Şimdi Ara

Leon & Focus

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Seat Leon 1.2 Style dsg (benzinli) = 51400 tl. Tüketim 25 kr.
    Focus 1.6 hb style powershift (benzinli) = 49250 tl. Tük. 40 kr.
    Tüketim yaklaşık değer. Donanımlar da nerdeyse aynı, leon biraz daha önde.
    Kalbim focus, aklım leon diyor.
    ACİL fikirlerinize ihtiyacım var.. Araç birkaç gün içinde alınacak inş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• MangerSing kullanıcısına yanıt
    ben olsam aklımı başıma alır 2012 leon alırım 20 bin km de 38 bin liraya felan :) 15 bin lira para cebımde kalır :D

focus yakışıklı olsa da benzınlı ford alınmayacagını herkes bılır
  • 2 arabanin arasinda kalan ve leonu secen biri olarak tespitlerim.
    2 aracinda kasasi ve on konsolu cok sik.
    Leondaki dsg konforu powershiftte yok.
    Leonun 1.2 motoru focusun 1.6 duratec motoruna gore nerdeyse %50 az yakiyor.
    Focus disardan cok buyuk gorunmesine ragmen ici dar ozellikle on sag yolcu tarafi inanilmaz dar.torpido kapagi resmen bacaginiza aciliyor.
    Cok sik araba degistiren biriyseniz focus deger kaybi yasatmaz ama leonda para kaybedersiniz.
    Leonu full led paketli almaniz lazim.led farlar cok sik.herhalde ekstra 3000tl

• Kalbin focus diyorsa focus ama 1.6 değil . 1.0 ecoboost.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • airarmada A kullanıcısına yanıt
    Üstad, nasipse 5 sene binerim diyorum bir de led opsiyonu düşünmüyorum. Leon istememin sebebi, bu segmentte bu kadar az yakan bi otomatik aracın olmaması. Bu şartlarda ne önerirsiniz ?

• Dsg Powershift'ten keyifli bir şanzıman fakat sorunları insanın başını ağırtır.

Powershift Dsg kadar keyif vermese de şimdilik sorunsuz bir şanzıman , Focus alırd
    ım.

Focus alıp Lpg sistemi ile Leon değerlerini yakalamak mümk
    ün. 125 Ps motorları Lpg'ye tam uyumlu Performans kaybı yaşatmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cancan. -- 14 Aralık 2013; 11:57:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MangerSing

Üstad, nasipse 5 sene binerim diyorum bir de led opsiyonu düşünmüyorum. Leon istememin sebebi, bu segmentte bu kadar az yakan bi otomatik aracın olmaması. Bu şartlarda ne önerirsiniz ?

Aynen oyle bu segmentte daha a yakani yok. Ben sehirici 500 kere dur kalk yaparak 7lt ortalamayla gidiyorum.arac daha 700km de.
    tsi dsg birlesimi cok guzel olmus.
    Bu aracin tek sikintisi trim sesi geliyor.ordan burdan ufak tefek sesler geliyor.servise verdim bakalim bugun cozulecek mi.
    bu arada led paket niye dusunmuyorsunuz.led paket araci cok farkli bielr havaya sokuyor.5 sene binecekseniz led paketsiz ben olsam almam
    Park sensoru ve koyu renkli a

• Üstad ben de focustan yanayım ama yakıtı dşndryo. Aslında yılda 10-12000 km yapıyorum en fazla..

• quote:

Üstad ben de focustan yanayım ama yakıtı dşndryo. Aslında yılda 10-12000 km yapıyorum en fazla..

Peki LPG sistemi düşünmez misiniz? 125 PS Motorlara tam uyumlu ve çok çok az yakıyor ben gayet memnunum 20-25 kuruş arasın da 25 kuruşun üzerine çıkmadı araç henüz. 180 Ps motorlara uyumlu değil onu belirteyim.
  • Benzinli Ford Adamın ocağına incir ağacı diker..
    Düşünmeden Leon derim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TürkogluTürk

quote:

Üstad ben de focustan yanayım ama yakıtı dşndryo. Aslında yılda 10-12000 km yapıyorum en fazla..

Peki LPG sistemi düşünmez misiniz? 125 PS Motorlara tam uyumlu ve çok çok az yakıyor ben gayet memnunum 20-25 kuruş arasın da 25 kuruşun üzerine çıkmadı araç henüz. 180 Ps motorlara uyumlu değil onu belirteyim.

0 arabaya lpg takipta garanti disi kalacagina gider 2.el alirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

quote:

Orijinalden alıntı: TürkogluTürk

quote:

0 arabaya lpg takipta garanti disi kalacagina gider 2.el alirim.

O da doğru bende o şekilde aldım aracımı.

• Lpg düşünüyorum üstad, zaten hesaplarıma göre 1,5 yılda lpg kendini amorti ediyo. Peki lpgyi alırken mi taktırmalı yoksa bi süre kullandıktan sonra mı??

• quote:

Lpg düşünüyorum üstad, zaten hesaplarıma göre 1,5 yılda lpg kendini amorti ediyo. Peki lpgyi alırken mi taktırmalı yoksa bi süre kullandıktan sonra mı??

Hocam bana kalırsa 2.el al kendimden örnek vereyim Sunroof+Lpg olan POWERSHİFT şanzımanlı Titanium Focus 20.000 km'de aldım ve çok iyi ettiğimi düşünüyorum 48.500 tl'ye aldım aracı.

Bence biraz Benzinli binin araca daha sonra Lpg taktırırsın
    ız.
  • fabrika verileri bi nebze doğrudur leonun yakacağı 30 35 focusun yakacağı 40 45 arası değişir.dsg iyidir hoştur ama baş ağrıtır ben olsam bile bile lades demem milyarlık risklere girmem focus alır keyfime bakarım hele ki lpg olacak diyorsanız focus leondan bir kaç tık önde,powershift ise çift kavramlı şansızmanların en sorunsuzu
  • Sifir leon 2.el focus

• iki seçenekte doğru değil. bence kalbinizin ve aklınızın da aynı olduğu başka bir model düşünün derim.
  • Bu kombinasyonda tercihim kesinlikle leon olur. Nedenleri ise;

1- tuketim daha düşük
    2- ici dışı daha güzel
    3- daha geniş ve ferah
    4- motor - sanziman daha keyifli.

Sizin çekinceniz dsg olsun. Uzatılmış garanti almakta fayda var. Focus secmeyerek kaybedilenler ise.

1- direksiyon hissi ve yol tutus
    2- bağımsız arka süspansiyon.

• Ben olsam çekiciliğinden ve 1.2 motorun tasarruf ve gücünden dolayı kırmızı +led paketli leon alırdım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.