Şimdi Ara

Lenovo Z510 FN tuş sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
2
Favori
16.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Lenovo Z510 laptopu freedos aldım format attım win8.1pro ama F1-...-F12 tuşları FN tuşuna basınca çalışıyor ekran ışığı kısıp arttırma, ses kısıp arttırma falansa FN tuşuna basmadan çalışıyor. Buda haliyle oyunlarda problem yaratıyor çözümü nedir acaba?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Lenovo Z510 FN Tuşu Kapatma

Lenovo Z510 dizüstü bilgisayarında, FN tuşunun bazı kullanıcılar için sorunlara neden olduğu bilinmektedir. Bu tuş, varsayılan olarak işlev tuşlarını etkinleştirmektedir ve bu da diğer tuşların istendiği şekilde çalışmamasına yol açabilir.

FN tuşunu kapatmak için şu adımları izleyebilirsin:

• BIOS aracılığıyla kapatma: Bilgisayarı yeniden başlat ve BIOS menüsüne gir (genellikle F2 veya Del tuşuna basarak). "Configuration" sekmesine git ve "Function Key Behavior" seçeneğini bul. Burada, "Hotkey" veya "Function Key" olarak ayarlanmışsa "Disabled" olarak değiştir.
    • Lenovo Vantage uygulaması aracılığıyla kapatma: Lenovo Vantage uygulamasını aç ve "Input & Accessories" sekmesine git. "Function Key" seçeneğini bul ve "Hotkey" veya "Function Key" yerine "Disabled" olarak değiştir.
    • Üçüncü taraf yazılım kullanma: AutoHotkey gibi üçüncü taraf yazılımları da FN tuşunu kapatmak için kullanabilirsin. Bu yazılımları kullanmak için teknik bilgi gerekebilir.

FN tuşunu kapattıktan sonra, bilgisayarını yeniden başlat. Artık işlev tuşları normal şekilde çalışmalı ve FN tuşuna basmana gerek kalmamalıdır.

Eğer yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra hala FN tuşu ile ilgili sorun yaşıyorsan, Lenovo teknik desteğiyle iletişime geçmeni öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • SelcukOZKAYA S kullanıcısına yanıt
    Biosta seçeneği vardır fn hotkey gibi bir seçenek olmalı disable yapın genelde advanced bölümündedir.
  • Bu sorun degil ki :) bütün lenovo laptoplarda vardır bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MissMacHoOo

Bu sorun degil ki :) bütün lenovo laptoplarda vardır bu.

insanları yanlış bilgilendirme öyle bir şey yok.
    Cengaver'in dediği gibi biosta fn ayarı var orayı biraz oyna deneme yanılma yoluyla düzeltirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: aceloq

quote:

Cengaver'in dediği gibi biosta fn ayarı var orayı biraz oyna deneme yanılma yoluyla düzeltirsin

lenovo laptopları ilk aldıgında böyle bişey var zaten ben mediamarkette çalıştım bana mı anlatıyorsun :) tabi ki çözümü var ama bütün laptoplar ilk alındıgı zaman böyle geliyor.
  • BIOS'a girin, FN Hotkey gibi bir girdiyi değiştirdiğinizde sorun düzelmiş olacak.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aceloq

quote:

lenovo laptopları ilk aldıgında böyle bişey var zaten ben mediamarkette çalıştım bana mı anlatıyorsun :) tabi ki çözümü var ama bütün laptoplar ilk alındıgı zaman böyle geliyor.

Şöyle diyim eski lenovo modellerinde vardı böyle bir sorun çokta eski değil Z580 ' de var fn'siz f1 f2 çalışmıyor z500'dede var ama bios güncellemesi geldi ve güncelleyince o sorunda kalktı ortadan kullanıcılardan cok sikayet geldiği için artık f1 f2 direk çalışıyor fn + f1 e basarsan uyku moduna geçiyor gibi özellikler oluyo. Bendede lenovo v580c var böyle bir sorun yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DELL G3 ısınma sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Lenovo Z500 Touchpad Soyuldu!
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar bu FN hotkey tuşu yok bios ta acaba güncellemekmi gerekiyor.
  • Configration Menüsünde en altta Hotkey mode mevcut...
  • Tamamdır arkadaşlar oldu çok sağolun :)
  • Selçuk tam olarak anlatırmısın bende de z510 var ama bios yükleyemedim..
  • 0set0nur 0 kullanıcısına yanıt
    BIOS vs. bir şeyler yüklemenize gerek yok. Cihazın güç kaynağı girişinin yanındaki küçük düğmeye basarak açıyorsunuz, açılan menüden BIOS'a giriyorsunuz. Burada da Cınfiguration menüsü demiş yukarıdaki arkadaş, oraya girip Hotkey Mode değerini değiştirin.
  • Dediğiniz gibi yaptım biosta enable dı disable yaptım fakat yine aynı z500 modelim ben sorunu neden çözemiyorum bütün her yere baktım yok mu bunu hal çaresi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.