Şimdi Ara

Lenovo Z500 BIOS SSD'yi görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Mevcut harddiskim bozulduğu için sorunu yeni bir ssd alarak çözmek istedim. Ancak yeni aldığım SSD'yi (samsung evo 860 250 GB) harddiskimin yerine monte ettiğim zaman BIOS'tan SSD'yi görmediğini farkettim. Belki windows kurulumu sırasında görür diye önceden hazırladığım USB ile Windows 10 kurulumuna geçtim ama yine görmedi. Mevcut HDD'mi kullanamıyorum. SSD'yi takarken defalarca kontrol ettim, yerine iyice oturduğundan eminim. Nerede yanlış yapmış olabilirim, ne yapmam gerekiyor? Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende de Z500 var ama SSD işine hiç girmedim. Bir ara CD sürücü yerine uygun yuva alıp SSD takanlar çoktu Z500'e. CD sürücünün yerine geçici olarak takıp deneyebilirsiniz. Belki orjinal HDD'nin takıldığı sata portu arızalıdır. Söktüğünüz HDD yi başka bir yerde deneme şansınız oldu mu ?
  • Bahsettiğiniz gibi cd sürücüsüne takmak için gerekli olan aparatı da aldım ancak o henüz elime ulaşmadı. Gelince o şekilde de deneyeceğim. Mevcut harddiski başka bi bilgisayarda denemedim. Düne kadar harddiskim de çalışıyordu ama uzun süredir cihaz donuyor, saatlerce gelmiyor sonra bilgisayar disk taraması yapıyordu.

• Muhtemelen harddisk bozulmuştur ama SSD'yi neden görmüyor fikrim yok. bir ara bios güncellemesi çıkmıştı. Bios sürümünüzü lenovonun sitesinden kontrol edin son sürüm değilse bios güncellemekte fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scan -- 21 Nisan 2020; 21:26:3 >
  • O ihtimali ben de düşündüm ancak windows'a erişimim yokken bios güncellemesini nasıl yapabilirim onu bilemedim.

• O zaman dediğiniz gibi aldığınız SSD aparatını beklemekten başka çare yok. Kolay gelsin
  • İlgilendiğiniz için teşekkür ederim, kolay gelsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lenovo Z560 Bios Pili Nerede
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.