Şimdi Ara

Lenovo V155-15API (3500U) Ana Konu; Kendi Fiyat Aralığındaki En İyi Dizüstü (92. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.960
Cevap
32
Favori
128.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba , vega 8 ekran kartı için laptopun rami 12 gb yapıldıgı zaman vega8 in belleği 4gb çıkar diye okudum. Böyle birşey varmı ?
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Merhabalar sayın Bloodin

Mesajlarınızdan anladığım kadarıyla laptop piyasasını yakından takip ediyorsunuz. Bir konuda fikrini belirtirsen sevinirim.

Kendime Matebook 15d aldım. Bir arakadaşım kutuyu açmadan cihazı benden aldı. Yeni bir laptop daha alacağım. Benim için öncelikli olarak metal kasa ve iyi soğutma olması lazım. Cpu throttling yaptığı zaman bir anlamı kalmıyor. 5000 tl'ye kadar Metal kasalı, ips ekranlı, Ryzen işlemcili harici ekran kartı olmayan bir laptop önerin var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73181344B -- 30 Mayıs 2020; 20:20:17 >
  • alexsis83 kullanıcısına yanıt
    Hayır, Vega 8 maksimum 2 GB kullanan bir dahili ekran kartıdır. Bildiğim kadarıyla 2 GB'dan fazla ram kullanamıyor. Kullanmasının da manası yok, o güçte bir ekran kartı 4 GB ram kullansa da performansı değişmeyecektir...
  • akakce.com
    Lenovo Thinkpad E595 20NF001QTX Ryzen 7 3700U 8 GB 512 GB SSD Radeon Vega 10 15.6" Full HD Notebook Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/laptop-notebook/en-ucuz-lenovo-thinkpad-e595-20nf001qtx-ryzen-7-3700u-8-gb-512-gb-ssd-radeon-vega-10-15-6-full-hd-notebook-fiyati,602178146.html

Thinkpad E595 bugüne kadar gördüğüm 3700U işlemciyi throttling yapmadan sürekli en yüksek turbo modda çalıştırabilen tek cihaz, kasası metal ama tamamı değil, ekranın arkasındaki üst kapak ve klavye ile touchpad'in olduğu elimizi koyduğumuz alan tamamen metal iken ekran kenar çerçevesi ve kasanın altı plastik, tabi bu kesinlikle kalitesiz bir görüntü oluşturmuyor. Cihazın duruşu oldukça yakışıklı :) 320 Nit ile çok parlak bir IPS ekrana sahip. Tek eksiği klavyede aydınlatma olmaması.

• Kolay gelsin herkese. Konudaki eski fiyatlara bakınca bir üzülmedim değil yaklaşık 1-2 ay öncesiyle bile çok fark var. 3000-3500 tl civarlarında uzun süre götürebilecek bir laptop arıyordum. Konuya denk geldim ancak isteklerimi karşılayacak laptobu bulamadım. Ofis peogramlarını çalıştıracak. Cs lol gibi oyunları oynatabilecek. Günlük işlerimi yapabileceğim bir bilgisayar istiyorum. Dediğim gibi bütçem kısıtlı acaba ne önerirsiniz?

@bloodin hocam sizinde düşüncelerinizi özellikle bekliyorum. Almışken üzmeyecek f/p bir ürün istiyorum. İlginiz için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theonorm -- 30 Mayıs 2020; 22:45:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Eyvallah çok teşekkür ederim. gerçekten çok makbule geçti. İnceleyip Matebook ile arasında bir karar vereceğim. İyi geceler dilerim.
  • merhabalar hocam öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler olcukça faydali bir başlik olmuş.
    s145 kasalari önerir misiniz ? 3700u işlemciyi stabil tutabiliyor mu v155 e göre avantaji/dezavantaji nedir profesyonel olmayan bir kullanici için ? "L" kasalar için basit oyun pcleri diyoruz ama "v" ve "s" arasinda ne gibi amaç farki var tam olarak anlayamadim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyar.oguz -- 31 Mayıs 2020; 0:56:10 >
  • uyar.oguz U kullanıcısına yanıt
    S145, V155 ile aşağı yukarı aynı kasadır, sadece V155'in iş kasası olması dolayısıyla biraz daha dayanıklı olacağını var sayabiliriz fakat S145 de daha ince ve hafif, anakart, soğutma sistemi, ekran gibi özellikler aynı. Kısacası S145'den V155 performansı beklemek gerekir, E595 performansı beklemeyin ve alabiliyorsanız E595 alın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 31 Mayıs 2020; 10:54:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Börcır

