Şimdi Ara

Lenovo Y50 Destek (Sorular,Sorunlar ve Çözümleri) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
541
Cevap
21
Favori
39.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bedava olmadığı sürece lenovodan uzak durun.
  • merhaba arkadaslar bi sorum olacak iyi bir bilgisayar kullanıcısı değilim bunu biliniz sadece kullandığım programları kullanmak için kullanırım lenovo y 70 70 touch bilgisayarım da sağ tık sorunu yaşıyorum sağ tıklayınca sola açılıyor ve bununla birlikte masaüstündeki imgelerin kenarlarında boş kutucuklar var bu sorun yaratırmı bilmiyorum ama ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olacak arkadaşlara duyrulur . telefonun 5326607386 telefondan ulaşabileceğim arkadaşlar varsa dahada sevinirim iyi günler
  • yani sağ yık sorununu sol kol yapınca değişiyor ama masaüstündeki simgelere tıklayınca kenarda kutucuk ve işaretlenme oluyo yani seçiyor simgeyi bu sistem hatasımıdır ilerde sorun yaratır mı veya çözümü var mı teşekkürler iyi günler
  • tureture T kullanıcısına yanıt
    Hayır sistem hatası değildir. İşletim sistemini win10 olarak varsayıyorum. Klasör/Görünüm sekmesinde "Öğe onay kutuları" seçenegindeki kutucuğu deaktif etmen gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar merhaba, ben de bu pc yi yeni aldım ancak şöyle bir sorunum var laptop şarja takılıyken sorunsuz çalışıyor ama fiş çekildiğinde ya hepten kapanıyor ya da çalışıyor ama ekran kararıyor yeniden başlatmak gerekiyor sizce neden olabilir bilgisi olan paylaşırsa sevinirim
  • 860m ekran kartlı olan modeli aldım. Sık sık kasmalar donmalar oluyor bilgisayarda. Sebebi hard diski mi sizce? Yoksa donanımsal bir arıza mı vardır? Yani ssd alıp klon yaparak hard diskin yerine yerleştirsem bütün sıkıntılarım hallolur mu? Şöyle bir bilgisayara 5400rpm koymak nedir ya rezalet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forbeauty -- 16 Ocak 2016; 7:27:32 >
  • Merhabalar bende de cihazın 960m'li versiyonu var fakat arada ekranda yatay çizgiler oluşup kayboluyor, recovery yapsamda, win8.1'e düşürsem de, driverları yenilesem de düzeltemedim sanırım garantiye vereceğim ama yazdıklarınızdan dolayı baya vermekte tedirgin oldum.. Herhangi bi öneriniz var mı?
  • forbeauty F kullanıcısına yanıt
    4-5 üstte bu konuda ki msjım var. Okumanı tavsiye ederim.

Kesinlikle tek sorun harddisk

SSD aldım 2 ay olacak. ne donma ne kasma var

akıyor cihaz 3-4 snye arası acılıp max 6-7 sn kapanıyor .

o eskiden Chrome yi bile basınca 10 snyede acardı 4 bin tl lik alet simdi tek tık salisede hallediyor.

ne yazık ki 1 kere yatırım yapmanız gerekecek iyisini alın evo Samsung 512 öneririm (kullandıgım )
  • quote:

Orijinalden alıntı: BerkayWw

4-5 üstte bu konuda ki msjım var. Okumanı tavsiye ederim.

Kesinlikle tek sorun harddisk

SSD aldım 2 ay olacak. ne donma ne kasma var

akıyor cihaz 3-4 snye arası acılıp max 6-7 sn kapanıyor .

o eskiden Chrome yi bile basınca 10 snyede acardı 4 bin tl lik alet simdi tek tık salisede hallediyor.

ne yazık ki 1 kere yatırım yapmanız gerekecek iyisini alın evo Samsung 512 öneririm (kullandıgım )

Benim yaşadığım bi problem var bu bilgisayarla. Genelde oyuna girdiğimde mause donması yaşıyorum. İmleç takıla takıla ilerliyor hareket ettirdiğimde. Sık sık oluyor bir de bu. Sebebi hard disk mi bunun da sence? Maddi olarak kendimi ayarlayamadım henüz ama alıcam ssd. Bu problemin düzelmesini ümit ediyorum.
  • Eğer oyunda FPS düşüşü yaşıyorsanız şunları yapmanızda fayda var ;

