Şimdi Ara

Lenovo Y50 Kullanıcılar Klubü (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.436
Cevap
40
Favori
89.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Unutmuşum, nötr-toprak arası sıfır çıkıyorsa bu toprak hattınızın olduğu anlamına gelmeyebilir. Zira pek çok dairede topraklama yerine toprağı da nötr'e bağlıyorlar. Sıfırlama dedikleri bu işlemde toprak=nötr oluyor. Bunu da ölçü aletinin sesli kısa devre kontrolü modunda kontrol edebilirsiniz. Ses duyarsanız sıfırlanmış demektir. Yani toprak hattı diye yutturulan aslında nötr hattıdır.
  • Eğer çok çok acil değilse biraz daha sabırlı olun arkadaşlar. Henüz yeni yeni geliyor bu cihaz ve tekel durumunda olduğu için yüksek fiyattan satıyorlar.

2-3 hafta içerisinde dolarda ciddi bir yükselme olmazsa bu cihazı 2600 seviyesinde alabileceğiz diye umuyorum.

Bir de elimle görüp incelesem çok çok daha iyi olacak ve almaya karar vereceğim ama cihaz hiçbir yerde yok.

İzmir'de olup bu bilgisayara sahip kimseler var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shario -- 17 Eylül 2014; 22:11:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GuiWan

Hocam ölçü aletiniz varsa toprak hattınızı ölçebilirsiniz. Önce kontrol kalemi ile faz hattını bulun. Sonra ölçü aletini AC voltaj ölçme konumuna getirin ve nötr ile toprak arasına proplarını değdirin. En ideali 0 volttur. 5-6 volta kadar kabul edilebilir. Daha yüksekse toprak hattınızda sıkıntı var demektir. Fazdan da kontrolünü sağlamak isterseniz önce faz-nötr arasısındaki şehir voltajınızı ölçün. 230Volt civarı olmalıdır. Gerçi bulunduğunuz şehre göre değişir, mesela Hakkari'de voltajlar çok düşüktür. Sonra faz-toprak arasını ölçün. Faz-nötr ile faz-toprak arasındaki farka bakın. Nötr-toprak değerine eşdeğer olmalıdır.

Teşekkürler malesef yok pazar günü üniye gidiyorum pcsizde kaldık para iadesi oldugunda yine y50 alıcam oda bayrama kaldı gibi gözüküyor

• quote:

Orijinalden alıntı: GuiWan

2600'e düşmedikçe almak yok direnişe devam :)

Aynen 2600'e düşmesini bekliyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: shario

Eğer çok çok acil değilse biraz daha sabırlı olun arkadaşlar. Henüz yeni yeni geliyor bu cihaz ve tekel durumunda olduğu için yüksek fiyattan satıyorlar.

2-3 hafta içerisinde dolarda ciddi bir yükselme olmazsa bu cihazı 2600 seviyesinde alabileceğiz diye umuyorum.

Bir de elimle görüp incelesem çok çok daha iyi olacak ve almaya karar vereceğim ama cihaz hiçbir yerde yok.

İzmir'de olup bu bilgisayara sahip kimseler var mı ?

Var kardeşim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Beklemeye devam arkadaş lar

• quote:

Orijinalden alıntı: memoli31200

Beklemeye devam arkadaş lar

Bekliyoruz da hocam Bayramdan önce almam lazım benim bu cihazı , İnşallah düşer o zamana kadar fiyatı. Üniye bu sene bilgisayarsız gidiyorum ya hayırlısı bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakimichi-kun

quote:

Bekliyoruz da hocam Bayramdan önce almam lazım benim bu cihazı , İnşallah düşer o zamana kadar fiyatı. Üniye bu sene bilgisayarsız gidiyorum ya hayırlısı bakalım

Kardeşim zamanında söyledim burda kimse bakmadı valla

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hakimichi-kun

quote:

Kardeşim zamanında söyledim burda kimse bakmadı valla

O zaman kartımı iptal ettirmiştim, ben göz göre göre kaçırdım 2615'i

• senin dışında kimse almadı ki kardeşim o gün herkese yazdım

• Eveet arkadaşlar yine ben ve yine y50 de kronik bir sorun;

Cihaz sensör sıcaklığı 40C altındayken fan minimum hızda dönüyor ve büyük fan her saniye cızırtılı bir tık atıyor, bugün hava soğuktu ondan sıcaklıklar bu kadar düştü normalde 45C civarı geziyordu.

Bende merak ettim sorun globalmi diye ve buyrunuz;

http://forums.lenovo.com/t5/IdeaPad-Y-U-V-Z-and-P-series/Y50-Big-fan-pulsating-and-clicking/td-p/1648380

bi önerisi olan?