İşte 5000 veriyosun ekran kartı da istiyosun :) 5000 TL altı en iyi bu mudur hocam yani? Bir de tek slot 8 GB ram var, dual channel olması çok önemli diye duymuştum ryzen miydi bunlar?

Şunu da gördüm
    https://www.hepsiburada.com/lenovo-ideapad-l340-15irh-intel-core-i5-9300h-8gb-256gb-ssd-gtx1050-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-81lk01abtx-p-HBV00000STQOB

600 lira fark var, 3700u ve 9300h arası çok fark var mıdır? ve gtx 1050 çok önemli değil ama olması iyi tabi. Ekran kalitesi farkı nasıldır sizce?
    Bu arada bir şeyi cevaplamayı unutmuşum, şimdi farkettim, evet E595'de tek slot 8 gb ram var ve APU'ların oyun performansı açısından dual channel olmaları çok önemli. Fakat bence tek slot 8 gb ram olması bir avantaj, sadece bir tane daha 8 gb ram alarak ufak bir yatırımla 16 gb yapabilirsiniz. 4+4 olsaydı 16 yapmak için 2 tane 8 gb ram almak zorunda kalacaktınız :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Theonorm

Kolay gelsin herkese. Konudaki eski fiyatlara bakınca bir üzülmedim değil yaklaşık 1-2 ay öncesiyle bile çok fark var. 3000-3500 tl civarlarında uzun süre götürebilecek bir laptop arıyordum. Konuya denk geldim ancak isteklerimi karşılayacak laptobu bulamadım. Ofis peogramlarını çalıştıracak. Cs lol gibi oyunları oynatabilecek. Günlük işlerimi yapabileceğim bir bilgisayar istiyorum. Dediğim gibi bütçem kısıtlı acaba ne önerirsiniz?

@bloodin hocam sizinde düşüncelerinizi özellikle bekliyorum. Almışken üzmeyecek f/p bir ürün istiyorum. İlginiz için teşekkürler.
    Üzmeyecek ve giriş seviyesi CS:GO ile LoL oynatabilecek cihazların tamamı Ryzen 3500U işlemcili cihazlar çünkü harici ekran kartlarında 3500U'daki Vega 8'i performans olarak geçmek istiyorsanız en düşük MX150 almak isteyeceksiniz ve MX150 ekran kartlı en ucuz cihazlar 5000 seviyesinde geziyor... MX130'a düşerseniz 3500U'daki dahili Vega 8'den düşük performans sergileyebilir. Ayrıca 4000 TL'nın altındaki MX130 cihazların tamamı da 3500U işlemcinin çok gerisinde kalan i3 işlemcili cihazlar. Kısaca sizin cihazınız alttaki linkte, şu andaki piyasada 3500U, 8GB, 256SSD + 1TB HDD konfigürasyonlu V155 için 3750 TL çok iyi fiyat;
    Trendyol.com
    LENOVO V155 81v50010tx03 Ryzen 5 3500u 8gb 1tb+256ssd 15.6" Fhd Fdos Nb | Trendyol
    https://www.trendyol.com/lenovo/v155-81v50010tx03-ryzen-5-3500u-8gb-1tb-256ssd-15-6-fhd-fdos-nb-p-35308340