-Ekran kartı güncelliğini kontrol edin.
    -Sorun size hissettirmeden ısınma kaynaklı olabilir, bilgisayarı servisine götürüp temizlettirin aksi takdirde kendiniz açtığınızda garantisinin gideceğini unutmayın.Eğer garanti bitmişse kendinizde yapabilirsiniz konuda belirtilmiş ve o kadarda zor değil.
    -NVIDIA panelinden ekran ayarlarınızı Performans seçeneğine getirin.
    -Eğer bunlarla ilgili bi sıkıntınız yok ise sorun güncel olmayan bazı driverlar ile alakalıdır.(Benim sorunum bundan kaynaklıydı.)Driver Booster 3 diye bir progamı indirip hepsini tek tek bulup güncelledim ve bilgisayar ilk aldığım gün ki kadar tekrar hızlı.Herhangi bir fps sorunuyla karşılaşmadım.
  • Yeni Bios güncellemesi neyi kapsıyor? Güncellemeden sonra açılış hızına vb etkisi var mı?

Ayrıca klavye ışıklandırmasında bütün tuşların görünümü aynı mı? veyahut klavye ışıklandırması ile ilgili bir sorununuz var mı? Bende bazı tuşların ışığı tam kırımız iken, bazılarında loş bir ışık var.
  • selamlar. esed yükledim netten bi de key çaktım. kasmaya başladı power a basılı tutup tekrar açtım önce acıldı sıfre gırdım sıyah ekran da kaldı. resetledım sıfre gırdım tmm dedıgım zaman. hoş geldiniz diye noktalar donup duruyor.
    yaşayan var mı boyle problem.
  • forbeauty F kullanıcısına yanıt
    Dostum haklısın tamamen maddi bir seçim. zaten o Kadar para veriyoruz üstüne biraz daha vermek istemiyoruz. Ama ne yazık ki tüm kullanıcı şikayetlerinin tek çözümü bu.
    En kısa sürede gerekli maddi imkan ile yapabilmen nasip olsun.
    Evet bu anlattığın sorun da tamamen harddisk le ilgili
    Söyle düşün laptopta herşey koşuyor ama arkada kalan tek sey harddisk o da seni düşürüp donduruyor.
    üzerinden daha da Zaman gecti her actıgımda aynı stabilite devam etmektedir. Model olarakta evo 3d oneririm
  • by_siverekli B kullanıcısına yanıt
    selamlar,
    bios konusunu bilmiyorum güncellemedim henüz.
    Klavye konusunda klavye 2 kademeli
    1. kademede bazı tuşlarda 5-6 yı geçmez gözle cok zor gorulen ısık azalması var. ama sen demeden gözüme bile carpmamıştı.
    2. kademede kullanırsanda bu sefer tamamen hepsi aydınlık olduğu için bir fark göremedim.
    büyük bir sorun değil gibi . ya da kişisel değişebilir.
  • quote:

selamlar,
    bios konusunu bilmiyorum güncellemedim henüz.
    Klavye konusunda klavye 2 kademeli
    1. kademede bazı tuşlarda 5-6 yı geçmez gözle cok zor gorulen ısık azalması var. ama sen demeden gözüme bile carpmamıştı.
    2. kademede kullanırsanda bu sefer tamamen hepsi aydınlık olduğu için bir fark göremedim.
    büyük bir sorun değil gibi . ya da kişisel değişebilir.

Aleyküm Selam, bende biosu güncellemedim. Açıkçası orjinal hdd yi hiç kullanmadım, ilk günden beri ssd ile kullanıyorum; açma düğmesine basıp masaüstünün gelmesi windows 7 de 12-18 sn gibi birşey, biosu bu yüzden sordum. Acaba açılışa bir katkısı olur mu diye... Laptobu kullanan arkadaşların açılış hızları nasıl acaba?