Can arkadaşın dediği seste buymuş az önce farkettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LambdaCore -- 18 Eylül 2014; 2:53:41 >

• LambdaCore L kullanıcısına yanıt
    aaaa hocam demekk şirkette kontrol ederken ses gelimiyordu o yüzdendi demekki ben bunu hiç düşünmemiştim. Yani sorun lanet olası harddiskte değilmiymiş? Kafam çok karıştı şimdi.
    Siz ne yapmayı düşünüyorsunuz bu durumda?
  • Fiyat ucmus yine nasil bir ticari ahlak var bunlarda anlamiyorum 3400 bgn dun 2800du

• quote:

Orijinalden alıntı: LambdaCore

Eveet arkadaşlar yine ben ve yine y50 de kronik bir sorun;

Cihaz sensör sıcaklığı 40C altındayken fan minimum hızda dönüyor ve büyük fan her saniye cızırtılı bir tık atıyor, bugün hava soğuktu ondan sıcaklıklar bu kadar düştü normalde 45C civarı geziyordu.

Bende merak ettim sorun globalmi diye ve buyrunuz;

http://forums.lenovo.com/t5/IdeaPad-Y-U-V-Z-and-P-series/Y50-Big-fan-pulsating-and-clicking/td-p/1648380

bi önerisi olan?

Can arkadaşın dediği seste buymuş az önce farkettim

o ses harddiskten değilmiymiş yani işe bak sen Hepsindemi böle acaba bugün iade için yurtiçi kargoya verdim cihazı param bi gelsinde napıcaz bakalım.

• Dolar bazlı artış sanırım,bakalım bizim arkadaş çinden getirebilecekmi yoksa bende TR pazarına hazırlanacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kımyasal -- 18 Eylül 2014; 13:51:09 >
  • Hocam ses fandan dedinizde biri adını hatırlamıyorum cihazın harddiskini değiştirmiş ssd takmış sesin kesildiğini söyledi bu nasıl oluyor o zaman?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nohutlu Pilav -- 18 Eylül 2014; 15:00:04 >
  • Arkadaşlar iki farklı ses sorunu var;

1- Hard disk arada powersave alıyor sonra pc 1-2 saniyeliğine donuyor ardından disk dönme sesi geliyor ve pc kendine geliyor.

2-Sıcaklıklar düşükken fan en düşük rpm ye sahip ve sonuc olarak saniye başı tıklama sesi geliyor

Ben senin dedigini yanlış anlamışım, aynı ses sorunundan bahsediyoruz sanmıştım ondan yanlış bilgilendirdim kusura bakma ;(

Düzeltilmesi için sadece BIOS tan yapılacak düşük sıcaklıklarda rpm nin dipte olmamasını sağlayacak bir update, update bekleyeceğiz zaten herkeste olduğu için kısa sürede çıkarırlar diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LambdaCore

Arkadaşlar iki farklı ses sorunu var;

1- Hard disk arada powersave alıyor sonra pc 1-2 saniyeliğine donuyor ardından disk dönme sesi geliyor ve pc kendine geliyor.

2-Sıcaklıklar düşükken fan en düşük rpm ye sahip ve sonuc olarak saniye başı tıklama sesi geliyor

Ben senin dedigini yanlış anlamışım, aynı ses sorunundan bahsediyoruz sanmıştım ondan yanlış bilgilendirdim kusura bakma ;(

Düzeltilmesi için sadece BIOS tan yapılacak düşük sıcaklıklarda rpm nin dipte olmamasını sağlayacak bir update, update bekleyeceğiz zaten herkeste olduğu için kısa sürede çıkarırlar diye düşünüyorum.

Tamam hocam şimdi oldu o zaman sorunlarımız farklıydı. Ben geri verdim biliyorsununz şuan yok benim pc sizin fandaki sorun inşallah kısa sürede düzelir. Ben beklemedeyim yeni ürünler gelirse fyatlarda belki değişiklik olur pc depoda 3300 e çıktı adamlar ne yapıyor anlayabilmiş değilim

• Pc deponun elinde 1 veya 2 tane kalmistir. Yalandan o fiyata koyuyolar baska yerde stok kalmadigi icin. Pcdepo gunluk kura gore degil kafalarine gore duzenliyolar fiyatlari. Sepete ekle derken bile arada gecen surede fiyat artiyor dikkatli olun

• Bugün Mediamarkt ve Vatan'a sordum. Her ikisi de en iyi ihtimalle 1 ay sonra gelebileceğini, belki de hiç gelmeyeceğini söylediler. Bilginiz olsun.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.