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 31 Mayıs 2020; 17:14:16 >

Hocam bu ürün ile arasında ne fark vardır acaba? Diğer üründe hiç yorum yok

• v155 için hangi radeon sürümünü kullanıyorsunuz? geçenlerde 20.5.1 sürümü yayınlanmıştı ona yükseltmiştim fakat bilgisayarın kapanma süresi asırı geçikmişti tekrar 20.4.2 sürümüne geçtim düzeldi.Sizce en uygun sürüm hangisi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Theonorm

https://www.hepsiburada.com/lenovo-v155-15api-amd-ryzen-5-3500u-8gb-256gb-ssd-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-81v50010tx-pm-HB00000M77A7

Hocam bu ürün ile arasında ne fark vardır acaba? Diğer üründe hiç yorum yok
    Linki düzelttim masaüstünden, ne yapacaksınız yorumu, cihaz birebir aynısının ekstra 1 tb hdd olan hali, hem de daha ucuza, Trendyoldakini alıp geçin, kaçırmayın :)

• genesisisik G kullanıcısına yanıt
    Selam, V155 değil E595 kullanıyorum fakat AMD'nin web sitesinden aldığım sürücüler, Lenovo'nunkilere göre daha kötü performans veriyor. V155-15API için Lenovo'nun verdiği grafik sürücüleri: https://pcsupport.lenovo.com/tr/tr/products/laptops-and-netbooks/lenovo-v-series-laptops/v155-15api/downloads/driver-list/component?name=G%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BC%20ve%20Video%20Grafikleri

Ayrıca sanırım GNU/Linux altında bu APU'lar Windows 10'a kıyasla daha yüksek başarımla çalışıyor olabilir; oyunlar için soruyorsanız vaktiniz varsa Steam Proton'a bir bakıp o şekilde de test edebilirsiniz. Oyunlarınızı karşılaştırmak için Proton veritabanı: https://www.protondb.com/

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurcansayan

Selam, V155 değil E595 kullanıyorum fakat AMD'nin web sitesinden aldığım sürücüler, Lenovo'nunkilere göre daha kötü performans veriyor. V155-15API için Lenovo'nun verdiği grafik sürücüleri: https://pcsupport.lenovo.com/tr/tr/products/laptops-and-netbooks/lenovo-v-series-laptops/v155-15api/downloads/driver-list/component?name=G%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BC%20ve%20Video%20Grafikleri

Ayrıca sanırım GNU/Linux altında bu APU'lar Windows 10'a kıyasla daha yüksek başarımla çalışıyor olabilir; oyunlar için soruyorsanız vaktiniz varsa Steam Proton'a bir bakıp o şekilde de test edebilirsiniz. Oyunlarınızı karşılaştırmak için Proton veritabanı: https://www.protondb.com/
    Kesinlikle, işte bu yüzden AMD sürücü sitesinde "varsa dizüstü üreticinizin verdiği sürücüleri kullanın" diye uyarı veriyor. Üreticiler AMD'nin verdiği sürücüleri birebir alıp kendi sitesinde yayınlamıyor. Önce kendi cihazlarının BIOS'u ve soğutma sistemi ile tam uyumlu hale getirip o şekilde indirmeye sunuyor. Bu yüzden neredeyse her zaman üreticinin kendi yayınladığı sürücü daha eski olsa da daha iyi performans veriyor. Bu konuyu tecrübe ile sabitlediğin için teşekkürler @ugurcansayan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 2 Haziran 2020; 11:32:11 >

ilk başta lenovonun sitesindeki sürücüyü kullanıyordum fakat videolarda yeşil ışık sorunu olmuştu bu sürümde hatta bu forumda da konuşmuştuk.Andrenalin sürümüne geçince bu yeşil ışık sorunu çözüldü.
  • Arkadaşlar 12 GB ramli modeli 3850 ye alınır mı ? Birkaç gündür arastiriyorum 3500u çok iyi 3700u dan bile iyi çıkıyor testler de fakat şu kur yüzünden düşünceli yım aldiktan sonra 200-300 TL fiyatı düşerse üzer. :)

