenovo ThinkPad E495 Laptop Review: Inexpensive office device with a lot of power, but without keyboard illumination
    https://www.notebookcheck.net/Lenovo-ThinkPad-E495-Laptop-Review-Inexpensive-office-device-with-a-lot-of-power-but-without-keyboard-illumination.434877.0.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 28 Mayıs 2020; 18:14:33 >

• s3rhatt S kullanıcısına yanıt
    Sn Bloodin'in yazdıklarına ek olarak
    3500U'da herhangi bir eksiklik hissedeceğinizi sanmıyorum, daha dar kasalı ve pasif soğutmalı [ultrabook] bilgisayarlarda bile eğlence, iletişim, web sörfü ve ofis gibi kullanımlarda hiçbir tıkanma yaşatmıyor. Yani günlük kullanım için baya iyi bir işlemci. E595 de soğutma konusunda oldukça başarılı. 3500U'lu E595'te Cities Skylines oynarken yüz binden daha kalabalık nüfuslu şehirlerde çok yoğun bölgelerde yakın planda 14-15 FPS, şehir içi yoğun bölgelerde yaklaşık 19-20 FPS aldığımı hatırlıyorum. Test etmemi istediğiniz kayıtlı oyun varsa atölye linkini paylaşmanız yeterli. Bu yazdıklarınızdan hareketle 3500U da 3700U da ihtiyacınızı bu kasada karşılayacak diye tahmin ediyorum.
  • Bu konuda adı anılan Lenovo bilgisayarlar Windows 10 (2004) (Mayıs 2020) güncelleştirmesi için test edilmiş.
    Linke tıklayıp "Sayfada bul" ya da Ctrl+F ile bilgisayarınızı arayabilirsiniz.
    pcsupport.lenovo.com
    Lenovo devices tested for Windows 10 version 2004 (May, 2020) - TR
    https://pcsupport.lenovo.com/tr/en/solutions/HT510448

V155-15API, S145 ve E595'leri olanlar güncelleştirebilirler

• Bloodin kullanıcısına yanıt
    ugurcansayan kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum hocam bilgilendirme için. O zaman 3700U lu E595 aldım gitti :) Kullanım sürecinde takıldığım yerlerde tekrar danışabilirim umarım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: s3rhatt

Teşekkür ediyorum hocam bilgilendirme için. O zaman 3700U lu E595 aldım gitti :) Kullanım sürecinde takıldığım yerlerde tekrar danışabilirim umarım :)
    Hayırlı olsun, her zaman danışabilirsiniz :)
  • hocam yaza bu laptopu almayı planlıyorum. elimde de fazladan gtx 950 ve psu bulunuyor. egpu mevzusu bu pc ile yapılabilir mi acaba?

• Bu laptopun ekranı TN mi? Bu ve Acer Aspire A315 arasında pek bir fark yok sanırım, Acer alacaktım ancak ekran sapsarı diyorlar. Bunda da öyle mi? Photoshop için lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FantomİçinF

hocam yaza bu laptopu almayı planlıyorum. elimde de fazladan gtx 950 ve psu bulunuyor. egpu mevzusu bu pc ile yapılabilir mi acaba?
    Dizüstünde external GPU hakkında tam bir deneyim sahibi olmasam da bildiğim kadarıyla Thunderbolt özelliğine ihtiyacınız var, V155 ve benzeri hiçbir uygun fiyatlı modelde Thunderbolt desteği bulunmamakta, veya sanırım cihazın içindeki wifi modülünün bağlı olduğu mini pci-e girişini kullanabiliyorsunuz ama onun için de cihazı sökmek ve wifi'dan feragat etmek gerekiyor. Bazı dizüstülerde birden fazla mPCI-e girişi de bulunabiliyor ama bu nadir bir şey...

