Şimdi Ara

Lens Kullananlar bakabilir mi??

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dün göz bozukluğu için doktora gidi lens kullanmak istediğimi söyledim. gözüm 1.25 miyop olmasına rağmen lens göze daha yakın olduğu için 1.00 13.8 çapında air optix day & night aqua yazdı. gözlükçüye gittim bana aynı marka ve derece ama çapı 14.2 olan bir lens verdi. şimdi lensi takmaya çalışıyorum ama lens neredeyse gözüm kadar olduğu ve refleks olarak sürekli göz kırptığım için takamıyorum. bunun lens çapıyla alakası var mıdır? lens çapının farklı olmasının bir zararı var mıdır?

• Ben aynı marka aynı model lensi 8 yıldır kullanıyorum,gayet rahat.ama benim kullandığım lensin çapı 13.8.optikçi belki elindekini satma düşüncesiyle verdi bu çapta lensi.yoksa doktorun 13.8 çap yazdığı reçeteye 14.2 çaplı lens vermenin başka izahı yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: defrecmantasyon

Ben aynı marka aynı model lensi 8 yıldır kullanıyorum,gayet rahat.ama benim kullandığım lensin çapı 13.8.optikçi belki elindekini satma düşüncesiyle verdi bu çapta lensi.yoksa doktorun 13.8 çap yazdığı reçeteye 14.2 çaplı lens vermenin başka izahı yok.

peki bunun bir zararı olur mu kullanım açısından. ve doktorun 1.25 yerine 1.00 derece lens yazması normal mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Victor Sullivan

İnsanların karnında falan tiki olur benimse ne yazıkki gözümde tikim var. Ama bi cesaretle bende dün 6sene gözlükten sonra yeni lens aldım. Şimdi size iki günde geldiğim noktayı yazıyorum:

23.00-00.30 takmaya çalışıldı lensle cebelleşildi takılamadı.
    Ertesi gün:
    10.00-10.30 takmaya çalışıldı lensle cebelleşildi takılamadı.
    17.00-18.00 takmaya çalışıldı lensle cebelleşildi takılamadı.

Ama son 1 saattir falan göz reflekslerimi yenmek için parmağımı gözüme sokup duruyorum . İlk başlar değdiremezdim bile şimdi parmağımı gözümün üstünde 7-8 saniye tutabiliyorum. Bakalım bu gece bi daha deniyicem olucak inşallah olucak .

aman dikkat lens takacağım derken gözü çıkarmayın :D
    ben de bayağı uğraştım takamadım. bugünlük paydos verdim. dün aldığım zaman orda takmışlardı. gece çıkarmaya çalışırken 1.30 saat geçti

• Evet lens numarası gözlüğe göre düşük olur zaten.

Tam oturmaz gözüne. Kenarları direk renk halkasının dışına taşar ve sırıtır.
  • Victor Sullivan V kullanıcısına yanıt
    Sol elinin baş ve orta parmağınla lensi takacağın gözünün kapaklarını aç,sağ elinle lensi gözüne tak 4-5 saniye bekle ki göze yapışsın lens.ben yumuşak şeffaf lens kullaniyorum,takarkende çıkartırkende sıkıntı çekmiyorum

• yandexleyandexle Y kullanıcısına yanıt
    Olmazda,rahatsız etmiyorsa sıkıntı olmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yandexleyandexle Y kullanıcısına yanıt
    Lens numaraları, herzaman gözlük numaralarından düşüktür.