• @bloodin iyi günler ; bende araya bir soru sıkıştırıyım :)
    3 gündür bak bak artık beynim sulandı. Ben football manager hastası biriyim benim uzun süre bu oyunda idare etsin aradada düşük ayarlarda pes oynuyum 50_60 FPS civarı diye 4000 TL ye kadar notebook bakıyorum.mx230 ekran kartlı 3200u işlemcili bir laptopa işlemcisi yüzünden emin olamadım zaten düşünürken stoğu bitti mediamarkta aşağıdaki ürünü gördüm. Sizin fikriniz öneriniz nedir. Eğer 8 GB ram tek slottaysa ssd kapasitesi ile alınabilir güzel bir cihazmidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alexsis83 -- 2 Haziran 2020; 16:56:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Cleaverix kullanıcısına yanıt
    Acilse alın geçin, fiyat düşse de arkanıza bakmayın, acil değilse 4000U serisini bekleyin, 4300U dahi 3500U'dan yüksek işlemci performansına sahip, ayrıca 3500U, 3700U karşılaştırmasını farklı kasalar üzerinden yapmak doğru değil, örneğin E595 üzerinde 3700U, 3500U'ya göre işlemci olarak %10, ekran kartı olarak neredeyse %25 oranında daha güçlü çalışıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 2 Haziran 2020; 19:58:54 >
  • alexsis83 kullanıcısına yanıt
    MX230 zaten yer yer Vega 8'den kötü bir performans sergiliyor, 3500U ise 3200U'dan kat be kat daha iyi bir işlemci yani diğer cihazın iyi ki stoğu bitmiş de alamamışsınız 4000U serisini beklemeyecekseniz alınabilir, S145'de de aynı V155 gibi 4 gb lehimli + 4 gb slotta ram var yani çift kanal evet ama en fazla o 4'ü çıkarıp 8 takarak toplam ram'i 12 yapabilirsin. Bence bu fiyatta E595 almak her yönden çok daha mantıklı;

akakce.com
    Lenovo Thinkpad E595 20NF001PTX Ryzen 5 3500U 8 GB 256 GB SSD Radeon Vega 8 15.6" Full HD Notebook Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/laptop-notebook/en-ucuz-lenovo-thinkpad-e595-20nf001ptx-ryzen-5-3500u-8-gb-256-gb-ssd-radeon-vega-8-15-6-full-hd-notebook-fiyati,550464296.html

Evet 256 SSD ve evet 8 GB ram tek kanal, tam oyun performansı için bir tane daha 8 gb ram almak gerek. Fakat, kasa metal, klavyesi, touchpad'i, kasanın üzerindeki her şeyi daha kaliteli, en önemlisi ekran S145'de TN panel ve 220 nit parlaklıkta iken E595'te IPS panel ve 320 nit. Soğutma sistemi çift bakır boru ve daha büyük fan ile kesinlikle daha kaliteli, bataryası daha uzun gidiyor. Tek kanalda 8 gb ram var ama çift slot, lehimli ram yok, bu sayede 16+16=32 gb ram'e kadar destekliyor. Soğutma sistemi sayesinde hem işlemci hem ekran kartı performansı olarak V155 ya da S145 gibi daha zayıf kasalara göre daha üstün performans veriyor. Yani bunun tek kanal ram ile oyun performansı bile çift kanal ramli S145'e yakın olacak, bir süre sonra 8 gb ram alıp çift kanal yaptığınızda S145'i geçecek. Wifi modülü çok daha güçlü, kart okuyucusu çok daha hızlı... Kesinlikle çok daha uzun ömürlü olacaktır.

• 
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.