• quote:

Orijinalden alıntı: Börcır

Bu laptopun ekranı TN mi? Bu ve Acer Aspire A315 arasında pek bir fark yok sanırım, Acer alacaktım ancak ekran sapsarı diyorlar. Bunda da öyle mi? Photoshop için lazım.
    Evet ekranı TN, photoshop için renkler A315 kadar kötü olmasa da kesinlikle yetersiz fakat bu fiyat bandında yeterli denecek cihaz yok zaten.
  • Ah be Sürat kargo halen getirmedi bizim canavarı.Bayramdan 2 gün önce ödemesini yaptım nerdeyse bir hafta oldu bekliyoruz Sürat kargonun keyfinin gelmesini ve cihazımızı teslim etmesini.Yok bişi değil yeni model laptoplar çıkacak biz E595 e kavuşana kadar

• fantezya F kullanıcısına yanıt
    Boşver, zaten E595 yerine sürülen yeni E15 serisinde çok feci ısınma sorunu gözleniyor, en azından Intel olanlarında ama bu 10. nesil 14 nm++++++++.........++++ (Bu sonsuza kadar gidiyor böyle ) Intel'in aşırı ısınan işlemciler olmasından da kaynaklanabilir. Belki E15'in AMD olanlarında böyle bir sorun görünmez
    Hocam peki max 5000 lira civarına, ekranı iyi olan, ekran kartı önemsiz ama yine de fiyatına göre olursa iyi olur, ssdli, iyi cpulu bir laptop var mıdır bildiğiniz?
  • Börcır kullanıcısına yanıt
    akakce.com
    Lenovo Thinkpad E595 20NF001QTX Ryzen 7 3700U 8 GB 512 GB SSD Radeon Vega 10 15.6" Full HD Notebook Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/laptop-notebook/en-ucuz-lenovo-thinkpad-e595-20nf001qtx-ryzen-7-3700u-8-gb-512-gb-ssd-radeon-vega-10-15-6-full-hd-notebook-fiyati,602178146.html

300 nit IPS ekran, sRGB çok yüksek olmasa da bu fiyatlarda en güzel ekranlardan biri, işlemci ve kasa kalitesi de kusursuz, uzun yıllar sorunsuz çalışır çünkü Thinkpad :)

İşte 5000 veriyosun ekran kartı da istiyosun :) 5000 TL altı en iyi bu mudur hocam yani? Bir de tek slot 8 GB ram var, dual channel olması çok önemli diye duymuştum ryzen miydi bunlar?

Şunu da gördüm

600 lira fark var, 3700u ve 9300h arası çok fark var mıdır? ve gtx 1050 çok önemli değil ama olması iyi tabi. Ekran kalitesi farkı nasıldır sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Börcır -- 30 Mayıs 2020; 0:28:11 >

• Börcır kullanıcısına yanıt
    Şimdi, Thinkpad E595 önermemizin bazı sebepleri var, L340 dediğimiz giriş seviyesi bir oyun kasası, sırf ekran kartı güçlü olsun ve fiyatı ucuz olsun diye her yerinden kırpılmış bir cihaz...

E595 sınıfının en iyi soğutma sistemine sahip, sessiz ve güçlü soğutuyor, metal kasalı, ince ve hafif, Ryzen 3000 serisini en iyi şekilde çalıştırmak için optimize edilmiş, sınıfının en iyi ve en sağlam kasasına sahip, şarjı çok uzun gidiyor, ses sistemi iyi, sınıfının en iyi wifi performanslarından birini gösteriyor, her ayrıntısıyla ince düşünülmüş ve sağlam bir cihaz, dizüstü bilgisayar sadece işlemci ve ekran kartından ibaret değildir. Ekranı, kasası, bataryası ve diğer bileşenleri de en az işlemci ve ekran kartı kadar önemlidir.

L340 ise kalın, ağır, plastik ve eh işte sağlamlıkta bir kasaya, parlaklığı ve diğer değerleri daha düşük, kalitesiz bir IPS ekrana, ışıklandırmalı ama idare eder bir klavyeye, ortalamanın altı bir wifi'a, berbat bir touchpad'e, 9300H ve GTX1050'yi besleyebilmek için bol sesli fanlara ve düşük şarj ömrüne sahip, he bir de kart okuyucusu yok. Evet GTX1050 Vega 10'dan çok daha güçlü bir ekran kartı, işlemci de bir tık daha üstün, oyuncu olsanız ve sizin için tek önemli şey grafik performansı olsa ben de L340 ya da başka bir hantal oyun kasasını önerirdim. Ama sizin açınızdan grafik performansı için bu fedakarlıklara değer mi? Onun kararını siz vereceksiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 30 Mayıs 2020; 13:17:21 >

Çok sağolun hocam e595 aklıma yattı. teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.