• quote:

Orijinalden alıntı: defrecmantasyon

Sol elinin baş ve orta parmağınla lensi takacağın gözünün kapaklarını aç,sağ elinle lensi gözüne tak 4-5 saniye bekle ki göze yapışsın lens.ben yumuşak şeffaf lens kullaniyorum,takarkende çıkartırkende sıkıntı çekmiyorum

yorumun için teşekkürler. bayağı video izledim hepsi de senin anlattığın gibiydi ama refleks olarak sürekli gözü kırpma gibi bir sorunum var. bunun üstüne gözüm de hafiften küçük olduğu için lens göze tam girip yapışmıyor. denemeye devam edeceğim olana kadar :)
  • İlk haftalar lens goze batar, kaşındırır. Yalniz 13.8 çaplı lens var mi bilmiyorum 14,14.20 ve 14.50 var bildigim kadariyla.
    Zamanla alisirsin sorun etme. Lensin çapı buyuk olmasi pek sorun cikarir mi bilmiyorum ama kucuk olmasi sorun cikariyor Oasys'lerden çok cektim bu yuzden :d

• 5 yıldır lens takmam sebebiyle göz reflekslerim yok oldu bırakın kendi parmağını dışardan yabancı cisim temas etse o kadar his vermiyor artık.
  • Victor Sullivan V kullanıcısına yanıt
    kullandığın lensi abartısız 1 ay gözümden hiç çıkartmamıştım,ama zamanla lens gözüne vakumlanmış gibi yapışır ve gözün oksijen alması zorlaşır.daha sonra göz beslenmek için damarlanmaya başlar.sana tavsiyem hiç olmazsa 2 günde bir lensi çıkar ve solüsyonda beklet (en az 4 saat) solüsyon olarak bausch lomb tavsiye ederim.
  • Hala sıkıntı yaşıyorsan veya gelecekte bu konudan faydalanmak isteyenler için kendi yöntemimi açıklayayım. Öncelikle dediğin göz refleksinden herkesin muzdarip olduğunu düşünüyorum ki ben de yaşadım aynı şeyi birkaç gün boyunca. Benim lens takma yöntemim ise (sağ göz için konuşayım) sol orta parmağım ile göz kapağımı kaldırıp önceden sağ elimin işaret ve orta parmağı arasına yerleştiğim lensi göze yerleştirmek. Bilenler bilir bazen lensin bi tarafı yapışıyor ama bi tarafı yapışmıyor veya katlanıyor o yüzden iki parmak kullanıyorum. Orta parmağımla lensi göze ittiriyorum işaret parmağımla ise lensi düzlüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Voltagium -- 24 Ağustos 2016; 9:19:45 >
  • quote:

İnsanların karnında falan tiki olur benimse ne yazıkki gözümde tikim var. Ama bi cesaretle bende dün 6sene gözlükten sonra yeni lens aldım. Şimdi size iki günde geldiğim noktayı yazıyorum:

23.00-00.30 takmaya çalışıldı lensle cebelleşildi takılamadı.
    Ertesi gün:
    10.00-10.30 takmaya çalışıldı lensle cebelleşildi takılamadı.
    17.00-18.00 takmaya çalışıldı lensle cebelleşildi takılamadı.

Ama son 1 saattir falan göz reflekslerimi yenmek için parmağımı gözüme sokup duruyorum . İlk başlar değdiremezdim bile şimdi parmağımı gözümün üstünde 7-8 saniye tutabiliyorum. Bakalım bu gece bi daha deniyicem olucak inşallah olucak .

Merak ediyorum, sonucu takabildiniz mi?

• niye optikçilere para kaptırıyorsunuz ? lensmarket, lensal gibi sitelerden alsaydınız ya.

lensmarketin 80 liraya sattığı 1 paket lensi, optikçi bana 200'den satmaya kalkıştı.

sorunun cevabı da bu. elinde olan lensi dayamış sana. sana tek zararı gözünün çevresinde belli olacak lens. benimki deşuan öyle air optixler niyeyse hep öyle.
  • quote:

Sonunda göze parmak sokma işe yaradı taktım be taktım
    Şimdi işin en zor kısmı çıkartmak var ama pek çıkarasım yok

Hocam nasil taktin bgn aldim çıldiracam takamiyorum,gözümü kırpıyorum hep

• Sirf takip cikartmaktan cekindigim icin lens kullanamiyorum. Elimi gozume surmem tabu gibi bir sey heralde

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.