Klavye ise evet dedğin gibi 2 kademeli, bende "n,m,ö,ç, j,k,l,ş,i" tuşlarının olduğu sağ tarafın ışığı biraz loş kalıyor. Öte yandan sol tarfata ki "a,s,d,f, q,w,e,r,t" tuşları ise çok canlı bir şeklide yanıyor. Laptobu ilk aldığımda resimlerini çekmiştim, resimleri kontrol ettim acaba sonradan mı oldu diye. Ama ilk aldığımda zamanda böyleymiş, ben şimdi farkına vardım :) Dediğin gibi büyük bir problem değil de, sıfır üründe [hele de bu kadar para vermişken] böyle bir durumun olması biraz can sıkıcı :) Rica etsem, müsait vakitte klavyenin fotoğraflarını paylaşabilir misin?

Edit: Bir önceki mesajında laptobun 3-4 sn açıldığını yazmışsın, merak ettim hangi işletim sistemini kullanıyorsun :) samsung 850 evo, windows 7 de format sonrası [hiçbir program yüklenmeden] açma düğmesine basıp masaüstünün gelmesi a 7-8 sn sürüyor. Ek bir ayar mı yaptın? veyahut ekstra ne yapılabilir anlatabilir misin?

iyi akşamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_siverekli -- 15 Şubat 2016; 20:50:15 >

• Merhaba arkadaşlar, bilgisayarımda durduk yere bir sorun meydana geldi.Hiçbir FPS sorunum yokken birden bire bir sorunla karşılaştım.Oyunun genelinde FPS yi bilgisayarın tam kapasitesine göre alıyorum fakat 5 saniyeliğine falan FPS'nin 50 ye kadar düştüğünü görüyorum ve bu can sıkıcı derecede tekrarlanıyor.Ve bu oyuna özelde değil her FPS oyununda yaşıyorum.Isınmadan olsa onun nasıl olduğunu biliyorum bi 15 saniye düşüş yaşadıktan sonra 5 dakika falan normal performans alınıyor.Fakat bu farklı bişey sistemsel olabileceğini düşünüyorum ve yardımlarınızı bekliyorum.
  • by_siverekli B kullanıcısına yanıt
    selamlar,

hdd yi alalı 2 ay olmustur sanırım evet gayet memnunum herkese tavisye etmeye calısıyorum hatta

videosunu cektim 3.5 Saniye gibi bir surede masa ustu karsıma cıkıyor actıgımda eklemeye calısacagım simdi işteyim.

ama ssd dolu değil yani sadece dota 1 Office ve avira yüklü o Kadar diyebilirim. cok kullanmıyorum sadece dota 1 hastasıyım :)

ek ayarları ilk işletim sistemi win 7 de yapmıstım bi arkadas anlatmıstı acıkcası hiç işime yaramadı ( konusu forumdaydı )

sonra win10 yukledim 3.5 snye win 10 da ilk ayarlarıyla geliyor
  • quote:

selamlar,

hdd yi alalı 2 ay olmustur sanırım evet gayet memnunum herkese tavisye etmeye calısıyorum hatta

videosunu cektim 3.5 Saniye gibi bir surede masa ustu karsıma cıkıyor actıgımda eklemeye calısacagım simdi işteyim.

ama ssd dolu değil yani sadece dota 1 Office ve avira yüklü o Kadar diyebilirim. cok kullanmıyorum sadece dota 1 hastasıyım :)

ek ayarları ilk işletim sistemi win 7 de yapmıstım bi arkadas anlatmıstı acıkcası hiç işime yaramadı ( konusu forumdaydı )

sonra win10 yukledim 3.5 snye win 10 da ilk ayarlarıyla geliyor

Şu tevafuka bak :) benim ssd 2 ay daha dolmamıştır ve bende avira kullanıyorum :))) anladığım kadarıyla win 10 dan kaynaklı bir açılış süresi var. Win 7 den hiç ayrılmaya niyetim yokta, şu hız işi baya kafama takıldı ;) cevaplar için teşekkürler

• Win10'a foratladım cihazı. Driverları , her şeyi kurdum ancak win 8.1'deki gibi lenovo settings gelmedi. Windows Store'dan indirdim kurdum ancak o da Win (.1'deki kadar detaylı bir program değil. Nasıl çözebilirim ?
  • Maalesef win 10 da 8 deki lenovo settings yok, mağazadikyle yetinmek gerekiyor.
    Daha önce eski lenovo settings kurulum dosyasını paylaştım, kendimde kurup kullanıyordum, ama
    mavi ekrana neden oluyor. O nedenle kullanmıyorum artık. İstersen Açtığım konulardan bakıp kurabilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.